James Cameron - Avatar
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
u dont have to listen anybody else but me
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
szóval azok se kétméterre. és nem találtam infót hogy dome lenne...
azt tudom hogy a legnagyobb imax vászon az sydney-ben van. 30x35 méter. az több mint 1000m2 ... brutál 😊
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Története
Az IMAX formátumot négy kanadai, Graeme Ferguson, Roman Kroitor, Robert Kerr és William C. Shaw tervezte. Elsõ kísérletük az 1967-es világkiállításon bemutatott többprojektoros rendszer volt, ám a vele kapcsolatos technikai nehézségek miatt egyszerûsítették a rendszert, és az 1970-es világkiállításra elkészítették az egyprojektoros IMAX változatot. 1971-ben Torontóban átadták az elsõ állandó jellegû IMAX rendszert.
Technikai specifikációk
A hagyományos 35 mm-es és az IMAX féle 70 mm-es film arányainak összehasonlítása.
70×48,5 mm filmméret
vízszintes képtovábbítás (jobbról balra)
24 kép másodpercenként
1,43:1 képarány
A standard IMAX rendszer mellett két más változat és létezik: az IMAX Dome-ot (korábbi nevén OMNIMAX-ot) egy kupolára vetítik, így a nézõt teljesen körbeveszi a film; az IMAX 3D filmeket pedig két, a két emberi szemnek megfelelõen elhelyezkedõ kamerával veszik fel, majd a két filmet ugyanarra a vászonra vetítik; a nézõ egy speciális szemüveget visel, ami révén a két szem mindegyike csak a neki megfelelõ filmet látja, így a film három dimenziós benyomást kelt.
forrás: wiki
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
orbitális különbséget nem fogsz tapasztalni, mindkettõnek vannak hívei, szóval tökéletes álláspont nincsen. az imax a 3d-s mozizás csúcas. de ugyan úgy jó egy ferrari is autózni mint egy bugatti... ez jó példa volt 😊
Akkor ha jól vettem ki, 3Ds élményben nem zavaróan nagy a különbség. Na akkor jó. Majd ha oda jutok kipróbálom az IMAXot is egyszer. 😊
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
viszont imaxbe nincs pohártartó :/
de a képek magukért beszélnek 😊

továbbá külföldön van még imax dome. ami egy majdnem teljes félgömb vászonra vetít ...

Én itt Gyõrben csak a sima 3Ds vetítést láthatom majd. Mirõl fogok lemaradni?
Elõre is köszönet.
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Nekem személy szerint nem gond (korábban már linkeltem az sg-re is a régi forgatókönyvet), de néhány ismerõsöm munka közben azért csak odapillant az imdb-re. Ök inkább lelkesítésre vágynak, nem pedig arra, hogy egybõl megtudják az utolsó húsz perc eseményeit.
It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/
már ebbe a topicba is úgy jövök be, hogy ráharapok valami ruhára és kántálom a "nehogy megnyisd, nehogy megnyisd" varázsszavakat...
(Azt hittem, hogy a szemétségnek is van határa.)
It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/
sztorit nem lõ le. látványos osztcsá😊
és már csak 7et kéne aludni és wuiiii
/azért kéne mert az utolsó pár napban úgyis nehéz lesz 😄
Viszont IMAX-ban akarom mindenképp látni elõször a filmet a látvány miatt, úgyhogy sajna marad elsõre a szinkronos.
az elsõ mondat volt fura, aztán rájöttem hol keressem a térben 😊
de tény hogy sokan panaszkodnak rá.
Mondjuk elég nagy gyász hogy az egyetlen itthoni Imaxban nem játszanak feliratos filmeket.
és valószínûleg ezért lett a szinkronban " ez nem az édes otthon " szöveg
mivel sokunknak nem esne le az Ózos "szlogen" (bár a mátrixban egyértelmû volt, a nyúl veremés duma)
ellenben itt biztos mindenki " miért pont amerikával példálóznak már, hülyeszarsznobok " 😊
Zoe Saldana játssza Jake ûrlény nõjét, Neytirit, aki Pikali Gerdát kapta, a tökös pilótanõt alakító Michelle Rodriguez pedig Kéri Kittyt. Maffiózók-rajongóknak jó hír: a szemét Quaritch ezredes (Stephen Lang) Kõszegi Ákos, azaz Tony Soprano hangján szólal meg, az okoskodó, nyakkendõs Giovanni Ribisit pedig Rajkai Zoltán szinkronizálja (a Maffiózókban õ Christopher Moltisanti)."
forrás: index
Én anno a Szörny Rt. Sully figurájának a "szõrzetén" is leakadtam, mert akkoriban az volt az elsõ ilyen "szálanként" külön mozgó szõrzet! Pedig az a film már 8 éves!!! Azóta is a Szörny Rt. az (egyik) kedvenc animációs filmem!
Szóval hihetetlen lesz ez a film! A látvány, a filmzene... Cameron bácsiban eddig még nem csalódtam! És most sem fogok Tuti!
a személyszállító légijármûvel lévõ dzsungelbaleérkezés kb. fél percben.
sztori nincs benne, heli jön, leszáll (amit már láttunk lobogó fák ugráló állatok stb) õk meg kiszállnak. de mindez brutálszép ám 😊
Merem remélni, hogy az Alita nem PG13 lesz, hiszen arról volt szó az Avatarnak azért kell széles körben sikeresnek lennie, hogy ebbe ne pofázzon bele a stúdió a követezõ filmnél. 😞
A Pandora túlélõkönyvben egész konkrétan le volt írva a légkör, de még a geográfia is 😊
Ühüm. Van az IMAX-en kívûl 3 féle 3D, a film plakátján és trailerein az IMAX mellett csak a Real 3D szerepelt, innentõl pl. Dolby 3D teremben nem szívesen nézném meg 😊
A késõbbi elképzelések közül még a Heavy Metal film lehet érdekes, ami az azonos nevû újság történeteire épülne (a Heavy Metal egy erõs képi világgal bíró sci-fi / fantasy katyvasz, ahol bombázó külsejû nõk harcolnak a fél világgal, hogy sejteni lehessen mirõl van szó, gondolj a Heavy Metal F.A.K.K.2 címû PC játékra, vagy a nézz el a az újság honlapjára.
Ezért a cél a minél szélesebb nézõréteg elérése, ezért kellett belerakni ezt a szerelmi szálat.
Remélem a film elég sikeres lesz, és JC következõ filmje nem csak áll-leejtõen durván fog kinézni, hanem darkos is lesz mint a Terminator vagy Aliens 😊
A tortenet felil nem aggodok, JC is mondta hogy ez egy amolyan teszt film, ami bevezeti az uj technikat, igy muszaj hogy nagy tomegeket mozgasson meg. Valoszinu hogy igaz hogy a tortenet bugyutacska, de azert valoszinusitem hogy a cukormazas tortenet mogott azert lesznek melyebb gondolatokat es eszmeket ebreszto jelenetek es/vagy utalasok.
Igen és még mindig mondom. Olvass vissza milyen valótlanságok jöttek fel mintegy bizonyíétknak, hogy miért nincs.
Ezt a bugyuta történet dolgot én is hallottam és ha valóban az, akkor úgy nézem meg, hogy csalódás lesz. Akkor talán nem lesz olyan nagy csalódás.
Egy Aliens-hez hasonló sci-finek én is jobb örültem volna veled egyetemben. Az óriási befektetett munkát felhasználhatták volna egy nem a földihez hasonló esetleg darkosabb 😊 fauna megteremtésébe. De ez már szubjektív dolog. Kinek mi jön be. Lehet, hogy az a sokak szerint gyermeteg történet nem is lesz annyira rossz.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
Ezt pont te mondod, lol 😄DD
Tegyünk valamit tisztába: én nem védem fanatikusan a filmet. Már valamelyik SG fõoldalon megjelent hírnél is írtam, hogy engem idegesít hogy egy jövõben játszódó love-storyt csinált belõle Cameron. Én sokkal jobban örültem volna egy hentelõs, klasszikus scifinek. (Mint pl Aliens)
Tegnap levetítették a filmet pár embernek a IDA party-n. A nézõk állítólagos véleménye:
"...fab visual effects and adolescent story."
Azaz szemkápráztató látvány, gyerekes történet. (az adolescent szószerint kamaszt, serdülõt jelent)
Én kb pont erre számítok amióta láttam a trailert, és ennek hangot is adtam már több fórumon is.
Azzal amit te mondasz ("Ez ÓRIÁSI fantáziátlanság és hiba a készítõk részérõl!!!") szimplán azért nem értek egyet, mert hülyeségnek tartom.
Lásd #1471 és Garex #1449-es hozzászólása.