James Cameron - Avatar

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

1 szóval sem mondtam, hogy vártam valamiféle über-brutál storyt. Pontosan ezért nem is csalódtam a filmben, szinte teljesen azt hozta, amit vártam tõle.

Csak azért írtam azt, amit, mert páran itt forradalommal, meg mérföldkövekkel dobálóztak, és szvsz ehhez bizony kellett volna egy olyan story is, nem csak a látvány.

GregSB
<#kuss>

Vaxi
bár igaz, hogy nem találhatták el mindenki szájízét 😊

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Vaxi
Ne haragudj, de ha kivesznek belõle mindent, amit mondtál, akkor dokumentum film lenne.
Ne legyetek ennyire kritikusak.
nekem rohadtul tetszett, végre egy jó film a sok szar után.

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

VRSDM
tegnap a 6.ban ültem és még azis bõven kényelmes 😊
sõt. a szemüveg látótér szûkítése miatt olykor (pl. a videóblog amit jake ír) a kép szélein lévõ infóhoz még ide-oda pillantgatnom is kellett, enyhe fejfordítással. Ergó még tökéletesebb "ottvagyok" élmény.

ajj. felkeltem és nem tetszik a szobám, pedig a szülõk kinyalták a seggem, nem tetszik a havas táj, pedig eddig imádtam az ablakban rágyújtani, nem tetszik az egész :'( Pandorát akarom 😞

u dont have to listen anybody else but me

GregSB
(oops lebuktam, azt mondtam nem jövök be vasárnapig ide 😊)

GregSB
7.-8. sor közepe az ideális az Arena Plazaban lévõ Imaxban.

VRSDM
akkor lenne ha lettél volna már imaxben 😊

a különbség annyi, hogy míg sima 3D-be, látod ahogy a vászonról lejönnek a térbeli dolgok.
azzal szemben imaxben az egész látóteredben csak a film pereg. nincsenek belógó fejek, meg fejtámlák, nincsenek lámpák oldalt, meg falak a vászon alatt meg fölött.
szóval tényleg úgy néz ki, mintha beülnél, kapnál egy kis pirulát, amitõl mint valami drogos, lepereg elõtted a történet. 😊

VRSDM
ward beszélt már errõl.

az eddigi 3d-s alkotásokban ahol eszébe jutott az alsó kategóriás rendezõnek hogy " na most repüljön ki egy csákány " ott tényleg beletolták a nézõ képébe, az orrától 2centire a csákányt, a nyilat, a kardot az akármit.

itt szó sincs errõl. sehol sem ertöltetett a 3d-s hatás, de végig olyan mintha a vászon egy kis ablak lenne, amin keresztül tényleg bepillantasz ebbe a csodálatos világba.

aki történetileg számított mérföldkõre az magát verte át, JC sem beszélt ilyenrõl, megmondta hogy mindenki számára eladható filmet akart, ahol a világ és a látvány varázsol el, a soha nem látott CG által.

Amúgy az is érdekes hogy én pl. váltig hittem hogy a trélerekben látható nagy csatajeleneteket már a végsõ csatából vannak. Közbe meg aki látta már tudja hogy hohóóó : ) Vannak azért még meglepetések.

Végülis hülye kérdést tettem fel mert az utazás nem fog semmibe kerülni, azt a 4-5 óra autókázás meg simán megéri nekem 😊

Amúgy hova érdemes ülni IMAX-ban?
Sima 3D-vel volt egy olyan problémám, hogy túl távol ültem, és ezért a szemüveg mellett a terem is látszódott, a kép emiatt "el volt vágva". Ez imaxban is elõfordulhat? Melyik sorba érdemes ülni?
Olyanoktól kérdezném akinek már volt szerencséje a filmhez!

LasDen
még 10 óra 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

edios
Szvsz elég nerd-nek kell lenni, h csak emiatt felgyere BP-re. (látványosabb az imax3d, mint a realD 3d, de nem ennyivel😊 )

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

Jómagam debreceni vagyok, s nincs jelen pillanatban lehetõségem felutazni Pestre az IMAX miatt.
Ha jól tudom Debrecenben is van 3D-s terme a Plázának, de még nem volt hozzá szerencsém. Vajon mennyire nyújt az nagyobb élményt, mint a 2D? S milyen technikával megy? Szemüveget adnak hozzá? Gondolom, nem a régi piros-kék lencséjût. 😊

Sziasztok!
Mennyire nagyobb élmény az IMAX mint a sima 3D?
(Sima 3D-ben már láttam a Beowulfot meg a végsõ állomás 4-et szóval van viszonyítási alapom)
Érdemes emiatt mejdnem 200 km-t utazni?😄

"ezt szigorúan csak imax-ben szabad megnézni"
Hát kösz... nem mindenki él ám BP-n. Jó lesz nekem szerintem a normál 3D is. Ha az nem hozza a látványt akkor azon az IMAX sem változtat szerintem.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Hát én egyáltalán nem a csavarok miatt ülök be szombaton erre a filmre, hanem a Pandora és Neytiri miatt <#ravasz1>

Aki csavarokra vágyik, az nézzen Fûrész franchise-t!
Hát pedig mondom, nekem az elsõ pár jelenet után nem igazán ütött a 3D feeling. de ez nem a film hibája, eddig az összes 3D-s film amit láttam kb ugyanennyire hatott meg. Kivétel a Beowulf, az valahogy jobban adta 3D-ben.

nagyon durva, mind az, hogy mennyire ki van dolgozva minden, mennyire hangulatos az egész világ amit felépítettek, mind az, hogy milyen durva a 3d. ezt szigorúan csak imax-ben szabad megnézni, aki nem ott nézi, az nem látta a filmet. a sztori átlagos, semmiben nem tér el az átlagtól. tényleg 2,5 óra látványorgia.

(és az meg hülyeség, hogy nem tûnik fel 15 perc után, megszokod a jót, de folyamatosan jönnek a jobbnál jobb képek.

(a világ amiben játszódik tényleg egy vágyálom...)

Kis kiegészítés:

(1) Maga a világ, amiben a film játszódik tényleg igen részletesen ki lett dolgozva, ez természetesen remek atmoszférát varázsol a film köré. Szóval a CG csapatnak minden elismerésem.

(2) A történetrõl még annyit, hogy mivel sablonos, ezért totálisan kiszámítható is volt. Nagyjából mindig tudni lehetett, hogy mi fog történni a következõ 10-15 percben, sõt néha elõrébb is lehetett látni a dolgokat. Ez nem feltétlenül olyan nagy baj, de aki csavarokra meg meglepetésekre vágyik, az készüljön fel, mert ilyesmit nem fog találni a filmben.

(3) Kiváncsi leszek majd az angol változatra, mert gondolom a szinkron szokás szerint pocsék lett.

Hát én meg most jöttem meg, és szerintem ez minden volt, csak nem mérföldkõ.

Félreértés ne essék, jó kis film. Általában ha moziba megyek, 10-bõl 6-7x tuti csalódok, de lehet többször is. Ez esetben elégedetten jöttem ki, megérte, nem csak a mozijegy árát, de a 2,5 órát is. Meg a fagyoskodást, pff mire ilyen idõben az ember lekaparja a jeget a szélvédõrõl...

Na szóval a film. Látványos. Tényleg. Mondjuk õszintén, semmi forradalmit nem véltem felfedezni benne, de jól össze van rakva képileg. Nagyon bejött a színkavalkád, meg a hatalmas terek. De egyedül a látvány nem ad el nekem egy filmet, a 2012 is hiába volt látványos, ha 1x szar volt. Halkan megjegyzem, hogy ez a 3D továbbra is epic fail nálam, komolyan mondom 15 perc után fel sem tûnt, hogy 3D-s filmet nézek. Bõven jó lett volna 2D-ben is, talán még jobb is.

A story. Hát nem tudom hogy az elõttem szóló mit talált benne, amitõl AAA kategóriás lenne.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Tipikus hollywoodi történet, katonát beküldik az ellenség közé beépülni, kémkedni, de megszereti õket, beilleszkedik, összefekszik egy ottani nõvel, majd mikor jön a fõnök végrehajtani az eredeti haditervet, sajátjai ellen fordul és a korábbi ellenség oldalán végül gyõzedelmeskedik. Nem is tudom hány ilyen alapstoryra épülõ filmet láttam már, persze a körítés mindig változik, de a lényeg ugyanaz marad. Ettõl még maga a story egész jó, mármint élvezhetõ, meg minden..csak semmi újat nem mutat..hogy csak a legutóbbi filmekbõl merítsek: Surrogatesben volt ilyen ágyból fekve mûtestet irányítósdi, a már említett fos 2012-ben volt természet az ember ellen fordulósdi, District 9-ban volt ember az ufók oldalán sajátjai ellen harcolósdi...de nyilván régebbi filmekben is mind-mind elõkerültek már ezek a dolgok. Szóval újfent, élvezhetõ, de hogy forradalmi lenne? Nem hinném.

Színészekkel nem volt gond, mindenki hozta az elvárható szintet. A zene fasza volt, sõt néhol egészen kiemelkedõen jó.

Összességében...mindenkinek csak ajánlani tudom, mert tényleg jó szórakozást nyújt, és megéri a mozijegy árát. Tipikusan az a film, amit kár elõször otthon nézni...de, azért bármiféle forradalomról beszélni szerintem igen erõs túlzás. Az Inglorious Basterds-nél még mindig nem láttam idén jobb filmet 😊

Na jó éjt!

VRSDM
egyetlen egy negatívum
/és ezért írom külön post-ba, mert nem szeretném az elõzõt így elrontani, szóval bocsi.

nem értem hogy hogyan történhetett meg, hogy az imax-ben a na'vi nyelv feliratozva volt, ezzel semmi baj, sõõt alapkövetelmény 😊
de szép nagy olvasható sárga betûkkel... angolul.
speciel tudok angolul de akkoris

és az angol felirat alatt volt a magyar, kb. 6-os betûmérettel, 50%-os átlátszósággal. és most nem viccelek.

az meg hogy volt két mondat ami valami szlovák vagy ukrán nyelven volt nem magyarul az fõleg nevetséges egy premier esetében.

de átsiklottam felettük 😊 ez nem a film hanem a ramaty forgalmazás hibája

VRSDM
minden nemû zene, kép, hangulati elem, szóval az egész film, ilyen mély gondolatokat ébreszt bennem akkor rég nincs mirõl aggódnom 😊

teljesen másra számítottam mint amit kaptam, jobbra számítottam, egy jó filmre, ehelyett kaptam álmot, egy elérhetetlen világot, aminek muszáj elhinnem a létezését. mert erõt ad, és megnyugtat hogy akármilyen mocskos is itt nekünk. akkor is vannak még szép dolgok amiért érdemes küzdeni.

ward - Köszönöm!

VRSDM
Megjöttem az éjféli imax vetítésrõl.

Gyerek!!! Minden féle spoilertõl mentesen mondhatom!

A világ leglátványosabb filmjével van dolgunk! És ami miatt kiemelkedõ a többi jólnézki film közül. Hogy az elsõ snittõl kezdve, ottvagy, érzed, és elhiszed hogy ez egy létezõ világ, érzed a levegõt ami fújja a fák levelét, érzed ahogy csap a szemedbe a szél a sárkányon, érzed ahogy száll a pernye az arcodba a robbanások után, érzed hogy õk léteznek valahol, és minden egyes karakter annyira egyedi és szerethetõ . ááá . aludnom kell még rá egyet mert nagyon frissek (fél órásak) az élmények 😄

Senki ne merészelje kihagyni. Az utolsó képkockáig magával ragadott és beszippantotta az agyam. Nem jutott eszembe hogy popcornt egyek vagy kólát igyak (igaz egyiket se vettem, filmezni mentem be nem nasizni 😄) de végig 100%on tartja a figyelmet.

A történet fokozatosan és jól felépített. És hiába láttam az összes kiadott anyagot az elsõ képtõl az utolsó hommade gif.ig 😄 akkor is annyi újdonságot adott 😄 Nem mondom hogy tele van csavarokkal, de képes váratlan pillanatokban elõhozni azt amire mindenki számít, csak épp nem akkor amikor kapjuk az arcunkba. Bárgyúnak sem mondanám, nem egy bonyolult történet, sõt, végtelenül egyszerû de szerethetõ. Sõt. megláttam és irígység fogott el hogy ha ez egy valóság akkor én miért erre a bolygóra születtem? ahol háborúznak, ölnek, mészárolnak, kizsákmányolnak, letaszítanak, ahol halálos betegséges döntenek kényszerítenek embereket a halál oltára, és döntenek velük együtt családokat a sírba... ezek után mindenki arra fog vágyni majd mint én... hogy bár a pandorán élhetne. 😊

amúgy megsúgom a nagy " nemnézek semmit " srácoknak
hogy MINDEN! ami neten van az a film elsõ 15perce 😄

kivétel ezalól a sárkányszelidítõs jelenet, meg a végsõ csatából a snittek...

de uuu nagyonnagyon komoly. annyira elhiszel mindent, az arcok, a bõrpórusok, a szemek csillogása. 2.5 órára mindenki szerelmes lesz neytiribe 😊

megsiratni ugyan nem tudott, de könnyeket azért kicsalt a szemem aljára. ez mondjuk erõsen betudható szerintem az elmúlt pár hónapomnak is. személyes, szóval nem részletezem de ajjsrácok.

imádom imádom és imádom.
annyira szép az egész világ, nincsen fájdalom ... pandora, a tökéletes belsõ egyensúly szigete, ahol bárki megtalálná önmagát.

Victor1103
Hát gyerekek most jöttem haza a vetítésrõl és egy pár sorban összefoglalnám a gondolataimat persze abszolút spoilermentesen.

Amivel indítanék az egy négy betûs szó: EPIC! Cameron tényleg megcsinálta. Ez kérem szépen mostantól az új mérföldkõ minden téren. Igaz, hogy a technikai megvalósítás az abszolút ûber 10/10, de a történet a hiedelmekkel ellentétben szintúgy AAA kategóriás. Idén nem egy filmet láttam és azok a fasorba se voltak az Avatarhoz képest. Tényleg remélem hogy James Cameron egy forradalmat indított el a filmiparban és mostantól ez lesz a mérce. Bárkinek akinek van felesleges 1500 FT-ja ez látnia kell és garantáltan egy maradandó élményben lesz része. Nekem teljes mértékben ez volt. Egy élmény.
Értékelésem 10/10 nem kérdés

Jó éjt! <#wave>

Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2

tigeroo
jaja. énmeg ugy voltam vele hogy nem hívom fel sem õket, tuti elfogyott mind...ma meg szétnéztünk a csajokkal a plázában, mondom megkérdem már...
hát még volt szabad jegy (azóta meg szétbasz az ideg hogy milyen hülye voltam)
Nem kockáztatok. Foglalok egy jegyet 23-ra Debrecenbe. 😊

Most gondolok bele... pár szerencsés jelenleg már vagy fél órája nézi is az Avatart .😊
tigeroo
fukc, ma még a debreceni plexben van hely a premierre, de senki nem akar jönni velem éjfélkor 😄Ddd
edios
Egyelõre csak 23-ig lehet.

Én a két ünnep között érek rá elmenni Budapestre az IMAX-ba. Lehet már a december 28-29-i vetítésekre helyet foglalni?

LasDen
nah...megvettem a jegyem holnapra.....ejj már milyen közel vagyok 😄 holnap meg gyorsan elmegy....délelõtt kérdéses, de délután pillanatok alatt...😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

VRSDM
nem konkrét koncepciókra gondoltam hanem a filmes csavarokra.

avatarnál is felmerült (NEM SPOILER! mert semmi hivatalos nem volt még mellette/ellene csupán elmélet) hogy jake avatar létét választja-e a végén és ottmarad-e a naviknál.

hopp d9 végén is dettó ez.
szóval a praktikák ugyan azok, csak más elõadásmódban.

desigo
Már,hogy ne lehetne kitalálni
ott a D9 pl
mekkora jóság...
VRSDM
pontosan...
nagyon új filmes történeteket nem lehet már kitalálni... legfeljebb profi módon találni egy régebbit 😊

Bízom Cameronban... Mert azért az eddigi filmjeinek a sztorija se volt olyan hûdenagy de mégis élvezhetõvé tette...

Titanic: Elsüllyed a hajó de van szerelem is. 😊
Abbys: Kis csapat egy víz alatti bázison ragad és van valami vízben... - tisztára mint valami Zs-kat horrorfilm bevezetõje.

És mégis lebilincselõ sztorit hoz ki belõle...

Remélem az Avatar is ilyen lesz...
VRSDM
emelett azért van életem is, sok barátom, meg bmx-em amit csomót tekerek, csak csak hát az esgé az esgé😊

VRSDM
mint írtam én megteszek mindent, és hiába sg-vel kelek, utazás közbe szintén, iskolába szintén, hazafele szintén, itthon lefekvésig szintén 😄

mégse lehetek folyton itt... szóval óvatosan a linkekkel. én megnézek mindent, és úgyis kiírom pirossal ami veszélyes lehet 😊

éjfélre megyek. fél3kor lesz vége kb. szóval 3ra itthon, akörül neki is veselkedek majd írni 😉

Daell Drow
En sajna lehet csak januarban tudom megnezni. A hazigazdat kernem hogy még egy ideig ne fusunk spoilerekbe, es hogy mia film vege. koszi<#worship>
Élménybeszámolót minél hamarabb kéretik...

VRSDM
csak magyarországon...
kinnt nézhetik a kicsik is.

VRSDM
már volt! ÉS NAGY SPOILER VAN A VÉGÉN!!!

sztem azért vmennyi lesz, mert végül is "16 éven aluliak számára nem ajánlott " lett

Remélem bizonyos kertek között véres lesz a film. mármint ha az éles indiáncucokkal támadó navik nehogy már egy csepp vér nélkül gyõzzenek... Félre ne értsétek nem akarok vériszamos gyilokot de azért néha csurranjon cseppenjen...
nyugodtan el lehet olvasni,spoiler mentes,egyébként pátosszal teli cikk,érdekes nyelvezetben,tetszetõs

Jó a zene és az érzelmi vonalra támaszkodik a videó. Nagyon szép!
Király film lesz ez, lehet az évtized filmje!

edios
Már vagy fél órája vívok elkeseredett harcot a kíváncsi énemmel, mert cspv.hu-n már van teljes kritika, csak nem akarom szétspoilerezni a filmet magamnak, és nem merek belenézni.

Ejj.. Még sok idõ van kedd fél1-ig.

Én jövõ hét szerdán megyek. Sztetek foglaljak jegyet a Debrecenplázai moziba vagy ne? Vagy inkább ne kockáztassak?
Kandurex
Érdekes lesz a holnapi nap, amikor majd bevettem magam olvasgatni a kritikákat 😊

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

VRSDM
moderálni fogok mindent ne aggódj.
persze folyamatosan nem lehetek itt, hiába vagyok 0-24 online.

én ma este megyek, haver mindjárt ittvan, elmegyünk kávézunk egyet (mostanság fõzünk kávét, és elmegyünk a természetbe valami szép helyre, és ott kávécigiparti) most speciel a közeli hidegháborós bázis egyik bunkerjának tetejére, onnan belátni egész pestet, a fényeket 😊

8ra itthon, 11ig alvás, féléjfélre ott és ááá
komolyan nem hiszem hogy ittvan pár alig pár órára.
nem várok tõle semmi megváltást. csupán jó érzés hogy hónapokon át vársz valamit, és itt az idõ 😊

GregSB
Na részemrõl topic OFF. Szombat este nézem a filmet addig nem nézek be ide 😊