James Cameron - Avatar
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
amúgy meg lesz nézve szombaton mert barátnõm is kíváncsi rá! <#smile>#smile>
Pedig egy forintot sem kapok az imax reklámom után.
Egyszerûen most is csak téblábolok a lakásba, és nem találom a helyem annyira beszippantja az embert.
u dont have to listen anybody else but me
De olvass hardwired-et (fórum - moziguru hq - avatar) az a magyar avatar bázis kb. 😊
/én is onnan szedtem nagyon sok információt
Sokan nem számoltak / nem tudták hogy dolgozni fognak szombaton,
így a lefoglalt jegyeiket átruházzák másokra. Aki naprakész még kifoghat pár jegyet jó helyekre.
De egy hagyományos mozinál nem fogod magad a fák között érezni, nem fogod látni a robbanásoktól a szélrózsa irányába repülõ lemészárolt navi testket, nem fogod látni a lángoló erdõbõl szálló pernyét a szemed elõtt, nem fogod látni a dzsunelben ugráló állatokat a távolban.
Ott is jó élmény lehet, de közel sem ilyen jó.
Így aki teheti mindenképp 3D-s vetítésre menjen el.
Ez nem egy olyan film mint a véresvalentin, hogy a képedbe vágják a fejszét, meg fröcsögõ vért egyszer-egyszer. Itt tisztán és egyszerûen belelátsz az egész világ mélységébe, és ez már alapból csodálatos.
Aki csak teheti, inkább spóroljon és utazzon, ha nem teszi magát fosztja meg egy élménytõl.
Csak normál teremben van hely úgyhogy én csak jövõre látom szerintem.😞
A győzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!
Vidéki moziba nem érdemes megnézni a filmet?Sokan írjátok hogy 3D nélkül semmit sem ér vagy rosszul értelmeztem?
windows 10 hom 64 bit ,Intel I7 7800,Gigabyte nVIDIA g1 GAMING 1070 8gb Gddr5,16gb KINGSTON Hiperx predator ddr4 3200 memoria,logitech g29,alaplap Gigabyte aorus gaming ultra z370 ,
PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA
mondjuk egy belsö forrásból tudom hogy Nyíregyházán következõ év második felétõl a helyi multiplexben lesz egy digital 3d terem de az még mindig nem IMAX...
PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA
ASUS M2N-E SLI, AMD X2 3800+(2,5Ghz),EVGA 8800 GTS(320mb), 2 GB,Samsung 500GB/Samsung 160GB, Windows 7 http://gameronline.freeblog.hu/....http://atila4.xtreemhost.com
ASUS M2N-E SLI, AMD X2 3800+(2,5Ghz),EVGA 8800 GTS(320mb), 2 GB,Samsung 500GB/Samsung 160GB, Windows 7 http://gameronline.freeblog.hu/....http://atila4.xtreemhost.com
de ez a film nem is próbálkozik meg ilyennel, felépít egy olyan világot, ami a paradicsom, és még most is az jár a fejemben tényleg, hogy megnézem mégegyszer, hogy lássam mégegyszer azt ott
köszi
és épp ezért utálom is egyben, mert sokak szerint húdejók az efektek.
kétségtelen teteszettek a cigikávénál is hosszabb aprítások. de nem azok emelték a filmet a magasba, és nem is a belassítások.
hanem hogy a világunkat egy teljesen új köntösbe helyezték, mindezt úgy hogy teljesen hihetõ az egész.
az avatar esetében nem errõl van szó. bennem legalábbis az hagyta a legnagyobb nyomot, hogy érzéseket ad át. úgy ahogy azt film még azelõtt soha (számomra), mintha másodpercenként 24 tökéletesen megkomponált festményt láttunk volna egymás után pörögni.
gyönyörû a táj, a na'vik életszemlélete, a pandora élõvilága, a természetbe áldozott hit és még sorolhatnám.
szóval attól még hogy látványos lenne nem tetszene ennyire, viszont a történet egyszerûsége miatt, épp a látvány az ami felkelti a fent említett érzéseket és csodálatot a világuk iránt.
bõven jobb, mint az utóbbi idõk látványfilmjei, pl transformers, 2012 stb.
"I believe in my heart that Avatar is going to be the revolutionary sci-fi movie for this generation, in this era."
Forrás
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A látványt használja fel ahhoz hogy úgy meséje el, hogy végre fel is fogd <#circling>#circling>
Szerintem.
"Mióta felkeltem a tegnapi mozi óta, nem tudok semmit csinálni mert csak a film jár a fejemben. A zenéjét hallgatva, kétségbeesve tekergek, hogy visszaszokjak a normál életembe mert miután (ahogy vrsdm találóan fogalmazott) láttam a paradicsomot, már csak azután vágyom.
Ez nem azt jelenti, hogy a film feltétlenül ilyen hatást fog kiváltani minden nézõbõl... egyszerûen ha valaki fogékony rá akkor képes.
Az meg hogy honnét lett "összelopva" több motívum vagy story elem azt ki nem sz@rja le? A Matrixról is külön könyvet lehetne írni, hogy mibõl gyúrták össze a filmet, mégsem zavart minket. Még engem sem, pedig egy hardcore Ghost in the Shell fan vagyok, mégsem tekintem lopásnak az ott látottak felhasználását mivel JÓL használták fel és gyúrták egésszé.
Az Avatarral ugyan ez a helyzet. Sok mindenbõl merít, de a végeredmény teljesen egyedi mivel jól összegyurmázták a hozott anyagot 😊
Az Avatar NEM az utóbbi 10 év legjobb filmje, viszont számomra az utóbbi 10 év legjobb moziélménye."
Szerintem.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
FIGYELEM! AKI NEM AKAR SPOILERBE FUTNI! MÉG VÉLETLEN SE OLVASSA EL A TAGOKBAN LÉVÕ ÍRÁST! MERT AZOK VALÓBAN A SZTORIT TAGLALJÁK!!!
It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/
It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
(Nekem ez tetszett a legjobban anno a forgatókönyvben.)
At the edge of the inner circle, the other controllers sit, crosslegged, watching intently.
As the camera moves in Zuleika moves forward, kneeling next to Josh's human form. Now we see only Zuleika and the two Joshes. She gently removes the mask from the human Josh's face. He is not breathing.
She bends and kisses him.
The camera drifts down past her, centering on Josh's avatar.
Moving in to full close-up.
Zuleika moves next to Josh's avatar. Her hand comes into frame, stroking his cheek.
TIGHTENING slowly to extreme closeup until--
His eyes open.
CUT TO BLACK.
De sci-fi-t még nem láttam tõle, a District-9-nek meg "csak" a producere volt.
Bocs, én amúgy nem nagyon konyítok a rendezõkhöz, többnyire inkább a filmeket önmagukban szoktam megítélni, nem rendezõ alapján. De azért a LotR ütõs volt nem?
esetleg Uwe Boll? 😊
Jó lenne, ha lenne a láthatáron egy olyan rendezõ, aki hasonló stílusban készíti a filmjeit, aki tovább tudná vinni a cameroni vonalat...
most 7évig tartott míg elkészült, ebben valószínûleg sok volt a kamerák és a technika kifejlesztése.
szóval egy következõ filmet a technika és a tapasztaltok ismeretében, szerintem 4-5év alatt el lehet készíteni.
de hát már most is 56 éves, 60-ra kész lesz a Battle Angel. Csak ne fusson ki az idõbõl 😞
De az Avatar 2 is képben van persze. mivel forgatókönyv felét így is kivágták hogy ne 5órás legyen csak 2.5 😄 szóval van még itt bõven látnivaló.
én inkább attól félek, hogy ha látják majd a stúdiók hogy ebben van még ráció (az új technikára gondolok) akkor majd mindenki nyomni fogja a hasonló filmeket, csak épp nemh ogy nem mindenki, de senki sem JC , és jönnek majd a gagyibbnál gagyibb alkotások :/
ehelyett kaptam egy hihetõ világot, amin nem kell gondolkozni, csak beülni, feltenni a szemüveget és figyelni ahogy sodornak az események. nem kell gondolkodni semmin, csak nézni, és csodálni a tökélyt amit a bolygó nyújt 😊
nem használt spoilert 😊
jajsmég valami, amit tegnap (vagyis ma hajnalban már elfelejtettem leírni): ez a hajvégbõl kinyúló takonycsápos összekapcsolódós ötlet nagyon bejött, elég eredeti elképzelés 😊 jó lenne nekünk is az USB-t meg a kékfogat vmi hasonlóra cserélni XD
de ma reggelre realizálódott az egész.
egy bonyolultabb történet nem tette volna hihetõbbé a világot, csak problémákat szült volna hogy most hogyis, ki kivel? mikor? milyen idõben? stb.stb.stb.
ez egy mesefilm, ami kétségkívül tökéletesen mutat meg egy új világot, a maga fényében és pompájában.