James Cameron - Avatar

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ezt a filmet nagyon-de-nagyon meg akarom nézni, ha lehet, még karácsony elõtt!!
*javítás:
én helyett év

Shep
Mondta valaki ,hogy nem?

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

és??? valaki szerint meg nem, ennyi
Shep
Ez igaz, de attól még jobb film szerintem.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

A Blind Side és az Avatar két külön kategóriába tartozik. Azért az érdekes, hogy az Avatar simán veri a példádat az IMDB-n, ahol lassan eléri a TDK-t a top listán.

Lassan beigazolódni látszik, hogy az Avatar lesz az idei én TDK-ja a bevételeket és a fogadtatást tekintve.

Végre megnéztem de, kicsit csalódtam:
Én egy nagyon jó filmet vártam, és kaptam egy nagyon jó mesét.
Pedig adott volt a király sztori, látvány, színészek. De a csavar, dráma, jó párbeszéd, monológ, zseniális képek minden jó film alapja, ebben meg mind hiányzott.
És ami zavart, hogy a navik a kék bõre (fõleg este) nem tûnt igazinak, pedig a dzsungel, a táj, a gépek már simán kint voltak az uncanny völgybõl. De lehet csak a szokatlan szín miatt láttam így.
Minden más lenyûgözött. 96%

Shep
Ez a film? Lehet nem ugyanazt láttuk 😊 Nem rég néztem meg a The Blind Sideot igaz ,hogy valós történetet dolgoz, fel de az apám film, effektek és akció nélkül is és oda vissza veri ezt az über csoda történeteteket (persze lehet mondani ,hogy ja mert már kész volt és nem kellett kitalálni). Ráadásul tele van nem egy olyan résszel ahol tényleg elszorult a torkom, ráadásul az összes karakter egytõl egyig szerethetõ korrekt jellemrajzzal és jellemfejlõdéssel. Javaslom nézd meg te is.

sambauer
Hát sima moziba elég gyakran jár, szóval ott nem lehet gond igaz még a filmet nem láttam szal nemtom mennyire intenzív 😄

Turn Me On Dead Man

sambauer
Így van, nagy élmény volt az a game, rögtön végigvittem kétszer 😊

Turn Me On Dead Man

Egyetértek, de nem Avatar ellen, hanem mellette 😊 Teljesen különbözõ kategória a kettõ és Avatar inkább fantasy szerintem is, mint sci-fi. Egy jó keveréke a kettõnek. Viszont Mass Effectben nem voltak "sírógörcseim" és nem éreztem együtt a szereplõkkel, pedig én irányítottam õket. 😄

kill3r21
Nah ha jól látom 73millióval zárta a hétvégét az Avatar! Csak amerikában, az nem számit rossznak nem?
tigeroo
meg RE....

én már annál a monológnál tudtam, hogy >.<

...
:-)

A karakterek közül az övé volt a legkihasználatlanabb, és a leggyengébb. Ez azért nagy szó negatív értelemben, mert Weaver karakterén kívül mindegyik szereplõ sablonos volt.

Bucser
Egyébként csak engem emlékeztetett a film erõsen a Farkasokkal Táncolóra? (motívumaiban) és az Utolsó mohikánra? mintha a 2 filmet egybe gyúrták volna és egy sci-fi kerekedik ki belõle.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
A legviccesebb számomra az volt,

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
amikor elhatározzák, hogy szembeszállnak a katonákkal a csaj benyög egy ilyet: "remélem ez nem jár megint mártírhalállal" lásd F&F4 Lost és egyéb filmjei😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

ProGabe
conceptek a Földrõl

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

<#idiota>

A Földrõl biztos kapunk jeleneteket a bõvített kiadásban. Ha hozzánk nem hozzák el a rendezõi változatot, nagyon mérges leszek a forgalmazóra.

LasDen
<#hehe>....arra lettem volna kíváncsi, ami a filmben van 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

LasDen
nekem egy kicsit 😄 szívesen megnéztem volna, hogy néz ki 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

HeadHunter86
Itten van e. Már lejjebb linkeltem amúgy.

Természetesen a Birodalom Visszavág-ra gondoltam. 😊

Michelle Rodriguez, örültem neki én is hogy feltünt, f&f(4)-be sajnáltam amikor meghalt.. :-/

itt is :S

nearo
Birodalom visszavágra gondolsz vagy a Klónok támadására? 😊
Bár belegondolok, akkor mindkettõ jó volt.

Amúgy a lezárás is jól meg lett csinálva, tehát ha nem készülne több film, akkor sem lenne hiányérzetem. Nekem spec nem hiányzott a Föld sem.

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Szerintetek fog kapni díjat a film az Oscaron, illetve a Golden Globe-on? Én a zenéért (nem a betétdalért) mindenképpen adnék.

Pretorian
Aki epilepsziás, annak teljesen mindegy, hogy 3d-ben vagy nem 3d-ben nézi a filmet. Mivel a produkció vizuálisan elég intenziv, én nem ajánlanám epilepsziásoknak, legalábbis moziban biztosan nem. Nehogy rohamot kapjon az IMAX közepén és leguruljon a lépcsõn lol.

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

GregSB
Jaja, Terminatornál is detto ez volt sztem, a második rész sokkal jobb volt mint az elsõ. Reméljük Cameron tartja magát ehhez a jó szokásához, és a 2. résszel rátesz még egy lapáttal az elsõ részben látottakra 😊

"15 év múlva visszajönnek az emberek atommal. Egyszerû és nagyszerû 😄"

Még szerencse, hogy nem te találod ki a folytatását. <#vigyor5> Rémélem, nem marad minuszban a film, és elég sok ember megismerkedik vele, mert akkor a folytatásra szerintem jobb történetet kaphatunk. A Star Wars esetében például nálam a második film szanaszét alázta az elsõt.

berczely
Ha megmutatod a blogod akkor nem <#vigyor>

HeadHunter86
Ja az egyik bannert kölcsönvettem a blogomhoz, remélem nem baj 😛

HeadHunter86
Basszus, nekem ki kellett mennem. megitttam elõtte vagy egy liter ice tea-t. Pedig voltam elõtte, de másfél óra után ki kellett szaladnom 3-4 percre. Sebaj. Köv héten tervezem hogy megint elmegyek rá.

berczely
Bannernak?<#vigyor3>

nearo
Ja és még valami:
A film egyszer sem laposodott el, nem volt egy olyan perc sem, amikor azt gondoltam volna, hogy "na most kimehettem volna hugyozni" 😄

Második rész ötlet:
15 év múlva visszajönnek az emberek atommal. Egyszerû és nagyszerû 😄

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

HeadHunter86
Pretorian
*Pl. ha már sci-fi, ott a Mass Effect. A Mass Effect talán az évtized legárnyaltabb, legelgondolkodtatóbb, leghangulatosabb, leg-leg-leg sci-fi sztorija, aprólékosan kidolgozott dialógusokkal, elképesztõen részletes univerzummal, elsõ osztályú soundtrack-el, magávalragadó atmoszférával.
Szinte egy kész film.

nearo
Tegnap megnéztem én is...
Hát mit mondjak. Jó film volt végülis. Sokan mondják, hogy a történet nem egy nagy bumm, és egyet is értek. De nem csalódottan jöttem ki a moziból, szóval azért mégis volt benne valami, ami magával ragadott. A végsõ csatában a deus ex machina például tetszett 😊
Én olyan 10/8-at, esetleg 9-et adnék a filmre.

Mindenki mondogatja, hogy belezúgott Neytiri-be... hát nemtom, nekem valahogy nem jönnek be ezek a kék macskák. A pilótacsaj szerintem sokkal dögösebb volt 😄

tigeroo
pedig ez tipikusan olyan film ami után napokig rágódik az ember.
Pretorian
Jaj hát ezt bármire rá lehet fogni. Egyébként meg csupa olyan témát feszeget a film, amelyeket minden második hasonló hangvételû produkcióban csontig rágtak már kismilliószor, pl. csak idén a District 9 már lelõtte az eszméletlen társadalomkritikát meg a "kollektiv közösség drámáját". Kezd már unalmassá válni a téma. Hollywood folyamatosan önmagát ismétli.
Jó sztori pedig igenis kell. Komplex, összetett, igazán szórakoztató és elgondolkodtató sztori.

nagyon komoly film, pislogni se mertem nehogy lemaradjak vmirõl.. <#wow2>

remélem hamar megnézhetem itthon is fullhdba, 5.1-en.. :-)

Pretorian
Nem is a negyedik részre gondoltam, inkább az elsõ kettõre, fõleg az elsõre.

tigeroo
akik a történetet fikázzák, azoknak nem jött át a lényeg, hogy itt bizony a történet MÖGÉ kell látni... eszméletlen társadalomkritika, kollektív közösség drámája, a rendszer ellen lázadó elnyomottak és elnyomó tiltakozók átpártolása, anyatermészet + spiritualitás vs technika, szociológiai kérdések, stb stb.

a mátrix is mirõl szól? lényegében semmirõl. csak kérdéseket tesz fel. ahogyan azt az avatar is teszi. (mi a lét, élet-halál tisztelete, emlékek, a múlt lényege, stb stb. errõl esszéket lehetne írni és több száz oldalon át elemezni!!!!!)

aki pedig azt mondja hogy az avatar 1 egyszerû film, az 1 hülye ember szerintem!
mosoporr
most láttam a fõszereplõ csaj eredetileg néger😊

Nem értek egyet azokkal, akik szerint a történet egyszerûsége miatt csak a látvány viszi el a filmet, meg tech demo az egész. Nos egy film nem csak látványból, meg történetbõl áll. Ott a dramaturgia, a jelenetek sorrendje, a snittek nagysága, az arányok, a csúcspontok, a történet íve stb. Ezekben mind szinte tökéletes a film. Ha csak látvány lenne akkor 10 perc alatt megunnák az emberek. Vagy ti végignéznétek egy 160 perces 3dmarkt tesztet?
Azt a bizonyos egyszerû történetet és a világot bizony úgy mutatja be Cameron, hogy egy tele mozi két és fél órán keresztül szinte pisszenés nélkül nézte végig. Nincs egyetlen perc üresjárat sem. Mindenbõl pont annyi van benne amennyi kell, legyen az érzelem, akció vagy leírás.Ezért 10 pontos a film.

sambauer
na ismét egy kérdés emberek (bár az elõzõre se kaptam választ de mindegy 😄) van egy ismerõsöm aki szívesen megnézné a filmet, viszont epilepsziás. szal akinek ilyen gondja van annak mennyire para beülni egy 3d-s filmre ? elõhozhat valami rohamot, vagy nincs összefüggésben a dolog ?

Turn Me On Dead Man

tigeroo
én már gondolkoztam ezen ma... volt szó az elpusztított földanyáról...
lehet hogy eltelik pár év, boldogan él jake és a maradék ember a navik között, már a bányászbázist is ellepte a növényzet (á la jurrasic park 2)... aztán kapnak egy segélyhívást a földrõl, és földi menekültek érkeznek a pandorára... kiderül hogy egy ismeretlen agresszív faj igázta le a földet és most ide tartanak...

szóval én le merem fogadni hogy a 2. részben már szó lesz bõvebben is a földrõl..

stb, stb... végülis mindenféle sztorit ki lehet hozni ebbõl 😛
GregSB
Hmm ez igaz, kicsit jobban elmerülhetne a film a bolygón lezajzó biológiai folyamatokban, mi van Eva és az ott élõ lények között pontosan.

Sõt, én még annak is örülnék ha komolyabban foglalkoznának a Földdel. A filmben utaltak rá, hogy már nincs ott növény egyáltalán, szerintem az egész egy óriási megapolisz lehet, mint Asimov Alapítványában a birodalom "fõbolygólya" Tranton. Na ott még lehetne áll-leejtõ látványú jeleneteket "forgatni".

Hegi90
köszi a két hozzászólónak 😊

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S