James Cameron - Avatar
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
én helyett év
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
Lassan beigazolódni látszik, hogy az Avatar lesz az idei én TDK-ja a bevételeket és a fogadtatást tekintve.
Én egy nagyon jó filmet vártam, és kaptam egy nagyon jó mesét.
Pedig adott volt a király sztori, látvány, színészek. De a csavar, dráma, jó párbeszéd, monológ, zseniális képek minden jó film alapja, ebben meg mind hiányzott.
És ami zavart, hogy a navik a kék bõre (fõleg este) nem tûnt igazinak, pedig a dzsungel, a táj, a gépek már simán kint voltak az uncanny völgybõl. De lehet csak a szokatlan szín miatt láttam így.
Minden más lenyûgözött. 96%
Turn Me On Dead Man
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
A Földrõl biztos kapunk jeleneteket a bõvített kiadásban. Ha hozzánk nem hozzák el a rendezõi változatot, nagyon mérges leszek a forgalmazóra.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Bár belegondolok, akkor mindkettõ jó volt.
Amúgy a lezárás is jól meg lett csinálva, tehát ha nem készülne több film, akkor sem lenne hiányérzetem. Nekem spec nem hiányzott a Föld sem.
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?
Még szerencse, hogy nem te találod ki a folytatását. <#vigyor5>#vigyor5> Rémélem, nem marad minuszban a film, és elég sok ember megismerkedik vele, mert akkor a folytatásra szerintem jobb történetet kaphatunk. A Star Wars esetében például nálam a második film szanaszét alázta az elsõt.
A film egyszer sem laposodott el, nem volt egy olyan perc sem, amikor azt gondoltam volna, hogy "na most kimehettem volna hugyozni" 😄
Második rész ötlet:
15 év múlva visszajönnek az emberek atommal. Egyszerû és nagyszerû 😄
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
Szinte egy kész film.
Hát mit mondjak. Jó film volt végülis. Sokan mondják, hogy a történet nem egy nagy bumm, és egyet is értek. De nem csalódottan jöttem ki a moziból, szóval azért mégis volt benne valami, ami magával ragadott. A végsõ csatában a deus ex machina például tetszett 😊
Én olyan 10/8-at, esetleg 9-et adnék a filmre.
Mindenki mondogatja, hogy belezúgott Neytiri-be... hát nemtom, nekem valahogy nem jönnek be ezek a kék macskák. A pilótacsaj szerintem sokkal dögösebb volt 😄
Jó sztori pedig igenis kell. Komplex, összetett, igazán szórakoztató és elgondolkodtató sztori.
remélem hamar megnézhetem itthon is fullhdba, 5.1-en.. :-)
a mátrix is mirõl szól? lényegében semmirõl. csak kérdéseket tesz fel. ahogyan azt az avatar is teszi. (mi a lét, élet-halál tisztelete, emlékek, a múlt lényege, stb stb. errõl esszéket lehetne írni és több száz oldalon át elemezni!!!!!)
aki pedig azt mondja hogy az avatar 1 egyszerû film, az 1 hülye ember szerintem!
Azt a bizonyos egyszerû történetet és a világot bizony úgy mutatja be Cameron, hogy egy tele mozi két és fél órán keresztül szinte pisszenés nélkül nézte végig. Nincs egyetlen perc üresjárat sem. Mindenbõl pont annyi van benne amennyi kell, legyen az érzelem, akció vagy leírás.Ezért 10 pontos a film.
Turn Me On Dead Man
lehet hogy eltelik pár év, boldogan él jake és a maradék ember a navik között, már a bányászbázist is ellepte a növényzet (á la jurrasic park 2)... aztán kapnak egy segélyhívást a földrõl, és földi menekültek érkeznek a pandorára... kiderül hogy egy ismeretlen agresszív faj igázta le a földet és most ide tartanak...
szóval én le merem fogadni hogy a 2. részben már szó lesz bõvebben is a földrõl..
stb, stb... végülis mindenféle sztorit ki lehet hozni ebbõl 😛
Sõt, én még annak is örülnék ha komolyabban foglalkoznának a Földdel. A filmben utaltak rá, hogy már nincs ott növény egyáltalán, szerintem az egész egy óriási megapolisz lehet, mint Asimov Alapítványában a birodalom "fõbolygólya" Tranton. Na ott még lehetne áll-leejtõ látványú jeleneteket "forgatni".