James Cameron - Avatar
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
persze ez esetben másról lenne szó....😄 de a naviknak honnan lenne olyan technikájuk, amivel csak úgy mennek a földre??? 😄
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
A na'vik az életszemléletükkel mennek "hódítani" a földre.
Csak épp nem fegyverekkel, hanem hittel.
elég korrekt sztorit lehetne ebbõl is kifacsarni.
u dont have to listen anybody else but me
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Szóval ez igencsak gyenge folytatás lenne, ezen kívül meg mirõl tudna még szólni a film? 😄
What about the forests?
énis és sokan innen velem együtt azok vagyunk.
technikailag nincs köze hozzá, kényelem szempontjából meg ígyis úgyis kényelmetlenek picit ezek a szemcsik 😊
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
ennyi erõvel az összes zenénket töröljük a fenébe.
jó példa:
ezért nem értem a történet sablonososságát fikázódók véleményét!
értsük meg, vannak dolgok amiket el lehet mesélni, ahogy nõ fel az ember, idõvel már nem lesznek új dolgok amiket ne hallott volna, maximum más köntösbe ültetve hallja ugyan azt.
és ezen nincs mit vitázni.
/JC is megmondta elõre hogy mely gyermekkori kedvenc könyveibõl gyúrta össze a filmet.
on.
What about the forests?
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
Ez a film nem a történetével szórakoztat. Az a baj hogy teljesen elszoktunk az ilyen filmektõl, köszönhetõen Emmerich és Michael Bay borzalmasan szar történetvezetésû látványfilmjeinek. Pedi régebben voltak még ilyenek, pl mondja valaki hogy a Jurassic Park története nem volt kiszámítható és klisés, mégis mekkora élmény nyújtott moziban?
"Tegnap megnéztem én is. Ma megyek újra, aztán majd jövõre megint 😊 (IMAX 3D)
Véleményem röviden 10/10.
Bõvebben:
A story alapköve elég sokszor feldolgozott téma. De mint azt már sokszor írtam, nincs új a nap alatt ennyi idõsen. Aki erre vár az ostoba. Akinek nem inge ne vegye magára.
Viszont az alapszituáció ahogy ki van bontva és fel van építve az eszméletlen. Szerintem igen jól hozza a szokásos James Cameron szintet. Nem is értem azokat, akik a történet miatt bánkódnak.
A sztori mögöttes tartalma és maga a kitalált világ és kultúra nagyon jól ki van dolgzova.
Nem vártam volna ilyen részletességet ennyi játékidõ alatt. Tulajdonképpen sikeresen ismertetett meg egy másik kultúrát, filozófiát és élõvilágot a rendezõ és még a történet megfelelõ fel- és levezetésére is volt idõ mellette.
Én egyedül a doki és a Navik kapcsolatának eredetét hiányoltam belõle, de az tulajdonképpen sejthetõ volt a cselekményszálból is. A földi rész nekem nem hiányzott, bár érdekesség lett volna bemutatni az elején.
Technikailag én valóban mérföldkõnek látom mind a CGI-t, mind a 3D hatást. Mélységében ilyen részletezõ 3D filmet nem nagyon láttam. Még csak meg sem közelítette egyik sem. Itt valóban részletezett harmadik dimenzió van, nem csak síkok vagy egy-egy arcodba tolt jelenet, tárgy.
A hangot nem sikerült elég jól belõniük szerencsétlen IMAX-eseknek. Csodálom, hogy ezt még mindig nem sikerült nekik. Nem olvasnak fórumokat? 😊
Aztán az is lehet, hogy a szokásos magyar stúdiómunka vágta tönkre az egészet. Legtöbbször sajnos kegyetlen elrontják a surroundot és annak minõségét is.
A film összesége és hangulata pedig szavakkal leírhatatlan. Valóban Pandorán érezhettem magam és együtt tudtam érezni a Navikkal. A filme olyan érzelmeket közvetít, hgoy akinek legalább a torkát nem szorongatja meg, azzal lehet valami baj van vagy nem tud azonosulni a kékségekkel. (Az is baj 😊 ).
Én láttam jópár trailert, teasert stb. várakozva, de gyenge történetre készülve ültem be.
És ledöbbentem... Miért gyenge a történet? Igen: ezerszer feldolgozták ilyen vagy olyan környeztetben, szituációban. Azonban ez a film nagyon erõsen adja át az érzéseket. Zoe Saldana eszméletlen jól játszotta és adta át a lelkivilágát A szexi Navi lánynak.
Mikor kifakadt, hogy Jake tudott róla és bízott benne stb. hát én elkönnyeztem magam. (A film alatt töbször is megremegett a szám széle, bármily nevetséges is egyesek számára.)
A mögöttes tartalomról ne is beszéljünk. Szerintem kiemelkedõen összetett és szerteágazó, igenis nagyon mély gondolkodásra késztetõ történeti felépítése van."
De ha már itt tartunk h történet a Terminátorban mi olyan nagy történet? Visszajön 1 ember aki megvéd 1 nõt 1 gép ellen, a 2. rész ugyanaz csak itt most aki megvédi õket 1 gép. Arról nem is beszélve, hogy 1 olyan ember jön vissza akit a saját fia küldött vissza aki még akkor meg sem születte hizsen a szemünk elött fogan meg...
Aliens? 1 Csapat marine küzd az életben maradásért 1 csapat alien elött.
Igazából minden film storiát le lehet 1xûsíteni...
aha...hát,persze...hihető volt
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
képi világ - zenei világ - történet.
a látványba bele tartozik millió profi elem, a fotózás, a kameraállások, a vágások, minden apró részlet 😊
a mátrix háttérfilozófiájáról több ezer oldalt lehetne megtölteni 😊
Turn Me On Dead Man
Érdekes, én is tudtam hogy mi lesz a vége a filmnek, mivel már a trailerben is lehetett látni a végsõ csatát, mégsem idegesített egyáltalán. Nem úgy voltam vele, hogy "na történjen már valami amire nem számítok", mert annyira el voltam havazva a látvány miatt, hogy egyáltalán nem érdekelt a történet kiszámíthatósága.
Kb úgy tudnám leírni a legjobban a filmet, mint egy utazást egy egzotikus tájon. Elmész pl a Hawaii-ra, Maldív szigetekre, stb, valami nagyon durván szép helyre, és ott csinálsz egy road-tripet. Elméletben ez nem egy túl izgalmas dolog. Beülsz a kocsiba A pontnál, majd felmész a fõútra és átvezetsz B pontba. Tökéletesen kiszámítható, semmi extra. A látvány mégis olyan lenyûgözõ lesz, hogy csöppet sem fog érdekelni az utazás ténye, nem is arra fogsz figyelni.
Ennél a filmnél kb pont ugyanezt éreztem. A történet ott volt, mint egy átvezetõ utazás A-ból B-be. Tökéletesen kiszámítható volt, de nem vele voltam elfoglalva, hanem az ablakból látható csodás tájjal.
Ezzel csak az a baj egyébként, amit a #2030-as végén írtam. Egy idõ után, ha 100x teszed meg a kocsival ugyan azt az utat akkor bizony el fog kopni a hely varázsa. Szóval ez egész biztosan nem 20x megnézõs film lesz, még megnézem 1x 3D-ben, aztán ha kijön a Director's Cut azt is tuti megnézem, aztán ennyi. Illetve nem biztos hogy baj ez, ez egy másmilyen tipusú élmény mint amint megszoktunk filmeknél. Az Inglorious Basterds-et 20 év múlva is elõ fogom venni, és iszonyatosan jól fogok szórakozni a zseniális párbeszédeken, helyzeteken, szituációkon.
Az Avatart nem biztos hogy elõ fogom venni 20 év múlva, de mindig is egy csodás élményként fogok rá visszaemlékezni. Mint egy egzotikus nyaralásra.
Most is hallgatom 😊
Amúgy meg a terminátornak miért van nagy sztorija? <#idiota>#idiota> A 4. rész valami iszonyat kaka lett!
Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?
nem értek egyet amúgy az véleményeddel (idézéseddel), manapság is vannak jó filmek, amik nem a sablonokkal dolgoznak, csak többet kell keresni õket.
rányomni az avatarra hogy üresek laposak átlagosak a karakterek. khm.
ne mondja senki hogy nem zúgott bele neytiri-be. : ) natessék. imádnivalóak. még az anyja is annyira egyedi ahogy mondja " ZSÉK SZULLI " 😊, az meg hogy mocsárbafingás stb. a külsõ csillivilli mögött azért elég erõs társadalom kritika van a filmben az egész emberiség felé.
nem akarlak rábeszélni, vagy megváltoztatni a véleményed.
csak nem értelem mi ez a nagy világfájdalom.
Dvd-én biztos rajta lesz majd a bõvített cucc vagyis remélhetõleg.
Mert azt lehet beszerezném...
"A karakterek üresek, laposak, átlagosak, bájvigyor és kockahas,egy nulla, semmi értelme, tömegtelen CGI és hiteltelen karakterek. Nagy hiba volt még bele nézni is. Most már elkellene egy forradalom a filmszakmába mert mást se mondogattunk, csak azt, hogy nem kell mindig a nagy világmegváltó témákkal szarozni, lazítsunk. Hát túl lazítottunk és shrek mocsárba fingásától a clone wars vállalhatatlan gané kivitelezéséig valami nagy gebasz van a filmszakmába és ez a film, meg a könyv is ennek a kornak a tünete. Eltûnt az értelem, az érzelem, valami silány lenyomatait probálják 100szor eladott üres sémákkal elénk tárni, ócska színészekkel, gagyi CGI-al és végtelenül semmitmondó történettel. Akinek ez kell az egye ezt, mondhatnánk de ma már általánosságban látszik, hogy valakik odafent rájöttek, kik a fõ réteg, a fõ közönség és nem is próbálnak ennél hülyébbeket vagy okosabbak megszólítani. Ülj be a filmre és arra a két órára is lazítsd az agyad, amit lazítasz az iskolában, a tv elõtt, otthon, játék közben, stb. Lazítsd addig, hogy már fel se ismerd, hogy olyan filmeket adnak el nekünk, mert a film egy termék, amely vállalhatatlan lett volna tíz éve."
Talán Vern tapintott rá legjobban a lényegre:
"And I know I made this point in talkbacks, and so have others, but it bears repeating. DIE HARD was a blockbuster/popcorn/summer/event movie. So was ALIENS. And TERMINATOR 2. RAIDERS OF THE LOST ARK. STAR WARS. JAWS. ROAD WARRIOR. PREDATOR. ROBOCOP. TOTAL RECALL. THE MATRIX. LORD OF THE RINGS. You people who like your BATMAN and SPIDER-MAN and X-MEN and SUPERMAN and James Bond and LETHAL WEAPON... these are all big event movies, many of them timeless, many of them clever, well-crafted, some of them masterpieces. I am not being pretentious, I am not expecting too much, these are mainstream, crowd pleasing movies and they are what you used to hope for when you went to a summer movie. You can't realistically expect a movie as good as ALIENS every time, but that's better than resigning to the idea that "summer movie" equals "horribly made infantile disposable pap" and being excited about it anyway. If a summer movie is meant to be like TRANSFORMERS, then why the fuck aren't you people embarrassed to be going to see summer movies? At least have the decency to admit that it's a strange, possibly deviant hobby."
It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/
JC mondta hogy frankón fog kinézni a navisex. csak hát a korosztály besorolás miatt inkább kikapdosták
/ahogy neytiri mellbimbója sem látszik (néhány helyen azért kisandít 😛)
Hajukat összekapcsolják mint az USB-t?
A látvány viszont magával ragadó <#wow1>#wow1>. Én is a Pandorán akarok élni örökké egy na'vi testben. És Neytiri-t akarom életem párjának! (ha majd a 2. részben Jake kiszeret belõle, akkor jövök én)
ellenben van millió zenés jelent, ahol repülnek, ahol futnak az erdõbe, ahol szeretkeznek, ahol úsznak, ahol...
bemutat egy világot. egy világot ami csodálatos.
Suliban megemlítettem hogy megyek barátnõmmel a 3D-s Avatar-ra azt csak ennyit szóltak vissza: "Az meg mi a szar?"
Ennyit a nagy reklámról <#idiota>#idiota>
Az Avatarnak viszont még most másnap is a hatása alatt vagyok, folyamatosan azon kattog az agyam hogy mit láttam, és már várom hogy megint megnézzem valamikor a két ünnep között, mert annyi látnivalót ömlesztett bele Cameron hogy még 2.-jára is biztos fogok felfedezni új dolgokat benne.
És ez nálam nagy szó (hogy újra meg fogom nézni), én a Matrix óta nem néztem meg filmet többször egymás után moziban. Ez az elsõ film 10 év óta, aminél azt érzem hogy nem volt elég 1x.
Cameron, mindig tudja, hogy mit kell elvenni a filmbõl, ahhoz, hogy az az értékét továbbra is megtartcsa, éppen ezért úgy gondolom, hogy a majdan megjelenõ dvd és blu-ray korongok 2D-ben, a rajta lévõ plusz miatt senki nem fogja magát hanyatt vágni, mert az már nem olyan látvány lesz, mint a moziban.
What about the forests?
innentõl kezdve nincs helye sérelemnek.
mindenki tudja és aláírja hogy a történet egy faék. de épp ezért egyszerû, és könnyen befogadható, ha bonyolultabb lenne szerintem akkor, folyamatosan kizökkente a puszta beleélésbõl.
aha...hát,persze...hihető volt
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
10/10
Némi vajudás után úgy döntöttem ezt a filmet csak megnézem majd az IMAX-ban is
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...