James Cameron - Avatar
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Vki tudja mi a címe a trailer elején lévõ zenének? Hálás lennék érte...
Q8300 2.5 Ghz, 4GB RAM, HD 5770 1 GB
(Amúgy a sztori, ha valaki képes mögé látni és észrevenni apró utalásokat benne, illetve az egész filmben akkor már nem is olyan faék. Sõt, szerteágazóan összetett és mély tartalmú filmek közé sorolható.)
u dont have to listen anybody else but me

ott vannak "Kritikusok" majd azok elemezgetik.James nem azért csinálta a filmet,hogy mindenki a hibát keresse benne.Megteremtette azt a világot amirõl mi csak álmodnák.Tessék most láthatjuk ,élvezhetjük,benne lehetünk.Élvezze mindeki mert pár évig ugyse lessz ilyen minõségü film.
Nincs benne semmi csoda, az IMDB az olyan "hülyék" szavazatát, akik 1-et vagy 10-et adnak a filmekre nem vagy csak részben veszi figyelembe, ilyenkor jön egy csomó tapasztalatlan user és elkezdi 10/10-re pontozni a kedvenc filmjét, amitõl nem kerül elõrébb ... sõt. :)
"Ezt az élményt meg kell osztanom veletek!Mivel nem akartam kilógni a sorból,felvettem a szebbik gumi csizmám,vállamra akasztottam a tarisznyám,felültem a vonatra és felmentem a nagy faluba.Anyám csomagolt be kolbászt meg szalonnát.Elmentem abba a Plázába amit arról neveztek el ahol régebben Maximus is sok vért kiontott.Bár már mire oda értem a gladiátorok nem voltak ott.Egyedül a Vas Gábor volt ott aki szokta fordítani hogy a Maximus mit mond.
Amikor csöngettek hogy kezdõdik a film bementem és leültem.Adtak ilyen fura szemüveget is,de amikor felvettem majdnem hasra estem mert nem láttam tõle semmit.
A helyemre mentem,leültem.Szerettem volna a kemence mellé ülni,de nem találtam meg hogy hol van,pedig nagyon meleg volt ott bent,úgyhogy levettem a bekecsemet.A mögöttem ülõ szimpatikus fiatal házaspár megkért hogy vegyem le a kucsmámat mert nem látnak tõle túl jól.Nagyon kedvesek voltak ezért megkínáltam õket fröccsel meg szalonnával, mondtam hogy csak egy üveg szódát hoztam viszont a demizson még félig van borral.Azután bemutatkoztam és õk is, a fiút úgy hívták hogy Sanyi, a lányt meg hogy Peti.
Na szóval megyen a film.Nagyon hangos volt ezért bedugtam a vattát a fülembe amit az asszony csomagolt arra az esetre ha nagyon fújna a szél.
Meg én még olyan fajta állatokat nem láttam mint ottan,pedig a Hódosi Pistinek a szomszéd tanyán van mindenféle állata,de ehhez foghatóakat én még nem éltem meg.Sokat gondolkoztam azon hogy ezeket az állatokat hogyan ölik le karácsony tájt.
Hanem amikor az az ember ott a vásznon belebújt abba robotba és felém nyúlt,nagyon megijedtem és elõrántottam a szalonnázó késemet! Utána már senki nem akart bántani úgyhogy nyugodtan meg vacsoráztam.Mivel éreztem hogy elnyom az álom,levettem a csizmámat hogy majd hunyok egyet.
A mellettem ülõ ember erre egy kicsit nyugtalan lett úgyhogy vissza húztam a csizmámat.
A film nagyon szép volt meg nagyon fajínak voltak benne azok a furcsa színû és beszédû macskafejû óriás patkányok,akiknek a fejükön túl hosszúra hagyta a gazdájuk a prémet.Én otthon a Buksit mindig megszoktam nyírni ha a szemébe lóg a szõre,mert különben nem lát és neki megy mindennek.Az is érdekes volt hogy az ott elhullott állatokat nem zsigerelték ki hanem ott hagyták ebek harmincadjára.
Azután vége lett az elõadásnak felkapcsolták a lámpát és menni kellett haza.Siettem én is hogy az esti fejésre otthon legyek.
Minden estre egy nagy élménnyel lettem gazdagabb amit majd a Bélánál a sarki borozóban elmesélek.
Nagyon köszönöm hogy felhívtátok a figyelmemet erre a nem mindennapi mozi vetítésre.
Maradok alázatos tisztelettel:kicsiwini jászfaszakaszálóról"
Éppen ezért én egy filmet nem elemezgetve értékelek, hanem az általa átadott érzések és a hangulat szerint. Vannak hibái, de amit nekem a moziban nyújtott (hangulat, összhatás, erõs érzelmi közvetítés) az csillagos 10-es. :)
hát akkor definiálok gyors egyet, öntörvényûen: tökéletes film az, amiben az ember nem talál hibát. ez persze szubjektív megítélés-alapú, de azért elsõ körben nem rossz definíciónak, lehet finomítani.
de továbbra is tartom, hogy ilyen film nincs :)
/OFF
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
szerintem tökéletes film nincs, és soha nem is lesz...
bár azt mondják az okosok, hogy soha ne mondd, hogy soha :)
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
jóféle az biztos
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Ez a pocahontas-os hasonlat ,meg szerintem kezd unalmas lenni, mert nem az a fõ vonala, de mind1...^^
Shep, és nem azt mondtam ,hogy fog változtatni, hanem azt hogy illendõ lenne elgondolkozni rajta..., és a film megvalósítása/sztorija szerintem egyedi, mivel másban nem láttam hasonlót!
( gondolok itt az ércre, a helyszínre, a népre, stb... ) :)
De szerintem felesleges ilyeneken akár vitázni, nagyszerû film lett, kész és pont.^^ :D
Elõbb-utóbb csak elkezd romlani, de top 250-ben már szinte biztos, h bent marad.
My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!
My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!
De azért tényleg jó!
A szerelmi szála meg úgy jó ahogy van, nem vitték túlzásba, pont megtartották a mércét hogy tökéletes legyen, és szép.
Viszont :
Tegnap elõtt volt szerencsém látni ezt a filmet ( IMAX-ben ).
Az aki ezt kihagyja, egy hihetetlen élmény faktorral lesz kevesebb.
Ez a film egyszerûen 'tökéletes', és ezeket nem azért mondom mert jaj ezt most mindenki ajnározza, hanem azért mert ez így van.
James Cameron látszik hogy nagyon sokat dolgozott vele, látszik hogy évekig agyalt azon hogy minél tökéletesebb legyen, és minél egyedibb.
Ez a világ amit õ fel épített ez valami hihetetlen, minden él,minden mozog, minden lény,és ott élõ növény kinézete egyedi, sehol máshol nem láttam még ehhez foghatót.
És azt nem lehet elmondani hogy Cameron rossz filmeket tett le az asztalra ( Alien,Terminator,Titanic ), de ez még ezeket is felülmúlta.
Aki azt mondja hogy ez a film, egyre rosszabb ahogy át gondolja, az vagy nem értette meg a filmet, és vette észre egyes mondanivalóját, vagy szimplán elfogult, vagy buta.
Sajnos a film nagyon jól rá világít arra, hogy az ember hogy elrontja a világot, drasztikusabb kifejezéssel élve elpusztítjuk a saját világunkat.
És azt is nagyon jól bemutatja,hogy az ember mennyire önzõ, barbár és kegyetlen, ha valami van amit õ el szeretne ,érni nem érdekli más, vagy így vagy úgy de meg akarja szerezni( legtöbbször erõszakkal). És erre sok dolgot lehetne felhozni ami már megtörtént a történelem során is...
Ha egy valamit szétbarmolt film esetében a földet, akkor nem érdekli az hogy másik népet, bolygót, civilizációt pusztít/pusztítana el, hát megteszi.. Csak ön ön érdekeit nézve,hogy nekik jobb legyen... (szerintem ez szánalomra méltó)
És az aki megnézi a filmet, szerintem ezeken el gondolkozhatna, sõt minden ember, hogy igen ez így van...
A másik dolga a filmnek, hihetetlen jó scifi , gyönyörû képi elemekkel, nagyszerû lényekkel,szerethetõ karakterekkel. És amit ki emelnék még -e mellé hogy Sigourney Weaver is megjelent a filmben, és hozta a formáját, öröm volt újra filmvásznon látni annyi év után.
És az hogy egyeseknek 'mese' szerû, szerintem butaság ez egy nagyon komoly, nagyon mély érzelmekkel, és erõs jelentõségekkel bíró film.
Annyi mindent tudnék még írni, de én csak annyit mondanék annak aki nem látta, ne habozzon, mennyen el és nézze meg.Ha teheti 3D-ben, mert az amit elé tárnak hihetetlen , amikor az indák elé lógnak.. stb..
Jövõ héten megyek újra moziba, megnézni.Valahogy kibírjam a DVD megjelenésig, kíváncsi leszek hogy otthon a töredékét vissza kapom-e?
Szerintem megoldják és ,vissza fogom^^.(Látvány elemekre gondoltam itt)
(Világfájdalomról egyébként szó nincs, az elmúlt napokban végre csak a lányommal foglalkozhattam - szánkózás, mesélés felváltva -, ezenkívül pénteken megkaptam több mint 40 rendelt könyvemet, köszönöm, nagyon jól érzem magamat.)
Csak arra próbáltam utalni, hogy Cameron is nyugodtan támaszkodhatott volna írókra is a megfelelõ eredmény eléréséhez. Lásd például szerelmi szál.
Példaként felsorolok néhány olyan filmet, amely a szerelem egyszerû közhelyeit kifejezetten élvezhetõen tudták feldolgozni:
Három szín: Kék, Fehér, Piros
Cinema Paradiso
Római vakáció - Sabrina - Breakfast at Tiffany's
Casablanca
Tavaly Marienbadban
A vágy titokzatos tárgya
Delicatessen - Amelie csodálatos élete
Párizs, szeretlek! (Elsõ jelenet kiemelten.)
Krumplirózsa
Rakoncátlan szív
Távol Afrikától
Furcsa randevú
Zöld kártya
Marnie - Elbûvölve - Hátsó ablak - Fogjunk tolvajt!
Brief Encounter
Értelem és érzelem - Büszkeség és balítélet
Legénylakás
Kalandorok - Rocco és fivérei
Túl a felhõkön - Napfogyatkozás - Az éjszaka
Vörös hegedû
Forrest Gump stb.
Valami különleges ízt találok mindig ezekben a filmekben, amit az Avatar forgatókönyvében nem leltem.
It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/
egyszerû
áltátható és elegáns legyen : )
/ ha kell segítség a tartalomban szólj.
ha nem vállalod összehozom éjjel (van aki csak akkor ér rá :D)
am megjöttem az újrázásról :D gecc volt megin :D és most már adtak elõzeteseket is a film elõtt (Sherlock, Titánok és 3D-s Alice)
és sokan (nem magunkra venni) badarságokat válaszolnak.
szóval ha hazaértem csinálok egy részletes gyik-ot
nem szeretném hogy sokan téves infókat kapjanak :)
szóval ma éjjelre lesz gyik.
aztán hogy mi van a kép alatt az már szpojleres.. :D
Az a tapasztalatom, hogy sima 3D-ben hiába ültem kb középen, akkor is úgy éreztem hogy egy ablakon keresztül nézek mindent. Na ez az érzés egyáltalán nem volt Imaxban, úgy körülölel a vászony hogy még a perifériás látómezõdet is kitölti. Sokkal jobban bele tudsz merülni egy 3D-s filmbe SZVSZ.
Jegyet venni meg nehéz, de próbálkozni kell. ha nem sokan nézitek (2-3an) akkor sztem kaptok még vetítés elõtt jegyet jó helyre, mert sokan nem veszik át a jegyet csak lefoglalják.
Eletben nem voltam meg IMAX-ban. Most probalok jegyet venni, de a meg legelfogadhatobb is a 3. sor legszelen van. Az nagyon gaz, varjak inkabb? Valamint mi a kulonbseg a digitalis 3D meg IMAX kozott? Elore is koszi a valaszt.
http://www.youtube.com/watch?v=Vjm1JrSUyRM
5:20-tól hallható, olyan mint a csodálatos elme és a terminátor fõcímzenéje összegyúrva. A film közben ez még átfolyt navi bennszülött éneklésbe is, kedvenc jelenetem :)
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"