James Cameron - Avatar

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tigeroo

<#wow3>

ha nem értesz hozzá (plusz fel se tudod fogni hogy mi munka van a CGI-ben) akkor minek fröcsögsz?
Mindig van par retardalt. Amugy szerintem rengeteg ujat hozott ez a film, en foleg a sztori miatt szeretem az mar csak raadas hogy a cg reszet is 100% ban ossze hoztak.
De amugy mar hasonlitottak a farkasokkal tancolohoz meg ilyenek, mindig van par arc aki tokmind1 csak bele kothessen valamibe.

the world is mine

berczely
Hát az SG cikkírója nagyon lehúzta a filmet mintha csak szándékosan a rosszat sorolná fel!

"szamárember" ???

http://www.sg.hu/cikkek/71622/avatar_a_szamarember_bosszuja

Arrol nem is beszelve hogy a hangot sem a gep generalta, mivel a szineszi jatek par reszbol ossze tevodik ugyanugy mint egy karakter letrehozasa.

the world is mine

Én értem mit mondasz,de te nem érted hogy mi mit mondunk. 😊
És ha megnézted volna a videót megérted.😛
De valakinek fel kell nõnie ahhoz hogy megértsen dolgokat.

Másik: Ezt mindenki olvassa el, aki érdeklõdik James Cameron, és az Avatar iránt, sok hasznos információ van benne. ->James Cameron, és a 3D technológiája,Avatar hátté infok
tmk
Ahova írod az üzenetet az alatt van 5 kék gomb. A középsõ "URL BESZÚRÁSA" gombra click bemásolod az urlt és utána hogy mi jelenljen meg ráklikkel valaki.

aha...hát,persze...hihető volt

Én szerintem középszerû szíszészi alakítások voltak az Avatarban, de ez persze nem zavart abban, hogy 9 pontot adjak neki, úgyhogy lényegében mindegy. Azért arra kívácsi vagyok, hogy az Akadémia hova fogja besorolni majd késöbb az Avatarhoz hasonló filmeknél a színészi tevékenységet. Lelki szemeim elõtt már megjelent a legjobb animációs színész és színésznõ díj. <#idiota> Nehéz lenne összehasonlítani egy számítógéppel generált karakter életre keltését egy élõ, valóságos személy megformálásához, például Nelson Mandelahoz.

Valaki tudna segíteni hogy kell Linkelni?😊
Bocs mindenkitõl de én nem tudom 😞, és találtam egy érdekes cikket, amit a nem hozzá értõ, magyarázó emberek is elolvashatnak, ha többet szeretnének megtudni.XD 😛
És szerintem elég érdekes 😊.
edios
Csacsi vagy!

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

Igazad van Munszu! Ez biztos nagy kihívás a színészek számára.
És azt nem mondhatod, hogy nem volt színészi alakítás.
Nem kis kihívás az egy színésznek, hogy úgy kell eljátszania valamit,hogy nincs elõtte semmi, és csak felvétel után látja a kész terméket.
És kimerem jelenteni, hogy igenis nagyszerû színészi alakításokat láthattunk itt. 😊^^
Mivel nem volt az egész arcszerkezet számítógéppel generált, mégiscsak Te vagy a buta. 😊
tmk

TiMoN
"így nem én vagyok a buta"
Pedig igen,nézz csak ide:Hogyan készült

-TiMoN-

Szerintem pont a mai nap, nem alkalmas a veszekedésre, szerintem zárjuk le a témát.😊
És ne keverj ide, nem ehhez kapcsolatos filmeket,inkább olvass utána dolgoknak.😊
Csacsi
Mivel az egész arcszerkezet számítógéppel generált volt, így nem én vagyok a buta. Ilyen erõvel a WALL-E-ben is jó volt a színészi játék. Ugyanmár 😊

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Hát pedig teljesen más motort használ, ez Dunia engine(far cry 2).
XM Wolv.. meg UT3 engine.
Avatarban sokkal élesebbek a színek, meg úgy szerintem jobb az összhatás 😊.
Itt ragadnám meg az alkalmat Mindenkinek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket,és Boldog Új Évet kívánok!😄
Csatlakozom az elõttem szólókhoz ha csendben maradtál volna... 😛
Mielõtt nyilatkozol valami olyasmirõl, amirõl gõzöd sincs, olvass utána.
Mivel a színészeknek sok közük volt ahhoz, hogy milyen lesz a végeredmény,mivel a fejük tele volt érzékelõkkel, és miután eljátszották azt a részt,és vissza nézhették a kamerába a kész terméket.( Ugye milyen csodás Cameron új találmánya?)...
na mind1😛 😄
Kösz, ez is mehetne a faq-ba.

VRSDM
a-aa.
nekem is felemásak a szemeim, mégis tökéletesen látom

u dont have to listen anybody else but me

Azért én nem utaznék 250 km-t úgy, hogy nincs jó helyre szóló lefoglalásom.

Az egyébként a 3D rovására mehet az IMAX-ban, ha valakinek egy dioptriával rosszabb az egyik szeme a másiknál?

Unalamas? Én a legtöbb negatív kritikával egyetértek, de azért az durva, ha neked unalmas volt ez a film. Szerintem kevesebb üresjárat volt az Avatarban, mint egy normál akciófilmben.

byzhouse
na szval tegnap megnéztem filmet és vmi qva unalmas volt,talán a vége ami tetszett ^^

________________ /\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\ &#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;

VRSDM
az nálam még reggel<#hehe>

mosoporr
Szentdélután 😊 fél1

VRSDM
4óra múlva még szentreggel lesz 😛

VRSDM
ha csendben maradtál volna... bölcs maradtál volna 😊

mosoporr
Még 4és fél óra kezdésig 😊
Szentestén még soha nem voltam moziba.

szabii98
Ennek tök olyan grafja van mint az XMEN ORIGINS Wolverinnek...

I met God. She's black

nem baj ha van véleményed, de legalább egy making of nézzél már meg.
Teljesen hülyeségeket beszélsz.
Csacsi
Beleolvasva a topicba. Én csak egy dolgon akadok fent az értékelésekkel kapcsolatban. Mégpedig a színészi játékra. Könyörgöm. Szinte az egész film CGI. Nem a színész adta át az érzelmeket, (mint hogy egyesek megkönnyezték, mikor Neyriti rájön, hogy Jake átverte. Könyörgöm. Látunk egy CGI arcot, és arra olyan érzelmet tesznek, amilyet nem szégylenek. Mégha a szeme eredeti lenne azt mondom. De nem. Nem rossz a színészi játék, de nagyon kis része csak a filmnek. Sõt, szinte nulla.

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Pharaoh
Csak, ha nem pesti vagy elég lutri, hogy lesz-e így jegy vagy sem.

egyáltalán nem gáz, ha nem imaxben nézed, de az, hogy a neten nem tudsz foglalni, nem jelenti azt, hogy elkelt minden jegy. csak a netes jegyeket foglalták le, amiknek ugye a 15-30% felszabadul elõadás elõtt 1 órával, mert nem veszik át.

(a harmadik napon néztem meg, 45 perccel elõtte mentem oda és a 13. sor közepére volt jegy és az egyik mellettem lévõ széken senki nem ült. ettõl még a terem majdnem tele volt, de a legtöbben az elõadés elõtt veszik meg a jegyet.)
Fujiryu
Tegnap a mamutban néztem és nem a 3d része volt az amiért nem tetszett 😊

Meet_FUJI_Your_Maker A csalók örökös védelmez?je, a lagmentes játékos akinek bead mindent a szerver.

Daell Drow
En jan 6. tervezem hogy felmegyek pestre megnezni, de latom nincs imax hely. Nem vesztek sokat ha pl a mammutban nezem real3D-ben?
Pharaoh
jan6.-ig szinte az összes imax jegy elkelt pedig mikor néztem 10 perc sem telt el amióta feltették a hetet.
Úgy néz ki várnom kell még egy kicsit.

Renderelni a szamitogep szokott.

the world is mine

desigo
2 perce frissült a cinemacity.hun az imax jegyrendelés
dec 30-után is lehetne foglalni most ha nem lenne már lefoglalva a 95 %-a
eléggé gáz :/
marad a vaktában felmenés pestre <#levele>
Kíváncsi leszek rá, hogy nektek hogy tetszik^^.
GregSB
Még ha azt vesszük hogy 300-an dolgoztak rajta napi 8 órában, úgy is az jön ki hogy 11 évig renderelték, szóval valami nem stimmel ezzel az 57 órával.

Sztem is arról lehet szó hogy voltak olyan framek amiket eddig kellett renderelni, de nem végig az összeset...

Ez úgy van, hogy dolgozik rajta 10 ember pl napi 8 órában. Az naponta 80 óra. Szal azt tényleg kell osztogatni.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

VRSDM
ezek után se fogsz sokat látni belõle 😊

GregSB
Arról nem szólt a fáma, hogy ez az 57 óra / fõ volt vagy összesen 😊

De már töltöm a filmet és megnézem, nem okoskodok tovább amíg nem láttam 😊

VRSDM
durván 300ember dolgozott komolyan rajta

Az összmunkára írták, hogy 57 óra nem? Mondjuk szerintem is kissé túlzás.
Az már más kérdés, hogy nem jól számoltok, mivel csak 1 emberrel számoltok. Dolgoztak rajta mondjuk 1000-en, akkor már oszthatjátok is el azt az 1124 évet ezerrel 😉

VRSDM
ha jól emlékszem ward írta hogy 2órányi anyag cg a filmben.
amúgy lehet hogy volt olyan frém amit ennyi ideig rendereltek (kétlem)
de voltak egyszerûbb párperces shot-ok is.

valami forrást kéne szerezni mert így ez az 57óra marhaság.

GregSB
Mármint elenyászõ volt azoknak a jeleneteknek a száma, ahol hús-vér szereplõk szerepeltek beltérben díszletek között, és ne mvolt CGI a képen.

GregSB
Nem láttam még ezt a doku filmet, de ez orbitális baromságnak hangzik. Számolj már utánna 😄

160 perces volt a film, ebbõl legyen mondjuk 120 perc a CGI (sztem kevés, mert elenyészõ volt azoknak a jeleneteknek a része ahol hús-vér szereplõk voltak, de számoljunk ennyivel).

120 perc = 7200 másodperc -> mp-enkén 24 frame-nél ez 172800 framet jelent összesen.

172800 * 57 óra = 9.849.600 óra = 410400 nap = 1124 év.

Vagy Cameron ennyire menõ és már a honfoglaláskor elkezdte lerenderelni a filmet? 😄DD

Akkor erre mondja valaki, hogy Tolkientõl lopta a Navik ötletét 😊))

Köszike én is kedvet kaptam az írástól😄
tmk
Köszi a linket érdekes volt, bár aki nem látta a filmet ne nézze meg mert szinte mindent ellõnek benne.
Érdekes volt hallani hogy 1 frame-n 57 órát dolgoztak (1 másodperc alatt 24 frame jelenik meg) ezért tartott ilyen sokáig és került ennyibe a film.