James Cameron - Avatar

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Végre alkalmam volt megtekinteni IMAX-ban. Õszintén szólva film még nem nyûgözött le ennyire, persze nem csak a 3D miatt. Nem vagyok egy romantikus alkat, de ez akár egy szép szerelmi történet is lehetne<#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1>
Najó, hagyjuk az érzelgõsséget, a lényeg, h nagy valószínûséggel visszaérek én is a moziba, h újra a Pandorán járhassak legalább két és fél órát.
Mellesleg én is köszönöm Kovi04-nek a zenéket, a soundtrack album már megvan, most már csak ezek hiányoztak<#vigyor2>

Kockázat az egész élet!

Sabcsee
*üt😄

kaka

Sabcsee
naon köszi az uccsó zene az naon út<#taps>

kaka

VRSDM
személyeskedést továbbra sem szeressük! köf

u dont have to listen anybody else but me

mosoporr
Cameron alap bevételnek amit remél az minimum az h megdönti a rekordját,saját magával versenyez😊 Ez a világ legdrágább filme,gondolhatod mit vár érte 😊

húúú-hú gyerekek úgy nézz ki "csoda" fog történni, eddig óvatos becslések voltak, hogy a 2. hetére az Avatar USA-ban 20-25% fog csökkenni, ami már alapba kurva jó eredmény, a nagyon jó filmek szoktak olyan 40 %-ot amit pedig imádnak olyan 30%-ot, szóval az Avatar ott lett volna a topon DE a mai napi bevétel alapján módosítani kell a várakozásokat, mert úgy nézz ki ha így megy tovább a 2. hetén is összekapar USA-ban 70 milkó körülit, ami a 77,3 milkós nyitányhoz képest CSODASZÁMBA megy, igen ritka ilyen nagyvolumenü filmeknél. Nem tudom ,hogy a következõ hetekben, hogy fog alakulni a bevétel de be kell látni az emberek szeretik a filmet punk-tum :-D
Szerintem ,ma hagyjuk a csipkelõdést, én senki pártját nem fogom.
De Karácsony van emberek 😊, csak ebben a 3 napban ne legyen ilyen.
Amúgy meg én megjegyezném, hogy azért nem volt olyan rossz a hangzás a moziban !😊(Szerintem)
Holnap megyek 2.jára megnézni IMAX-ban az Avatart 😄, már nagyon várom 😊.
Most már csak a játék, single része kellene 😞... 😄
mflex
Akkor legalább volt értelme is 😊
Na megyek szétbömböltetem a fejem, hátha a hangok is károsodnak a hallásom mellett 😄

What about the forests?

mflex
Igen, elírtam..sorry.

What about the forests?

Tatyla
halláskárosodásnak hívják amirõl beszélsz...

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

VRSDM
én örömmel olvastam a szavaidat.
fõleg hogy félig meddig / nem ismervén nem akarok téves kijelentésekbe bocsátkozni / egy cipõben járunk 😊

mflex
Bocs, nem tudtam, hogy egy értetlennek írogatok, feleslegesen nem koptattam volna az ujjaimat.

😄DDDDDDDDDD

What about the forests?

Shep
Nem tudtam ,hogy te vagy Betmen, bocs nem szóltam, nincs kedvem batarangot kapni a hátamba 😄DDDDDDDDD

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

mflex
Ok, legyél ebben a hitben!
Mindig hangosan hallgattam mindent, de minõségben és elhiheted nem mai gyerek vagyok, de fülem még most is mint a denevéré, semmi köze a minõségnek a HANGOS-ság kifejezéshez.
Ha valaki fos mp3-kat hallgat, szaros lejátszókon hangosan, annak lehet, sõt tuti hangkárosodása lesz egy idõ után, ezzel nem is vitkozom, sõt ezt most itt le is zártam 😊

What about the forests?

Shep
Attól mert valami hangosan szól jó helyrõl és élethûen, még zavaró és káros.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

mflex
" Nálunk a sima moziban olyan hangos sok film ,hogy már zavaró"

Erre válaszoltam, mert ezért hallod hangosnak és zavarónak, holott egy film az IMAX-ben tud high-end minõségben szólni, úgy hogy kimondottam élvezetesnek találd a látványvilág mellett a hangot, és akkor is azt fogod mondani, hogy a basszus majdnem levitte a fél agyadat, de nem mindegy, hogy a füledet, hogyan csapta be, mert akkor már nem azt mondod, hogy zavaróan hangos, hanem, hogy amikor, pl becsapódott egy rakéta az mekkorát szólt, és biztos, hogy így jobban elviselhetõ lenne az igényes hangok hallgatása is, mert egy IMAX rendszert, nem is kell hasonlítani egy mezei cinema city-vel.

What about the forests?

VRSDM
nem érzem úgy hogy a hallásommal gond lenne, pedig a nõvérem barátja hangosítással foglalkozik (igen reklám, igen shams) aki konyít hozzá látja hogy nem szarral gurít, aki nem ért nézze meg a referenciát.
nos. 2004óta ismerem, õ vitt bele az elektronikus zenei életbe, ergó atomszar kis pondró hallásom kéne hogy legyen.
lehet hogy tényleg elhalt már pár receptorom, de cserébe elsajátítottam szerencsére egy olyan szintû hallást hogy ha valamilyen zenérõl / filmrõl van szó, akkor azt csak is maximális minõségben tudom élvezni igazán.

más kérdés hogy a kisebb bulikon emiatt a fél társaság sznob-nak néz, de egyszerûen nem tudok élvezni egy szarul beállított hangzást.

hogy miért is kezdtem írni 😄 már én sem tudom, ja igen, a lényeg hogy a hangerõ nem egyenlõ a minõséggel. attól még hogy valami iszonyat hangos, nem kell hogy bántó legyen a fülnek. sõõt : )

Shep
Nem igazán értem ,hogy én miért is mondok ellent neked, de hát nem baj a lényeg, hogy te érted 😊

mflex
Amit mondasz (írsz) az hülyeség, a kettõ között oltári nagy különbség van, mármint az mellett, hogy egy vagy több hangszóróból ordít a hang és kavalkád van, ezt mi úgy érzékeljük, hogy túl hangos, a fenét, a lényege, hogy a hang(ok) milyen minõségben és milyen gyorsan hagyja el a basszus, illetve hogy a dinamika csúcsokat rendesen kihasználja-e. Az IMAX erre tökéletesen megfelel, mert egy nagy süketszoba az egész építmény, hiszen nem kapná meg rá az IMAX hangrendszer minõsítést, és a süketszobában lehet legjobban tesztelni, pl a high end hangrendszereket is, független ez most attól ,hogy a mozi tele van-e, vagy üres.
Errõl nem az IMAX tehet, hanem az idióta magyar hangmérnök, aki a keverõ pulton lehet éppen bablevest evett. Januárban majd nyilatkozom, hogy eredeti nyelven, hogyan szólt a Waterloo-i IMAX moziban, de már most elõre lefogadom, hogy és ég és föld lesz a különbség, ugyanis beszéltem pár ismerõssel külföldön, akik épp olyan "hangbuzik", mint pl én 😄, de nem is ez a lényeg, ha az IMAX mozi azért épült, mert a vászon mellett a hangtechnikája is lényegében a csúcs, akkor tessék úgy keverni a magyar szinkron mellé a hangokat, ahogy JC elképzelte és megvalósította a látvány mellett, aki meg erre nem képes, az monnyonle!!!

What about the forests?

Shep
Nem baj az, hogy nem dübörgött, mint az állat. Utálom mikor a basszustól szétrobban a fejem. Nálunk a sima moziban olyan hangos sok film ,hogy már zavaró. Persze vannak akik sokat járnak, nekik már fel sem tûnik mivel a hallásuk már megsínylette a dolgot.

mflex
A magyar hangmérnök elcseszte a DTS hangkeverést, ennek a filmnek nem így kellett, kellene szólnia, a térhatás egyenlõ a nullával, és halk is volt az IMAX hangrendszerhez képest.

What about the forests?

tmk
Igen valaki valamelyik fórumban írta hogy lent van a lábadnál a pohártartó (egyébként én sem találtam), majd ha megint megyek most már megnézem.

aha...hát,persze...hihető volt

Én egy átlagos moziban néztem az Avatart. Szóval, halkabb az imax termekben a hang? Nem tudok dönteni hogy sima 3D-ben vagy imax teremben nézzem. <#vigyor>
Lentebb mintha valaki írta a pohártartót állítólag az ülés alatt van.
VRSDM
nem egyforma a szék / sor szám

VRSDM
nemtudom pontosan, régen olvastam és valahogy 380 körül rémlik.

edios
Én abból indultam ki, hogy imax vászon 432 négyzetméter, realD pedig kb 135. Nemtom te hogy vagy vele, de nekem kisebbnek tûnik😊

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

mosoporr
asszem 12*25

mflex
Ez az sg-és kritika, meg rá hajazó röfögõs hsz-ek, természetesen a forradalmi történet elmaradásával, már hányinger kategória.

Nézzenek az ilyenek ló..szt!

hmm 😄DD

What about the forests?

VRSDM
nem találtam, de nem is kerestem. tudtam hogy nincs.
meg a székek is szûkebbek mint máshol.

Már sok helyen panaszkodtak rá, hogy nincs pohártartó az IMAX-ben. Gondolom nem fért be a terembe. Errõl jut eszembe, hány szék van az IMAX teremben?

mosoporr
Ma már mindenkinek van házimozija,engem már zavar is a nagy pukk a hangerõvel nem volt gáz bár annyira nem éreztem h körülvesznek a hangok...

Majd elfelejtettem imexnek 1 nagy hiba,ti találtatok pohártatót?

Én nem szeretem, ha beleprésel a székbe a hang. Ezt a "szétesik a mozi" érzést a Világok harcánál már én is tapasztaltam. 😄

VRSDM
a hang amúgy tényleg nem annyira szól ennél a filmnél az imax-be
szóval se mondanám hogy halk. teljesen vállalható szinten van.
de azért a szék dübörgése elmarad.
mátrix3premieren imádtam a végén, mikor a gépek vezetõje mondja " és ha elbuksz?! " és szétesett a mozi kb 😛
na ez itt elmarad, de attól még teljesen jól szól. csak nem eléggé jól 😄

mosoporr
Az imax vászon inkább magas mint nagy és kicsit félkör alakú,lehet a másikban is jó,de mégis csak az imax a csúcs mozi,ehez a filmhez meg ez dukál. 😊

edios
Filmek topikba írtam, átkopizom ide is, hátha vkinek még aktuális:

"Tegnap(/ma) szerencsém volt Avatarhoz, imax után végre realD 3d-ben is.
Teljesen korrekt volt a látvány a kisebb vászon ellenére is, a 3d-s hatások nagyjából megegyeznek a két moziban. Ráadásul a feliratozás igényesebb a realD-s verzióban, és a hangerõ sincs visszafogva annyira. Imax mellett egyedül a nagyobb vászon szól, de én mindenkinek azt tudom mondani, hogy a hozzá közelebbi mozit válassza, ha 3d-rõl van szó, mert egyáltalán nem létszükség az imax."

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

VRSDM
<#hehe>

Hát igen nem rég érkeztem ide a közösségbe szóval a 3 dallamból csak 1 volt ismert a Sziget zenéje.

De mostantól állandóan feljárok ide, és olvasok néha írok kicsit.
Remélem befogad a család😄
Szerintem a zenéi nagyon szépek,én állandóan azt hallgatom.
Mondjuk hozzá tenném,hogy a komoly zenét jobban szeretem😊.
én 2 haverral mentem a 2en függõk lettünk😄 a 3. meg depis h nem olyan helyen lakik mint a Pandora <#vigyor3>

VRSDM
pedig ez is, mint minden megjelent infó a filmrõl és azzal kapcsolatban szerepelt már itt.
úgyhogy aki szorgos olvasónk már régóta az bizony mindent megtudhatott ami érdemleges és van információ értéke 😊

am.
van egy lány akivel mostansában találkozgatok.
és csütörtök reggel nem értette mi a fenéért vagyok hulla
talán azért mert pár órát aludtam csak a premier miatt?! 😄
nem is értette hova ez a nagy izéhozé egy film miatt
aztán tegnap elment megnézni a család a filmet, 2D (pólus center)
és egybõl hívott a film után hogy nem hiszi el, de oda akar költözni a fenébe 😊

fura hogy mindenkibõl ezt hozza ki a film.
kétségkívül vannak alkotóelemei, aminek a kidolgozottságát nem vonom kétsében, de minden részlet nem fért bele ebbe a 2.5 órába, de még így is milyen hatással van az emberekre 😊

Én innét lestem le a trailer zenéit:
http://www.youtube.com/watch?v=iyxA1rRE3-0

Itt egybe van komponálva, mint az elõzetesben.

Mióta kerestem már e dallamokat.
Köszi megint😄
Köszi szépen a Trailer zenéi nagyon jók😄
Sokszor fel szokták használni más filmek zenét az elõzetesekben. Talán ezek közül a legismertebb a Requiem for a Dream zenéje Clint Mansell-tõl.

Örülnék ha Magyar honba kijönne valami könyv az állatvilágról, növényekrõl...stb....többet tudjak meg a világról.
Sokszor vannak olyan Trailerek amik felhasználják más filmeknek a zenéit.
Mint pl most is.

még Cameron nyiltakozta a film bemutatása elõtt, hogy ha sikeres lesz jön a 2. rész és az elsõben megismerhettük Pandorát, a 2. -ban megismerhetjük Pandorát belülrõl a föld alatt.
tmk
Minden esetre remek dal, már amikor a Sziget c. filmet néztem akkor is lenyûgözött.

Steve Jablonsky - My Name is Lincoln

aha...hát,persze...hihető volt