James Cameron - Avatar

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

TVelvet
Nos megnéztem IMAX-be, a látvány szép szép, de engem a story fogott meg igazán, más sablonosnak érzi, viszont én átlátom a lényeget. 😊 És azokat a pici momentumokat amiket látsz nehéz értelmezni a látványtól. 😊 nekem tetszett.
a Thai verzióban a tengerészgyalogost Navi-ra fordították, szóval Thaiföldön, Jake navi-ból na'vi lesz

Ööööö magyarul?😄
érdekes😄

edios
Lol:

"The Thai version of movie translates the word "Marine" into "Navi". (The Thai word for Marine is actually "Na-vig-ga-yo-tin", but to make voice over synced, the translator shortened it to "Navi".) So in Thai, Jake Sully is a "Navi" who becomes a "Na'vi"."

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

Jó ötlet a találkozó, csak tényleg hihetetlenül nehéz lenne megszervezni, fõleg a vidékiek esetében. Nekem nagyon zûrös januárom lesz, leginkább a félévi bizonyítványom miatt. Január 15-16 körül megyek valószínüleg az IMAX-be.

VRSDM
részemrõl bennevagyok.
mondjuk jan8 péntek este.
tuti mindenki ráér 😊
valójában meg tuti mindenkinek közbejönne valami 😄
de mivel amúgy is újranézem még imaxbe szóljon valaki pm-be ha akarja hogy neki is foglaljak valami estefeli idõpontot majd aztán csapódik hozzám meg a haverokhoz.

u dont have to listen anybody else but me

Többen megyünk és még kedvezményt is kapunk<#crazya>
Jó is lenne.

Kockázat az egész élet!

edios
Én tegnap pl este f8 felé határoztam el, h megnövelem eggyel Avatar nézések számát, és 23 órás realD elõadásra simán találtam közép/középre jegyet. Szal nem reménytelen a helyzet😊

Csak jó lett volna összeröffenni Sg-és tagokkal, de szó mi szó tényleg körülményes.
VRSDM
nem nehézkes.
inkább körülményes.
mondtam már hogy csütörtökönként frissül a következõ heti adásra a foglalás.
ergó ha valaki gép elõtt ül egész csütörtök, és nyomkodja serényen az f5-öt akkor tuti tud a legjobb helyekre foglalni

/én se csak úgy habira néztem jó sorból a premiert 😊
mondjuk mázlim hogy csütörtökön egész nap a gép elõtt ülök (suliban is 😄)

Pontosan 400 milliot varnak tolle mar 232 millional tart es akkor ugye meg nem hozott semmit a jatekok meg egyebb kutyuk.

the world is mine

Itt arról van szó, hogy együtt beszéljük meg mikor mennénk stb...
Csak egy megfelelõ napot találni ami mindenkinek jó, és jegyet venni kicsit nehézkes.
Bevállalod? Igen vagy Nem?

Kockázat az egész élet!

Sg-és találkozóba biztos benne lennék....csak le kéne szervezni.
Sokan vagyunk, de nem elegen<#buck>

Kockázat az egész élet!

Eddig lennénk akkor 4-en jól számolom?😄
Akkor toborozzuk itt össze az emberkéket, akik még egy útra befizetnének Pandorára, s majd megyünk együtt, kibéreljük a mozit. Sztem egy egész terem nem lenne elég egy vetitésre ennyi embernek.

Kockázat az egész élet!

Ennyi erõvel találkozhatnánk is, és elmegyünk 3-an😄
Már hárman vagyunk. Terveim szerint január közepe felé mennék el IMAX-be, majd meglátjuk, tudok-e idõben foglalni jó helyeket.

Egy cipõben járunk tesa😄

Nekem is épp ez a bajom......sõt én már 2d-be se tudom nagyon megnézni mivel arra is telt ház van...Azért itt Egerbe nem is tudom ilyen mikor volt legutoljára csõdülnek az emberek....mintha valami lavina lenne.

Ha bele döglök is, de megfogom nézni az Imaxba.
nah ez durva😄

azért az pofátlanság, hogy IMAX 3D-be ki tudja mikor lesz hely
sajna csak 2D-ben láttam eddig, holnap megyek sima 3D-be (már nem tudtam várni) DE haverokkal megbeszéltük elnézünk IMAX-ba is hátha vetítés elõtt szabadul fel hely. Sõt sima 3D-be is alig tudtam jó helyre helyet foglalni, csak a szutykokra nem volt elõrendelés.
Azért ez ritka sztem! Õrülõk is neki meg nem is, fas*a hogy film kellendõ, jól teljesít de azért szívesen megnézném IMAX-ba :-)
VRSDM
kb... 😊

edios
Úgy néz ki nem lesz túl sok pénzügyi gondja Avatarnak<#worship>

a Vicc ,hogy japánban kínában,1 városban kb annyian vannak mint Magyarországon együttvéve😄

VRSDM
és kelet csak késõbb csatlakozott a filmhez majdnem 1héttel.
ott meg amúgy is menõ a mangaszem, meg a nyurgatestû ugráló mindenkik, meg a sárkányok szóval enni fogják mint a cukrot : )

PrisonMan
nem lesz itt semmi gond, nyeri simán így is a második hetet amerikában...
http://www.ercboxoffice.com/index.php?section=movies&subsection=top12_details

SHERLOCK HOLMES $68,000,000
ALVIN AND THE CHIPMUNKS: THE SQUEAKUEL $50,000,000
IT'S COMPLICATED $22,000,000
UP IN THE AIR $13,000,000

Úgy néz ki 10 nap után $212,497,762 bevétele lesz a filmnek. Csak amerikában <#wow1><#kacsint><#kacsint> Ehhez hozzájön a külföldi bevétel, ami a hét végére 400 (vagy még annál is több) millió dollár körül bárható. Az összesen 610-620 millió dollár. 10 nap alatt.

VRSDM
a newmoon is húde húde nagy nyitánnyal kezdett. aztán annyi is volt.

Idei évzáró Filmek😄

Milessz itt jövõre😄 én elbizakodott vagyok!!!😄😄😄😄😄

Hoppá, az Avatar csak 1 millióval kapott ki a premierezõ Sherlock Holmes-tól!

http://boxofficemojo.com/daily/chart/?sortdate=2009-12-25&p=.htm

nem nagyon számít, Holmes is közel 70 millióval fog nyitni, most pl: azért "izgulnak" az amerikaiak, hogy lesz-e olyan ami még nem volt, hogy két film egy hétvégén 70 millió felett hozzon. Jó dolgukban már nem tudnak min izgulni :-)
yesname
Mintha nem lennél 8 évesnél idõsebb. Mondj egy filmet aminek elemeit nem látthattuk máshol?

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

Meg az is kell, hogy az ellenfelek zakózzanak. Idáig egymagában volt az Avatar, de most bemutatták a Sherlock Holmes-t és az It's Complicated egy csomó moziban az amerikaiaknál.

Ráadásul a Japok meg a Kínaiak is nagyon várták a filmet....ha jól tudom már elkezdõdött ott is a vetítés. Ott aztán lesz had el had a moziba.
edios
Igen. A hosszútávú sikerhez elengedhetetlenek a jó kritikák és fõleg a pozitív nézõi visszajelzések, és Avatarnál mind2 elképesztõen erõsen jelen van😊

Azt hiszem el lehet mondani, h a "NULLASZTORI" trollokat leszámítva majdnem mindenkinek tetszett.

Én csak annyit mondok, hogy a Titanic 28 millióval nyitott annak idején, amivel a 281. helyen áll. Az, hogy utána mi történt, már történelem. A nyitóhétvége sok esetben fontos, de végül úgyis az összbevétel fog dönteni.

edios
"miféle rossz nyitás????"

Én nem beszéltem ilyesmirõl.<#wave>
Egyébként egyetértek.

"...elenleg két féle magyarázat lehet a nem túl erõs (de azért nem is rossz) nyitóhétvégére:..."
miféle rossz nyitás????
minden idõk legjobb decemberi nyitányát produkálta az ítéletidõ ellenére, olyan filmeket legyõzve mint a Király visszatér vagy a Legenda vagyok.
A 20 th Fox le is nyilatkozta, hogy a maximális elvárás 80-85 milkó a minimális 50-60 milkó volt az elsõ hétvégére, ettõl rosszabb lett volna bukás.
De elképesztõ hétközi eredményeket produkált, 2. hétvégére ha minden jól megy közel 0% visszaesést produkál, eddig csak szuperlatimuszokban lehet beszélni a film bevételi adatairól, nem hogy kevés vagy bukás.
DE azért kíváncsi leszek egy 3. hétvégi adatra ha az is ilyen impozáns lesz, bes*arok :-)
De persze várjuk meg még a 2. hetit is, de az már látszik, hogy pöpec lesz. Amúgy az általad említett 50-es szép eredmény lenne, hisz az is kb. 25% visszaesés csak.
VRSDM
szana meg szét fel lett interpolálva
de legalább nagy 😄

A film amerikai bevétele egy hét után közelít a 140 millához, holott közben karácsony van, és még ítéletidõ is tombol odakint. Összbevételben majdnem 400millánál tart. Szokatlanul sokan akarják többször is megtekinteni moziban, és 10bõl 9 kritikus ezt ajánlja 😄. Szerintem nem kérdés hogy kasszasiker lesz, inkább már csak az a kérdés, hogy mekkora.
edios
Jelenleg két féle magyarázat lehet a nem túl erõs (de azért nem is rossz) nyitóhétvégére:
- kedvezõtlen idõjárás ill 3d termek telítettsége miatt nem tudott elmenni mindenki, akit érdekelt
- leszarják az emberek

Sztem majd hétfõ reggel érdemes erre visszatérni, ti. kb akkorra érkeznek be adatok második hétvégérõl. Ha tartani tudja magát (mittomén hoz legalább egy 50-est amcsiban), akkor lehet reménykedni mindenfélében, és indulhat a rekorddöntögetés felé, ellenben max azt lehet remélni kiadó részérõl, h visszahozza az árát. Egyelõre bíztatónak tûnnek a hétközbeni eladások.

+ infó: az egy dolog, h a Föld többi részén egyértelmûen erõsen termel, de pl Golden Compass tökéletes példája, h ezt nagyjából leszarja a studió😊

VRSDM
a nagy filmek 40%os jegyeladási visszaeséssel számolnak a 2. hétvégén.
az avatar az elsõ héten hozott 70millióból a 2. héten sem veszített 😊

szóval eddig akár hogy nézzük igencsak jól áll!

Tudom hogy az a legfontosabb de ketlem hogy nem csinal eleg nagy bevetelt.

the world is mine

Azért abban ne legyél biztos... jelenleg még a Sandra Bullock szentimentális sport filmje is több bevételt termelt, és ugye az amerikaiaknak az amerikai bevétel a legfontosabb.

Na én nem leszek most 2 napig kb. , addig mindenkinek kellemes szórakozást/napokat 😊.^^
Azért az milyen, hogy míg
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

a legutolsó jelenetet a filmben elsõtétítették, addig a trailerbe belevágták? 1.47-nél van a trailerben 😄
elvileg trilogia lesz.

the world is mine

balee4
Még 2 részt terveznek?

i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord

balee4
Meglestem végre én is, zseniálisan jó film volt, egész családom, barátnõm le volt nyûgözve tõle. Kihagyhatatlan. 😊

i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord