James Cameron - Avatar
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Nem egy jövõképet látunk, legalább is nincs rá utalás, hogy a jövõben játszódna a film, én egyszerûen egy alternatív világképként értelmezem"
a film a jövõben játszódik igaz nem mondják benne de mikor videó naplózza a dolgokat akkor ott van a dátum 2154(asszem)nem kötözködés képen szóltam csak tegnap voltam moziban és tisztán emlékszem rá<#wink>#wink>amúgy nagyon jó film!!!
the world is mine
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
A lényeg neked bejött, és a világon a többségnek is.....más nem számít.
the world is mine
Ezért mondják, hogy ha elismert kritikusoknak tetszik valami, akkor az csak még jobb lehet. (Persze ízlések és pofonok azért állnak akkor is.)
Vannak apróbb hiányosságai, de teljesen jó.Röviden: önzetlen tudott maradni, nem úgy mint mi. 😊
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
*5 kritika
ájmex verzió megtekintése után
csak ezek tüntek fel a cikkben, ha már megemlítette + belinkelte ide a cikket valaki.
Nem ismerem ezt a "human"-t, de nyilván otthon van a filmekben, ha ilyen blogot vezet, és érdemesebb hallgatni rá, mint egy 10 éves vérpistire, de 78k+ ember véleménye nálam pl súlyosabb az övénél, akármennyire is üres egy átlag imdb user feje.
My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!
én - "...de csak azért írtam ezt a sztoris dolgot, hogy semmi újdonság, semmi eredetiség, hogy már elõre várom human Alice kritikáját, amit enyhén nyom, hogy ott mit fog kisütni...."
erre õ - "...Mivel könyvfeldolgozás, így nem tudom mit vársz ilyen szempontból. Nyilván más megítélés...."
ja akkor már így tök rendben van a dolog :-) csak vagy 10-er dolgozták fel filmen is. Itt nem baj, hogy nem "eredeti". Néha amúgy tényleg vicc a gyerek.
Amúgy a kritikájával nincs semmi gond, 7/10 se szörnyû dolog, nekem csak 2 gond volt az irománnyal, ha ez 7/10 a látvány miatt, akkor a TF2 és 2012 nem 6/10, ez tök egyértelmû, aki kicsit is "ért" a filmekhez, hisz a sztorin, dramaturgián fanyalogni és csak 1 ponttal rakni lejjebb a TF2??? Eleve ha az egyikben van (még ha nem is erõs-Avatar), a másikban meg nincs (hisz aki ért a filmekhez, az láthatja-TF2) már akkor ég és föld a különbség.
A másik, hogy neki túl romlott voltak az emberek, fõleg a fõmuftik- ez meg megaLOL, sztem még nem dolgozott egy percet sem ez az ember, a fõnökök már csak ilyenek, a nagyfõnökök meg pláne + itt zsoldosokról beszélünk még csak nem is sima katonákról, azok meg a legalja a fegyvereseknek.
Nálam csak ennyi gond volt, többit még alá is írom, csak sajnálni tudom akinek nem sikerült beleélni magát én õrülõk, hogy sikerült :-)
+ néhány ember már nevetséges, Keresztapát, meg Nem vénnek való vidéket felhozni, bes*arok Avatar posztnál!
ez az én véleményen, az eddigi írásaid alapján te nem tudod elfogadni más ember véleményét nem én
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
Állítólag valami 180 valahány perces lett volna a film.
Why so serious?
Avatar árnyékában érdemes megkukkantani ezt a bugyutának látszó 2007es rajzfilmet:
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
(Szerintem is a fõsztori egyszerû, de nem érdekel, mert akinek van hozzá gyógyi látja a háttértartalmat ami meg lett hagyva ilyen-olyan formában az arra érdemesek számára a filmben.)
Pl ha egy filmben sárkányok helyett ûrhajónak látszó valami van, akkor az már sci-fi.
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Es meg mindig nincs igaza mert egy a hatarain belul ez a film igen is erdekes volt, de nem fog egy detektiv sztorit felul mulni valoszinuleg.
Es jo tudni hogy okosabb vagy mint akik a filmet keszitettek valoszinuleg par tiz evnyi tapasztalattal mar maguk mogott, gondolom otthon magadnak ujra vagod a filmeket.
Ami ettol a filmtol elvarhato volt szerintem 100% osan teljesitette es ezt kellene latni nem valamifele agyon bonyolitott tortenetet keresni benne.
the world is mine
Human pontosan leírta, hogy mi a baja az Avatarral. Történet terén nagyon gyenge lábakon áll. A 2012 esetén is leírta majdnem ugyan ezt. A látványvilággal ott sem volt baja, és lássuk be, ha a történetet nem nézzük, a 2012 nagyon látványos film volt. Az Avatar egyértelmûen jobb nála, tehát e téren is pipa, de ennyi.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
hogy mik azok amik alapvetõ " követelmények " egy történet esetében hogy mindenkinek tetszett, és katarzis legyen a vége.
és ez igaz a görög mítoszoktól a magyar népvándorlási meséken át az avatarra is...
szóval klisé nem klisé kell nekünk, mert szeressük 😊
u dont have to listen anybody else but me
Nekem minden klisével együtt is 5 csillag az 5-bõl, mert így tökéletes, ahogy van, pedig általában nagyon kritikus tudok lenni filmekkel, csak ebben valahogy nem zavart még az sem, amikor a végén gonosz fõmufti túlél mindent, és a robot még egy kést is elõránt. : D
Kumiho #2179
itthon is úgy kéne.
értem már akkor a panaszod 😄 így én kérek elnézést.
Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
A Mutant Chronicles c. film egy azonos nevet viselõ, részletekbe menõen kidolgozott szerepjáték/táblás játék alapajin lett elkészítve, de ettõl még egy egy gyenge B kategóriás film, és bármennyire szeretem a világot, nem csodálkozok azon, ha valaki Zs kategóriásnak titulálja. Tehát a kidolgozottság egy dolog.
A csavaros történet meg egy másik. Azt azért gondolom te is elismered, hogy az Avatar története alapjaiban elég primitív. Nincsenek igazán nagy csavarok benne, végig kiszámítható, egysíkú. Ebben pedig teljesen igaza van a kritikának...
Leforgathatna Cameron a hamlettet csak senki nem nezne meg igazabol mit varnak a kritikusok mikor egy atlag amerikai nem tudja mennyi oldala van egy haromszognek.
Most akkor igaza van a kritikának, vagy sem?
Szerintem mas filmek sem kulonbek, nem is nagyon van ido melyeben bele menni dolgokba igy is 160 perc.
Az elsõ feléhez azért ott van a D9, hogy csak az idei felhozatalt nézzük, nem kiszámítható, nem tudja elõre a film végét az ember fél óra után.
A második feléhez pedig tegyük oda, hogy óvatos becslésem szerint is legalább fél órát ki lehetne vágni a filmbõl, a nélkül, hogy drasztikusan csorbulna a történetét, az érhetõség vagy a moziélmény. Ezek azok a jelenetek, amelyek leginkább csak a látványvilágra mennek rá. Álleejtõs jelenetek, de a film belsõ értékéhez keveset tesznek hozzá. Vagyis ha a történet szempontjából nézzük, nincs jelentõségük.
Human-nak pedig amennyire követem ténykedését nem hiszem, hogy fel lehetne róni azt, hogy mûveletlen lenne, tehát a Karl May-es beszólás is inkább sértõdött odamondás...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub