James Cameron - Avatar

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kegyetlen hogy termel a film.
J i GS a W
A 2-D kritikában észre vettem egy kis hibát!
"Nem egy jövõképet látunk, legalább is nincs rá utalás, hogy a jövõben játszódna a film, én egyszerûen egy alternatív világképként értelmezem"
a film a jövõben játszódik igaz nem mondják benne de mikor videó naplózza a dolgokat akkor ott van a dátum 2154(asszem)nem kötözködés képen szóltam csak tegnap voltam moziban és tisztán emlékszem rá<#wink>amúgy nagyon jó film!!!

húúúú mi lesz itt, hétfõn keresett újabb $19.4 milliót az USA-ban, elõzõ hétfõn 16,3 csak nem akarnak csökkenni ezek a számok :-)
Ezt altalaban irtam mivel minden kritikus probalja lehuzni a filmet, szoval nem neked 😊

the world is mine

Shep
Én szinte sosem olvasok kritikákat (haver 1-2 írását nem számítom bele), mert hol érdekel engem ,hogy a világ másik végében vagy akár csak a szomszéd városban kinek tetszik, vagy éppen nem tetszik egy film? Az érdekel ,hogy amíg nézem jól szórakozzak és ha esetleg még valami újat is tanulok belõle akkor az meg már + adalék. Az, hogy a többségnek nem tetszik egy film attól még én élvezhetem azt.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Nem kell ilyen dolgokkal foglalkozni.
A lényeg neked bejött, és a világon a többségnek is.....más nem számít.
Ezt nekem szántad, mert én nem állítottam az ellenkezõjét. Viszont amit mondani szerettem volna az nem jött át akkor, ahogy látom.

Lehet irni pozitiv kritikat is nem kell mindenkeppen negativnak lennie.

the world is mine

Ami szerintem most elõzõtõl függetlenül a kritikusok óriási baja, hogy - mivel eleve kritikát akarnak majd megfogalmazni - kritikus szemmel, hibákat keresve ülnek be egy filmre, olvasnak el egy könyvet, hallgatnak meg zenéket. Nem, mint egy egszeri, hétköznapi személy.
Ezért mondják, hogy ha elismert kritikusoknak tetszik valami, akkor az csak még jobb lehet. (Persze ízlések és pofonok azért állnak akkor is.)

Korrekt mindkettõ. Objektívan, kívülállóként fogalmazó, mégis csupán saját véleményére támaszkodó írások. Mindenféle mások elõtt lehúzó vagy felemelõ célzatot nélkülözõ. Egy kritikának ilyennek kell lennie.
Vannak apróbb hiányosságai, de teljesen jó.Röviden: önzetlen tudott maradni, nem úgy mint mi. 😊

Shep
Tudom, ezért szeretem az írásait, meg amúgy is jó srác 😊

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

na az elsõ kritika, nem ájulós, nem pozitív az értékelés sem DE abszolút teljesen korrekten értékel, ízlésesen, amennyire lehet racionálisan, színvonalasan, nem lekezelõen (nem úgy mint az SG-szamaras szánalom)
*5 kritika
Shep
Ha már kritikák, akkor itt van még 2 haverom billentyûzetébõl
ájmex verzió megtekintése után

hát én se rá, se 70 ezer emberre nem hallgatok, csak magamra :-)
csak ezek tüntek fel a cikkben, ha már megemlítette + belinkelte ide a cikket valaki.
edios
Egy biztos: túl komolyan veszed egy ember véleményét😊

Nem ismerem ezt a "human"-t, de nyilván otthon van a filmekben, ha ilyen blogot vezet, és érdemesebb hallgatni rá, mint egy 10 éves vérpistire, de 78k+ ember véleménye nálam pl súlyosabb az övénél, akármennyire is üres egy átlag imdb user feje.

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

filmbuzin ez külön tetszett

én - "...de csak azért írtam ezt a sztoris dolgot, hogy semmi újdonság, semmi eredetiség, hogy már elõre várom human Alice kritikáját, amit enyhén nyom, hogy ott mit fog kisütni...."

erre õ - "...Mivel könyvfeldolgozás, így nem tudom mit vársz ilyen szempontból. Nyilván más megítélés...."

ja akkor már így tök rendben van a dolog :-) csak vagy 10-er dolgozták fel filmen is. Itt nem baj, hogy nem "eredeti". Néha amúgy tényleg vicc a gyerek.

Amúgy a kritikájával nincs semmi gond, 7/10 se szörnyû dolog, nekem csak 2 gond volt az irománnyal, ha ez 7/10 a látvány miatt, akkor a TF2 és 2012 nem 6/10, ez tök egyértelmû, aki kicsit is "ért" a filmekhez, hisz a sztorin, dramaturgián fanyalogni és csak 1 ponttal rakni lejjebb a TF2??? Eleve ha az egyikben van (még ha nem is erõs-Avatar), a másikban meg nincs (hisz aki ért a filmekhez, az láthatja-TF2) már akkor ég és föld a különbség.

A másik, hogy neki túl romlott voltak az emberek, fõleg a fõmuftik- ez meg megaLOL, sztem még nem dolgozott egy percet sem ez az ember, a fõnökök már csak ilyenek, a nagyfõnökök meg pláne + itt zsoldosokról beszélünk még csak nem is sima katonákról, azok meg a legalja a fegyvereseknek.
Nálam csak ennyi gond volt, többit még alá is írom, csak sajnálni tudom akinek nem sikerült beleélni magát én õrülõk, hogy sikerült :-)

+ néhány ember már nevetséges, Keresztapát, meg Nem vénnek való vidéket felhozni, bes*arok Avatar posztnál!
2012 lehetett bármilyen látványos mikor egy orbitális faszság volt, minden percre jutott akkora ökörség amit még Emmrictõl sem vártam, pedig eddig se néztem sokba, ki is mentem a moziból akkor fos volt, erre 6 pontot adni szégyen

ez az én véleményen, az eddigi írásaid alapján te nem tudod elfogadni más ember véleményét nem én

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Ha azt nem is, de legalább elõzõ évezredben 😊

A bõvített verzióba remélem sok mindent beletesznek, és akkor a földi életrõl is tudhatunk meg infot.

Állítólag valami 180 valahány perces lett volna a film.
Szerintem meg nincs 😊

Shep
Camareon ezt az egészet már a nagy özönvíz idején kitalálta. Nem érted???? 😊

Inkább megnézem még 10szer az Avatart. 😊 A késelõs robot nekem még tetszett is, meg amúgy is ebbe a sztoriba nagyon illett a végén egy hagyományos, régi stílusú leszámolás. 😊

Why so serious?

Shep
Azért lett ilyen a történet, mert ezt lehet eladni, a popcorn zabálóknak. A látvány és a történet között pedig akkor is óriási szakadék van.

joebacsi
Beteszem ide is:
Avatar árnyékában érdemes megkukkantani ezt a bugyutának látszó 2007es rajzfilmet:

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Akkor a Farkasokkal táncoló és a Pocahntas, meg a többi film is nagyon gyenge lábakon áll történet terén. 😊

(Szerintem is a fõsztori egyszerû, de nem érdekel, mert akinek van hozzá gyógyi látja a háttértartalmat ami meg lett hagyva ilyen-olyan formában az arra érdemesek számára a filmben.)

joebacsi
Közgondolkodásban a sci-fi olyan fantasy, amiben hihetõbb kamu van 😊
Pl ha egy filmben sárkányok helyett ûrhajónak látszó valami van, akkor az már sci-fi.

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Humanra pedig, ahogy fogalmaz és ír ún, kritikákat és véleményeket, rá lehetne mondani, hogy mûveletlen lenne...

Õõõ, izé. Én tudtam a D9 végét nem félóra, hanem nagyjából 15 perc után. És nem azért, mert elõtte bármit is olvastam volna róla. Csak ennyit számit a tapasztalat és hogy nyitott szemmel, illetve ésszel néz valaki egy filmet. Továbbá a jó logikai készség sem hagyható figyelmen kívül 😉

Nem bantas keppen de mo-n haver haverja meg a csalad dolgozik egy cegnel szoval reszemrol ennyi a human. Mutant Chronicles ezt nem tudom hogy hoztad ide de a film tenyleg siralmas volt. Nekem a D9 is kiszamithato volt foleg miutan a ficko elkezdett atvaltozni teljesen logikus volt hogy vissza fog menni es elkezdenek mokazni.
Es meg mindig nincs igaza mert egy a hatarain belul ez a film igen is erdekes volt, de nem fog egy detektiv sztorit felul mulni valoszinuleg.
Es jo tudni hogy okosabb vagy mint akik a filmet keszitettek valoszinuleg par tiz evnyi tapasztalattal mar maguk mogott, gondolom otthon magadnak ujra vagod a filmeket.
Ami ettol a filmtol elvarhato volt szerintem 100% osan teljesitette es ezt kellene latni nem valamifele agyon bonyolitott tortenetet keresni benne.

the world is mine

VRSDM
szerk1
nemtudom ragozni...
*tetszen*

u dont have to listen anybody else but me

[NST]Cifu
Összeomlana a világegyetem, ha elfogadnád, hogy vannak vélemények, amelyek nem egyeznek meg a tieddel?

Human pontosan leírta, hogy mi a baja az Avatarral. Történet terén nagyon gyenge lábakon áll. A 2012 esetén is leírta majdnem ugyan ezt. A látványvilággal ott sem volt baja, és lássuk be, ha a történetet nem nézzük, a 2012 nagyon látványos film volt. Az Avatar egyértelmûen jobb nála, tehát e téren is pipa, de ennyi.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

VRSDM
Hw-n jól összeszedte már nemtudom kicsoda
hogy mik azok amik alapvetõ " követelmények " egy történet esetében hogy mindenkinek tetszett, és katarzis legyen a vége.

és ez igaz a görög mítoszoktól a magyar népvándorlási meséken át az avatarra is...

szóval klisé nem klisé kell nekünk, mert szeressük 😊

böröczk
Épp azért írtam, hogy nézze meg a 2012-t, és akkor az Avatart klisémentesnek fogja érezni. -.-"
Nekem minden klisével együtt is 5 csillag az 5-bõl, mert így tökéletes, ahogy van, pedig általában nagyon kritikus tudok lenni filmekkel, csak ebben valahogy nem zavart még az sem, amikor a végén gonosz fõmufti túlél mindent, és a robot még egy kést is elõránt. : D

Kumiho #2179

Shep
Csak úgy éri meg.

Jó nagy társasággal mentetek. 😄 Jó lenne tudni, hogy legközelebb mikor fogják frissíteni a rendszert.

Shep
Igen, mivel 9-en mentünk rá 😊 és az ország másik végébõl.

VRSDM
külföldön sok helyen nem is lehet foglalni, csak megvenni elõre.
itthon is úgy kéne.

VRSDM
jaa.
értem már akkor a panaszod 😄 így én kérek elnézést.

És mind a kilencet kiváltottátok? Így teljesen értelmetlen ez a jegyfoglalásos rendszer, fõleg a vidékiek számára.

Csak hetvegen mintha meg januar 5 lett volna az utolso idopont, kozben meg rem keves csutortok volt.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

ok a 7/10 addig még meg nem láttam hogy a 2012nek 6/10et adott, így human fail

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Shep
Igen, mi annak idején 9 jegyet foglaltunk 😊

[NST]Cifu
Vegul is egy teljesen kidolgozott vilag minden hol a legaprobb reszletekig.

A Mutant Chronicles c. film egy azonos nevet viselõ, részletekbe menõen kidolgozott szerepjáték/táblás játék alapajin lett elkészítve, de ettõl még egy egy gyenge B kategóriás film, és bármennyire szeretem a világot, nem csodálkozok azon, ha valaki Zs kategóriásnak titulálja. Tehát a kidolgozottság egy dolog.

A csavaros történet meg egy másik. Azt azért gondolom te is elismered, hogy az Avatar története alapjaiban elég primitív. Nincsenek igazán nagy csavarok benne, végig kiszámítható, egysíkú. Ebben pedig teljesen igaza van a kritikának...

Leforgathatna Cameron a hamlettet csak senki nem nezne meg igazabol mit varnak a kritikusok mikor egy atlag amerikai nem tudja mennyi oldala van egy haromszognek.

Most akkor igaza van a kritikának, vagy sem?

Szerintem mas filmek sem kulonbek, nem is nagyon van ido melyeben bele menni dolgokba igy is 160 perc.

Az elsõ feléhez azért ott van a D9, hogy csak az idei felhozatalt nézzük, nem kiszámítható, nem tudja elõre a film végét az ember fél óra után.

A második feléhez pedig tegyük oda, hogy óvatos becslésem szerint is legalább fél órát ki lehetne vágni a filmbõl, a nélkül, hogy drasztikusan csorbulna a történetét, az érhetõség vagy a moziélmény. Ezek azok a jelenetek, amelyek leginkább csak a látványvilágra mennek rá. Álleejtõs jelenetek, de a film belsõ értékéhez keveset tesznek hozzá. Vagyis ha a történet szempontjából nézzük, nincs jelentõségük.

Human-nak pedig amennyire követem ténykedését nem hiszem, hogy fel lehetne róni azt, hogy mûveletlen lenne, tehát a Karl May-es beszólás is inkább sértõdött odamondás...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Én 16-án szeretnék menni és ebbõl okulva most még jobban oda fogok figyelni. Valakik direkt szivatnak minket és lefoglalnak elõlre 10 helyet?

VRSDM
azért mondtuk a csütörtököt, mert már csütörtök este / péntek reggelre, elhappolják a jó jegyeket. mire számítottál akkor kedden? 😊

Azert azt tegyuk hozza, hogy Shakespeare sajat koranak ponyvaja volt.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

DJ RX7
szvsz ameddig mennek az emberek, addig fogják.

:3

Francba!!! Arrol volt szo, hogy csutortokon kerulnek fel a friss idopontok az IMAX jegyrendelesi rendszerebe, aztan mar most sincs (normalis) hely 13-ig. Meddig jatszak az IMAX-ben?

GyuriX2572
jah értem, akkor nem 3D-sebb

edios
Sokkal nagyobb a vászon.

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!