James Cameron - Avatar

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

yesname
Nem, nem. A lövöldözõst vontam le csak belõle. Az agyatlant azt másból, viszont ez meg alátámasztotta, hogy ismét jól következtettem 😊

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

DJ RX7
Stranglehold

:3

Shep
Na szóval 3 játék cím a logómban.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Shep
Miért keveredtem ellentmondásba?
Azért mert van 3 játék logo a játékomban te leszûrted, hogy én vagyok az agyatlan lövöldözõ típus, hát gratulálok.

Én nem mondtam ,hogy nem így van/volt, de ha megnézed azért régen kevesebb volt az ilyen "népbutító" gondolkodást nem igénylõ alkotás.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Azért régen is hasonló volt a helyzet a popcorn filmek javára, csak akkor még ki lehetett találni új dolgokat. Ma már csak különleges történetvezetéssel (Donnie Darko, Memento), vagy nagy fordulatokkal (Hatodik érzék, Fûrész) lehet kultikussá emelni egy filmet.

yesname
Itt most azért szépen önellentmondásba kavartad _kicsit_ magadat.
Másrészt Half-Life, Wanted, Max Payne, Stronghold. Te aztán nagyon egyedi és változatos játékokat szeretsz 😊 Vagy ott nem számít?
Félre ne érts, szerintem sem egyedi az Avatar fõsztorija, de ahogy látom Te azok közé tartozol akiknek vagy alapból nem jön be ez a sztori, de az nagyon nem vagy akik képtelenek empatikus képességek hiányában átadni maguknak egy világnak, szereplõknek, egy film hangulati hatásának.
Akármelyikrõl is van szó, szerencsére nem tehetsz egyikrõl sem, viszont sajnálom, hogy így van, De nem õszintén 😊

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

Shep
Igen, mert ezt lehet eladni, de én személy szerint nem bánom ha bonyolultabb a történet és még látványos is. Na ilyen film aztán elég kevés van. Sajnos a nézünk ki a fejünkbõl filmek manapság a menõk, mert azokon nem kell gondolkozni.

Shep
Nem konkrétan rád értettem, hanem a topicra úgy általában.
Amúgy attól ,hogy nem tudunk róla, még lehet olyan régi regény amiben van hasonló, sõt hasonlót én is tudok, de az egy kicsit másabb, ezért is gondolom ,hogy ez az avatar téma sem egy spanyol viasz 😊

Már megint az egyedi vs nem egyedi vita. Személy szerint a teaser alapján letudtam szûrni az egész történetvezetését a filmnek, pedig nem láttam minden filmet, sõt szégyenszemre még a Farkasokkal táncoló is kimaradt. Hány egyedi film volt idén? Én egyre sem emlékszem, de javítsatok ki, ha volt. Az embereknek egyszerû történet kell, és gazdag látványvilág, ezt pedig meg is kapják az Avatartól.

1. én nem hülyéztelek
2. amit írtam nem egy apró momentum, hanem az egész filmnek az alapja. Még a cím is erre utal.
DJ RX7
én nem láttam semmilyen trailert szóval nekem akkor derült ki. <#vigyor3>

Shep
Azért mert van 1-2 (talán) új momentum még nem lesz új és egyedi egy történet. Ennyi erõvel a Péntek 13 2. részének a története is egyedi, mert már nem az anya gyilkol, hanem a fia és sokkal durvábban. Egyedi az amikor tényleg újat tud nyújtani és nem innen onnan összelopott elemekbõl épül fel. Egyértelmû ,hogy ilyet ma már szinte lehetetlen összehozni ,mert már nincs új a nap alatt, de ezt ti egyszerûen nem bírjátok megérteni és ha valaki véletlenül nem ért veletek egyet akkor egybõl jön a "hülyézés". Ebben a topicban is igaz a mondás, hogy sok lúd disznót gyõz. Elhiszem, hogy szerintetek 10/10 a film, de ettõl még ha objektívebben vizsgáljuk a történet akkor sem egy nagy újdonság.

Mondjuk én szeretném, ha sorolnád azokat a filmeket, amelyek arról szólnak, hogy idegen és emberi dns-ekbõl testeket tenyésztenek ki, hogy azokba aztán emberi tudatot 'áttöltve' gazdatestként szolgáljanak, így alkalmazkodva egy idegen bolygó életfeltételeihez 😊.

Egyébként ha valami hibát Cameronék elkövettek, akkor az az, hogy ezt a poént ellõtték a trailerekben, ezért fanyalognak a kritikusok a történet miatt.
Kb. mintha a Mátrixban elõre elárulják, hogy itt mindenki virtuális térben él ám és valójában dunsztosüvegben vegetálnak az emberek. A zseniális ébredõjeleneten kívül ott is mi maradna, egy csomó lövöldözés, üldözés, meg jó pár tábla mûmárvány lebontása premier plánban.
Persze nem egy kategória meglepetés szempontjából, de végül is ettõl egyedi az Avatar, ha csak a film közben derül ki mindenkinek, nagyobbat ütött volna.

Shep
Szerintem tök egyértelmû ,hogy a videoban a tag nem a besorolásról, meg nem tudom én mirõl, hanem a történetrõl magáról beszél. Úgyhogy ez a 2 verziós magyarázatod itt nem helytálló.

DJ RX7
<#eljen> ott a pont.

edios
Egyedi történettel kapcs:

Nem egyértelmû a szó jelentése.
1, egyedi, mint besorolás, hogy NEM adaptáció, folytatás, doku
2, egyedi, mint jelzõ, hogy mennyi "új" ötlet fogant meg az író(k) fejében

1, igaz a történetre, hogy egyedi
2, itt nincs globális igazság, egyénektõl függ a megítélése. ha elolvastad a világ összes könyvét, és láttad a világ összes filmjét, akkor valószínüleg már nem létezik egyedi történet számodra. ha nem olvastál egy könyvet, és nem láttál még soha egy filmet sem, akkor bármilyen történet egyedinek hat. nyilván ez a két véglet, mindenki a kettõ között van, tehát itt örökké lehetne vitatkozni, hogy egyedi-e.

Az én véleményem:
Láttam a Farkasokkal táncolót, láttam sok animét, és látom a hasonlóságot köztük és az Avatar között. Cameron háttérismereteirõl nem tudok semmit, nem tudom megítélni honnan merítette az ötleteit. Annyit tudok, hogy a legnagyobb mûvek már létezõ dolgok ügyes összerakosgatásával szoktak születni. (pár példa: SW, LotR, Mátrix.. Avatar😊 )

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

Mai napig nagyon, de nagyon bosszús vagyok érte.
Itthon is csak az Ultimate van meg.
Shep
Ja ne kezd már el megint, marha unalmas vagy már. Azt hittem az már túl lett tárgyalva, hogy nem egyedi a történet. (ezek szerint tévedtem)

te mar csak tudod.

the world is mine

Shep
Azzal nem is volt gond, az se gyenge, hogy csak úgy fogta a bandát és, hogy érezzék a dzsungel fílinget leruccantak Hawaii-ra. Ami azért kicsit veszélyes volt: 1-2 színész smink nélkül 😊

edios
Persze, az ilyesmi makingof-oknak fele minimum reklámduma.
Pl élethû cg és társai😊

De nekem mindig érdekes nézni, hogy milyen volt a forgatás, mi az amit megépítettek, mi az, amit nem. Érdekes.

yesname
10/10, de ez tényleg az 😊

Január 8-án újra utazom egyet, a visszatérésem még kérdéses<#vigyor2>

Kockázat az egész élet!

Shep
Legjobb duma:
... story is so original ... 😊 A nap vicce 😊

mosoporr
Látni a Mestert alkotni 😊
Illene valmi színkorost is kidobni ebbõl,vagy minimum felírat.

DJ RX7
és ez csak ennyi, nincs több része? kemény 10 perc?

edios
Ha valakit érdekel: sztem eddig ez a legjobb "making of" videó. (hbo-s)

amugy az imax visszaszámlálo hiánya nem a magyarok hibája. külföldön se volt: http://www.youtube.com/watch?v=4-5xCVo90zg&feature=popular Cameron sara ez sajnos

ÉS azt elhozzák Magyarországra, nem úgy, mint azt a Watchmen esetében tették.

Én igazából a bõvített dolgokra leszek kíváncsi.
Remélem nem fognak sok mindent kihagyni, hanem amit lehet beleteszik.
DJ RX7
mármint a magyar szinkron gagyibb.

DJ RX7
egyébként aki teheti az mindenképpen angolul nézze meg, mert a na'vi szinkronhangok gagyibbak, mivel egyes eredeti na'vi nyelvet is a magyar szinkronhangok "mondják" és szerintem az angol eredeti sokkal, de sokkal jobb.

Na, megnéztem másodszor is, ezúttal a 2D-s változatot. Azért maradnék a 3Dnél. 😊 Viszont maga a film, fõleg a sztori jobban tetszett mint elsõre, így hogy már tudtam mire számítsak. Az elsõre kissé klisésnek és egy-két helyen kissé unalmasnak tartott elsõ 2 óra most egy pillanat alatt elröppent és már a végsõ csatánál tartottunk. Ezek után simán megadom neki a 9/10-et, Pandora 2Dben is elvarázsol. Azért egy 3D-s vetítést megpróbálok majd elcsípni valahol még januárban, úgy az igazi. 😊

Why so serious?

Dynamic
Most, hogy a hype hatására csodát váró fanatikusok összeölelkezve kisírták magukat a gyönyörûségtõl, lassan szállingóznak azoknak a véleményei is, akik nagy ívben tettek az egész Avatar mizériára. Velük "sajnos" egyre több lesz a negatív véleményekkel fûszerezett kritika is. Szokd meg!
Nekem is van olyan ismerosom akinek nem tetszik mondjuk elege countryside is a srac 😄

the world is mine

Shep
Más témában én is szeretek több helyrõl tájékozódni, de filmeknél/játékoknál nem érdekel ki mit lát bele, ki szerint szar/jó az érdekel ,hogy engem szórakoztasson. Persze vannak olyan filmek amik érdemesek arra, hogy utánaolvasson az ember egyes dolgoknak, de az már megint más történet.

nonicks
"(olyan nehéz elhinni, hogy egy film nem tetszik valakinek?) "
-igen!

Háború a béke megteremtése.Béke felkészülés a háborúra!

Shep
Erre mi is felhívtuk a figyelmét az ájmex után, de attól ,hogy ott volt a dátum még lehet alternatív 😊

igaza van valahol ->"nem kell annyira csõbe nézned, hogy azt hidd, hogy csak olyan húzza le, aki a 120 perces lövöldözést szereti. (olyan nehéz elhinni, hogy egy film nem tetszik valakinek?😊"

Én nekem csak az szokta szúrni a csõrömet(nem akartam csúnyább szavakat használni), hogyha valaki nagyon ocsmány módon ír/mond kritikát, úgy hogy látszik hogy az ég egy adta világon, nem is érti mirõl is van szó a filmbe.
Pl.: sg-> "szamár ember bosszúja" ^^"

De viszont abban teljesen igaza van hogy,van akinek nem tetszik 😊.
Csak akkor az ne itt bosszantsa azokat, akiknek tetszik.
Sajnos akadnak olyan emberek,akik ebben lelik örömüket^^.
De hagyjuk ezt a témát, majd lassacskán, mielõtt elfajulnak az indulatok ^^" .
"de akkor is az Avatar igen is jó film!"

szerinted az, más szerint nem. ez minden filmre elmondható.

"nem kell lehúzni olyan embereknek akik csak az olyan filmeket szeretik amibe 120 percig megy a lövöldözés.."

nem kell annyira csõbe nézned, hogy azt hidd, hogy csak olyan húzza le, aki a 120 perces lövöldözést szereti. (olyan nehéz elhinni, hogy egy film nem tetszik valakinek?😊
böröczk
Valami idióta írta port.hu-n Twilight új részéhez kommentként, hogy a népnek manapság (is) szüksége van a mesékre, a fantasykra, nos jól körbe is röhögték, most rápötyöghetném, hogy igen, az ILYEN, Avatar-féle "mesékre" van szüksége az embereknek..

Kumiho #2179

nonicks
de akkor is az Avatar igen is jó film!
nem kell lehúzni olyan embereknek akik csak az olyan filmeket szeretik amibe 120 percig megy a lövöldözés..

Háború a béke megteremtése.Béke felkészülés a háborúra!

böröczk
Az Avatar esetében igen, 2012-ében nem 😄
Ez egész tetszett, fõleg a végszó.

Kumiho #2179

edios
Azért ha elolvasod a hozzászólásodat neked is látnod kell, h picit elfogult vagy, v. legalábbis túlzásokba estél.

böröczk
és augusztusban bombázzák le a fát : D mármint : /

Kumiho #2179

böröczk
Atyagatya.
Nekem pont iszonyatosan tetszett Jake karaktere, fõleg amikor elõször rohangál újdonsült lábaival, az baromi hangulatos, és az érzelemkifejezéssel sincs probléma, tele van gesztikulációval, a navik fülmozgását különösen értékelem amúgy. : D

Kumiho #2179

böröczk
Látványvilággal ott sem volt baj? Úristen, ember, azért ne hasonlítsuk már azt a trágyaszutykot ehhez a filmhez, és igenis, ott a látványvilág egy kupac marhafos, már bocsánat, szánalmasan röhejes kivitelezés, csak egy valag pénzt feccöltek bele fölöslegesen, mert engem aztán nem kápráztattak el a nevetséges effektek, röhejes kivitelezések, egyszerûen egy szánalomhegységlánc az a film, és félelmetes, hogy ilyet manapság moziba engednek, a Piton 3. mellé elmegy tvfilmnek.
Az Avatar, na annak csodálatos a vizuális világa, és a sztori is helyén van, bár lehet, hogy itt sok okosnak, ahogy annak a "human" nevezetû tejbetök, fikáskodó kritikusnak is igaza van, királyabb lett volna egy agyoncsavart, zavaros, baromságokkal teli, ellentmondásos törétnet.
Mennyire rühellem ezeket a kritikusokat, pénzt is kapnak érte? : D

Kumiho #2179

Mivel holnap utazok barátnõmékhez,és nem tudom hogy leszek-e net közelben majd. Úgyhogy ha nem lennék már többet itt elsejéig, akkor elõre is mindenkinek BOLDOG ÚJÉVET kívánok 😊.
És ha mentek kellemes szórakozást az Avatar nézéséhez.^^ 😊

Ui.: Szerintem még mindig mély érzelmek,és mondanivalók találhatóak a filmbe, ezen hiába civódnak egyes emberek,mi van mi nincs, mit vettek ki, mér rossz.. JÓ ÉS KÉSZ XD
" mert hol érdekel engem ,hogy a világ másik végében vagy akár csak a szomszéd városban kinek tetszik, vagy éppen nem tetszik egy film?"

érdekes, én rengeteg kritikát olvasok, újságírókét, blogolókét, kommentelõkét, mert szerintem nincs annál érdekesebb, mint látni, hogy ugyanazt hányféleképp látjuk. persze ez csak látószög iránti vágy kérdése, van, aki szereti a széleset, más pedig inkább a csõbe pislog😊

(persze kritikán azért 2 mondatnál hosszabb, pár szóval alátámasztott, indokolt véleményt értek.) fõleg azok a kritikák/vélemények tanulságosak, amiket az általam 10/10-ezett filmekrõl... oké, olyan, mármint legjobb csak egy van, szóval 8-9/10-ezett filmekrõl írnak lehúzólag.

az általában ugyanis unalmas, hogy egy általam istenített 8/10-es filmet valaki más is istenít, annál érdekesebb viszont olyan véleményt olvasni, ami szerint a film egy szarkupac. (és persze viszont, hiszen az általam gyengének tartott filmek dicséretében is nagyon tanulságos megtalálni azokat a tényezõket, ami mások szerint jóvá tesz egy filmet.(
A kritikákat olvasva sok valós dolgot is felronak, felróhatnak a filmnek. Jake karaktere sótlan, nem a szinészi játék miatt, még a rivális Na'vi arc is néha élettelibb. A Na'vik meg túl emberiek, persze tudjuk ez az áldozat (több másikkal) kellett a nagyobb közönségréteg miatt, de idegesítõ. Más ne mondjak, csak kicsiny bolygónkon vannak olyan népek, ahol soha nem volt szokás csókolózni.

De ha a történet kiszámítható, sablonos, és semmi mondanivalója sincs, akkor én miért és miken filózom már lassan két hete? Simán hülye vagyok? Mert olyasmiket olvastam vagy éltem meg ami miatt én látni vélek mélyebb dolgokat a filben? Pedig lehet ott sincsenek?

Sajnálom, hogy sok jelenetet kivágtak a filmbõl, ami bizonyos történések okait világosabbá tehetné, vagy arról, hogy Grace a sok cigi miatt tüdõrákos. (Most vajon ez tényleg benne volt eredetileg, vagy pletyka csak?)

Nekem ez a film újranézõs lesz. Nem egyszer.
Viszont ezek ellenére is merem remélni az ALITA esetében ennyi kompromisszumot nem kell Cameroonak megkötnie, az a történet halála lenne.