James Cameron - Avatar
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
Azért mert van 3 játék logo a játékomban te leszûrted, hogy én vagyok az agyatlan lövöldözõ típus, hát gratulálok.
Én nem mondtam ,hogy nem így van/volt, de ha megnézed azért régen kevesebb volt az ilyen "népbutító" gondolkodást nem igénylõ alkotás.
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
Másrészt Half-Life, Wanted, Max Payne, Stronghold. Te aztán nagyon egyedi és változatos játékokat szeretsz 😊 Vagy ott nem számít?
Félre ne érts, szerintem sem egyedi az Avatar fõsztorija, de ahogy látom Te azok közé tartozol akiknek vagy alapból nem jön be ez a sztori, de az nagyon nem vagy akik képtelenek empatikus képességek hiányában átadni maguknak egy világnak, szereplõknek, egy film hangulati hatásának.
Akármelyikrõl is van szó, szerencsére nem tehetsz egyikrõl sem, viszont sajnálom, hogy így van, De nem õszintén 😊
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
Amúgy attól ,hogy nem tudunk róla, még lehet olyan régi regény amiben van hasonló, sõt hasonlót én is tudok, de az egy kicsit másabb, ezért is gondolom ,hogy ez az avatar téma sem egy spanyol viasz 😊
2. amit írtam nem egy apró momentum, hanem az egész filmnek az alapja. Még a cím is erre utal.
Egyébként ha valami hibát Cameronék elkövettek, akkor az az, hogy ezt a poént ellõtték a trailerekben, ezért fanyalognak a kritikusok a történet miatt.
Kb. mintha a Mátrixban elõre elárulják, hogy itt mindenki virtuális térben él ám és valójában dunsztosüvegben vegetálnak az emberek. A zseniális ébredõjeleneten kívül ott is mi maradna, egy csomó lövöldözés, üldözés, meg jó pár tábla mûmárvány lebontása premier plánban.
Persze nem egy kategória meglepetés szempontjából, de végül is ettõl egyedi az Avatar, ha csak a film közben derül ki mindenkinek, nagyobbat ütött volna.
Nem egyértelmû a szó jelentése.
1, egyedi, mint besorolás, hogy NEM adaptáció, folytatás, doku
2, egyedi, mint jelzõ, hogy mennyi "új" ötlet fogant meg az író(k) fejében
1, igaz a történetre, hogy egyedi
2, itt nincs globális igazság, egyénektõl függ a megítélése. ha elolvastad a világ összes könyvét, és láttad a világ összes filmjét, akkor valószínüleg már nem létezik egyedi történet számodra. ha nem olvastál egy könyvet, és nem láttál még soha egy filmet sem, akkor bármilyen történet egyedinek hat. nyilván ez a két véglet, mindenki a kettõ között van, tehát itt örökké lehetne vitatkozni, hogy egyedi-e.
Az én véleményem:
Láttam a Farkasokkal táncolót, láttam sok animét, és látom a hasonlóságot köztük és az Avatar között. Cameron háttérismereteirõl nem tudok semmit, nem tudom megítélni honnan merítette az ötleteit. Annyit tudok, hogy a legnagyobb mûvek már létezõ dolgok ügyes összerakosgatásával szoktak születni. (pár példa: SW, LotR, Mátrix.. Avatar😊 )
My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!
Itthon is csak az Ultimate van meg.
the world is mine
Pl élethû cg és társai😊
De nekem mindig érdekes nézni, hogy milyen volt a forgatás, mi az amit megépítettek, mi az, amit nem. Érdekes.
Kockázat az egész élet!
... story is so original ... 😊 A nap vicce 😊
Remélem nem fognak sok mindent kihagyni, hanem amit lehet beleteszik.
:3
Why so serious?
the world is mine
-igen!
Háború a béke megteremtése.Béke felkészülés a háborúra!
Én nekem csak az szokta szúrni a csõrömet(nem akartam csúnyább szavakat használni), hogyha valaki nagyon ocsmány módon ír/mond kritikát, úgy hogy látszik hogy az ég egy adta világon, nem is érti mirõl is van szó a filmbe.
Pl.: sg-> "szamár ember bosszúja" ^^"
De viszont abban teljesen igaza van hogy,van akinek nem tetszik 😊.
Csak akkor az ne itt bosszantsa azokat, akiknek tetszik.
Sajnos akadnak olyan emberek,akik ebben lelik örömüket^^.
De hagyjuk ezt a témát, majd lassacskán, mielõtt elfajulnak az indulatok ^^" .
szerinted az, más szerint nem. ez minden filmre elmondható.
"nem kell lehúzni olyan embereknek akik csak az olyan filmeket szeretik amibe 120 percig megy a lövöldözés.."
nem kell annyira csõbe nézned, hogy azt hidd, hogy csak olyan húzza le, aki a 120 perces lövöldözést szereti. (olyan nehéz elhinni, hogy egy film nem tetszik valakinek?😊
Kumiho #2179
nem kell lehúzni olyan embereknek akik csak az olyan filmeket szeretik amibe 120 percig megy a lövöldözés..
Háború a béke megteremtése.Béke felkészülés a háborúra!
Ez egész tetszett, fõleg a végszó.
Kumiho #2179
Nekem pont iszonyatosan tetszett Jake karaktere, fõleg amikor elõször rohangál újdonsült lábaival, az baromi hangulatos, és az érzelemkifejezéssel sincs probléma, tele van gesztikulációval, a navik fülmozgását különösen értékelem amúgy. : D
Kumiho #2179
Az Avatar, na annak csodálatos a vizuális világa, és a sztori is helyén van, bár lehet, hogy itt sok okosnak, ahogy annak a "human" nevezetû tejbetök, fikáskodó kritikusnak is igaza van, királyabb lett volna egy agyoncsavart, zavaros, baromságokkal teli, ellentmondásos törétnet.
Mennyire rühellem ezeket a kritikusokat, pénzt is kapnak érte? : D
Kumiho #2179
És ha mentek kellemes szórakozást az Avatar nézéséhez.^^ 😊
Ui.: Szerintem még mindig mély érzelmek,és mondanivalók találhatóak a filmbe, ezen hiába civódnak egyes emberek,mi van mi nincs, mit vettek ki, mér rossz.. JÓ ÉS KÉSZ XD
érdekes, én rengeteg kritikát olvasok, újságírókét, blogolókét, kommentelõkét, mert szerintem nincs annál érdekesebb, mint látni, hogy ugyanazt hányféleképp látjuk. persze ez csak látószög iránti vágy kérdése, van, aki szereti a széleset, más pedig inkább a csõbe pislog😊
(persze kritikán azért 2 mondatnál hosszabb, pár szóval alátámasztott, indokolt véleményt értek.) fõleg azok a kritikák/vélemények tanulságosak, amiket az általam 10/10-ezett filmekrõl... oké, olyan, mármint legjobb csak egy van, szóval 8-9/10-ezett filmekrõl írnak lehúzólag.
az általában ugyanis unalmas, hogy egy általam istenített 8/10-es filmet valaki más is istenít, annál érdekesebb viszont olyan véleményt olvasni, ami szerint a film egy szarkupac. (és persze viszont, hiszen az általam gyengének tartott filmek dicséretében is nagyon tanulságos megtalálni azokat a tényezõket, ami mások szerint jóvá tesz egy filmet.(
De ha a történet kiszámítható, sablonos, és semmi mondanivalója sincs, akkor én miért és miken filózom már lassan két hete? Simán hülye vagyok? Mert olyasmiket olvastam vagy éltem meg ami miatt én látni vélek mélyebb dolgokat a filben? Pedig lehet ott sincsenek?
Sajnálom, hogy sok jelenetet kivágtak a filmbõl, ami bizonyos történések okait világosabbá tehetné, vagy arról, hogy Grace a sok cigi miatt tüdõrákos. (Most vajon ez tényleg benne volt eredetileg, vagy pletyka csak?)
Nekem ez a film újranézõs lesz. Nem egyszer.
Viszont ezek ellenére is merem remélni az ALITA esetében ennyi kompromisszumot nem kell Cameroonak megkötnie, az a történet halála lenne.