James Cameron - Avatar
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
bocsánat de az elõszilveszter okán nem igen vagyok képbe.
de a lényeg ottvan 😊 lehet csekkolni a gyikon belül a kis kék szövegecskékre kattolva.
u dont have to listen anybody else but me
A 3D házimozizás áttörésére még várni kell...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
ott le lesz írva minden szépen okossan 😊
Ám IMAX-ban a vászont kitölti teljesen a látóteret ?
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
+ Foreign: $476,192,825
= Worldwide: $726,612,776
Ez valami döbbenetes.
IMAX 3d s avatart január 13 ika után is forgatnak még ? vagy ezt még nem lehet biztosra tudni?
de nem terjesztünk butaságot.
3000-ik üzenetenek meg tökjó ez 😛
,,Inkább haljak meg állva, minthogy térden csúszva éljek\"
20 perces videó a forgatásról, meg a filmzene felvételérõl interjúk, filmbéli jelenetek nélkül:
http://www.traileraddict.com/trailer/avatar/b-roll-i
szóval mélyen a zsebbe kell majd nyúlni pár százerezzerel ha akarod a térhatást 😉
Egybehangzó 10/10. Nem hittem volna, hogy ennyire lázba tud hozni még film.
Nem a történet. Nem adott karakterrel való azonosulás.
Talán a 3D. Talán Jake és Neytiri kialakuló kapcsolatában az abszolút beszédes arcjátékok (nem mellesleg 3D-ben).
Még érlelõdik, de a lényeg: nagyon tetszett mindkettõnknek.
Kíváncsi leszek, ha megjelenik DVD-n (és adnak mellé 3d-s szemüveget) át fog otthon is jönni ennyire az élmény.
Utánanéztem Neytiri karakterét kirõl mintázták. Sok helyen azt írják: Zoe Saldana.
Én viszont sokkal inkább Angelina Jolie-t vélem a Neytiri arcjátékában felfedezni.
Mr Cameron, thank you for the Avatar. Grateful I am! 😊
Captain Sonar 2024 Remake
(Legalább elõzõ 2 alkalommal hétfõn frissítettek)
My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!
My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!
Kumiho #2179
Ma életem egyik ha nem a legnagyobb filmélményében volt részem. Fehérváron néztük haverokkal sima mezei 3d-ben bár de így is nagyon nagyot szólt a film.
Így kell egy történetet elmesélni.😄
A film látvány terén olyat mutat amirõl órákig tudnék írni, most elõször hittem el hogy egy idegen fajt látok a vásznon, nem kisminkelt vagy számítógépes karaktert, annak ellenére hogy tudtam hogy Cg karakter és mégse...Ez valami más... Ez egy idegen faj, bizony ám Õk a navik. A színészek szépen felismerhetõek voltak és a kivitelezés mestermûvet eredményezett. Ami kiemeli a többi film közül a kivitelezés és a történetmesélés és a gyönyörû pandorai látványvilág mellett az a karakterek mélysége. Neytiri, Jake, a doktornõ és segédei de még Rodrigez kisasszony karakterében is van valami szeretnivaló...Jake-t mikor befogadják az gyönyörû...
A fõgonosz olyan gennyláda amilyen kell hogy legyen és más filmekkel ellentétben van igazi leszámolás a fõhös és gonosz között. A navikat szinte teljesen megismerjük a film végére ahogy pandorát is ahol minden kapcsolatban van mindennel a bolygó szó szerint él és lélegzik. Közben átérezzük mit érez Jake és egyre inkább drukkolunk neki éa barátainak s a naviknak vagyis a természetnek vagyis a bolygónak vagyis...átvitt értelemben a mi saját földünknek. Hiszen megkapjuk a magunkét e téren a film alatt mikor Jake mesél a földrõl..Az ember ha valamire ráteszi a kezét az erõszakot szül...háborút...Mint jelen esetünkben is. Igen valóban a földünk haldoklik miattunk és vigyáznunk kéne rá ez a film egyik üzenete. A másik a bátorságról és a hõsiességrõl szól az önfeláldozásról...a helyes ügyért..S ezért a korábban felsorolt szereplõkkel jobban tudunk azonosulni mis is segíteni akarjuk õket pandora megmentésében..
Férfiember lévén pár helyen erõsen elérzékenyültem Cameron ebben is mester és nem gondoltam volna de jutott humorból is bõségesen a filmben. A vége gyönyörû volt ott azért sejteni lehetett mi történik de könyörgöm ez így volt rendjén.
A film meg kell hogy nyerje az Oscart vizuális effektusok terén nem vitás.
Mikor vége lett újra akartam nézni.
A látvány 11/10😄
A film maga 10/10 Nem tudtam és nem is akarok belekötni semmibe. A legjobb rendezõ díjra Cameron bá nagy esélyes lesz!
Az év filmje sõõõt.
Talán az évtizedé.
Azért mondom hogy talán mert vannak jó filmek a top 25-ös listában. De az Avatarnak mindenképpen ott a helye.
Köszönöm Cameron!
Remélem lesz folytatás és remélem a következõ filmedre nem kell ennyit várni Cameron mester!
Hirtelen ennyi mert a filmnek még le kell ülepednie de ha egy szóval kéne kifejeznem akkor qrvajó
én imexbe szint úgy a másodikba voltam és teljesen ok volt bár mikor leültem az volt az elsõ gondolatom h de hülye vagyok mert az elsõ sor az igazi😊
de tényleg...
holnap megyek nézni a filmet, de helyfoglaláson már csak a 2.sorban van hely középen, vagy hátul, de szélen...sztetek melyik a jobb?
ha rosszul mondom javítsatok.
:3
valószínû kapunk 10 vagy 20 percet.....
létezik egy ~4 órás verzió, a CG-csapatból nyilatkozták, hogy másfél órányi anyag (félkész CG, élõszereplõs felvétel, stb) került a "vágószova padlójára"
persze ebbõl a rengeteg anyagból nem lesz mozi-minõség, mert az rengeteg idõbe (ergo pénzbe) kerülne, de a FOX biztos "megszánja" majd az öreget, ha arról van szó 😊
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
köszi a scriptment linket!
#2976: mármint a blu-ray/dvd kiadásban?
:3
LY: emberünk nickje, aki nem mellesleg a digic pictures-nél dolgozik (pl. õk csinálták az assassins creed 2 intróját, meg még sok világbüntetõ CG-t játékokhoz)
nem mellesleg a scriptment
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
Háború a béke megteremtése.Béke felkészülés a háborúra!
de tényleg annyira gusztustalanok az ilyenek, ha tehetném ,keményebbet is hozzájuk vágnék.
IMAX3d vetítésen két fél órát késõhöz, akik 10 percet baszakodtak a helyük megtalálásán (fel kellett két másikat állítaniuk, akik elfoglalták ah elyeiket), hozzájuk vágtam egy csokispapírt, kis papírzsepivel megtömve.. Felháborítóak az ilyen emberek.
Kumiho #2179
mondjuk lehet, hogy a szkriptmentre gondolt. HW-n LY, aki elolvasta már több dolgot is írt róla, azért tényleg kár pár dologért, na jó, jó pár dologért, hogy kimaradt:
(vannak átfedések a két írás között)
tehát akkor LY@HW:
"
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
pl. az avatar program eredeti célja: betanított munkásokat csinálni a navikból, megspórolva az emberi munkaerõ ide-oda szállítását
- Jake karakterének az íve kevésbé heroikus; nincs kezdeti együttmûködés Quaritch ezredessel, nincs mítikus hõssé válás a Toruk megszelidítésével, elõtte már más Avatar operátorok is függõk lettek, összeszûrték a levet a navikkal, és bejáratosak voltak a törzs szálláshelyére
- sokkal több szereplõ volt, kicsit máshogy oszlottak el a szerepek; illetve Grace esetében voltak plusz elemek (navi szeretõ, ill. sikeres volt a feltámasztás)
- Pandora/Eywa kezdettõl fogva támadta az emberi kolóniát az összes helyi álattal és növénnyel, nem csak egy sima eligazító beszédbõl állt a fenyegetés, ill. drasztikus volt a kontraszt a bázistól távolabb esõ dzsungel sokkal békésebb jellegével
Plusz mindenbõl egy kicsit több: különleges állatok, növények, Jake-navi interakciók, erõszak, akció stb.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
- Miért pont Dzsékszullit választja ki a bolygó, miért nem a tudóst, aki már régebb óta ott van és alapvetõen jók a szándékai?
A korábbi Callisto féle válaszhoz annyit tennék még hozzá, hogy a scriptmentben nem Jake az elsõ, aki többé-kevésbé beilleszkedik a törzsbe. Egy depressziós operátornak is volt egy helyi szerelme, de az meghalt, és a csávó kvázi megöngyilkolta az avatarját bánatában. Plusz a tudóskülönítménynek van egy helyi vezetõje, aki pedig Grace pasija.
Grace egyébként szintén életben marad a scriptmentben (bár van pár nap késés a "feltámadásában"), és a Jake / Neytiri illetve az avatar Jake / Grace jelenetek eredetileg vele szerepeltek.
- Neytirit miért nem idegesíti, hogy csak egy biorobottal kefél és kurvára gõze sincs, ki van a másik oldalon? 😊
"I see you" - pont az a film egyik témája, hogy Neytiri tökéletesen megismeri Jake-et, belelát meg amit akarsz.
- Ha annyira fontos ez a fém, miért nem küldik haza a bolygót teljesen pár atombombával, mielõtt leszállnának?
A komplett mûveletet egy magáncég végzi, akit megb***na a megmarad ENSZ. A scriptment egyik kihagyott szereplõje a korrupt biztos, akit az összes komolyabb kihágásnál jól megvesztegetnek.
- Miért szorítkozik dzsungelharcra egy hosszú ûrutazásra képes, technikailag borzasztóan fejlett faj?
- Ha már egy 6 éves utazásra szánják el magukat, akkor miért csak egy 200 fõs alakulatot hoznak, ha tudják, hogy micsoda mostoha körülmények között kell eredményeket elérniük?
- Miért mennek neki egy dzsungelbolygónak mindenféle elõkészítés nélkül?
A kb. évente érkezõ teherhajók kapacitása 300 tonna, a legminimálisabb készleteket tudják csak vinni, plusz a személyzet váltásban dolgozik, abból is kell utánpótlás. Minden fegyvert, lõszert, jármûvet helyben gyártanak, azzal a technológiai színvonallal ami a Pandorán megvalósítható és egy privát cég számára egyáltalán elérhetõ.
Mivel az ûrutazás hagyományos, nem térugrósdi, ezért egyetlen kilónyi hasznos teher odaszállítása felfoghatatlanul drága. Cameron szerint egyetlen ûrutazás energia igénye kb. a mai egy éves komplett földi termelésünknek felel meg (!). A magáncég ezen felül még spur is.
- Mi az az unobtanium?
- Miért kell?
- Miért ilyen drága?
- Miért csak pandorán van?
- Hogyan találták meg Pandorát?
- Hogyan jöttek rá, hogy pont a fa alatt van a cucc és csak ott?
- Egy gázóriás hogyhogy nem okoz durva idõjárási és árapály jelenségeket egy holdon?
Az "unobtanium" egyrészt fantázianév (obtain-bõl). Maga az ásvány szobahõmérsékletû szupravezetõ, ilyet itt a földön csak úgy tudunk elõállítani ha folyamatosan -250 fok körüli hõmérsékletre hûtjük.
Cameron jövõképében ez az ásvány teszi lehetõvé a fúziós reaktor mûködését, valamint az egész Földet behálózó, a munkaerõ transzkontinentális ingázását megvalósító maglev vonatok kiépítését.
Fent már vázoltam, hogy pusztán a szállítás milyen drága, emellett ugye sehol máshol nem létezõ anyagért egyébként is annyit lehet kérni, amennyit nem szégyelsz.
Pandorát alapvetõen egy bazi nagy ûrtávcsõvel vették észre, ha már itt volt a legközelebbi csillagrendszeben, és a színképelemzés után zavartak oda egy automata szondát. A gázóriás mágneses tere okozta az unobtanium kialakulását (szupravezetõk taszítják a mágneses erõvonalakat, ill. lebegnek a mágneses térben), valamint a flux (mágneses erõvonal) vortexet (örvényt).
Gondolom ugyanezen elvek miatt vették észre, hogy a fa alatt van a leghatékonyabban kitermelhetõ lelõhely.
A többi kérdésedet nagyjából azzal lehet megválaszolni, hogy a cselekmény és a történetvezetés indokolta õket. Mint ahogy pl. a Terminatorban is körülményes magyarázat van arra, hogy Reese miért nem hozott plazmapuskát magával; azt meg hogy a T1000 hogyan jött át, már meg se próbálják indokolni.
Egy másik fontos hiányzó szál pedig az,
Spoiler!
hogy a deus ex planeta sokkal jobban elõ van készítve. Az emberi bázis az elsõ naptól kezdve ostrom alatt van, a Pandora még a behurcolt vírusokat is teljesen kiirtja és éjjel-nappal mennek az automata lõtornyok a kerítést módszeresen és csapatmunkában támadó állatok ellen. Meg van még sok húsevõ növény és mérgezõ rovar és hasonló is, hullanak az emberek és a gépeik rendesen. Ebbõl gyakorlatilag csak Quaritch bevezetõ eligazítása maradt, ami alátámasztás nélkül kicsit súlytalan is lesz.
Jake-nek nem kell külön kérelmeznie a beavatkozást, jön az magától.
Plusz az embereket a végén azzal zavarják el, hogy a Pandora visszatérésük esetén már nem csak a vírusaikat fogja kiirtani, hanem õket is.
Ez nem védés szerinted?
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
Azért nagyrészt tudtam figyelni, és így is tetszett a film (a tesóm, aki elõször látta, elájult tõle kb.😄), de már nem ütött akkorát, mint legelsõ alkalommal. Sajnos nem tudom, hogy a 3D miatt fogott-e meg annyira, mivel már ismertem a történetet, és nagyjából a látványt is. 3D-ben egyébként az nem tetszett, hogy a közeli és gyors képek szétestek.
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
"Egyedi az amikor tényleg újat tud nyújtani és nem innen onnan összelopott elemekbõl épül fel. Egyértelmû ,hogy ilyet ma már szinte lehetetlen összehozni ,mert már nincs új a nap alatt, de ezt ti egyszerûen nem bírjátok megérteni és ha valaki véletlenül nem ért veletek egyet akkor egybõl jön a "hülyézés"."
Majd ezután:
"Elhiszem, hogy szerintetek 10/10 a film, de ettõl még ha objektívebben vizsgáljuk a történet akkor sem egy nagy újdonság."
Tehát elébb véded az egyszerû sztorikat, majd támadod az Avatar (valóban egyszerû) sztoriját. És nekem ebbõl most az jött le, hogy az egyetlen ami fontos az a sztori csavarossága.
Sorry, ha nem jól gondoltam.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
Nem kell ezt komolyan venni...valakinek tetszett valakinek nem.