5435
  • Pharaoh
    James Cameron regényt ír az Avatar előzményeiről. Ebben fejt ki mindent, ami a mozifilmbe már nem fért bele, jelentette be az Avatar producere, Jon Landau egy MTV-interjúban. Mesélnek Jake végzetes harci sérüléséről, Tommy nevű ikertesójával töltött gyerekkoráról a pusztuló Földön, arról, hogyan építette fel Grace doktornő (Sigourney Weaver karaktere) a tábori iskolát a dzsungelben, és természetesen Quaritch ezredesről is megtudhatjuk, miért pont a Pandorán kellett keménykednie az újoncokkal és az őslakókkal. A kötet megjelenését Cameronék karácsonyra időzítik. Korábban olyan hírek is keringtek, hogy a rendező trilógiává bővítené az Avatart, amiben a na'vik csak egy csatát nyerhetnek meg, a háborút nem
  • Pharaoh
    Az alice-ra nem kapkodják úgy a jegyeket, mint az avatarra.
  • nonicks
  • VRSDM
    [b]Március 4.-től Imax-ben csak 22:00-tól lesz Avatar vetítés.
  • Arcor
    "Elveszett az újdonság varázsa. :("

Holnap nézem hatodszor :Ð
  • Nethyrrea
    honan veszed hogy ejva mama nem buherálta meg a génkoktélját kicsit amikor átvitte a személyiségét hogy az "interfész" kompatibilis legyen, hogy kocka-szlenggel éljek? :D
  • nan76
    wow...elképesztő
  • VRSDM
    AKI NEM LÁTTA NE NÉZZE! SPOIIIILERRR :)

DÚRVA WETA-S FILMEK HOGY IS KÉSZÜLT!!! DE
  • haywire
    tud valaki olyn képet készíteni rólam photoshopppal amin avataros fejem van?
  • zaki
    Becsült 7végi adatok

1. Valentine's Day $52,410,000
    2. Percy Jackson $31,100,000
    3. The Wolfman $30,627,000
    4. Avatar $22,000,000

jó eredmény ez a 22 guriga, kiv vagyok sikerül-e a 3 milliárd dodót elérni, a 2.5 tuti meglesz
  • Kly
    Mondja ezt egy hivatalból vesztes
  • zaki
    szaros hozzászólás
  • DJ RX7
  • Pretorianus
    szaros rajzfilm
  • DJ RX7
    nem
  • LasDen #4533
    jó, akkor majd hasonlítgatom utána...:D akkor is jó, jóvan??? :D
  • DJ RX7
    nézd meg angolul az a jelenetet amit Edios linket, majd magyarul.
    utána hasonlítsad.
  • Tatyla
    ez lol

• LasDen #4530
    ha így játszunk....:D
    nem :D
  • DJ RX7
    de
  • LasDen #4528
    szerintem nem szar...:D
  • DJ RX7
    igen. azért is szar.
  • edios
    sztem igen, legalábbis neytiri-nél vettem észre. van ez a jelenet, de ez a szinkronosban amolyan magyaros na'vi nyelven hallható:D
  • LasDen #4525
    most belenéztem az angol verziba is végre :D a magyar szinkronba a na'vit is a szinkronhangok mondták fel, mert mintha más lett volna az is??? :D
  • nonicks
    nagyon sok is:D
  • RYO21
    van valami köze az Avatarhoz?
  • Pharaoh
    Aki még nem látta nézze meg a South.Park.S13E13-t
  • garex
    ezeken kívül mikor "szerepel" a filmben a Thanator? :D
  • VRSDM
    nembaj, azért a 32 percért megérte :)
  • Watchmen
    Én úgy tudom, hogy az Alien és a T-rex hangját keverték össze....de lehet rosszul tudom.

2 jelenetnél hajaz csak igazán a T-rex hangájára mikor ráugrik Jake-re az elején és a végén mikor Neytiri rátámad Quaritch-ra
  • Atkamon
    Olvastam is iwiwen, hogy szinte minden állat hangját a Jurassic park hangeffektjeiből vették.
  • garex
    a Thanator hangja 100%ban a Jurassic Park-os T-rex-é volt :)
  • Atkamon
    Hát gondolom ahogy szokott, szeptember környékén.
  • Orionk
    Mikor lesz az idei moziünnep?

kösz
  • nonicks
    olyan dolgokat tudtok belemagyarázni a történetbe:D
  • Pharaoh
    Mivel senki nem hallotta milyen volt a dinók hangja a valóságban, így gondolom minden nagy állatnak hasonló hangok kevernek a hangmérnökök.

Trudy modja, hogy nem erre szerződött, neki lehet csak személyszállításra van szerződése. Így szerződésszegéséért nem perlik be, hadbíróság elé meg nem állíthatják, mivel ez nem katonai akció, csak az rda magánserege. A "szükségállapotot" / mindenki besorozását csak ezután hajtotta végre quaritch.

A gyereket tuti megoldják, Eywa majd segít.
  • Kly
    Ma megnéztem másodszor is az Avatart, ismételten IMAX 3D-ben. A 8. sor 15. székére sikerült jegyet szerezni, (de mivel szabad volt a mellettem lévő ülőhely, hamar átpattantam a 16osra.) A látószög sokkal jobb volt, mint a korábbi alkalommal (hiszen ekkor az utolsó sorból néztem -.-). A kép teljes egésze látszott és minimálisan, de javult a 3Ds hatás is. A legnagyobb különbségek azonban a hangeffekteknél érződtek, valószínűleg amiatt, hogy a tökéletes térhatás a középső területre van optimalizálva. Audiovizuális megjelenítés tekintetében tehát fantasztikus volt, viszont a mostani alkalommal a film még így sem nyújtotta ugyanazt az élményt, mint amit korábban. Elveszett az újdonság varázsa. :( A történet ismeretének azonban megvan az az előnye, hogy az ember sokkal jobban tud figyelni a egyes részletekre.

Hosszas gondolkodás után, arra a következtetésre jutottam, hogy ez életem eddigi legjobb filmje, más alkotás nem hatott még ennyire rám. Mindezek ellenére, találtam benne néhány apróságot, amiknek nagy része már az előző vetítésen is a szemembe ötlött. Nemrég utánanéztem ezen dolgoknak és velük kapcsolatban egy-két elméletem meg is dőlt, (többek közt a Pandora gravitációjára vonatkozó, de pl. a Polyphemus gravitációjának élettani hatásai Pandorára teóriám még fennáll.)

Néhány érdekesség:

A Direhorse-nak Velociraptor; a Thanator-nak, valamint a Hammerhead Titanothere alfahímnek pedig "T-Rex hangja van", legalábbis erősen hasonlít a Jurassic Parkban hallottakra.

A Hometree ostromakor az még hagyján, hogy Trudy megtagadja a tűzparancsot, de ki is lép az alakzatból (- biztos mindenki a mesztelen na'vikat nézte -), amiért persze a film folyamán semmilyen következménnyel nem kell számolnia. A Földtől távol egy sokkal veszélyesebb környezetben, sokkal szigorúbb szabályok közepette, nem tudom elképzelni, hogy ne állítanák hadbíróság elé vagy legalább valamiféle megrovást ne kapna a kötelessége elmulasztásáért egy katona.

Ez speciel nem szerepelt a filmben, de Neytiri-nek és Jake-nek elvileg nem lehet gyereke. Az avatarok DNSe egy keverék (emberi / na'vi genetikai kódból áll) és ugyebár, van egy olyan biológia törvényük, hogy csak egy azon faj egyedei képesek egymással úgy szaporodni, hogy olyan életképes utódokat hozzanak napvilágra, amik ugyancsak tudnak egymással szaporodni. Legjobb példa erre a ló és szamár esete. Keresztezésük eredménye az öszvér, amely se lóval, se szamárral nem képes az előbb említett módon szaporodni, de mindez persze 2154-re megdőlhet. :)

Lenne még pár másik, de idő/hely/háttérinformáció hiányában (még) nem közlöm. :P

Még egy IMAX-es Avatar mozilátogatást tervezek március elején (Oscar környékén volna stílszerű), de most azon kezdtem el tűnődni, hogy a moziünnep alkalmával, vajon újra vászonra kerül-e majd az Avatar az IMAX-ben? (De legfőképp, hogy lehet-e már előre jegyeket foglalni? Megpengetem majd ezt a Vaterás haverjaim előtt is. )

ötlet: kéne csinálni egy "Avatar 2 történetíró pályázatot"

akascha: kösz a linket egyébként :D
  • mosoporr
    LOL
    na igen tényleg csak idő kérdése volt...de az igazi 3dében lenne.
  • akascha
    Amíg nem sikerül a valóságban talizni álmaid nőjével:
    http://www.bulvarsport.hu/sztarhirek/meztelenek_az_avatar_kek_holgyei__fotok

• Pharaoh
    Érdekes, pedig ők nem is tízes számrendszert használnak.