5435
-
index cikk
A szaporodásuk módja azért nagyon érdekelne engem. -
Domestic: $706,560,068
+ Foreign: $1,839,000,000
= Worldwide: $2,545,560,068
2.5milliárd megvan, talán eléri a 3-at is. -
Heh, gondolom berúgott egy éjszaka, aztán gondolta dob egy üzit az akadémiának:D -
Watchmen #4585 "Kizárhatják az Oscarból A bombák földjént
Az Oscar-esélyes háborús film, A bombák földjén producere emailben lobbizott az akadémia tagjainál az Avatar ellenében.
Nicolas Chartier a voksokért folyó hajsza finisében olyasmire vetemedett, amit a Filmakadémia teljes szigorával üldöz: egy másik film rovására "fényezte" saját produkcióját. Emailben kérte az akadémia tagjait, hogy az "500 millió dolláros film", vagyis az Avatar helyett inkább A bombák földjénre szavazzanak. A francia producer hamarosan kénytelen volt egy újabb körlevelet küldeni, amelyben "helytelennek és ostobának" nevezte lépését, hogy mentse, ami menthető. Chartier a magyarázkodó levélben azzal védte magát, hogy még soha egyetlen filmje sem került ilyen közelségbe az Oscarhoz és a film iránti lelkesedése elaltatta józanságát. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy mindez nem lehet mentség arra, hogy figyelmen kívül hagyta a Filmakadémia szabályait és leszögezte, hogy rettenetesen sajnálja, ami történt.
Szakértők azonban nem hiszik, hogy komolyabb következménye lehetne a producer botlásának. Főként azért nem, mivel a szavazatok leadásának határideje kedden - helyi idő szerint - délután öt órakor lezárul. Tom O'Neil, a Los Angeles Times veterán "oscarológusa" is úgy vélte, hogy miután a körlevél elküldésekor már a szavazatok legalább kétharmadát leadták, valószínűleg nem fogja károsan befolyásolni a film Oscar-kilátásait. A szakíró kételkedett benne, hogy felfüggesztenék a filmet. A filmakadémia szóvivője egyelőre nem nyilatkozott az ügyben.
Idén a minden bevételi csúcsot megdöntő Avataron és a máris több díjjal kitüntetett A bombák földjén című filmen kívül további nyolc alkotás versenyez a legjobb film Oscarjáért. Köztük van a District 9 című sci-fi, a Fel! című animáció, a The Blind Side című sportdráma, Quentin Tarantino Becstelen Brigantyk című háborús fantáziája, az Egek ura George Clooney-val, valamint az Egy lányról, a Precious című harlemi dráma és az A Serious Man a Coen testvérpártól. Az Oscar-díjakat vasárnap adják át a hollywoodi Kodak Színházban."
Bár kizárás nem lesz belőle, de érdekes:d -
sima moziba 3. sorban a fejtámla döntése miatt volt kényelmetlen de mivel amúgy is fekszem a székben így nem zavart, ellenben még így is kicsi volt a vászon hogy betöltse a látóterem ... -
seaedge #4583 Szerintem ha minel jobban kitolti a latotered a vaszon annal jobb. -
Hát, én egy 15 soros teremben láttam eddig 3szor, és eddig az 5. sorban volt a legjobb. A 7.ben átlagos volt, 10.ben már kicsit túl messze volt a vászon. -
Aha értem, csak a GYIK-ban 5.-6. sort írtak, azért köszi a választ -
attól függ, hány soros a terem :p én a terem közepére szoktam jegyet venni, ott a legjobb a hang meg a rálátás a vászonra. -
Sziasztok! Én ma tervezem megnézni az Avatart sima moziban 3d-ben, szeretném kérdezni h a a tapasztalataitok szerint tényleg a 5.-6. sor nyújtja-e a legnagyobb élményt? köszi a segítséget -
Midas #4578 nem volna rossz az egyik kedvenc szinesznom. -
kovi04 #4577 Weaver is visszatér az Avatar folytatásában
-
Jó de ez szerintem dec 18 óta nem sok :p
Amugy jah kár hogy imaxban nem ment szinkron nélkül. -
no offense, de a film magyar szinkronja nálam valahogy kívül esik a minőség fogalmából. Egyébként egyetértek veled, nem sokszor kell megnézni, és be kell tenni pár filmet közé. -

Avatar HISHE - megcsinálták ezt is végre :) -
Én inkább a minőségre megyek. Az élmény fokozása végett, ritkábban nézem meg és akkor is csak IMAX-ben, továbbá két Avatar közé beteszek néhány másik filmet, hogy "felülírják" az utolsó moziélményt. -
"civilizálatlan indiánok íjakkal legyőzik a modern technológiával rendelkező fejlett embereket (még ha segítség kellett hozzá, akkor is)"
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az RDA bázison kis létszámú katona állomásozott, ergo nem a teljes földi haderővel kell számolni, míg a na'vik részéről az utolsó csatában több klán is a tiszteletét tette, ami sok ezer harcost jelent.
Az ütközetben az emberek flottája 2 nagyobb és számos kisebb gépből állt, ebből a 2 nagyot Jake egymaga elintézte. Még ilyen feltételek mellett is jelentős túlerőben voltak a földiek, egészen a természet seregeinek a megérkezéséig, amikor is megszűnt a humán dominancia és a küzdelem kimenetele végérvényesen eldőlt. (Lényegében tehát Eywa nyerte meg a csatát a na'viknak.)
A fél herémet rátenném, hogy a folytatás majd "A birodalom visszavág" koncepcióra épül.
Ahogy elnéztem a korábbi hozzászólásokat, szép lassan kezdtek rájönni a film mondanivalójára.
-
cherubim06 #4571 Bavatar -
vagy annak hogy ez így sokkal jobban mutatott a moziba... -
mind2 forgatókönyvet elolvastam, minden kritikát elolvastam, és a legtöbb neten található interjút is elolvastam különböző fórumok bújása között.
az, hogy nem az emberek győznek az felfogható reális átmeneti állapotnak, vagy mesei elemnek. -
Nézz utána a hátterének. Nem olyan logikátlan, hogy a bennszülöttek nyernek. -
Lipi1980 #4567 Én is olvastam a cikket, csak felmerült bennem, hogy vajon véletlen-e hogy pont a Föld napjára időzítették a megjelenést, és lehet hogy terveznek valami "zöld kampányt"... -
#4544 :) -
én pénteken ötödszörre láttam moziban, nyertem. 
az a baj a filmmel, h mindig legyőzik az embereket
-
Na, megnéztem utoljára moziban az Avatart, 3. imaxos beülésem volt, összesen a 4.
5. sor közepén ültünk, talán innen volt a legjobb. hang is sokkal hangosabb volt. jöhet a bluray :) -
Watchmen #4563 Elnézést a cikket nem olvastam el:D
Tudtam már régebben is a hírről, de nem voltam benne biztos. -
Igen, ez is ott van a cikkben... :D -
Watchmen #4561 De ha jól tudom a bővített változat csak később jön -
Írják a cikkben, hogy az a Föld Napja:) -
Lipi1980 #4559 Vajon az csak véletlen egybeesés, hogy pont az nap van a Föld napja?
Szerintem kizárt
Akkor ápr.22-én indul egy újabb hullám, ami a (már 2 mrd feletti) bevételt tovább dagasztja
-
Fhhúú ma néztem meg az Avatart moziban 3d-ben....10/11
Csak ennyit tudok hozzáfúzni

-
cherubim06 #4557 Van egy db szabad jegyem most vasárnap 15:45-re, IMAX-ba, 4 sorba a 18-as székre. Nem a legközepe, de majdnem. Családi áron lett véve, tehát csak 1440 és épp ennyirért is adom.
Csak komoly érdeklődők jelentkezzenek, és csak priviben. -
BR-en is ekkor jön -
DVD megjelenés:
Április 22
http://blogs.wsj.com/speakeasy/2010/02/17/james-cameron-says-avatar-will-have-a-3-d-blu-ray-release-this-year/ -
Biztos a forgalmazó csak ilyen feltételekkel engedi vetíteni az alice-t. Premier héten mégis csak azt kell vetíteni, aztán mejd visszateszik az avatart -

-
cherubim06 #4552 Ezen azért kicsit meglepődtem...nem (volt) elég népszerű, baze? Észnél van ott a vezetőség? -
Lelketlen állat vagy :p
Nekem meg az a szivfájdalmam, hogy a "fejlett" emberek ugyanigy eltűntettek civilizációkat amerikában pl és az őslakosok tehetetlenek voltak velük szemben. -
-
"amiben a na'vik csak egy csatát nyerhetnek meg, a háborút nem"
na ezt nagyon szeretném viszontlátni a vásznon. nekem továbbra is a legfájdalmasabb pont (és egyébként is értelmetlen), h civilizálatlan indiánok íjakkal legyőzik a modern technológiával rendelkező fejlett embereket (még ha segítség kellett hozzá, akkor is).
ha emberek helyreraknák őket, akkor valahogy komolyabbá tenné az eddig felmutatott meseszerű történetet, adna valami súlyt a filmnek.