James Cameron - Avatar
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
MONDAY BOX OFFICE
1.Avatar $2,251,567
2.Dear John $2,140,429
Itt a vége a Dear John nagy menetelésének.
Minden csoda 3 napig tart 😊
Scientia potentia est.
u dont have to listen anybody else but me
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
Ezt komolyan gondolták, hogy 2 és fél hétre elõre minden jegyet eladtak? 😄
Scientia potentia est.
Háború a béke megteremtése.Béke felkészülés a háborúra!
My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!
Elõször is, hogy hol tudom ezt megtenni: a cinemacity vagy az IMAX honlapján? Egyik helyrõl a másikra küldözget. 😊 Az oldalon milyen menü pont alatt érem el a jegyfoglalást (idáig csak telefonost láttam), továbbá hol tudom megnézni a foglalt helyeket, valamint, hogy pontosan mikor frissül a lista? Elõre is kössz a válaszokat
Scientia potentia est.
ComingSoon.net: When you started writing the script for "Avatar" 15 years ago, did you have a vision for where the sequels would go?
James Cameron: No, but a lot of ideas for the sequels kind of evolved out of writing the story for "Avatar." Anything that we designed, ideas that we had, if we couldn't figure out how to put them in the movie we said "We'll stick it in the sequel," so we have a big backlog of ideas.
CS: How many sequels will there be?
Cameron: I don't know.
CS: Do you know where the story is going for the next film?
Cameron: Yeah, I definitely have a story arc in mind for the second film and even on a very vague base for a third film. That doesn't mean we'll do a third film - it doesn't mean we'll stop at a third film. We'll just have to see where it goes.
CS: Will the sequel be the next movie you do or will it be another project?
Cameron: That hasn't been decided yet.
Ha már egy embernek tetszik amit alkottam az maga a sikerélmény.Még ha Én vagyok az az egy valaki is
Avataros példát hozva (mit szül a verseny):
For the New Zealanders, getting Cameron would be a big catch, and they wanted to prepare. Above all, they wanted to offer him an extra technological marvel that would induce him to sign with them.
"We knew we could do the body capture in real time, but what if you could see the characters' facial performance in real time as well?" says Joe Letteri, visual effects supervisor at WETA. "Everyone thought that was a crazy goal, but we knew Jim was coming. So we did this intensive, six-week effort to see if we could (make it work). And when he got here, we had it working."
It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/
BR-en meg nem sietik kiadni, amíg sikeres a mozikban. Legkésõbb június 30-ig jelenik meg. sztem warezban kint lesz május elején.
következõ rész meg még fölös találgatni is.
valaki nem tudná megmondani ,hogy kb. mikora várható a HD min.
és egy hüle kérdés: Avatar 2 -re van eséj mer kiváncsi lenék rá (legalábis örülnék neki)
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
HOLY SHIT I ACTUALLY DID SOMETHING Twetr0x
Sony HDC-1500: adatok
Mindkét modell 1920x1080-at tud. Inkább Red One-t kellett volna használni/módosítani.
It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/
a vidéki anyukájukat a büdös rednekk parasztoknak. ott ültek mellettem, és végig vihorásztak "úú geci, milyen topja van a bulának", valamint "fullra belepték a pihék vazeg" ésatöbbi. mondanom se kell, hogy élményromboló volt erõteljesen.
jelenleg az a véleményem, hogy még így is túl bonyolult a film története, simán qrva sok embernek nem esik le, hogy mirõl szól. és akkor még jönnek itt azzal, hogy "degáz, pocahontas egy az egyben". hát pff!<#zavart2>#zavart2>
//fogalmazásért meg elnézést, csak így tudtam nyomatékosítani
a "virtual camera system" az, amivel látták egybõl realtime, hogy is fog kinézni a végleges cucc. ennek annyi a lényege, hogy van egy ugyanolyan marker, mint a színészek motion-capture ruháján, így tudták rögzíteni, hogy mit látna a kamera, hiszen csak ki kellett számítani a helyzetét.
gondolom még mindig zavaros, tehát: megvolt ugye a kezdetleges CGI, mondjuk egy erdõ. volt egy bot, a végén egy labda azzal a bizonyos markerrel, Cameron meg fogta a botot, és ahova mutatott vele, azt a kis részt láthatta az erdõbõl egy monitoron. késõbb kicserélték a botot egy tényleges kamerára
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
de mivel itt a digitális forrás azonos a realD-vel
hiába van szallagon akkor is azonos a felbontása.
szóval csak helyeselni tudok
ez a tizenezer pixel csak névleges viszonyítás mérni nem lehet...
mondjuk hozzátartozik a történethez hogy az elsõ víz alatti halacskás rákos imax film még mikor bejött, tényleg olyan éles volt hogy õrület, az avatar sem kutya de az... az tényleg über
ellenben a t-rexes meg nagyon fos volt az egész ... pénzkidobás
viszont a nascaros az meg megint õrült jó volt...
Visszatérve az Avatarra:
A filmet egy HDC-F950 HD kamerával rögzítették, ami 1920x1080(!) pixelt rögzít. Ez nem az IMAX kamera. Ezt aztán digitálisan felkonvertálták egy 70mm-eshez hasonló formátumra(A film egy perce 17.28GB-ot foglal el egy merevlemezen), hogy ne legyen már pixeles a kép a 400+ négyzetméteres vásznakon. Szóval szép-szép, de egyáltalán nem olyan részletgazdag, mint ahogy sokan hisznek benne.
10,000×7000 (7000 lines): IMAX, IMAX HD, OMNIMAX
sorok és a hivatalos pixel-méretek alapján gondolom számolgattak valamit. szerintem viszont azért nem lehet igazán kiszámolni, mert nincs benne semmi, ami digitális. az a szép nagy IAMX-kamera a kémia és a fény segítségével rögzíti a képet, ahogy kell, szarik az a pixelekre 😊
Despite those advantages, one big disadvantage is the resolution of the picture is much lower than the resolution of the normal IMAX film, which is estimated to be about 12000 × 8700 theoretical pixels or 6120 × 4500 actually discernible pixels.
Ez akkor az analóg imax "felbontása". Gondolom van vmi módszer amivel ki lehet számolni, milyen felbontásnak felelne meg. A lencsének van vmi tulajdonsága ami meghatározza, hogy két pont között mi az a minimális távolság ahol még kettõnek látszanak. Ami alapján az analóg általában magasabb felbontású mint a digitális
aztán lehet jön valaki és kijavít, mondván miket hordok itt össze. nem is bánnám, jobb tisztázni a dolgokat
mivaaaaaan? 😄 mármint értem, osztottál, szoroztál, fõleg az utóbbit. csak annak semmi értelme, a digitális mozik felbontása 2048 X 1080, az IMAX-é 2160 X 2048
kevés, mi? én is azt hittem, hogy brutális számokról van szó, és a digitális másolat is terrákat foglal. ehhez képest ennek a filmnek a "kópiája" valami 160-170 giga! persze hang nélkül