James Cameron - Avatar
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
2 jelenetnél hajaz csak igazán a T-rex hangájára mikor ráugrik Jake-re az elején és a végén mikor Neytiri rátámad Quaritch-ra
kösz
ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!
Háború a béke megteremtése.Béke felkészülés a háborúra!
Trudy modja, hogy nem erre szerzõdött, neki lehet csak személyszállításra van szerzõdése. Így szerzõdésszegéséért nem perlik be, hadbíróság elé meg nem állíthatják, mivel ez nem katonai akció, csak az rda magánserege. A "szükségállapotot" / mindenki besorozását csak ezután hajtotta végre quaritch.
A gyereket tuti megoldják, Eywa majd segít.
Hosszas gondolkodás után, arra a következtetésre jutottam, hogy ez életem eddigi legjobb filmje, más alkotás nem hatott még ennyire rám. Mindezek ellenére, találtam benne néhány apróságot, amiknek nagy része már az elõzõ vetítésen is a szemembe ötlött. Nemrég utánanéztem ezen dolgoknak és velük kapcsolatban egy-két elméletem meg is dõlt, (többek közt a Pandora gravitációjára vonatkozó, de pl. a Polyphemus gravitációjának élettani hatásai Pandorára teóriám még fennáll.)
Néhány érdekesség:
A Direhorse-nak Velociraptor; a Thanator-nak, valamint a Hammerhead Titanothere alfahímnek pedig "T-Rex hangja van", legalábbis erõsen hasonlít a Jurassic Parkban hallottakra.
A Hometree ostromakor az még hagyján, hogy Trudy megtagadja a tûzparancsot, de ki is lép az alakzatból (- biztos mindenki a mesztelen na'vikat nézte -), amiért persze a film folyamán semmilyen következménnyel nem kell számolnia. A Földtõl távol egy sokkal veszélyesebb környezetben, sokkal szigorúbb szabályok közepette, nem tudom elképzelni, hogy ne állítanák hadbíróság elé vagy legalább valamiféle megrovást ne kapna a kötelessége elmulasztásáért egy katona.
Ez speciel nem szerepelt a filmben, de Neytiri-nek és Jake-nek elvileg nem lehet gyereke. Az avatarok DNSe egy keverék (emberi / na'vi genetikai kódból áll) és ugyebár, van egy olyan biológia törvényük, hogy csak egy azon faj egyedei képesek egymással úgy szaporodni, hogy olyan életképes utódokat hozzanak napvilágra, amik ugyancsak tudnak egymással szaporodni. Legjobb példa erre a ló és szamár esete. Keresztezésük eredménye az öszvér, amely se lóval, se szamárral nem képes az elõbb említett módon szaporodni, de mindez persze 2154-re megdõlhet. 😊
Lenne még pár másik, de idõ/hely/háttérinformáció hiányában (még) nem közlöm. 😛
Még egy IMAX-es Avatar mozilátogatást tervezek március elején (Oscar környékén volna stílszerû), de most azon kezdtem el tûnõdni, hogy a moziünnep alkalmával, vajon újra vászonra kerül-e majd az Avatar az IMAX-ben? (De legfõképp, hogy lehet-e már elõre jegyeket foglalni? <#idiota>#idiota>Megpengetem majd ezt a Vaterás haverjaim elõtt is. <#hehe>#hehe>)
ötlet: kéne csinálni egy "Avatar 2 történetíró pályázatot"
akascha: kösz a linket egyébként 😄
Scientia potentia est.
http://www.bulvarsport.hu/sztarhirek/meztelenek_az_avatar_kek_holgyei__fotok
<#papakacsint>#papakacsint>
Ha már egy embernek tetszik amit alkottam az maga a sikerélmény.Még ha Én vagyok az az egy valaki is
Én is a Jake által letaposott utat követem, ezért létrehoztam a saját és egy Na'vi DNSének a keverékébõl az Avatarom.
A nyelvet is elkezdtem már tanulgatni.
Tsun oe nga-hu nì-Na’vi p‹iv›ängkxo a fì-’u oe-ru prrte’ lu.
(Úgyis kiütöm azt a puhány tengerészgyalogost a nyeregbõl. <#idiota>#idiota>)
Scientia potentia est.
Ha már egy embernek tetszik amit alkottam az maga a sikerélmény.Még ha Én vagyok az az egy valaki is
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Scientia potentia est.
kék..
és egy papír darabbal meg tudna ölni 😄
Háború a béke megteremtése.Béke felkészülés a háborúra!
/am kétségkívül nekem is bejön a kék nõci 😛
u dont have to listen anybody else but me
Scientia potentia est.
De ebben nem vagyok 100% biztos. 😊
Mivel elég hosszú az Avatar, eddig is csak 4 elõadás ment egy nap, szóval szerintem inkább a lenti variációk valamelyike lesz, bár nem tudom mennyi az Alice csodaországban játékideje. Az is befolyásolni fogja a lehetõségeket.
u dont have to listen anybody else but me
Kedden egész nap néztem, már arra gondoltam,nem lesz több idõpont, erre másnap csak kíváncsiságból felnéztem az oldalra 10.20-kor és hétvégére már csak az 1-2 sorba ill. a szélekre volt pár hely, péntek du. is beleértve. Szerintem 10-kor tették fel, és kb 5-10 perc alatt lefoglalták a jó helyeket. 😞
Amúgy valaki tudja meddig játsszák még, csak mert most ugye márc. 3.-ig vannak fenn idõpontok, viszont ha jól tudom márc. 4.-étõl jön az Alice csodaországban ami szintén imax 3d-ben is látható lesz. Így szerintem vagy szüneteltetni fogják az Avatart pár hétig, vagy kevesebb idõpontokban játssszák majd.
Aki megrendeli a jegyet, terheljék rá a számlájára a jegy árát. Véget érne a foglalás árusoknak.
Egyébként csak én veszem észre, hogy mostanában sokkal nehezebb jegyet kapni az elõadásra? Decemberben és január elején csont nélkül sikerült jegyet foglalnom on-line, igaz, nem a köv. napra hanem két hétre rá, de sikerült. Nem is szar helyre. Most meg reggel kikerül a mûsor, estére meg elfogynak a jegyek.
Xbox Live! gamertag: csodaleny PS3 ID: EU: csodalenyEU, US: csodaleny
HOLY SHIT I ACTUALLY DID SOMETHING Twetr0x