Test Drive Unlimited 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A cikk végén levõ gondolatokat én elõbbre vettem. Vagyis Fabian lenyûgözte az Eden látott számos dolog. Kb. 2-3 napos verziót teszteltek, amit jelenleg a bétára készít fel a csapat. Ennek nagy része már készen van. És ne feledjük újabb trailer is érkezõben van.
És így még a cikk elején külön kiemelnél Stockbauer33-at amiért privát üzenetekben közüli az általa talált híreket és szintén hatalmas köszönet jár milk4-nek és Davetimnek amiért segítettek legyõzni a francia nyelv adta nehézségeket.
A terv a cikkhez a következõ:
Esztétika:
- Modellezés
- Hangok
- Vizuális effektek
Vezetés:
- Fõbb érzések a vezetést illetõen
- Eltérések az irányításban és áttételek között
- Beállítások
- Vegyes
És személyes véleményem a teszt után. (ezt vettem a bevezetõbe - Ati)
Esztétika
- Modellezés
Az elsõ konferencián elhangzottak egyszerûen nagyszerûek voltak. Ahogy láthatjátok a konferencián készült képen is, 1 méterre voltam a full HD LCD képernyõtõl, ami nagyon megnyerõ volt. Semmilyen részlet nem menekülhetett elõlem (beleértve a földön levõ esõcseppeket is, ami megjegyzem gyönyörû volt).
Az autók modellezése nagyon alapos. Ez a külsõ, és különösen a belsõ, textúráinak minõségének köszönhetõ. Nem kell mondani, hogy mennyire elégedett az Eden ebben a kérdésben. Igyekeztük felmérni a modellek részletességét, így a lökhárítónál vagy az ülések mögött, de ez nem ment, mivel ezek a részek nem látszódnak játék közben. Diablo és én mégis megtehettük ezeket az adatokat köszönhetõen a modellezésért felelõs Jonathan Marolenak aki nagy barátságos, tehetséges és persze különösen elhívatott. Egy újabb példa. Az autó elsõ és hátsó fényszórói a LED használat miatt bonyolultak lehettek, és miután ráközelítettünk, azt tudom, hogy mondani valósághûek. Minden egyes LED le van modellezve, és mindegyikük egy-egy fényforrás! A híres bõrvarrásnál használt fonál textúrája is részletes. A mûszerfal gombjai részletesen lemodellezettek, így sok minden, ezek örültek!
-Hang
Egy másik fontos elem, ami elengedhetetlen a játékba merüléshez.
A hangok átdolgozásra kerületek. Hasonlónak találtam õket, de mégis részletesebbnek, mint a TDU1-ben. Ez alkalommal az irodánál mindezért felelõs emberrel, egy zárt szobában, két képernyõvel, hatalmas hangfalakkal mindenütt fejlesztõkkel voltunk, én középre mentem. Ismertette mindazt, ami a hangból hallható.
Rengeteg görbe a képernyõn. A Mustang hangját füleljük. Elõször alapjáraton, majd gyorsulást követõ lassításkor. Hozzáadták a kipufogóból kicsapódó lángok hangját a hátsó hangszóróhoz, vagy a kerek hangját ami a gyorsulás mértéke szerint egyre hangosabb és hangosabb és a karosszérián végigsimuló szél hangját, ami tökéletes. Mindazok, akik nem rendelkeznek 5.1-el, gyorsan fussanak és vegyenek egyet, ez óriási! Szükségtelen újra magyaráznom az irodában tapasztalt hangulatot.
-Vizuális effektek
Nézzük a vezetés közbeni vizuális effekteket. Egy másik nagyon fontos pont. Bár nem teljesen végleges, de a belsõ mozgások láthatóak. A kamera gyorsuláskor hátra húzódik és lassításkor elõre. A rázkódás eredménye gyenge elmosódás és a jármû mozgásának megfelelõen mozgó kamera. Nagy sebességénél a kamera elkezd rázkódni, nagyon nagyon szép! A motion blur által oldalt létrehozott elmosódás sokkal finomabb, mint a TDU1-ben, de mégis nagyon realisztikus. Az eltúlzott effektek rajongói csalódottak lesznek, másoknak nem lesz ezzel gondja. Egy effekt, amely megadja a sebességérzetet, a kamera mozgatásokat. Bár szerintem, jobb lenne kicsit több, amikor bemegyünk egy kanyarban. A kamerára befolyással van a centrifugális erõ vagy az effektek intenzitásának beállítása stb… Megemlíteném, a csapatnál nem zárkóznak el a béta során kapott ötletektõl.
Vezetés
- Fõbb érzések a vezetést illetõen
A TDU1-el ellentétben, most már érezhetõ a kocsit.
Az autó súlya valós, de az újonc sofõrök számára néhány autó nehezen lesz vezethetõ.
Hogyan írjam le ezt az érzést? Ez a, had kölcsönözzek néhány szót David Nadaltól, a Gran Turismo és a Burnout között van.
A realisztikus része kielégítõ és jutalom lehet annak, aki szereti a megfelelõ nyomvonalon vezetést vagy a kiegyensúlyozott fékezését és kimért gyorsítást.
Az árkád része számomra kevésbé fontos, mint azoknak a közösségeknek, akik csak szórakozásra vágynak, figyelmetlen, erõfitogtató vezetéssel.
Hogyan mûködik? Had mondjak egy példát, nem tudsz átvágni mezõket és remélni, hogy nem érzel belõle semmit. Az autó le fog lassulni a kerekek kezdenek kipörögni. Tiszta vezetésre lesz szükséged, ha jó idõeredményt akarsz elérni. A drift olyan divatos amilyen lehet, de mégsem eltúlzott. Kipróbáltam a kezeimet egy hegyen levõ hatalmas kanyarban drifteléssel, ami remek volt. Egy gamepadel drifteltem, nem gyakran használok ilyen eszközt, mégis jó volt. Számomra személyes dolog a saját kocsim: mely egy Honda S2000 (hátsó kerék meghajtású): Amit úgy akartam a TDU2-ben vezetni, ahogyan a valódi kocsim (hátsó kereket használva), rugalmasan vezetni arányos gyorsításokkal és fékezésekkel, de továbbra is tudjak kicsi és szûk kanyarokban driftelni. Olyan jó!
Az utak sokkal simábbak, poligon számukat megnégyszerezték, a kocsi nem ugrál többé, még a legrosszabb úton sem amire a fejlesztõk külön megkértek hogy teszteljek.
Nagy elismerést érdemelnek, hiszen most már élvezetes vezetni akár a hegyi utakon vagy akár egymás követõ hajtûkanyarokban is. Ha nagy sebességgel ugratsz, az autó természetesen felemelkedik, de nem sokáig fog ez tartani mivel azt súlya visszahúzza a földre. A súlynak köszönhetõen a landolás gyorsabb.
Hatalmas balesetnél, igen … bah, igen megpördültem. Már említettem az elõzõ részben a megprödülést. Az elsõ TDU-ban szándékosan akadályozták meg a fejlesztõk ezt a jelenséget, amit ezúttal már nem korlátoznak. A baleset 200km\h-nál történt, 5ször vagy 6szor átfordultam….
-Eltérések az irányításban és áttételek között
Mint minden játékban itt is szükség lesz egy kis alkalmazkodási idõre. Számomra, aki nem kormánnyal vezet, két óra játék után, kezdtem megszokni a gamepadet.
A játék ott válik érdekesség, amikor meg kell tanulnunk vezetni a különféle típusú jármûveket, vagy akár külön-külön minden egyes autót.
A fizikai motornak köszönhetõen az elsõ, hátsó és összkerék meghajtású kocsik így egy Audi TT RS is eltér egymástól. A hátsókerék meghatásúak túlkormányzottak, míg az elsõ kerekesek nem amikor túl nagy optimizmussal megyünk egy kanyarba. Az összkerék meghajtású autók szó szerint kapaszkodnak az útba amikor kimész egy kanyarból, vagy lefutsz az útszélre vagy esetleg elhagyod az utat.
A különbözõ átvitelû autók (rwd, fwd, awd) eltérnek egymástól, akárcsak a valóságban. Ez teszi a vezetést még érdekesebbé és jobbá. Továbbá minden egyes autónak saját irányítása van. Egyforma teljesítményû és azonos erõátvitelû autók különböznek egymástól, hogy mindenki megtalálja a neki tetszõt. A Mustang kifarolásai semmik ahhoz képest, amikor a Pagani Zonda akarja kitépni a vezérlõt az ember kezébõl. A G25ösök kemény küzdelmekre számíthatnak (gondolom az erõs ffb miatt).
-Beállítások
Egy újabb erõs pont. Hozzáférhetünk a beállításokon keresztül akár a vezetõi segédletekhez is.
Mindegyes jármûvet teszteltem, egyik után jött a másik, minden segédet kikapcsoltam. Így vezetni még érdekesebb. Amennyiben tisztán (normálisan) vezetünk az eltérés minimális vagy nincs is. Amikor a segéd be van kapcsolva, segít kemény fékezések során vagy gázadásánál és kanyarok bevételénél. Ha teljesen kikapcsolod a segítséget, akkor harcolnod kell az autóddal, mely bármikor meglephet. Ez olyasmi, amiben mindenki meg fogja találni a számára megfelelõ beállítást.
- Vegyes (Néhány részlet ömlesztve.)
+ Egyik kérdés, ami felvetõdött az a sofõr mozgása, mint hogy a kormányt 900*ban mozgatható. Sajnos ez nem fog látszódni. A magyarázat a következõ, az animáció munkaigényes, mert túl bonyolult mozgásokra kellene felkészíteni minden váltásnál. Ez nem lehetetlen, de sok idõt és munkát igényelne, amit más dologra fordítottak.
+ Eszközök (kormányok, gamepadek stb…😉 a TDU1nél komolyabb támogatást kaptak. Említésképpen ilyen a G27-en levõ LED-ek amik a kezdetkor lehet nem, de késõbb még dolgozni fognak azon, hogy mûködjenek.
+ A TDU1-ban ha nagyon nagy sebességgel ugrattunk, a földre érkezésnél garantáltan elvesztettük az irányítást. A TDU2-ben errõl szó sincs, az autó egyenesen halad tovább.
Forrás: TDU-Central
Diablo és Fabian által készített képek:

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?
Nekem ez jött le:
"Minden mûködik aminek kell, fontos hogy a mustang szinte semmilyen a pagani zonda meg ottvan helyette, eltöröm a kezüket ha kihagyják a játékból."
?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?
Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.
A játékon kívül semmire sem jó... és nem nagyon lehet benne alkatrészt cserélni ha elromlik.
(Azt meg hogy eladtam akkor bántam meg igazán mikor akinek eladtam egy hétre rá tönkretette...)
Szóval kösz de ne még egyszer.<#wave>#wave>
Asus k53SV~~~i5-2410, Geforce gt540M,4GB DDR3 1333mhz, win8.1 64 bit
Na ezek után mit gondolsz, segített?
PS3:rgtchun TDU:rgtc(hun) Gigabyte GA-790XTA-UD4 AMD Phenom II X4 965BE Sapphire HD5770 1GB VAPOR-X 2x2GB DDR31600MHz Kingmax Chieftc 550W Aerocool HiTech7Pro Logitech G25 Samsung FullHD LCD 37\"
Db Termék Nettó Bruttó Fizetendõ
1.(szünetmentestáp)APC Smart-UPS 1000VA SUA1000RMI2U 117,700 Ft + Áfa 147,125 Ft 147,125 Ft
1.(+hútés)Arctic Accelero Xtreme GTX Pro 11,060 Ft + Áfa 13,825 Ft 13,825 Ft
1.(alaplap)Asus Rampage III Extreme 3 év gar. 90,100 Ft + Áfa 112,625 Ft 112,625 Ft
1.(proci hûtés)Cooler Master V10 (RR-B2P-UV10-GP) 20,770 Ft + Áfa 25,963 Ft 25,963 Ft
1.(táp)Corsair CMPSU-1000HXEU 5 év gar. 54,730 Ft + Áfa 68,413 Ft 68,413 Ft
3.(monitor)Dell 3008WFP 3 év gar. 310,550 Ft + Áfa 388,188 Ft 1,164,563 Ft
6.(ram)Geil Evo 6GB DDR3 1600MHz CL8 49,430 Ft + Áfa 61,788 Ft 370,725 Ft
1.(vidikari)Gigabyte GTX480 1,536GB (GV-N480D5-14I-😎 3 év gar. 122,110 Ft + Áfa 152,638 Ft 152,638 Ft
1.(ház)Gigabyte Sumo 5115 Fekete 2 év gar. 29,000 Ft + Áfa 36,250 Ft 36,250 Ft
1.(tvtuner)Hauppauge PCTV Dual SAT Pro 2 év gar. 19,370 Ft + Áfa 24,213 Ft 24,213 Ft
1.(proci)Intel Core i7-980x Extreme Edition 3 év gar. 249,200 Ft + Áfa 311,500 Ft 311,500 Ft
2.(winyó)Lenovo 500GB SATA2 Hot-Swap 54,760 Ft + Áfa 68,450 Ft 136,900 Ft
1.(bill)Logitech G19 US 2 év gar. 40,650 Ft + Áfa 50,813 Ft 50,813 Ft
1.(headset)Logitech Headset G35 2 év gar. 26,150 Ft + Áfa 32,688 Ft 32,688 Ft
1.(hangfalszett)Logitech Z-5500 THX 2 év gar. 92,570 Ft + Áfa 115,713 Ft 115,713 Ft
1.(meghajtó)Plextor PX-B940SA 2 év gar. 49,730 Ft + Áfa 62,163 Ft 62,163 Ft
1.(egér)Razer Mamba 27,430 Ft + Áfa 34,288 Ft 34,288 Ft
1.(túlfeszültség gátló)Trust PW-5060S 13,090 Ft + Áfa 16,363 Ft 16,363 Ft
Összesen: 2,876,763 Ft *
1.3monitor elõsztó+ még ez is +70.000k
Kimi - The King of Spa
TDU:SzemcsakSandorHUN \"Néha nem ahhoz kell sok erő, hogy az ember kitartson valami mellett, hanem ahhoz, hogy lemondjon róla.\"
Ígérem sietek a fordítással. 😊
TDU:SzemcsakSandorHUN \"Néha nem ahhoz kell sok erő, hogy az ember kitartson valami mellett, hanem ahhoz, hogy lemondjon róla.\"
60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play
Azt hittem van valami fejlemény, vagy valami, de neeeeeem... OFFLAMEstb 😞
Honda - The Power of Dreams
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
PS3:rgtchun TDU:rgtc(hun) Gigabyte GA-790XTA-UD4 AMD Phenom II X4 965BE Sapphire HD5770 1GB VAPOR-X 2x2GB DDR31600MHz Kingmax Chieftc 550W Aerocool HiTech7Pro Logitech G25 Samsung FullHD LCD 37\"
Mercedes-Benz: The best or nothing! :) W124 (L) No turbo, no nitro, only BMW POWER! :)
"None of you seem to understand. I'm not locked in here with you. You're locked in here with Me!"
PC || MS 360-as és XOX doboz || XBOXLive: gduckHUN
http://www.allfastcars.com/fastestcars.shtml
"Test Drive Ÿ Unlimited 2 ˆ 2010 Atari, Inc. All rights reserved. Designed and developed by Eden Games. Published by Atari, Inc., New York, NY. Atari and the Atari logo are trademarks owned by Atari Interactive, Inc. Official Nissan Product. Nissan, 370Z, GT-R and Essence and associated symbols, emblems and designs are trademarks of Nissan Motor Co., Ltd. And used under license to Atari, Inc. All other trademarks are the property of their respective owners. The ESRB rating icons are registered trademarks of the Entertainment Software Association."
Ami új lehet, az az Essence. Angolul illat / kivonat -ot jelent, de így szerintem semmi értelme a mondatban.
Ha úgy vesszük hogy ez egy autó (?) akkor Infiniti Essence. Szerintem 100.

#4034: <#levele>#levele>
PC || MS 360-as és XOX doboz || XBOXLive: gduckHUN
All hail the double x!
Így jelezze: <#eljen>#eljen>

Just do it :)