40335
  • Bronx South
    Olyan nincs h nem kötöm rá a monitort :)
  • [HUN]FaTaL
    400watt bőven elég, ha nem kötöd rá a monitort. Általában CF configok fogyasztanak annyit.
  • Bronx South
    Szerintem egy áramszünet simán hazavághatja a vinyókat, hiába mentem két helyre a cuccaimat ha egy gépen vannak.
    Amúgy duck, amit te ajánlottál tápot az jó lenne nekem is, 600W -os, de hát 60k lové, 20-30k ért meg vannak fele teljesítményűek, de attól félek hogy egy 3-400W -os nem bírná el a gépem ha gebasz van, azt adnék a szarnak egy pofont.
  • [HUN]FaTaL
    Nem leesik olyankor a feszkó, hanem felmegy, ezért kell a túlveszvédős konnektor. :)

De minőségi táppal nekem még egyszer sem állt le a gépem villámláskor. Persze nyílván az áramhálózat sem egyforma mindenütt.
  • gduck
    Jó lenne, ha egyáltalán lenne lambó ;)
  • gduck
    Az a baj, hogy ha jön a vihar, a nagy villámok miatt sokszor elmegy 1/2 másodpercekre az áram (vagy let hogy csak nagyon leesik a feszkó). Ez könnyen tömkrevághatja a gépet...

Amúgy meg menteni a kell, mert ami egy helyen van meg, az olyan mintha meg se lenne!
  • marcihusi
    Akkor már csak egy új Sesto Elemento kell még ez mellé, hogy teljes legyen a kép.
  • w77d
    ez már túlzáááás... ez olyan mint a lamborghini női magassarkú volt XD
  • Bronx South
    Gondolom osztogatják minden sarkon: Asus Lamborghini VX7
  • marcihusi
    Kancellár úr, tudnál nekem egy régebbi .exe-t küldeni? Be akarok nézni a klubba kicsit.
  • [HUN]FaTaL
    Ez a szar minden küldetés után ment, úgyhogy nem igazán értem a problémát.

#25202: Ez szünetmentes táp esetén is előfordulhat. :) Ha 2 óráig nem mentesz az pedig a te hülyeséged. :D
  • Bronx South
    Itt nem azzal van probléma, hogy X ideig nem működik a számítógép, hanem azzal hogy most az én esetemben qrwa jól elvoltam, épp küldetéseket csináltam, meg az autóimat csoportosítottam át egy új házamba, azt most kezdhetem elölről mert ez a szar nem mentett. Azt éreztem hogy hú de jó most ezzel játszani, azt a következő pillanatban meg elsötétült a kép. De amúgy bármikor, ha egy kis örömöt lelek ebben a szarban van valami ami 2 hétre el is bassza a kedvem az egésztől. Ha nem fagyás akkor valami bug csap oda, ez az áramszünet meg igazán kellett. friss vinyók meg rendszer. awesome
  • w77d
    nekem sajna veszett már el 2 órányi munkám a melóhelyen azért, mert egy figyelmetlen kollega kirántotta a tápkábelt a gépből.... láttatok már irodában repülő nyomtatót? XXXD
  • [HUN]FaTaL
    Sűrűn kell menteni :)

Még sosem veszett el áramszünet mellett semmim. Maximum egy adott pár soros blokk egy programkódban, amit fél perc újraírni.
  • Szabi1991
    nem árt ha van 5perced lementeni amit ép csinálsz és nem veszik el minden....
  • [HUN]FaTaL
    Miért, atomrakétákat irányítasz a számítógéppel, hogy nem bírsz ki nélküle 5 percet?:)
  • gduck
    Hát én az APC szériát ismerem, egész komoly szervertemitől a kicsikig. Másokkal nem nagyon van tapasztalatom. Igázándiból egy kis elektronika és aksi van mindegyikben :D
    Az APC elég drága, ráadásul a BACK sorozat nem bírja az aktív PFC-s tápokat (mivel csak a SMART sorozat ad ki rendes színuszos kimenetet)

Nekem egy APC BACK UPS 1000-es van, ami jelenleg (böngészés) ~190Watt terhelésen van (gép+monitor) így 27 percig bírja.
  • tomsolo
    A túlfeszvédő hogyan küzd meg az áram hiánnyal?
  • [HUN]FaTaL
    Szünetmentes táp munkaállomásra teljesen felesleges. Kell egy normális táp + egy túlfeszvédős hosszabbító és kész.
  • gduck
    Én olyanokat régen oktatgattam :D
  • Bronx South
    Én is akartam venni szünetmentes tápot, a következő mindenképp az lesz amit veszek, de amit én néztem ki az kb. 70k volt, az meg qrwa sok, bár lehet hogy olyat néztem ki amit ki se fogok használni soha, végülis nekem nem kell áramkimaradás után még akár egy órán át menjen a gép, elég az az 5 perc amíg kilépek mindenből és lekapcsolom. Továbbá ne legyen egy ótvar szar ami egyszer csak úgy lefüstöl, legyen valami minősége. De ha te kicsit informáltabb vagy a témában, mit ajánlsz ? A gépemben 650W -os táp van, de szerintem nincs kihasználva.

Én most hírtelen ezt néztem ki. EATON 5110 UPS
  • Szabi1991
    igen, igen, igen

#25191: nem, de még más se :/
  • w77d
    megvan minden statunk, minden verdánk ahogy volt?? ugye tag vagyok még? :D
  • atomboy
    Ugye nem klubverda?
  • Szabi1991
    megy tökéletesen, csak az új expo-s exe bugos és azzal nem enged be.. remélhetőleg ezt javítják mihamarabb..
  • w77d
    főnököm mi a helyzet klub ügyben???
  • Szabi1991
  • Fehercsoki
    Különös mert én is pont tegnap vizsgáztam valami hasonlóból.
  • jaddz8
    hahh. én tegnap, hálózattelepítő- és üzemeltető rendszergazda leszek vagy mi :P
  • Laci82
    Akinek még nincs meg esetleg eredetiben,ennyit megér a game.

TDU 2
  • Szabi1991
    fincsi, nekem ezek egy hete voltak :D
  • ATi0021
    Nekem is volt ma vizsgám. (Hálózat építés\diagnosztika, Automatizálás, Elektronika [építés\tervezés stb])
  • Szabi1991
    klasszikus történet, pedig egy 20ftos vacak valószínű megoldaná a problémát

[amúgy ma vizsgáztam tv/telefon/net hálózat építés, üzemeltetés-ből ]
  • gduck
    Számítógép mellé alap egy szünetmentes táp! Nekem is itt van a 1000-es APC :D
  • jocking
    Igen, ez ám a 21. század... Felénk, ha esik az eső, akkor elmegy az antenna (pedig nem is parabolás, hanem "dróton" jön), ha meg fúj a szél, akkor meg az áram megy el 2 percenként. "Infrastukstúra" én így szeretlek...
  • Bronx South
    Szerinted én mennyire voltam mérges... most vettem új vinyókat, meg új a rendszer is.. Ha 10 percet várnak akkor ok lennék mert épp végeztem volna a játékkal, és a gép se ment volna.
  • wollnerd #25178
  • pxxl
    nekem úgy vágtak haza egyszerre 2 tápot!, hogy kijöttek, jó napot kívánok, lebaszták az automatát, kicserélték, felnyomták aztán elementek. 2 gép tápja meg megfeküdt :| aranyos... mondjuk azok nem minőségiek voltak, meg régiek, de akkor is -.-
  • wollnerd #25176
    Te ezzel azt akarod mondani hogy épp miközben nyomtad a játékot és egyszer csak elment az áram?
    Ha még pörgött a G betű, akkor ne a játékot töröld, hanem robbants fel a ELMÜ épületeit! Hisz ŐK a felelősek!!!! Még akkor is ha azzal pofáznak hogy NEM vállalnak felelősséget semmilyen megkárosodásért!!!!!!!
  • Bronx South
    Nem tudom, lehet hogy ez a játék vmi sötét energiával bír, és nem érezheti egyszer se úgy az ember hogy de jó.
    Ha nem bug, fagyás, szerver, vagy net probléma akkor mi ? Hát persze hogy áramszünet !! juhiii :D
    Mindjárt belépek és megnézem hogy elszaródott -e a mentésem, remélem igen mert akkor törlöm is le az egészet, juhiii !!

ui.: De fasza hogy a HDD -im + a windows csak pár napos. 21 ik század powa, a végén még vmi aksit kell vegyek ami elbírja a gépem, vagy eladni ezt az egész rumlit és venni vmi játékra alkalmas laptopot. A tavaj nyári műsor heti 3-4 áramszünet volt, megbaszhatja már az anyját az elmü.