7029
-
#5305 nemnehez -
vass17 #5304 ha 6-os vagy 7-es szerverre kell akkor itt megtalálod..
a korábbi szerverek nincsenek sztem feltérképezve:(link -
#5303 oázist fel kell deríteni? nem engedi rögtön támadni. -
#5302 srácok sok búzás mezőt sehogy nem lehet találni normálisan? tényleg össze vissza kell keresgélni?
-
#5301 S1-en is előfordult, azt hiszem az SPQR csinálta meg, hogy elszámították a söprő sereg létszámát (vagy nem gondoltak akkora védelemre), és öröm volt nézni ahogy 15-20 katapultos támadás felkenődött a falon... -
#5300 Mínuszban persze, az kimaradt. -
#5299 Ez nem is olyan vészes. Az s1 végefelé a Legion csodájában volt 1.6 millió/óra volt a búzafogyasztás, azaz háromszor ennyi. Sok katona éhen is halt. -
#5298 Nyugi, ez sokkal jobban megszervezett klánokban is van így. Egy TOP5 klán és pár szövetségese (azok is TOP20) megtámadta egyik tagunk faluját. Elég szervezetlen akcióban (pedig épp a szervezettségükröl híresek) hagytak el 6.5 milliónyi nyerset egyetlen éjszaka alatt. -
#5297 THX -
vass17 #5296 helyes, legalább megtanulják, hogy ne feltünősködjenek:D -
vass17 #5295 hát igen, nincs meg sok helyen az összetartás...nálnuk is néha védeni kell 1-2 embert....hát a csatajelentésekböl gyakran kiderül, hogy a csekély klánhadsereg meg kb 1 vagy 2 ember védelme van ott... -
Cat 02 #5294 Pedig pont terveztem h írok neked levelet -
#5293 "Nagyon sokan nem harcolni jöttek travianozni. Inkább SimCity megspékelve kisebb összecsapásokkal. Nekik böven jó a 6 búzás, elvannak vele, esetleg 1-2 15 búzásban ott van 4-4000 katonájuk."
Nem tévedek sokat ha aztmondom, hogy kb 75-80 SimCity-zik.
Na most ez magában nem probléma, viszont az már gond ha a top klánok is erre vannak beállítva és a pontra gyúrnak, ezért az építészeket veszik be.
Aztán, ha jön valaki táamdni akkor meg siránkoznak, csapatmunka egy nagy nulla.
Én most s5-ön vagyok kiakadva. Megvolt beszélve egy támadás, 18órába telt az út elindultam, elvittem 3*40 katapultot. (duplán lőnek, és 12-es a fegyverzetük) 00:00 -00:03 között megy a tisztitás, majd 00:04-00:06 között a katapultok.
Elvileg ez a felállás lett volna, beidőzitettem 00:05-re 1200csatabárd 40 katapult, majd 2 támadás melyekben 100csata és 40 katapult.
Milett a vége...
buktam az egészet.
Világosan megmondtam nekik, katapultozásra gyúrok, ha azt gyártok akkor nem tudok akkora táamdó seget csinálni, meg aztán régiónként elvielg van egy ember aki a klánsereget csinálja az adóból.
Persze azt nem mondta senkisem, hogy a klánsereg védő, vagy támadó sereg.
Nem a veszteségen vagyok kiakadva, leszarom a csatabárdokat, 2-3 nap és újraképzem őket, viszont az idegesit hogy 120 katapult feleslegessen maradt ott, csak azért mert a többiek szartak a vilára.
Reggel mikor néztem a klánjelentéseket, láttam jópár táamdást 5-6 katona kisérgetett 2-3 katapultot az üres faluba.
Ezek után ne boruljon el az ember agya. Rendesen le is osztottam a hadvezért, mondtam neki nyugodtan küldje el a levelemet körlevélbe mindenkinek... hát nem merte...
másnap este meg már jött a levél hogy ujabb akciók stb. természetesen ebben nem fogok részt venni.
-
uwu #5292 Egyszerű koldus.
Sok ilyen van, nem tudom miért csinálják. Amikor első voltam akkor naponta megkeresett a söpredék, kunyeráló levelekkel. Cserébe én mindegyiket megtámadtam. Volt 2-3 falum amiba volt 30 katapult+kíséret elkülönítve a kodusok számára -
#5291 Ha jól emlékszem 15. -
Rundstedt17 #5290 Csak egy valamit nem értek,miért fizet valaki a ezért a játékárt amikor úgyis újra indul ez így pénzpocséklás..Kb olyan mintha egy mmorpg be letörölnék egy év után a karakteremet:D -
#5289 nah ezzennel végetért travianos pályafutásom, tesómnak leadtam a speed-es accom. Sok idött vett el, ezt az időt amit erre fordítottam mostmár a tanulásra kell.. érettségi.. -
vass17 #5288 lol, 7-esen ezt a levelet kaptam, a srác vhol a világ másik végén lakik, nem tudom, miért pont nekem irt: "csá tudsz küldeni nyersanyagot mindenből ezret ha tudsz ha nem akkorcsak 500 at"
-
#5287 lehet nem nagyon aktív ?:D -
#5286 a szomszédomnak nagyobb a rejtekhelye mint a raktára, 3 órája 1700-on állnak a készletei de rabolni nem tudok tőle, szerintetek ha kicsit meg katapultozom majd hajlandó lesz adót fizetni végre? -
#5285 Hello!
Nagy ünnepséget mikortól lehet rendezni? -
#5284 tehát kintről nem látszik keresgélni kell, értem. -
#5283 ezek meg az oázisok -
vass17 #5282 akkor talán ez a lényeg, hogy ez a térképen nem látszik, csak olyan mint a többi mező, ahol falut alapithatsz. -
#5281 Ez a 15 búzás falu helye:
-
#5280 sárga béka -
#5279 nincs ezekről valami kép? melyiket hogy találjam meg :) -
vass17 #5278 nemnem, igy néz ki belülröl:
ezen falu alapithatsz
ami kivülröl nagy buzának tünik, az egy nagy buza oázis (50%-as növel) -
#5277 15 búzás az síma falu, úgy néz ki, hogy van rajta 15 búzamezö és 1-1-1 fa agyag és vas :) oda alapítani kell új falut telepesekkel, vagy elfoglalni mástól senatorral (és a többi hasonszörüvel)
Búzás völgy/oázis az %-ot ad, az egybúzás 25%-ot, a kétbúzás 50%-ot. -
Cat 02 #5276 15 búza, 1 agyag, 1 vas, 1 fa :)
itt vannak a jó nagy seregek ;) -
#5275 a 15-ös búzás ugyanígy néz ki csak qrvanagy búza van rajta? -
#5274 értem 7*7 megvan, hős is megvan, a hősök háza 8-as szint, remélem nem előznek meg. -
vass17 #5273 valoszinüleg oázisra gondolsz, arra nem lehet falut alapitani, viszont magadhoz tudod csatolni. jelen esetben a termelésed fábol és búzából is megemelkedne 25%-al. DE elöször ki kell irtsd belöle az állatokat és abbol a falubol, amelyikhez csatolni akarod (kell a hösök háza 10.) elküldöd az üres oázisba a hösödet és az elfoglalja. remélem érthetö voltam:D (csak akkor tudod csatolni, ha 7*7-es körzeteden belül van) -
#5272 Fa és búza oázisra gondolsz? pókok meg ilyesmik védik?
Mert az 25%-ot ad mindkettö termeléséhez abban a faluban ahol elfoglalod. Építeni nem kell rá, nem is tudsz,a faludban kell 10-es (késöbb 15,20-as) hösök háza, és egy térképen kell lennie a faluddal. Ekkor ha kitakarítod, akkor a hösöd elfoglaja és a faludhoz csatolja.
Palotát szerintem elsö faluba nem érdemes, valószínüleg késöbb úgyse az lesz a föfalud, és másik falut viszont csak akkor tudsz kinevezni annak, ha abban építed fel a palotát, ahhoz viszont emitt le kellene rombloni. A rezidencia egyébként is olcsóbb. -
#5271 én most olyat akarok foglalni amin fa é sbúza van, az mekkora? sim a támadás után nekem termel vagy építeni is kell rá falut? palota/stb közül melyiket érdemes az első faluba? -
vass17 #5270 találtam egyet, de elég messze lesz a falvaimtol. ilyenkor sztetek, hogy érdemes csinálni? először nyomjak a raktárra és magtárra és igy küldjek sok nyersanyagot? a kereskedöim nem tudom mennyi idö alatt fognak odaérni, de szerintem lesz kb 6-7 óra, ezért nem küldhetek majd amikor csak akarok:S -
vass17 #5269 egyszerüen nem igaz, kiszemelek magamnak a világ végén buzaoázisokat és a közelükben nem találok 15 buzás földet...már egy fél napja keresem, igazán jelölhetnék ezeket vhogy, mert már kezd idegesiteni:@ -
#5268 Nagyon sokan nem harcolni jöttek travianozni. Inkább SimCity megspékelve kisebb összecsapásokkal. Nekik böven jó a 6 búzás, elvannak vele, esetleg 1-2 15 búzásban ott van 4-4000 katonájuk. Ök a termelök, még nem voltam olyan klánban, ahol ne lettek volna ilyenek. Szerintem ettöl sokszínü a játék. Aztán vannak a vérkatonák, a 15 búzás föfaluikkal. Ök is kellenek ;)
Én a kettö közti átmenet vagyok egy 9 búzással és valahol 25-30000 közé lövöm be a végeleges sereget, ha marad így a dolog ;) -
#5267 Egyébként erről akár beszélgethetnénk is,ugyanis korább láttam,mindeki írta szépen be a főfaluja termelését,s megdöbbentem,hogy mindössze 1 embernek volt csak 15 búzás a főfaluja. Kérdem miért??
Ez a játék a harcról szól.
Ha nem 15 vagy 9 búzás a főfalud,akkor sosem lesz "komoly" sereged,csak max párezer kiskatona.Az első szereveren én is elcsesztem,s hogy a sima 6 búzás volt a főfalum,ott is rájöttem,hogy hiba,de már lusta voltam korrigálni,meg ugye jött a szerver vége.
Okés lehet nagy sereget tartani sima főfaluban is,de vagy óránként -30.000-es búzatermeléssel,amit ugye tudni kell kezelni,vagy szétszórod a sereged a többi falvadban állomásozni,s csak mikor támadsz hívod össze.
Szóval erről szeretném ha kifejtenétek a véleményekiteket. -
#5266 de addigra más elfoglalja.
Attól függ mondjuk mennyire lakik peremterületen,de ha nem annyira,akkor már vetheti is keresztet a 15 búzásra,ha nem foglalja be időben.