7029
  • pIIrash
    Megoldódott. Követség kellett! :) Elfelejtettem, hogy múltkor lebontottam, mert ugye nincs rá szűkség, ha már benn van az ember egy klánban.
  • pIIrash
    De ezt magyarázom. Nem tudok egyikben sem már palotát csinálni... csak a rezidenciát ajánlja fel. Palotát nem.
    Most remélem nem kell lebontanom még a 3. faluban is a rezidenciát, mert akkor idegbajt kapok.
  • Cat 02 #5583
    Másik faluban Palotát húzz fel akkor, annak kell lennie főfaluban
  • pIIrash
    Igen ez így szép és jó. Gond csak az vele, hogy most már sem a főfaluban sem a másikban nem tudok palotát építeni, csak rezidenciát. :S
    Gondoltam megpróbálom, hogy felhúzom a rezidenciát a másik faluban. De így sem írja ki, hogy ennek a falunak a megtétele főfalunak.
  • Cat 02 #5581
    Ha kinevezed a másikat főfalunak akkor ott magától lebontódik mind 10es szintre
  • pIIrash
    Üdv!

Egy kis segítség kellene.
    Az első falumat megtettem főfalunak, amikor felépítettem benne a palotát.
    Igen ám, de én most a 2. 15 búzás falut akarom megtenni főfalunak.
    Ez szép is. Lebontottam a palotát és a kőfaragót a főfaluban, és a másikban a rezidenciát. Viszont a főfaluban van 11-es szintű nyers, amit nem tok visszaszedni főépületből. Ilyenkor mi a teendő?
  • Landren
    nem, ök addig is azok voltak, mi csak most lettünk

Háború:
    HOLDv
    HOLD-K
    RecKO
    Reborn A
    HOLD-NRG
    HOLDerő
    HOLDsáv
    HOLDfény
    RebornJR
    TIGERS
    .HB.
    HTK-D
    HTK DNY
    HTK-DK
    Recruit
    Reborn
    EJ
    TMK-PRT
    TMK
    Styx-Jr.
    HTK-ÉK
    Fasces
    Styx
    Cruentus
  • Cat 02 #5578
    Vexilómás vagy ?
  • Landren
    most mi lettünk az elsőszámú közellenség, kicsit fellélegezhettek
  • rage
    Gyorsabb idő alatt lezajlik az ünnepség
  • Cat 02 #5575
    Tanácsházát miért éri meg növelni ? több kultúr pont ?
  • ToCsEk
    Egy kis okosság:

"Mi a trükk?

1. Fejlődés

Hiába van hatalmas sereged, vagy főnököd tucatszám, nem ettől lesz Neked a legnagyobb lakosságod. A szűk erőforrás a legnagyobb lakosság eléréséhez a kultúrpont.
    Tanácsháza egy 'broken' épület (hibás fordítás, - Városháza helyesen - hibás konstrukció, arányaiban túl erős). A játék úgy lett kitalálva, hogy egyre nehezebb legyen falut alapítani, ám ezzel az épülettel az exponenciális változás visszaállítható lineárissá és még 40 falunál is kétnaponta lehet új falvakat alapítani vagy foglalni.
    Javaslom az optimális fejlődéshez a következő nyersanyagelosztást: a napi nyersanyagtermelésed 1/3-a kultúrpont fejlesztés (ünnepségek), 1/3-a sereggyártás (támadó egységek), 1/3-a pedig épületek fejlesztése (bányák elsősorban).

2. Hadsereg

Támadás és védekezés között a legnagyobb különbség, hogy védekezés során egy csatához alkalmazhatjuk több falunk egységeit is (egy időben védenek), míg támadáskor a támadó egységek nem összevonhatóak, több hullámban támadnak, és a részek összege kevesebb ebben az esetben mint az egész maga.
    Különböztessünk meg védekező- és támadóegységeket. Ennek megfelelően különböztessünk meg védő- és támadófalukat. A támadófaludban az alábbi egységeket gyártsd: germán: buzogányos-teuton; gall: kardos-haeduani; római: birodalmi-caesaris.
    ######################
    FAQ: a buzogányos adott idő alatt 10%-al nagyobb támadóerőt ad, mint a csatabárdos, adott nyersanyagmennyiségből pedig 20%-al többet. Hosszú távon a nyersanyagarány felcserélődik a búzafogyasztás miatt, így csak annak ajánlom a buzogányost, aki 24 órában gyártja, a legerősebb támadósereget szeretné elérni, és tudja őket etetni. Mindenki másnak a csatabárdost.
    #########################

A védőfaludban a következő egységeket gyártsd: germán: lándzsás-paladin; gall: phalanx-druida; római: légiós-testőr (ajánlott már a kezdetekben két védőfalut kialakítani itt, hogy két kaszárnya dolgozhassan, hiszen a római az egyetlen nép akinek nincs hathatós lovassága védelemre).
    Nagyon fontos, hogy támadóegységeket eleinte kizárólag egy faluban fejlesszünk, így érhetjük el a legnagyobb ütőerőt azonos mennyiségű nyersanyagból. A páncél- és fegyverkovács fejlesztésénél vedd figyelembe, hogy 1 szint 1,5%-t ad. Nézd meg, hogy érdemes-e fejleszteni. 200 buzogányosnál +1 szint közel olyan, mint ha 203 buzogányosod lenne. El kell itt dönteni, hogy a +1 szint az olcsóbb, vagy további 3 buzogányos legyártása (ez a példa nem pontos, de arra jó, hogy nagyjából érezd mikortól kell fegyvert fejleszteni). Ugyanígy védekező egységeknél, azzal a különbséggel, hogy ott a falut védő falakat is számold ebbe bele. Még a földfal is legalább +2%/szint, és jóval olcsóbb, mint a páncélszint sokáig.
    Tárold a védekező egységeidet és a támadóegységeidet egy helyen (lehetőleg egy 15 búzás főfaluban, hogy biztosított legyen a gabona). A védekező egységek könnyen mozgathatók, ha valakivel konfliktusod lesz, ráérsz akkor megfelelően elhelyezni a védelmeket, és elküldeni a támadókat. A legfontosabb, hogy a támadósereged megmaradjon. A legtöbb nagyobb támadósereggel rendelkező játékosra igaz, hogy a teljes támadóseregének értékét 2-3 nap alatt megtermeli nyersanyagban, viszont 1-1,5 hónap lenne, mire újra legyártja őket, így a támadósereg elvesztése jelentős hátránnyal jár, vigyázzunk rá."
  • Cat 02 #5573
    s3-on ott a Shadows, Unio, Legenda

s2-n tényleg sok klán van, bár DVSZ nek van pár alklánja
  • vass17
    érdekes nézni a klánokat s2ön, teljesen más a helyzet mint s3-on. Nem nagyon találni hasonlo nevü klánokat, olyan mint amikor indul a szerver. mondjuk lehet h igy jo, és nem ugy mint a másikon, hogy mindenki beleolvad vmelyik kláncsaládba....nem vagyok tagja ilyennek, nem tudom mekkora köztük az összetartás, de ugy néz ki h nemsokára Unios lesz a klánunk akkor majd kiderül (habár nemrég alakitottunk még 3 klánnal egy szövetséget és néhány nap alatt elég jo eredményt mutattunk fel, és tartok töle h az unioban csak egy leszünk a sok közül....sőőt még a Legendának is be kell hodolni, ami egyáltalán nem tetszik, de hát ez van..)
  • rage
    Ki vagy S2-n ?
  • Cat 02 #5570
    Hát jah, hiába vagyunk összetartóak és jó csapat ha egyszer nincs elég katonánk, anno pepe király ellen másik klánnal tapasztaltuk
  • MaLay
    Sziasztok! A szlovák speed szerveren vagyok és volt egy olyan script-em ami fordított az oldalon néhány dolgot magyarra, és kéne most ujra a script, nemtud vki segíteni? Nemtaláltam sehol...
  • Landren
    nem lesz egyszerű dolgotok, de lelkiekben veletek vagyunk :)
  • Landren
    mivel a crue szövetségnek van energiája a falufoglalásra és minden másra is...
  • Cat 02 #5566
    Amint látod ^^
    De eddig mindent kivédtünk. 5-ről visszaesett a klán a 8. helyre :S nem tom miért
  • Landren
    támadnak titeket?
  • Cat 02 #5564
    DVSZ Coe
  • Landren
    s2
  • Cat 02 #5562
    Melyik szerveren ?
  • Landren
    A kis ünnepség 500 cp-t, a nagy 2000 cp-t ad és nőveli a hűséget, jah és persze az abból a faluból küldött főnök/szenátor 5% al több hűséget szed le.

Te melyik klánban vagy egyébként, és milyen néven? Már ha nem titok.
  • Cat 02 #5560
    1 klánban vagyunk :)

btw az ünnepség vagy mi a fene az csak a hűséget növeli ? kultúr pontot nem ?
  • rage
    Éjjel engem is megtámadtak....

travilog

Remélem, megérte az illetőnek
  • Cat 02 #5558
    Minden szerveren ugyanoda mennek a Natarok
  • vass17
    megvan, de akkor a koordinátákat ki fogja irni??
  • vass17
    hát sima szerver, és még a natarok sincsenek a közelben, meg lehet érteni, igy áll a top300:D
  • Cat 02 #5555
    Statisztikában van olyan h WW
  • ToCsEk
    #5551 kevéske a támadó sereg :)
    #5552 ez már valami ;)

amugy mind2 szép védés
  • vass17
    amugy honnan lehet tudni, h melyikbe fog épülni a csoda:?:D nem azért h letámadjalak a 75ös népességemmel, inkább csak érdekel:D
  • Cat 02 #5552
    [URL=http://travilog.org.ua/hu/3931531/6a4dd9b3c21960b71a4d23d874faa052]^^[/URL] az hitték a csodát védjük
  • vass17
    egy nem rossz védés:), az idöponton nem kell meglepödni, de attol még nem kamu..
  • vass17
    nah most már megy.
  • vass17
    mivel nem tudok belépni nem tudom h irjak levelet multihunternek:S
  • vass17
    omg, valamiért azt irják h a felhasználom még nem lett aktiválva:S most mit csináljak?
  • Punker
    s7 megy
  • wantonly
    Jó neked. Ezzel is próbáltam már, nincs változás.