Travian

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

REALista
Nincs valami globális térkép ahol meglehet nézni a klánok elhelyezkedését?😊

A győzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!

wantonly
1. Gondolom a falu (ahonnan foglaltad) búzatermelésének a függvénye.

2. FAQ: http://help.travian.com/index.php?type=faq&mod=556
REALista
Ha egy oázist elfoglalok akkor utána mitõl függ hogy mennyi katonát lehet odaküldeni?Egyébként azt honnan lehet elõre tudni hogy egy oázis mely nyersanyagokból add + termelést?

wantonly
Annyi katonát gyártasz amennyit akarsz, így a búzatermelést is bármeddig le lehet vinni.. Csak gyõzd pótolni folyamatosan a búzát. Egyébként én vigyáznék, mert a támogatásba küldött egységeid könnyen megpusztulhatnak, ha nincs elég búzatermelés ott, ahova küldted.. Sõt, ha mínuszba esett a termelése és elkölti a búzát, meg tudja ölni az egységeid..
sz4bolcs
esteti=eteti

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

sz4bolcs
tényleg. amég más esteti a seregem, addig a városomban tudok pluszba katonát gyártani? Vagy alapból le lehet vinni minuszba a gabona termelést, ha túl sok katonát gyártok?

sz4bolcs
mi lenne ha minden éjjel sutyiban beküldeném más városba a 170es seregem? 😄

sz4bolcs
akkor beküldöm éjjelre a paladinjaim reggelig egy gall faluba amit senki nem támad. 😄

wantonly
Nem... Másik falujából megtámadhatja (ha van neki), de valószínûbb, hogy elengedi õket. Vagy hívd vissza õket, amint tudod.

sz4bolcs
És ha nem akarja? 😄 Mondjuk tud olyat tenni hogy a városában gyártott katonákkal megtámadja?

REALista
Ja visszatudja küldeni ha akarja.

sz4bolcs
új kérdés: ha odaküldöm valami farmhoz a seregem támogatásba, akkor õ mit tud vele csinálni ha nem akarja?

Mert most küldtem véletlenül támadás helyett támogatásba valakihez, és így az õ buzáját eszik az egységek.
Ezt ki lehet használni valahogy, vagy ki lehet rúgni a nem-kívánt támogatót?

Tudtok olyan scriptet ami kiírja az épület fölé h hányas szintû és mûködik FF 3 al is ?

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

wantonly
Szerintem nem.
sz4bolcs
hali, ha a gallok csapdábaejtettek katonáimat, én küldök kiszabadítani sereget normál támadással, akkor azok is fognak rabolni akik csapdába estek?

Tévedtem 😞 nem saját egységként maradnak az elfoglalt faluban hanem támogatásként! Innentõl kezdve a kérdésem sztornó...

--- Motorola Defy Wiui_2.12.27 --- BFBC2Vietnam hent3s

wantonly
Nem veszik el a fejlesztésed, az számít, ahol gyártottad õket.
Sziasztok

Falufoglalásnál az utolsó támadással küldött egységek az elfoglalt faluban maradnak mint annak a saját egységei. Ez tény. A kérdésem az lenne, hogy ha a támadó faluban 20szintre fejlesztett egységgel foglaltam el egy falut ahol spec. a páncél/fegyverkovács alacsonyabb szintü illetve szintre fejlesztett mi lesz az egységeim plusszával? Pfffuu...
A játék összetettségét ismerve szerintem k...ra nem számolja ezek után a
magasabb szintet 😞 de jó lenne ha valaki felvilágosítana errõl pontosabban!
???
Azt már meg sem merem kérdezni, hogy az elfoglalt faluból támogatásba küldött egységek sorsa mi lesz ha közben ugye befoglalja valak?
De a játék össze... bla bla bla tuti azok is megpusztulnak ami lássuk be
nagy kár 😄

--- Motorola Defy Wiui_2.12.27 --- BFBC2Vietnam hent3s

REALista
Thx😊

Normállal kell.

REALista
Megtámadtam egy Gall falut és vagy 20 emberemet fogságba ejtette.Kilehet szabadítani õket valahogy?csak mert az elõbb újra támadtam arra számítva hogy kiszabadítom õket de nem így történt...😞

sz4bolcs
értem, köszi.

hzsolt
csak a nyersanyagot.
Olyan 500-as termelés körül meg a rezidenciát -> új falu alapítás.

Totális stratégia: http://totalwar.hu/

sz4bolcs
180as népesség körül mit kell rómaiaknál fejleszteni? A testõrség ér valamit védekezésben? érdemes kifejleszteni?

Vagy lovasságot? MElyiket? Egyszerûen megakadtam, nem tudom, mit fejlesszek.

köszönöm, megfogadom!

wantonly
13 nap védettség az jó, akkor nem kell foglalkoznod a védekezéssel még egy darabig. Én valahogy ebben sorrendben csinálnám:

- Bányák: 3-4 szintre
- Piac, Raktár, Magtár
Hogy ezeket mennyire fejleszted, az nyilván attól függ mennyire vagy aktív. Ha sokat játszol nem kell nagy raktár. Piacot jó, ha felviszed olyan 3-5 szintre mondjuk az elején, mert kelleni fog..
- Fõépület: 10 szintre
- Bányák fejlesztése
Ha van már érdemi nyersanyag, akkor:
- Kaszárnya, Akadémia (Kardos fejlesztés)
És el kell kezdeni farmolni. Legyártasz mondjuk 10-50 Kardost és támadod a kicsiket. Ha nem jön össze a Kardos, akkor Phalanx is jó az elején, de
akkor csak 35-40 népesség alattiakat támadj. A bejövõ nyersanyagból aztán új egységek, bányák, fõépület.. Mindegyik fontos, a te döntésed melyiket részesíted elõnyben.
sziasztok, pár napja indultam egy magyar és egy olasz szerveren szimultán (érdekes hogy az olasz 13 nap védettséget ad). Nem teljesen idegen a játék, annak idején toltam egy darabig hódítóval. Van esetleg valami alapvetõ jótanács amit érdemes betartani? Gallokkal indultam. Olyanokra gondolok mint például
- nem érdemes valamelyik harci egységet megcsinálni, mert másik jobban megéri
- nem éri meg valamelyik épületet felhúzni mert felesleges, vagy mikor éri meg a kovács/pék/fûrészmalom
- nem éri meg hõssel területet csatolni, vagy telepest kiküldeni, mert foglalni egyszerûbb, és amit felépítek úgyis elviszik
- nem érdemes raktárat építeni mert a cuccot úgyis lerabolják, inkább legyen mindig elköltve a nyersanyag

Fõleg az olasz szerveren azt gondoltam, hogy az elsõ héten csak a nyersanyag termelésbe forgatom vissza az anyagot, a második héten építkezem, és a végén csinálok katonákat, a franc se akarja etetni õket feleslegesen...

elõre is köszönöm, vagy ha van valami hasonló link, azt is megköszönöm... olvasgattam fórumokat, de azok általában kimerülnek az alsó tagozatos egymás fikázásában. Az sg-s fórumot nem olvastam végig még rendesen, csak egy oldalt.

Timbo
szerintem nem veszett el . 😊

\"First escape you own faults before you free yourself to critize others.\"

lippet
s7-re vki be tud lépni? engem nem enged:S

ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430

lippet
szerintem tök mindegy

ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430

Palinko
normál. aztán kiválasztod hogy mit derítsen. asszem egyszégek nyersanyag, egységek harcigépek van de nem biztos
sz4bolcs
lol, támogatásra nyomtam és elveszett a katonám 😄

PETI DK
Én rabloba szoktam.

sz4bolcs
Milyen fajta támadással kell kiküldeni a felderítõt? nomrál rabló vagy támogató?

PETI DK
haveromnak segitettem egy kcisit a klánban😊
de 2 népesség volt 30 és a 29. helytõl szal nem tudtam megállapitani.
helyettesitettél engem vagy nem?

Szaruman
Hm... most már nem vagyunk egy klánban, mivel te átmentél valami putri klánba.

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

Leírta, h 29. ne legyél hülye...

PETI DK
De amugy a klánba vagy a kláncsaládban vagy? mert lehet nem az vagy akire gondolok.

PETI DK
Akkor bizony nem értem..
Én még egyszer nem beszéltem veled te meg elkezded hogy idiotának ismertél meg. nah ehhez nem tudok mit szolni.

Szaruman
29. vagyok, ebbõl kitalálod.

PETI DK
Ghost89? vagy esetleg wurm? ezek közül valamelyik.
Vagy lehet az eggyik farmom vagy csak azt mondod az AHA szövetségbe tartozol...
Na mond csak meg a neved!

lippet
de csak rezidenciám van mind az 5 falumban

Szaruman
Azt nem publikálnám.

VV: akkor láttalak párszor. Amúgy rohan egy sz@r 😄

PETI DK
Milyen néven vagy?

100 % h nem beszéltem veled, de ha jól tom VV 😊

Szaruman
Azt idiótázom, aki azzal égeti magát, h kirakja a reflinket. SZÁNALMAS dolog. S1en vagyunk egyébként 1 kláncsaládban.

Ts: ott már mindenki megfordult kb 😊 Milyen néven voltál egyébként? 😛

PETI DK
Szaruman te kit idiótázol? melyik szerveren vagyunk klántársak?

Rohan miatt hívtak oda.

Punker
palotával

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

lippet
fõfalut azt hogy lehet kinevezni?