94
-
AranyKéz #14 Bár igaz hogy nagyobb felbontású képet jobban lehet szűrni, de nem vagyok benne biztos hogy sikerül-e így egy kisebb felbontású, alacsonyabb zajszintű kép minőségét elérni.
-
#13 Én személy szerint több ccd-s gépet nem vennék, ég és föld a különbség egy cmos érzékelős között. -
#12 "Mi most vettünk egy Olympus SP 510-est, másoknak is csak ajánlani tudom, kategóriája talán legjobb gépe."
Ez roppantul érdekelne, hogy milyen teszteredmények alapján mondod ezt, illetve mely gépek tartoznak szted a kategóriájába, amiktől jobb az az Olympus???
-
#11 Miért is??? -
Juszufka #10 3 dolog:
-felbontás
-optika minősége (vagy mérete, mert abból jól lehet következtetni)
-ccd/cmos mérete
Úgy kell gépet választani hogy ez a három tényező arányban legyen egymással. Bármelyik tényező aránytalanul nagy a másik kettőhöz képest, nem fogjuk érezni a hatását. -
BCs design #9 ISO 50-1600
szerintem gyenge -
Caro #8 Mi most vettünk egy Olympus SP 510-est, másoknak is csak ajánlani tudom, kategóriája talán legjobb gépe.
Felbontás 7M
Érzékenység ISO 50-1600, 3M pixellel 2500 és 4000 is elérhető, záridő állítható 1/1000 és 15" között, van "végtelen" is(ez asszem valójában max 8 perc), 10x optikai zoom.
És nagyon szép képeket csinál, de tud is: jó nagy lencséje van. Persze nem profi gép, de az árát nagyon megéri szerintem.
Egyébként itt a lényeg. Ahhoz hogy eltűnjön a képzaj nem kell mást tenni, mint növelni a lencse méretet, mert akkor több fényt szed össze.
Persze azt is tudjuk, hogy a lencse méretével kb. exponenciálisan nő az ára is :) -
Lateralus #7 Például? -
BCs design #6 úgy értem ez elég sokszor előfordult
meg itt hol a "márka" csak az pár amit már régóta szemellenzővel beidomítottak az embereknek pedig van még jó pár ami oda veri sokszor a nagyokat -
BCs design #5 ami nálunk nem igazán ismert márka az máshol porig alázza az ismertebb márkákat sony stb -
T0nk #4 Valamennyire igaz, nem kell nagyobb felbontás, és valamennyire igaz, hogy kell. Azt is el kell mondani, hogy aki úgy kezdi az igényeit, hogy 'nekem csak annyi kell...' annak kell a legbrutálisabb cucc minden téren, annak ellenére hogy ő nem is tud róla, és nem is hajlandó azt megfizetni. -
Cat #3 ebben lehet benne van az is, hogy a haverjaid gépei márkátlan olcsó távol keleti cuccok. -
Feriboy #2 nekem van egy régi 2 megapixeles canon powershot a200-asom és sztem szebb képeket csinál mint a haverjaim 3-4-5 megapixeles gépei -
csorfab #1 Ezt mondom már évek óta, végre a média is rájött...