Már nem a gyémánt a világ legkeményebb anyaga
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"
CSAK azt.
Az emu olyan mint a láma, csak madár... Nincsenek nyertesek, csak akik nem adták még fel. Hologram xD
Van egy nagyon egyszerû dolog. Ha ugyanarról a dologról ketten pont ellentétest állítanak, akkor az egyik valótlant mond. A cikkben sehol sem szerepel hogy az elkészített anyagnak megmérték a keménységét és az a gyémántnál keményebbnek bizonyult. Ennyire egyszerû. Valaki azt mondta de hisz az a cikk címe. De az csak cím és nem tény.
Fotós topicban valaki azt írta egy optikáról hogy lencsesor. Kiigazítom hogy a szakkifejezés lencserendszer.Már azért is rendszer mert van eredõje míg a sornak nincs.És nem lehet rábeszélni hogy hibás amit mond.
Kara kánként folytatom tanításom.
Nekem meg azert huzta ki a gyufat ez a cikk, mert x+100. kiserlet volt arra -mindennapjaim soran-, hogy valami maszlagot etessenek be velem... nekem pl ez a legnagyobb problemam. koszonom!<#wink>#wink>
És vannak neked olyan fizikai és kémiai ismereteid hogy tudd hogy milyen óriási ellentmondások vannak a cikkben, ezért ennek az anyagnak a csodálatossága erõsen kérdéses. Az évek folyamán sokszor feltaláltak már csodaanyagot és mi lett belõle? Lófing, vagy az se. Csak az tud érdemben bírálni akinek vannak ismeretei.Nem hinni kell mert az a templomba való.
Komolyan mondom, egyedül vagyok a világban. Elkezdem olvasni, és azt gondolom: hmm... dejó! erre elkezdem olvasni a hozzászólásokat, és azonnal elmegy a kedvem az örömtõl (fõként wanek, és babajaga miatt). mi ez? miért nem lehet egyetlen egy - te tényleg csak egy - cikket fikázatlanul hagyni. én leszarom, mit hogy fordít az a faszi, aki ezt összedobta. itt most nem az a kérdés, hogy vajon tényleg létezik-e ez az anyag. nemde? mellesleg nekem meggyõzõdésem, hogy két amerikai és egy német kutató központ mind a sokszáz tudósával jobban tudja. a számok szarok, de a cikk érthetõ, nem?
http://www.bognarstudio.hu/blogszfera.html Hozzászóló pszihológia az oldal kb közepétől.
A höállóságnak mi köze a vákumhoz? Amúgy meg a gyémánt baromira nem höálló, 770 C°-on oxigén jelenlétében CO2-dá ég el. Wiki Hülyeségeket mondani könnyü. Hurz!!!
Szén nanocsõ <1>1>.....1000+
Gyémánt (C).....1050-1200 (rulez!<#eljen>#eljen>)
Blackmail the Universe
Szerintem a legtutibb anyag. Hõállóképessége vákuumban meghaladja a gyémántéét is 😊" - ez inkább a cikkíró egyik kedvence... Egyébként azt is tudtad, hogy a szén nanocsõ a leguniverzálisabb dolog? Egyszerre a legpuhább és legkeményebb, a legjobb szigetelõ, és egyben a legjobb vezetõ, tápláléknak is kiváló, sõt, gondolatolvasó is... Ugyanmá'! Rémtörténeteket én is ki tudok találni... 😊
Némáá mit mond az inglis wikipedia... énsem tudtam...
Minnél több időt töltök emberek között , annál jobban szeretem a kutyámat.
A keménység az a szúrószerszámmal szembeni ellenállóképesség a hajllító szilárdság az meg ugye a hajlítással szembeni ell.-képesség !
De szerintem azért hasznos ez az anyag és tuti olcsóbb és nagyobb méretekben elõállítható mint a gyémánt!
Amúgy van olyan anyag ami kemény is meg hajlékony is ez pedig a szén nanocsõ!
Szerintem a legtutibb anyag. Hõállóképessége vákuumban meghaladja a gyémántéét is 😊
Na itt az a baj, hogy szerintem a cikkíró sem tudja, hogy mirõl van szó. Létezik ugyanis kopmlex rugalmassági modulus és ott jön be ez a fogalom emlékeim szerint. Két éve nem foglalkzotam semmit mechanikával...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
(Nekem azt mondták a tanárok h ha kifejlesztünk/találunk egy anyagot ami keményebb a gyénántnál,akkor pályázzuk meg a Nobel-dijjat,mert esélyes.)
(Nekem azt mondták a tanárok h ha kifejlesztünk/találunk egy anyagot ami keményebb a gyénántnál,akkor pályázzuk meg a Nobel-dijjat,mert esélyes.)
Apple iPhone, HP-Compaq 6715b Notebook, Google termékek - csak lazán ;)
Az anyag keménységét a bárium titanátnak,"
Hajlításról beszélnek, majd átváltanak keménységre itt nincs mirõl beszélni!
Azt hogy én mit vágok, mit nem azt csak bízd rám!
"Már nem a gyémánt a világ legkeményebb anyaga"
Nyugodj meg tudom és én is észrevettem a sok ellentmondást, a törékeny rideg gyémánthoz hasonlítani eleve nem szerencsés más anyagot mert azt nem arra használják eleve. Értelmetlen az összehasonlítás, és felesleges mert a keménységrõl egy szó nem esett.
azért halkan megjegyezném h itt úgy látszik keveseknek van fogalma a hajlító igénybevételrõl. az h valaminek jó a hajlítással szembeni ellenállása, az nem azt jelenti h hajlékony, rugalmas...
gyk: hajlító igénybevétel (amint a cikk is leírja) arról szól, h befogjuk a próbadarab egyik végét, a másik végét meg megtámadjuk valamekkora erõvel. hajlítjuk. ( csavarhatnánk is akkor csavaró igénybevételrõl beszélnénk - akkor nem egyszerüen erõvel, hanem forgatónyomatékkal hatnánk a próbadarabra)
szóval egyre nagyobb erõvel hatunk a darabra és vizsgáljuk az erõ okozta hatást az anyagban. nagyon szép függvényt tudunk az adatokból felrajzolni, ami pontosan mutatja mekkora az a maximális erõ amit az anyag maradandó alakváltozás nélkül elvisel. ennek az anyagnak a cikk szerint ez az erõértéke 10 szer nagyobb mint a gyémántnak. ilyen egyszerû.
mellesleg ha a tudásom nem csal, amit ez a cikk ír: "ütemes erõt fejtettek ki az anyagra másodpercenként százszor" - ez nem hajlító igénybevétel, hanem fárasztó igénybevétel.
szóval az látszik, h nem olyanok írják a cikkeket, akik értenek az adott témához, de -a kommenteket olvasva- szerencsére nem is olyanoknak írják, akik értenek a témához. tehát tökmindegy.
A kenénység eleve viszonylagos. Mellesleg itt egy kurva szó nincs arról hogy gyémántot fûrészeltek volna ezzel a csodával.