Már nem a gyémánt a világ legkeményebb anyaga

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Viszont felesleges beszólásra volt idõd...

Nem olvastam el a cikket, mert nem kell, felesleges. kár az idõért, értelmesebben is el tudom tölteni.
uniu
Ha igazan hulye hirt akartok latnii, akkor tudom ezt ajanlani: http://www.sg.hu/cikk.php?cid=50257

\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"

rebot2
"Rémtörténeteket én is ki tudok találni... 😊 "

CSAK azt.

Az emu olyan mint a láma, csak madár... Nincsenek nyertesek, csak akik nem adták még fel. Hologram xD

"van 1 vizvalaszto fiatalok es "idosebbek" kozt, tenyleg mintha mas vilagban elnénk"

Van egy nagyon egyszerû dolog. Ha ugyanarról a dologról ketten pont ellentétest állítanak, akkor az egyik valótlant mond. A cikkben sehol sem szerepel hogy az elkészített anyagnak megmérték a keménységét és az a gyémántnál keményebbnek bizonyult. Ennyire egyszerû. Valaki azt mondta de hisz az a cikk címe. De az csak cím és nem tény.

Fotós topicban valaki azt írta egy optikáról hogy lencsesor. Kiigazítom hogy a szakkifejezés lencserendszer.Már azért is rendszer mert van eredõje míg a sornak nincs.És nem lehet rábeszélni hogy hibás amit mond.
Mennyé má'. Ha nincs jóérzés, nincs jószex sem. :-)

Kara kánként folytatom tanításom.

uniu
"Ez egy életkori sajátosság, majd kinövöd."

????
uniu
"Illem meg jóérzés - itt kezdõdik minden." de nem a jo sex 😊))

uniu
Inkabb Herr Wanek-nek szolt a postom 😊De Epi a te velemenyed is szamit!😊

Semmi probléma nincs az idõsek és fiatalok között, egy úgy hülyeség ahogy van. Soha nem is volt ez igazi probléma. Nekem fiatalon is a hülyékkel volt gondom, függetlenül attól, hogy velem egykorúak voltak vagy sem. Illem meg jóérzés - itt kezdõdik minden.

uniu
eheheh😊 van 1 vizvalaszto fiatalok es "idosebbek" kozt, tenyleg mintha mas vilagban elnenk. Na de!
Nekem meg azert huzta ki a gyufat ez a cikk, mert x+100. kiserlet volt arra -mindennapjaim soran-, hogy valami maszlagot etessenek be velem... nekem pl ez a legnagyobb problemam. koszonom!<#wink>

Nekem meg az ilyen kis hülyéktõl megy el a kedvem, aki ha egy hozzászólásban nem írja le 2x, hogy "leszarom" nem tud jóízûen reggelizni/ebédelni/vacsizni.

Hamár wanek pajtás az életkort említette elárulok neked egy nagy titkot én 65 éves vagyok, és mit gondolsz csak úgy eltellett az idõ és hülyültem nem okosodtam, nem tanultam hanem felejtettem? Na erre köss csomót ha tudsz!
Áruld el már hogy mivel bizonyították hogy ez az anyag keményebb a gyémántnál? Errõl a mérésrõl egy kurva szó nincs. Akkor honnan veszik? A sokszáz "tudósnak" lehetne ennyi esze.Bizonyítani kell nem dumálni. Ha ez a világ legkeményebb anyaga akkor a gyémántot fürészelni lehetne vele. Ennyire egyszerû, csak gondolkozni kell.
"fõként wanek, és babajaga miatt). mi"

És vannak neked olyan fizikai és kémiai ismereteid hogy tudd hogy milyen óriási ellentmondások vannak a cikkben, ezért ennek az anyagnak a csodálatossága erõsen kérdéses. Az évek folyamán sokszor feltaláltak már csodaanyagot és mi lett belõle? Lófing, vagy az se. Csak az tud érdemben bírálni akinek vannak ismeretei.Nem hinni kell mert az a templomba való.
Ahogy elnéztem az életkorodat, igen, ez a cikk a te korosztályodnak szól. Nem a cikk tartalma a lényeg a számodra, hanem szerepel-e benne valami szenzációsnak tûnõ "LEG". Tudod, mint legnagyobb, leggyorsabb, legkeményebb, stb. Ez egy életkori sajátosság, majd kinövöd. De ugye nem akarsz hülyén meghalni, úgyhogy azt javaslom, hogy a cikkel szembeni kritikákat is olvasd el idõnként, amiket többek között én is leírok a hozzászólásokban... 😊
Jaj srácok!

Komolyan mondom, egyedül vagyok a világban. Elkezdem olvasni, és azt gondolom: hmm... dejó! erre elkezdem olvasni a hozzászólásokat, és azonnal elmegy a kedvem az örömtõl (fõként wanek, és babajaga miatt). mi ez? miért nem lehet egyetlen egy - te tényleg csak egy - cikket fikázatlanul hagyni. én leszarom, mit hogy fordít az a faszi, aki ezt összedobta. itt most nem az a kérdés, hogy vajon tényleg létezik-e ez az anyag. nemde? mellesleg nekem meggyõzõdésem, hogy két amerikai és egy német kutató központ mind a sokszáz tudósával jobban tudja. a számok szarok, de a cikk érthetõ, nem?

http://www.bognarstudio.hu/blogszfera.html Hozzászóló pszihológia az oldal kb közepétől.

"Hõállóképessége vákuumban meghaladja a gyémántéét is"

A höállóságnak mi köze a vákumhoz? Amúgy meg a gyémánt baromira nem höálló, 770 C­°-on oxigén jelenlétében CO2-dá ég el. Wiki Hülyeségeket mondani könnyü. Hurz!!!
Mars a Wikire korrepetálni! :-)

Szén nanocsõ <1>.....1000+
Gyémánt (C).....1050-1200 (rulez!<#eljen>)

GYÁÁHÁÁÁHÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!! <#vigyor2><#vigyor2><#nevetes1><#nevetes1><#nyes><#nyes><#nyes>

Blackmail the Universe

Volt egy osztájtársam akit lefejeltem , annak keményeb anyagból van a feje.
"Amúgy van olyan anyag ami kemény is meg hajlékony is ez pedig a szén nanocsõ!
Szerintem a legtutibb anyag. Hõállóképessége vákuumban meghaladja a gyémántéét is 😊" - ez inkább a cikkíró egyik kedvence... Egyébként azt is tudtad, hogy a szén nanocsõ a leguniverzálisabb dolog? Egyszerre a legpuhább és legkeményebb, a legjobb szigetelõ, és egyben a legjobb vezetõ, tápláléknak is kiváló, sõt, gondolatolvasó is... Ugyanmá'! Rémtörténeteket én is ki tudok találni... 😊
"Diamond is the hardest natural material known, scoring 10 on the relative Mohs scale of mineral hardness<2> and having an absolute hardness value of between 90, 167, and 231 gigapascals in various tests. Diamond's hardness has been known since antiquity, and is the source of its name. However, aggregated diamond nanorods, an allotrope of carbon first synthesized in 2005, are now believed to be even harder than diamond."

Némáá mit mond az inglis wikipedia... énsem tudtam...

Minnél több időt töltök emberek között , annál jobban szeretem a kutyámat.

Megmondanád mi, mert én nem tudok róla.
Halidéj !
A keménység az a szúrószerszámmal szembeni ellenállóképesség a hajllító szilárdság az meg ugye a hajlítással szembeni ell.-képesség !
De szerintem azért hasznos ez az anyag és tuti olcsóbb és nagyobb méretekben elõállítható mint a gyémánt!
Amúgy van olyan anyag ami kemény is meg hajlékony is ez pedig a szén nanocsõ!
Szerintem a legtutibb anyag. Hõállóképessége vákuumban meghaladja a gyémántéét is 😊
Eddig sem a gyémánt volt a 'világ legkeményebb anyaga', pontosabban a természetes anyagok közül volt a legkeményebb.

MI a neve a cuccnak?<#vigyor><#vigyor><#vigyor>

"A kompozit anyag ellenállását a hajlító erõre - az úgynevezett Young modulusra - a lézerfény változásait nyomon követõ fényérzékelõ rögzítette." Ez a mondat megfelelteti a Young-modulust az erõnek? Ez fáj.
Professzor Úr! Feltaláltam a savat ami mindent szétmar! És miben tartja maga szerencsétlen?
Molnibalage
"látszólagos Young modulust"

Na itt az a baj, hogy szerintem a cikkíró sem tudja, hogy mirõl van szó. Létezik ugyanis kopmlex rugalmassági modulus és ott jön be ez a fogalom emlékeim szerint. Két éve nem foglalkzotam semmit mechanikával...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Lehet hogy nem értek hozzá,de ez a cikk kb ugy van fordítva h olyan zöld a piros hogy már sárga.A forrásnál van egy szövetszerkezeti kép és 1 oldal rizsa.oszt jóvan. semmiylen adat h hány Rockwel/Vickers jött ki eredményként (ha már keményebb),a Young-modulusra se láttam adatot...

(Nekem azt mondták a tanárok h ha kifejlesztünk/találunk egy anyagot ami keményebb a gyénántnál,akkor pályázzuk meg a Nobel-dijjat,mert esélyes.)

Lehet hogy nem értek hozzá,de ez a cikk kb ugy van fordítva h olyan zöld a piros hogy már sárga.A forrásnál van egy szövetszerkezeti kép és 1 oldal rizsa.oszt jóvan. semmiylen adat h hány Rockwel/Vickers jött ki eredményként (ha már keményebb),a Young-modulusra se láttam adatot...

(Nekem azt mondták a tanárok h ha kifejlesztünk/találunk egy anyagot ami keményebb a gyénántnál,akkor pályázzuk meg a Nobel-dijjat,mert esélyes.)

Tetsuo
Hhát ez a cikk elég gyenge..

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

mikre nem képes a tudomány...

Apple iPhone, HP-Compaq 6715b Notebook, Google termékek - csak lazán ;)

Ebben egyetértünk.
uniu
Persze, csakhogy 1 nagy faszsag.

uniu
Nyugalom, az eredeti cikk is pontosan igy fogalmaz. Jopar SG-s cikknel tapasztaltam mar, hogy az eredeti, -soxor bugyuta- angol nyelvu cikket forditjak le 1:1 ben. Talan ez a leghelyesebb kifejezes erre az anyagra: "This is very clever," says composite materials researcher Mark Spearing of Southampton University, UK. "They've come up with an interesting material."(az eredeti cikkben volt)

A cikk címe nem különálló valami, hanem a cikk része.
Hol van az a cikkben hogy megmérték a keménységét és keményebb a gyémántnál, hol van? Sehol! A cím lófasz! Sehol nincs keménységmérés!
egyes darabok pedig akár a tízszeresét is elérték a gyémánt hajlítással szembeni ellenállásának.
Az anyag keménységét a bárium titanátnak,"

Hajlításról beszélnek, majd átváltanak keménységre itt nincs mirõl beszélni!
Azt hogy én mit vágok, mit nem azt csak bízd rám!
"Értelmetlen az összehasonlítás, és felesleges mert a keménységrõl egy szó nem esett" - te nem tudsz olvasni? Mi a cikk címe?
"Már nem a gyémánt a világ legkeményebb anyaga"
rendben, de azt még mindig nem vágod, h két rideg anyagot hasonlítottak össze. olvasd el amit a hajlítóigénybevételrõl írtam.
"ütemes erõt fejtettek ki az anyagra másodpercenként százszor" - ez nem hajlító igénybevétel, hanem fárasztó igénybevétel."

Nyugodj meg tudom és én is észrevettem a sok ellentmondást, a törékeny rideg gyémánthoz hasonlítani eleve nem szerencsés más anyagot mert azt nem arra használják eleve. Értelmetlen az összehasonlítás, és felesleges mert a keménységrõl egy szó nem esett.
khm.
azért halkan megjegyezném h itt úgy látszik keveseknek van fogalma a hajlító igénybevételrõl. az h valaminek jó a hajlítással szembeni ellenállása, az nem azt jelenti h hajlékony, rugalmas...

gyk: hajlító igénybevétel (amint a cikk is leírja) arról szól, h befogjuk a próbadarab egyik végét, a másik végét meg megtámadjuk valamekkora erõvel. hajlítjuk. ( csavarhatnánk is akkor csavaró igénybevételrõl beszélnénk - akkor nem egyszerüen erõvel, hanem forgatónyomatékkal hatnánk a próbadarabra)
szóval egyre nagyobb erõvel hatunk a darabra és vizsgáljuk az erõ okozta hatást az anyagban. nagyon szép függvényt tudunk az adatokból felrajzolni, ami pontosan mutatja mekkora az a maximális erõ amit az anyag maradandó alakváltozás nélkül elvisel. ennek az anyagnak a cikk szerint ez az erõértéke 10 szer nagyobb mint a gyémántnak. ilyen egyszerû.

mellesleg ha a tudásom nem csal, amit ez a cikk ír: "ütemes erõt fejtettek ki az anyagra másodpercenként százszor" - ez nem hajlító igénybevétel, hanem fárasztó igénybevétel.
szóval az látszik, h nem olyanok írják a cikkeket, akik értenek az adott témához, de -a kommenteket olvasva- szerencsére nem is olyanoknak írják, akik értenek a témához. tehát tökmindegy.
ugy latom, nem csak nekem fura, hogy a KEMENYSEG meg a HAJLITOSZILARDSAG ket kulon fogalom

Itt a gyémánt meg ez a csodaanyag keménységérõl beszéltem, azt mérdd meg. A Vickers meg a Rockwell-t pont gyémántgúlával és kúppal mérik.
A kenénység eleve viszonylagos. Mellesleg itt egy kurva szó nincs arról hogy gyémántot fûrészeltek volna ezzel a csodával.
Akkor is a természetes ásványi anyagok közül a gyémánt marad a legkeményebb...
Oldal 1 / 2Következő →