Népszerűtlenek a különálló hangkártyák

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát én hallom a külöbséget a Genius SP-K16 -os hangfalaimon pedig tényleg nem egy hûha cucc, de mégis. A dinamika az amit hiányolok az alaplapi hangkártyámban. SB Live-omon meg feljebb nyomom egy kicist a mályt meg a magast és ez a kis hangfal is csodásan szól.

Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV

Extrára lehet hogy nem, normál igényre viszont megfelel. 😊
Nem írtam oda, de a 200-at lcd-re értettem. A színek még ebben az árkategóriában sem az igaziak, a betekintési szöget még ezeknél is nagyon kicsinek tartom. Az egyértelmû, hogy a képminõségen kívül csak hátrányai vannak a crt-nek. De számomra a képernyõn megjelenõ kép minõsége fontosabb minden más paraméternél.

De hogy témánál maradjunk... Az átlag usernek tökéletesen megfelel az alaplapi recsegõ is. Azok valamikor 97-98 környékétõl kezdtek tömegesen terjedni, azóta azok is rengeteget fejlõdtek. Az SB jobb minõsége vagy "normális" hifivel, vagy nagyon igényes fejhallgatóval vehetõ észre. Ezekkel a néhány tízezer forintos sokpontegyes hanfalkészletekkel nincs értelme SB-t használni. Ahhoz már tényleg igénytelen alaplapi recsegõ kell, hogy hallani lehessen a különbséget. Aki meg netrõl letöltött, bizonytalan eredetû sokszor átkonvertált mp3-mat hallgat, annak tényleg felesleges pénzkidobás...
Tetsuo: A már említett hangkártyával már próbáltam zeneszerkesztést, alapfokon használható arra is, elég jó eredménnyel. FL Studio és TraktorDJ megy rajta szépen.

Nem felejtem el, mikor a kis fehér 2W-os hangfalat lecseréltem egy kiöregedett rádiós magnóra, amin van AUX is és rákötöttem az SB Live-ot, csak figyletem a játékokban és a zenében is mennyi részletet fel lehet fedezni hagzásilag!

(ha már vki a PCre vetemedik)

Ezt ugye úgy érted, hogy az Apple az igazán jó e feladatra.
Hát márt nem azért, de ma már az Apple is x86-ot használ

Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV

#73: nem tudom, nekem jó a kép a crt monitoron, 6 éves már kb LG.

A gépben pedig van egy SB Live! 1024 hangkártya. A régebbi gépet mikor lecseréltem átettem ebbe. Lehet nem tud 7.1-es hangzást, mint az alaplapi, de ezerszer szebb a hangja. Abba a gépbe vettünk egy kisebb hangkártyát, mert az alaplapija elég gagyi, de érezhetõen a gép teljesítménye is visszaesett...

Igazad van juhand, azoknak akik bedõlnek a 500W PMPO-nak, nem is fognak normális hangkártyát venni, elég nekik a Sokol-rádió hangminõsége. Ezért kelendõek azok az mp3 lejátszók is, amiknek borzalmas a hangja még jó fülhallgatón is ( volt szerencsém már jóhoz is pl Thomson Lyra ). Meg az ismerõsök elmondásai alapján, a hangkártyát nem veszik semmibe, a kép a lényeg a legtöbbeknek, a hangon meg spórolnak...

Tetsuo
A Creativ cégnek játékra ott van a Sound Blaster márkája, aminek rohadt szar driverei vannak, bár sokaknak megfelel. Játékra ennél jobb hangkártyát fogalmam sincs h lehet-e kapni.. de nem is érdekel.
Zenére, vagyis zeneszerkesztésre ill -hallgatásra (ha már vki a PCre vetemedik) ott van a cégnek az EMU márkája, amihez a driverek is egész jók, meg a hardver sem rossz, pl már 40-50ért lehet(ett) kapni olyan kártyát, amiben Burr-Brown ADC-k vannak.
Persze ha valaki vájtfülü & gazdag, akkor zeneszerkesztésre és hallgatásra messze elkerüli a PCt. Egy félprofi stúdióba max egy Protools rendszer merészkedhet be, az sem fõszerepet játszva. De ez nem ide vág ugye 😊 és sajna tõlem is messze áll. 😞

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

200e ért lcdbõl is lehet kapni jót, legalábbis gondolom én, és nem foglalja el a fél szobát.
Innentõl már semmi köze sincs az átlagemberek crt lecseréléséhez. Mit gondolsz, az emberek többségének milyen crtje volt?
Retroharcosok??? Szerintem vagy nem láttál még normális képminõségû crt monitort, vagy neked kell menned szemorvoshoz 😊
Amelyeket már a számomra "tûrhetõ" kategóriába sorolok, azoknak az ára még mindíg 200-hoz közelít...
Én is így használom az SB Live-omat.

Nekem Creative SBAudigy2-mvan és tökéletesen megavygok vele elégedve

A 7000 Ft-os 5x50W PMPO (5x1.5W DIN) (HiFi :-) zajkeltõ eszközeiken nem fogják hallani a különbséget. De jó erõsítõvel és hangfallal rögtön kijön, hogy egy vacak Audigy2 is hatalmas minõségi ugrás egy alaplapihoz képest.
Másrészt az alaplapi kártyák is jók.
- olcsók +500 Ft az alaplap árában.
- akinek nem kell minõség annak költség hatékony.
- akinek kell a minõség (pl. nekem) annak kiválló skype-ra.
Évek óta együtt használom az alaplapi kártyát és az Audigy2-t. SB megy a HiFi-re, az alaplapi, pedig a headsetre pofázni, arra jó.
Tehát szerintem legyen minden alaplapon egy egyszerû AC97, és akinek jobb kell az rakjon a gépbe egy kártyát.
Amúgy tényleg nem értek itt egyeseket, mert sírnak, hogy a Creative Labs kinyírta a konkurenciát?!
Én az arukereso.hu-n végignéztem a kínálatot és ott is vagy még három külömbözõ chip-es hangkari...

Hát az LCD monitorok között is van külömbség képminõségben. És a CRT azért rongálja jobban a szemet mert a képernyõrõl a sztatikusság által a rárakodó porszemcsék a szembe jutnak. A másik ok meg a képfrissités miatti villódzás ami szintén fárasztja a szemet...

Az alaplai hangkártyákról meg annyit, hogy bár szolnak is valahogy de az SB Live-om mellet elbújhatnak, mert pl. dinamika nem sok van bennük.

És egy kérdés: az SB-kben õsidõk óta van ekvalézer. Ez a magas és mélyhang szabályozás HW-es vagy SW-es?
Mert olyan érzésem van mintha szebben szolnának a mélyek és a magasok ha ezen állítok mint ha Winamp EQ-ján.

A TFT azért nem csak a csiliviliségrõl szól.
Sokkal kevésbé fárassza a szemet mint bármelyik crt,akármilyen frekvencián is hajtod...ezzel kár vitatkoznod,ha neked ezzel problémáid vannak,keress fel egy szemorvost.Ennyi!
Mindig akadnak retroharcosok...<#eplus2>

A Creativról meg annyit hogy hardverileg szerintem nagyon jól megvannak csinálva a hangkártyáik,és minõségi cuccok ezek...DE driverileg úgy ahogy van vicc kategória,igénytelen csilivili semmmit nem tudó ugyanakkor rengeteg helyet és erõforrást zabáló hulladék.
És ezt mint Audigy2 tulaj mondom!
janos666
Én Winampot használok ASIO pluginnal 48Khz-es resampleve, a plugin beállítása szerint High qualityben (az Ultran vagy a CPU-m kevés ehhez, vagy a plgin bugos és azért szaggat a lejátszás, de így is jó)
a csip az egy dolog de filterezés nélkül nulla a hangkeltés. Az integrált cuccoknál meg az nincs sajna.

pont ezt akartam írni én is de megelõztél. Így van ez mindennel, a moslékhangú mjuzikcentereket veszik, a kristálycukorképû LCD-vel neteznek - nem baj, hogy úgy folyik szét a kép mint a takony ha scrollozol - és foshangú hangcsipeket hallgatnak amik már ezelcsatornásak miközben kritikán aluli a minõségük. A CRT monitor is azért halt ki, mert a csicsa kell az embereknek, meg eszik a süketet hogy az lcd nem rongálja a szemet holott dehogynem, mert minden erõs fényforrás - és LCD-t aztán igencsak csutkán nézi mindenki - odabasz a szemnek, mindegy hogy villog vagy sem. Nekem garantáltan ki szokott folyni 10 per cután a szemem amikor lcd elé kerülök vagy laptopot egerészek.

Mike at home
looool!!!!!! akkor halgassal alaplapi hangkarit!!!
Válasz 'Mike at home' üzenetére (#8) ABIT AG8||PIV 3Ghz @3.3Ghz||Corsair 2GB DDR @444Mhz||ATi X850XT||~420GB SATA||SB X-Fi||SyncMaster(24")||APC 1500XS
RESTECPA Boyz!|SG HUN EAST FL MASSIF!!|| ► www.csocso-supra.com ◄ ||

ma 16:08 | privát | galéria | válasz erre | #8

szokás szerint nyert a középszer megfojtva magánál jobbakat
a Creative pedig igencsak munkálkodott benne, hogy tönkretegye, felszámolja a konkurenciát, aztán most csodálkoznak, hogy az átlaguser nem vesz külön hangkártyát. minek? az alaplapi van olyan jó mint az õ szemetük

gondolhatod hogy itt nem a 50-100k kategoriáról van szó
erre mit csinálsz? egybõl beszólsz nekem

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

És az S3 és a SiS mezõgazdasági nagytermelõkké válnak...
Mike at home
nem ezért parasztoztalak le, hanem ahogy viselkedtél. mi volt az elsõ itteni megnyilvánulásod? emlékszem még rá?

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Én új gépeket rakok össze, és eddig egy vásárló sem panaszkodott az integrált hangra. Miért is?
Mert a költségeket emelõ, papírcsatlakozós valamik sen tudnak többet.
A hangkeltõ eszköz egyetlen csip, ami az alaplapon ugyanúgy elfér, mint egy darab papíron.

A videókártya hasonló helyzetben van, csak ott a dugaszolós aránya valamivel(40%) nagyobb.
Irodai dolgokra és netezésre kár még egy FX5200-ast is a gépbe tenni,
de mivel a megrendelõim általában játékra használják, muszáj normálisat beszerezni.
Ha majd a GPU és a video memória egy tokba lesz integrálva, és kevesebbet fogyaszt,
akkor elképzelhetõ, hogy a videóküttyök is hasonló sorsra jutnak, mint a hangküttyök...
CSOCSO
nezd... se Liszt-et nem hallgatok se Bach-ot.
jatekra kell... EAX miatt. es az X-Fi tokeletesen mukodik jatekokban, dance, rock, hip hop ( mindenfele zenet) es a stereo filmeket olyan gyonyoruen feldolgozza surroundba hogy orom hallgatni.
CSOCSO
te mindig is ekkora fasz voltal.. leparasztozni vkit mer neki bejott a creative...
van meg hangkari a piacon... m-aido, turtlebeach,lynx, stb..valogass!!!!

"dragalatos cegem"
(Music@A1-4 tekintetében lásd hsz #27...)

Na ja, mert szoftverbõl ügyeskedik össze valamit. De tudod nem mindenki játékra vesz hangkártyát.

Igen, én is írtam, hogy X-Fi már elég jó (kivéve a legkisebbet - ez azért nem szép húzás a Creative-tõl). (Amikor vettem az M-Audiot, még nem lehetett kapni az X-Fit itthon.) Egyébként én is néztem teszteket, volt, amiben elverte, fõleg az EAX-okban, CPU-használatban, és 1-2 minõség-tesztben, többi minõségtesztben meg egál. Mondjuk nem a mérések számítanak.

CSOCSO
m-audio Revolution5.1 is stable in games. Audio quality is worse than in Creative Audigy2 and X-Fi cards

errol is ennyit.. X-Fi RULEZ
Mike at home
na megjött a Creative fan

hallgatnék én mást hidd el, csak azokat tönkretette a drágalátos céged

és csodálkozol CSOCSO amikor azt mondom rád, igazi tajparaszt vagy

CSOCSO
"CPU utilization with 32 voices for the Audigy 4 was around 5%. The X-Fi obtained essentially the same result. But that's not the whole story. The Audigy 4 couldn't run the 127 voice test, while the X-Fi completed the 127 voice test with a CPU utilization of 6%. Needless to say, no integrated audio solution can come remotely close to that"
smv
A cikken felbuzdulva elvélgeztem egy kis tesztet, és azt kell, hogy mondjam: csalódtam... Nem vagyok hozzáértõ, tehát tippet várok, hogy hogyan csikarhatok ki jobb eredményt.

Foobarhoz leszedtem az ogeenc.exe -t, meg a lame.exe -t, hogy tudjak ripelni. Beraktam egy eredeti CD-t, és ugyanazt a számot változó bitrátával, de max 192kbps -el beripeltem OGG-be, és MP3 -ba. MP3 -ba 7,59 Mb, OGG-be 6,19. Ezekután feltöltöttem mind a kettõt az mp3 lejátszómra, mivel a hang úgy van megoldva nálam, hogy AUX kábellel van rányomva egy régi hifire a gép, tehát hangminõség teszthez nem a legideálisabb... Aztán adjadneki 80%-os hangerõn. Végighallgattam 2-szer az MP3-at, meg az OGG-t is, aztán az elsõ 20 másodpercet még egy jópárszor, és

Az az eredmény jött ki, hogy az MP3-nak hallhatóan szebb a hangja. No most akkor én rontottam el valamit? Vagy tud valaki valami jobb Vorbis kodeket? Vagy mi?

Ezzel most nem az OGG-t akartam leszólni, mert tényleg nem értek hozzá, de szeretnék a lehetõ legjobb minõségben zenét hallgatni az mp4 lejátszómon (LG FM33). Tipp? (És persze nem wav-ba, mert azért oké, hogy 1 giga tárhely, de arra az 1 gigára azért nem 1 albumot szeretnék felrakni...)

A formátum amiket kezel: MP3, MP3 VBR, WMA, OGG, ASF, JPEG, BMP, TXT, MPEG4

Starcraft + Diablo III - esemve

CSOCSO
igy van.. nem sistereg ugy mint a szaros ac97 es,, jatekokban olyan hangok jonnek elo hogy a haverom olyanokat nem is hallott a battlefieldben eddig ( egymas mellett volt a gepunk, mindketten ulunk a humveeben es megkerdezi tolem hogy nalam miert van lanctalpas hang??? ( hat nem egy utcaval odebb volt a tank??) persze o nem hallotta.. ac97 rulez!!!!

meg irt vki a what you hear rol.. szvsz audio modban meg lehet oldani a kerdest, btw mindig is ruhelltem hogy a mikrofont is felveszi vattjuhirnel
CSOCSO
nemtom mit fikazzatok a creativot.. vilag eletemben sound blasterjeim voltak....

m-audio?? volt valami osszahasonlitas, hogy melyik hangkari mit tud.. nem emlexem mi volt a neve az oldalnak ( figgetlen volt) x-fi elpicsazta az ossze studio hangkarit.. kozottuk az m audiot is..
fasza ez a kari XD http://aqua.hu/index.php?id=termekek&art_id=14048&
CSOCSO
looool!!!!!! akkor halgassal alaplapi hangkarit!!!
CSOCSO
hat ja.. mer a sok madar ranaz az alaplap dobozara es huuu 7.1 intergated soundcard meg vaaaaaaaaaa es jihaaaaaaaaaaa!!! csak az a baj hogy az audigy 1 em szebben szolt mint a mostani 300 dolcsis asus alaplapok integralt hangkartyai.

az x-fiomrol nem is beszelve.... ugy szol hogy beszarok. jatekokban meg.. loal.. eax4...battlefield 2..... no comment.
A legtöbb az mp3, de ami érdemes rá, sokszor megtalálható losslessben is. (Abból csinálhatsz magadnak Ogg Vorbist, ha akarsz.) Persze van sok kivétel, iszonyú, amikor valami jó anyag csak 128k-s mp3-ban van meg. (És persze hazai CD boltokban felesleges is keresni.)

(Az viszont a halálom, amikor az átlagnál alig jobb cuccokat úgy árulnak jó drágán, mint valami hiper-szupert. És ebbõl persze sokan azt vonják le, hogy az a kis különbség nem éri meg, csak a "vájtfülûeknek", akik biztos csak felnagyítják a különbséget. Nem, egy igazán jó cucc üt.)

smv
Éppen ez a baj. Én szeretnék OGG Vorbisban hallgatni számokat, de egyszerûen lehetetlenség ebben a formátumba beszerezni a számokat. Ha viszont tudsz erre valami megoldást, akkor pm-ben jöhet... Addig pedig marad az mp3.

Starcraft + Diablo III - esemve

És a nem-milliomos vájtfülûek? 😊
Pont emiatt a hozzáállás miatt van, hogy az átlagos dolgok gyenge minõségûek, a jó minõségûek (még csak nem is csúcsok) meg jó drágák.
És bõvan van annyi különbség köztük, hogy azt bárki meghallja.
Lásd ezzel kapcsolatban még #33-as hsz.

(Meg az is lehet, hogy a hangkártya elõerõsítõje is hozzáadja a magáét, szal nem bírja szuflával.)

Hát igen, a PC-s hangszorói (2.0-2.1-5.1) az olcsóbb kategóriában a legjobbak közé tartoznak. De fõleg azért, mert a legtöbb másik pofátlanul rossz. :\

"Minõségi cuccot vegyenek a milliomosok meg a vájtfülüek."
Ha midivel akarsz szórakozni, el is felejtheted az integrált szutykokat.

Hát, vegyük figyelembe, hogy +/-20dB-t lehet rajta állítani, ami elég sok, máshol ennek a fele szokott lenni. Így könnyen túllóghat az ampitúdó a digitális kereteken, illetve eleve a nagyon erõs kiemeléstõl torzul. Más EQ-kban szokott lenni PreAmp, amivel elsõ körben vissza lehet venni (hogy legyen tere a nagyobb kiemeléseknek), itt valamiért nincs. De gondolom, máshogy is meg lehet oldani a programban. (Nem nagyon nézegettem ezt, legtöbbször nem használom az EQ-t, nálam nem nagyon kell.)

Ez mind szép és jó hogy milyen fasza az integrált hangkártya de sajnos azt nem sokan tudják hogy igencsk vissza fogja a gép teljesítményét.... pl az én átlagos gépemben avval hogy letiltottam a hangkártyám (alaplapi AC97) és vettem egy creative SB-t nött a játékok alatt az FPS.
Minõségi cuccot vegyenek a milliomosok meg a vájtfülüek.
A munkahelyi és egyéb zajártalmakban "tönkrement" hallószerveinknek untig elég az alaplapi integrált kütyü... szerintem. Igaz, nekem is Creative-om van, konkrétabban egy Ensoniq ES5880-as (lassan 6 éves), de minek cseréljem le? A fejhallgatóm meg a két kis doboz mellé nem kell nekem jobb.
Innentõl miért csodálkozik a Creative?

NEXUS6
Amúgy most néztem a fejhalgatókat, a creative 20-ért szólt úgy mint a Senheiser 40-ért, bár ez ugye így elég szubjektív.

Szal márkaként nem olyan veszélyes a Creative, csak valszeg lassan átteszi a súlypontot a termékskálán.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
A régebbi gépemben 2 hangkártya is volt. Egy szörcsögõs-nyöszörgõs õskövulet, ami viszont abszolút nem fogta a gépem, így marha jó volt játékra, meg egy sokcsatornás cmi csipes valami, ami az árához képest szólt csak jól, viszont lenyúlta a gép erõforrásait. Bútoláskor választottam melyikkel indítom a rencert.

Szal, ha valaki zenét akar hallgatni, az ha ilyen perverziói vannak, akár a gépén is kísérletezhet ezzel, mert ha nagyon fogja a gépet a hangkártya, még megcsinálhatja duálbútosra. Mert ugye manapság szinte nincs is alaplap integrált audio nélkül.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

WAV helyett inkább a FLAC-ot ajánlanám, lossless, és eredeti méret kb. fele.