Népszerűtlenek a különálló hangkártyák
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV
De hogy témánál maradjunk... Az átlag usernek tökéletesen megfelel az alaplapi recsegõ is. Azok valamikor 97-98 környékétõl kezdtek tömegesen terjedni, azóta azok is rengeteget fejlõdtek. Az SB jobb minõsége vagy "normális" hifivel, vagy nagyon igényes fejhallgatóval vehetõ észre. Ezekkel a néhány tízezer forintos sokpontegyes hanfalkészletekkel nincs értelme SB-t használni. Ahhoz már tényleg igénytelen alaplapi recsegõ kell, hogy hallani lehessen a különbséget. Aki meg netrõl letöltött, bizonytalan eredetû sokszor átkonvertált mp3-mat hallgat, annak tényleg felesleges pénzkidobás...
Nem felejtem el, mikor a kis fehér 2W-os hangfalat lecseréltem egy kiöregedett rádiós magnóra, amin van AUX is és rákötöttem az SB Live-ot, csak figyletem a játékokban és a zenében is mennyi részletet fel lehet fedezni hagzásilag!
Ezt ugye úgy érted, hogy az Apple az igazán jó e feladatra.
Hát márt nem azért, de ma már az Apple is x86-ot használ
Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV
A gépben pedig van egy SB Live! 1024 hangkártya. A régebbi gépet mikor lecseréltem átettem ebbe. Lehet nem tud 7.1-es hangzást, mint az alaplapi, de ezerszer szebb a hangja. Abba a gépbe vettünk egy kisebb hangkártyát, mert az alaplapija elég gagyi, de érezhetõen a gép teljesítménye is visszaesett...
Igazad van juhand, azoknak akik bedõlnek a 500W PMPO-nak, nem is fognak normális hangkártyát venni, elég nekik a Sokol-rádió hangminõsége. Ezért kelendõek azok az mp3 lejátszók is, amiknek borzalmas a hangja még jó fülhallgatón is ( volt szerencsém már jóhoz is pl Thomson Lyra ). Meg az ismerõsök elmondásai alapján, a hangkártyát nem veszik semmibe, a kép a lényeg a legtöbbeknek, a hangon meg spórolnak...
Zenére, vagyis zeneszerkesztésre ill -hallgatásra (ha már vki a PCre vetemedik) ott van a cégnek az EMU márkája, amihez a driverek is egész jók, meg a hardver sem rossz, pl már 40-50ért lehet(ett) kapni olyan kártyát, amiben Burr-Brown ADC-k vannak.
Persze ha valaki vájtfülü & gazdag, akkor zeneszerkesztésre és hallgatásra messze elkerüli a PCt. Egy félprofi stúdióba max egy Protools rendszer merészkedhet be, az sem fõszerepet játszva. De ez nem ide vág ugye 😊 és sajna tõlem is messze áll. 😞
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Amelyeket már a számomra "tûrhetõ" kategóriába sorolok, azoknak az ára még mindíg 200-hoz közelít...
Másrészt az alaplapi kártyák is jók.
- olcsók +500 Ft az alaplap árában.
- akinek nem kell minõség annak költség hatékony.
- akinek kell a minõség (pl. nekem) annak kiválló skype-ra.
Évek óta együtt használom az alaplapi kártyát és az Audigy2-t. SB megy a HiFi-re, az alaplapi, pedig a headsetre pofázni, arra jó.
Tehát szerintem legyen minden alaplapon egy egyszerû AC97, és akinek jobb kell az rakjon a gépbe egy kártyát.
Én az arukereso.hu-n végignéztem a kínálatot és ott is vagy még három külömbözõ chip-es hangkari...
Az alaplai hangkártyákról meg annyit, hogy bár szolnak is valahogy de az SB Live-om mellet elbújhatnak, mert pl. dinamika nem sok van bennük.
És egy kérdés: az SB-kben õsidõk óta van ekvalézer. Ez a magas és mélyhang szabályozás HW-es vagy SW-es?
Mert olyan érzésem van mintha szebben szolnának a mélyek és a magasok ha ezen állítok mint ha Winamp EQ-ján.
Sokkal kevésbé fárassza a szemet mint bármelyik crt,akármilyen frekvencián is hajtod...ezzel kár vitatkoznod,ha neked ezzel problémáid vannak,keress fel egy szemorvost.Ennyi!
Mindig akadnak retroharcosok...<#eplus2>#eplus2>
A Creativról meg annyit hogy hardverileg szerintem nagyon jól megvannak csinálva a hangkártyáik,és minõségi cuccok ezek...DE driverileg úgy ahogy van vicc kategória,igénytelen csilivili semmmit nem tudó ugyanakkor rengeteg helyet és erõforrást zabáló hulladék.
És ezt mint Audigy2 tulaj mondom!
Válasz 'Mike at home' üzenetére (#8) ABIT AG8||PIV 3Ghz @3.3Ghz||Corsair 2GB DDR @444Mhz||ATi X850XT||~420GB SATA||SB X-Fi||SyncMaster(24")||APC 1500XS
RESTECPA Boyz!|SG HUN EAST FL MASSIF!!|| ► www.csocso-supra.com ◄ ||
ma 16:08 | privát | galéria | válasz erre | #8
szokás szerint nyert a középszer megfojtva magánál jobbakat
a Creative pedig igencsak munkálkodott benne, hogy tönkretegye, felszámolja a konkurenciát, aztán most csodálkoznak, hogy az átlaguser nem vesz külön hangkártyát. minek? az alaplapi van olyan jó mint az õ szemetük
gondolhatod hogy itt nem a 50-100k kategoriáról van szó
erre mit csinálsz? egybõl beszólsz nekem
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
Mert a költségeket emelõ, papírcsatlakozós valamik sen tudnak többet.
A hangkeltõ eszköz egyetlen csip, ami az alaplapon ugyanúgy elfér, mint egy darab papíron.
A videókártya hasonló helyzetben van, csak ott a dugaszolós aránya valamivel(40%) nagyobb.
Irodai dolgokra és netezésre kár még egy FX5200-ast is a gépbe tenni,
de mivel a megrendelõim általában játékra használják, muszáj normálisat beszerezni.
Ha majd a GPU és a video memória egy tokba lesz integrálva, és kevesebbet fogyaszt,
akkor elképzelhetõ, hogy a videóküttyök is hasonló sorsra jutnak, mint a hangküttyök...
jatekra kell... EAX miatt. es az X-Fi tokeletesen mukodik jatekokban, dance, rock, hip hop ( mindenfele zenet) es a stereo filmeket olyan gyonyoruen feldolgozza surroundba hogy orom hallgatni.
van meg hangkari a piacon... m-aido, turtlebeach,lynx, stb..valogass!!!!
"dragalatos cegem"
errol is ennyit.. X-Fi RULEZ
hallgatnék én mást hidd el, csak azokat tönkretette a drágalátos céged
és csodálkozol CSOCSO amikor azt mondom rád, igazi tajparaszt vagy
Foobarhoz leszedtem az ogeenc.exe -t, meg a lame.exe -t, hogy tudjak ripelni. Beraktam egy eredeti CD-t, és ugyanazt a számot változó bitrátával, de max 192kbps -el beripeltem OGG-be, és MP3 -ba. MP3 -ba 7,59 Mb, OGG-be 6,19. Ezekután feltöltöttem mind a kettõt az mp3 lejátszómra, mivel a hang úgy van megoldva nálam, hogy AUX kábellel van rányomva egy régi hifire a gép, tehát hangminõség teszthez nem a legideálisabb... Aztán adjadneki 80%-os hangerõn. Végighallgattam 2-szer az MP3-at, meg az OGG-t is, aztán az elsõ 20 másodpercet még egy jópárszor, és
Az az eredmény jött ki, hogy az MP3-nak hallhatóan szebb a hangja. No most akkor én rontottam el valamit? Vagy tud valaki valami jobb Vorbis kodeket? Vagy mi?
Ezzel most nem az OGG-t akartam leszólni, mert tényleg nem értek hozzá, de szeretnék a lehetõ legjobb minõségben zenét hallgatni az mp4 lejátszómon (LG FM33). Tipp? (És persze nem wav-ba, mert azért oké, hogy 1 giga tárhely, de arra az 1 gigára azért nem 1 albumot szeretnék felrakni...)
A formátum amiket kezel: MP3, MP3 VBR, WMA, OGG, ASF, JPEG, BMP, TXT, MPEG4
Starcraft + Diablo III - esemve
meg irt vki a what you hear rol.. szvsz audio modban meg lehet oldani a kerdest, btw mindig is ruhelltem hogy a mikrofont is felveszi vattjuhirnel
m-audio?? volt valami osszahasonlitas, hogy melyik hangkari mit tud.. nem emlexem mi volt a neve az oldalnak ( figgetlen volt) x-fi elpicsazta az ossze studio hangkarit.. kozottuk az m audiot is..
az x-fiomrol nem is beszelve.... ugy szol hogy beszarok. jatekokban meg.. loal.. eax4...battlefield 2..... no comment.
Starcraft + Diablo III - esemve
Pont emiatt a hozzáállás miatt van, hogy az átlagos dolgok gyenge minõségûek, a jó minõségûek (még csak nem is csúcsok) meg jó drágák.
És bõvan van annyi különbség köztük, hogy azt bárki meghallja.
Lásd ezzel kapcsolatban még #33-as hsz.
Ha midivel akarsz szórakozni, el is felejtheted az integrált szutykokat.
A munkahelyi és egyéb zajártalmakban "tönkrement" hallószerveinknek untig elég az alaplapi integrált kütyü... szerintem. Igaz, nekem is Creative-om van, konkrétabban egy Ensoniq ES5880-as (lassan 6 éves), de minek cseréljem le? A fejhallgatóm meg a két kis doboz mellé nem kell nekem jobb.
Innentõl miért csodálkozik a Creative?
Szal márkaként nem olyan veszélyes a Creative, csak valszeg lassan átteszi a súlypontot a termékskálán.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Szal, ha valaki zenét akar hallgatni, az ha ilyen perverziói vannak, akár a gépén is kísérletezhet ezzel, mert ha nagyon fogja a gépet a hangkártya, még megcsinálhatja duálbútosra. Mert ugye manapság szinte nincs is alaplap integrált audio nélkül.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs