Népszerűtlenek a különálló hangkártyák

← ElőzőOldal 4 / 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sanyix
Aha röviden fosch az egész 😊
Amúgy az mitõl van, hogy egy durvább mélyhangkiemelésnél(foobar2k-ban) az erõsebb mély hangok betorzulnak? (úgynézki nem a fülhallgatónál jelentkezik ez a torzulás, hanem valahol még elõtte.)

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sanyix
Erre való a konverter...

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Vegyek meg minden zenét amit szeretek CD-n. 5x többe kerülne mint a HiFi.
Inkább amit úgy átlag szeretek zenét az MP3-on jó, amit meg nagyon szeretek az WAV-ban tárolom.
Egyébként nem véletlenün írtam, hogy nem jó az Audigy, lassan veszek egy M-audio FireWire Audiophile, és felrakom az erõsítõ tetejére egy jó interconnectel.
Másrészrõl egy jó CD lejátsztó, egy integrált AV erõsítõvel és két Media Markt Jamo hangfallal, sokkal rosszabbul szól, mint egy rendes HiFi erõsítõ (SONY TA-F535), tisztességes hangfallal (Infinity Alpha50) egy SB Audigy2-rõl meghajtva.
QuippeR
alig hallom meg a fuvola meg a cintányér között a különbséget, minek nekem külön hangkártya? <#idiota>

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

(Még ehhez egy adalék: pl. az AC-97 szabvány eleve fix 48kHz-es sample-rátájú D/A-kat ír elõ, így gyártják õket. De az pl. Intel HD-Audio (vagy mi) renszere is csak abban különbözik, hogy tudja a 96/192kHz-t is.)

A hangminõséggel úgy van az ember, hogy hozzászokik a gyengébbhez is (csak mondjuk nem lesz kedve túl sokat hallgatni...), és amikor egy kategóriával még jobbat hall, akkor döbben meg, hogy mit hallgatott addig. (Aztán újrahallgatja a zenekollekcióját...)

Ja, plusz az X-Fi-n már 192kHz-en "megy" a DSP. Csak egy pár évet késett ezzel a Creative...
(Legkisebb, az Xtreme Audio ráadásul állítólag egy butított kártya, Audigy DSP-vel, de ez nem biztos.)

neke mvan egy 5.1 es õsrégi creativom szerintem tisztábban szól a zene igaz a mai alaplapok integrált hangkártyái is bõven elég dehát ez van kinek a pap kinek a pap lánya

Nem tudod? Olvass, fülelj... 😄

Egyébként én is végigpróbálgattam a Creative kártyáit (kivéve az X-Fi-t), szoftveres SRC-vel, anyám kínjával, de végül eladtam a francba, és vettem egy Envy24 alapú karit (M-Audio), és ezzel teljesen meg vagyok elégedve, majdnem úgy szól (természetesen natív 44.1kHz-cel), mint egy jobb (de persze nem csúcs) asztali CD-játszó.

mikloss
Nemtom nekem Creative Audigy 7.1-es hankártyám van 6e Ft és sztem elég jó eddig semmi bajom nem volt vele amúgy 1,5 éves és ,inden jól szuperál vele. Ahhoz amire én használom házimozizáshoz zenehallgatáshoz és játékhoz sztem tökéletesen megfelel. Nemtom mér szidjátok a creativot...

Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minőség 1989 óta.

"Hát egy 400e-s hifi mellé aztán tökmindegy hogy milyen hangkártya van, mert úgyis spdif en vagy optikán van átvezetve, ami ugye nyers digitális hang ->rohadtul full mindegy hogy milyen a hangkártya, mert úgyse nagyon dolgozik vele, csak a kivezetésnek kell meglenni."

Sokan ezt hiszik, de sajnos nem így van. Az Audigy sorozat (meg a Live!-ok) nem tudnak natív 44.1kHz-es mintavételt kezelni (pedig a legtöbb zene 44.1kHz-es, mert CD-rõl származik), átkonvertálják 48kHz-re, mégpedig DSP-bõl, de nagyon egyszerû megoldással, hogy minnél kevesebb erõforrás menjen el erre. (Át lehet állítani az spdif kimenetet 44.1kHz-re, de attól még a DSP ugynaúgy 48kHz-cel dolgozik, és bizony onnan konvertálja vissza ilyenkor 44.1-re. Tehát ez már 2x-es, rossz minõségû konverzió! Ez mérésekkel is teljesen jól kimutatható, már ha valaki nem hallja meg kapásból.)

Ez egyébként igaz a legtöbb átlagos, sõt néhány átlagon felülinek tûnõ kártyára is, csak azoknál - DSP híján - szoftveresen megy a mintavételi freki konverzió (SRC - sample-rate conversion), valamivel jobb minõségben (de nem viszik túlzásba itt sem, mert az prociterhelõ lenne).

Van egy kompromisszimus megoldás: eleve 48(/96/192)kHz-en küldeni a hangot, tehát elõre átkonvertálva, jó minõségben, ehhez több lejátszóhoz is vannak pluginek (Foobarban beépített, de alapesetben ki van kapcsolva).

Egyébként a 96/192kHz-t is visszakonvertálja ám 48-ra, ha bármilyen DSP-s effekt be van kapcsolva, akár csak a beépített EQ. És digitalizálásnál is így jár el. (Az A1 akkor is, ha nincs is bekapcsolva semmi. Volt is ebbõl botrány annak idején.)

Az X-Fi-nek már van olyan üzemmódja, amikor nem egy frekire konvertál mindent (48/96/192, attól függõen, hogy melyik a mixben a legmagasabb mintavétel éppen), hanem natívban nyomja ki, de akkor csak egy hang mehet ki, egy mintavételi frekivel.

(Hihi, pont most írtam le ezt máshol is, más ügybõl kifolyólag. 😊 )

Az én gépemhez 8bites hangkártya már kaphatóóóó <#mf1>

1981 IBM intel 8088 4.77 MHz 16kbyte ram, 10MB Hdd, 5,25\" floppy drive, Monochrome monitor 83-gombos billentyűzet.

Mike at home
azért nem kéne droidozni, nagyon sok mp3 lejátszó nem játszik csak mp3-mat és wma-t

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
szerintem meg ott kezdõdik, hogy nem veszek szutyok Creative cuccot a gépbe, ha extra igényeim vannak

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Sanyix
Egyébként majd akkor kell jó cuccokat venni amikor már anyag is lesz hozzá. A neten a legtöbb zene mp3-ban és wma-ban lelhetõ fel, és ez a 2 a legrosszabb minõségû veszteséges tömörítés. Kis méret mellett is lehet fasza minõséget (szal mp3-nál sokszor szebb hangot)kapni, pl AAC-al, vagy még jobbat Ogg Vorbissal, nem beszélve a veszteségmentes tömörítésekrõl, csak a sok droid aszongya hogy az meg mi. Mp3-mon kívül az emberek nagy része nem ismer mást, pedig már igencsak kiöregedett formátum.

Ja és persze ott van még az is hogy sok zene már stúdióban fosul lett felvéve (stúdióban szar minõségû cuccokkal), és bármilyen jó hangrendszerrel lehet próbálkozni, jobbat nemnagyon lehet kapni vele, mert eleve fos minõségû a nyersanyag.

tyheee ... azt érdemes tudni, hogy mire kell még egyáltalán hangkártya az embereknek ... ha nincs integrálva 5.1-es kimenet, erre van a LIVE és az Audigy, vagy ha normálisabb minõségû otthoni felvételeket akar csinálni, erre elérhetõ áron ott figyel az E-MU sorozat ... be kell látni ezek nem túl általános igények

TothLaci
Ez így van, minek, ha nincs 100e forintos erõsítõm, és hangfalam?
Az Ac97 szinte teljesen lenyomja ezeket. Egyszer olcsó az elõállítási költsége, és mivel sokan veszik, abból a kis haszonból is milliárdok lesznek, fejlesztik tovább 5.1, 7.1, és drivereken is állítgatnak mindig. Másodszor elfogadható a hang. Ha Creative kiadna olyan hangkártyát, kb. 5 ezer körül, ami megadja azt, amit az integrált, csak persze jobb hangminõségben, plusz némi támogatással, lehet hogy megérné megvenni.
Javaslom egyszer probalj majd ki egy minosegibb hankartyat is, ha van ra lehetoseged. Lehet ujbol meglepodsz.
Nem igaz hogy népszerûtlenek, csak éppen az alaplapra alapból raknak (értsd:van rajta), tehát ott van, olyan ez, mint hogy a windows-al alapból települ az ie, és alap user nem nagyon érez késztetést arra hogy lecserélje...egyetértek azzal hogy minimális igényeket sem elégítenek ki az alaplapi hangkeltõ szutykok, elsõ lépés a normális PC felé hogy goto BIOS, hangkeltõ letiltás, és hangkártya be.
janos666
Régen én is úgy voltam vele jó lesz az alaplapi Soundmax chip. Még EAX1-et is tudott és szólt mind az 5 hangszóró égész szépen. Mikor alaplapot cseréltem és Reatltek chipet kaptam ocsmány hangja volt játékok alatt. Ekkor rászántam és vettem egy Audigy 4-et (simát, nem prot, akkor már inkább X-fi lett volna de annyit nem akartam kibaszni friss lap+CPU csere után váratlan kiadásképp...). Mikor ezt az elsõ Audigyit beraktam már a drivereik is jók voltak és tényleg engem is meglepett mennyivel szebben szól. Ma már bánom hogy nem szántam rá X-fi-re, de lehet következõ gépfelylesztéskor megteszem.
Most Vista alatt egyenlõre nem tökéletes a driver de még mindíg szebb a hang mint integrált cuccal és nem kell félni, már készül az OpenAL fordítójuk, megint lesz minden DirectSound játékban is EAX...
Szóval ha valakinek jobb minõségû hangszórói vannak hozzá szerintem megéri az árát egy Audigy4 vagy egy X-fi.
Sanyix
Hát egy 400e-s hifi mellé aztán tökmindegy hogy milyen hangkártya van, mert úgyis spdif en vagy optikán van átvezetve, ami ugye nyers digitális hang ->rohadtul full mindegy hogy milyen a hangkártya, mert úgyse nagyon dolgozik vele, csak a kivezetésnek kell meglenni.

Mike at home
mit nem adnék egy GUS classicért, én marha anno eladtam

Mike at home
vagy ott volt az Aureal (remélem így kell írni)

aureal vortex rlz ez a legrégebbi darab a gépemben 😄

radeer
Nekem nem egy Creative hangkártyám kezdve a creative 128 aztán LIVE majd Audigy 2. Egészen addig frankó minden míg játszol, leszámítva azt, hogy ha maximális hangélményt akartam a kártyából kicsiszolni ( EAX 4, stb ) akkor valami iszonyat visszahúzta a rendszert. Láthatóan nem csak a hangkártya hardware-ét használta ( pedig igazából ez lenne az egyik lényeg!) a számoláshoz hanem a procit is dolgoztatta rendesen.

A másik ami engem nagyon idegesített az pl. hogy a What U heard nevû mix. ( olyan mint pl. kellene lenni mint AC97-nél a stereó keverõ) nevetséges volt! Mikrofont nem keverte be, így mikor pl. rádiómûsort csináltam lehetetlen volt adásba rakni egy interjút. Arról nem is beszélek, hogy valami iszonyat akadt egyes pinnacle termékekkel, így mikor digitalizáltam a hangot rendesen elhagyta nem egyszer ( ue. volt a LIVE és az Audigy esetében is) , így mikor valódi fontos dolgora kellett a hangkárya kénytelen voltam letiltani és az alaplapit használtam.

Tehát egyet értek azzal, hogy megásta a creative ezzel a saját sírját a hangkártya piacon. Akik régebb óta gépeznek ( 90-es évek )tudják mekkor királyság volt a Gravis Ultrasound család. Egyeduralkodók voltak és képtelenek voltak átálni normális driverekkel akkor a Win 95 platformra. Most jó 10 évvel késöbb a creative képtelen volt normális drivereket készíteni, leragdtak a csili vili csicsánál, mert a programok amiket adnak , meg egyebek szépek...de na ennyi.

www.chipsandcola.hu ( LIVE stream oldal ) - Skype : radeer_2008

Mike at home
a Creative világéletében egy kaki cég volt, mégis vmiért a középszar marad életben hosszú távon

"Próbálj meg zenét hallgatni alaplapi hangkártyán és pl: egy SB audigy-n, ..."
"a cég termékei még mindig elõrébb tartanak a vetélytársaknál."

Éppen errõl folyt nagy vita egyik X-Fi topikban.
Az igazság az, hogy sima "legyen valami hangja" felhasználásra az integrált cuccok is jók. Zenét hallgatni van egy csomó JOBB kártya, sz'al gyakorlatilag marad a játék alatti EAX támogatás, amivel meg most szívnak a Vista alatt.

Ellenben elementárisan bugos és vacak drivereket írnak.

Egy X-Fi Gamer Fatal1ty árán meg kapsz olyan kártyát, ami zenére is JOBB, és HW nyomja a DD-t meg a DTS-t ...
Vagy Audigy árában kapni olyan Envy24-es kártyákat amik még tán jobban is szolnak.

Mike at home
az is hülye aki a 400k-s hifinek szgéprõl adja a jelet

Mike at home
másrészrõl gondolom nem én voltam az egyetlen, aki régebben vett hangkártyát, csak mindig elfogyott alóluk a support
Creative terméket meg azóta nem veszek, amióta otthagytak wave blaster támogatás nélkül - mert minek az

Mike at home
szokás szerint nyert a középszer megfojtva magánál jobbakat
a Creative pedig igencsak munkálkodott benne, hogy tönkretegye, felszámolja a konkurenciát, aztán most csodálkoznak, hogy az átlaguser nem vesz külön hangkártyát. minek? az alaplapi van olyan jó mint az õ szemetük

NeoMaN
Tizenezrekért adnak szoftveres hankütyüket.

NeoMaN
Amúgy DFX Enchancer...

miert? mit csinaltak?

::: http://www.keksz.net | photo&videoportal

NeoMaN
Ja, majd gépen hallgatok zenét...
😄DDDDDDD

Próbálj meg zenét hallgatni alaplapi hangkártyán és pl: egy SB audigy-n, amivel igazából nem is vagyok megelégedve. A különbség elég durva. Persze egy olcsóbb 400 eFt-s HiFi nem árt hozzá.
Sanyix
Miért nem kell hangkártya az embereknek?
1. Bugos szar a driver
2. kiba drága
3. integrált hangkártya is tud annyit (leszámítva, hogy néhány alaplapnál brutálisan szarul csinálják meg, semmi árnyékolás, belehallatszik a videokártyából FPS sercegés formájában, belehallatszik megint csak sercegés formájában az integrált lanon adatátvitel, stb.) Nekem ezek szerencsére csak c1 állásban (ez a hlt-s processzor energiatakarékos, hûtõs mód) van így, normálisan energiatakarékossági cuccok nélkül nem, csak akkor meg melexik a proci, és fölöslegesen megy a nagy része 1-2%-os kihasználtság mellett :\

Mike at home
a Creative csak fogja be, részük volt benne, hogy a helyzet így alakult a hangkártyák terén

← ElőzőOldal 4 / 4