Népszerűtlenek a különálló hangkártyák

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én most vettem egy Razer Barracuda AC-1-et, nem azért mert atom sznob vagyok, hanem mert az nForce2-nél megszoktam a Dolby Digital Live-ot (real-time dolby encoding) és ez még ráadásul DTS encodingot is tud.
Jó erõsítõm és hangfal rendszerem van és így egy darab mezei optikai kábelen át megy a jel a géptõl az erõsítõig.

A másik az, hogy régen Gravis Ultrasoundom volt, aztán meg Aureal-om (Diamond Monstersound), (most meg a Razer, ugye) úgyhogy a Creative Labsról alkotott véleményemet mindenki kitalálhatja.

A Razer kártya egyébként nagyon jó, tényleg úgy enkódol ahogy a dobozra volt írva, viszont még mindig nincs hozzá Vista driver, ami engem spec. kurv@ra idegesít...

"Ez kicsit olyan sznob szövegnek hangzik, de ha kipróbálsz egy EMU 1212m kártyán egy új Cubase-t, onnantól csak arra gyûjtessz! 😊"

Aki zeneszerkesztésre adja a fejét annak kötelezõ kipróbálni legalább egy Emu 0404 et, de fõként az Emu M jelzésû kártyáit(1212M).Aztán ha valódi önkifejezõ dolgokat akarsz kreálni egy UAD DSP kártya az EMU mellé, és egy lineáris frekvenciamenetet közelítõ hangfal, jobb fejhallgató.

Én Emu 1212M et használok, én is sznobizmusnak hittem, de azok a kártyák amikrõl itt szó van(az Xfi vel eggyütt) közük nincs ahhoz amit egy 1212M akár már 44.1 Khz en mûvel......egyébként az EMU M jelzésû kártyáin a hangstúdiókban használt Pro Tools rendszerek konverterei vannak, tehát itt a leggyengébb láncszemed már gépen kívül lehet........

"De jó erõsítõvel és hangfallal rögtön kijön, hogy egy vacak Audigy2 is hatalmas minõségi ugrás egy alaplapihoz képest."

A jo alaplapi hangkartyak egy valodi hangkartya aramkoreit tartalmazzak, csak beepitve. Az olcso szoftveres rendszerek pedig csak egy ramdac-ot, ami nem sokkal tobb mint a regi printer portra dughato disney sound system volt.

Nekem mar volt rendes creative hangkartyam is, a hangjuk nagyon szep, csak a meghajto programokkal van tobbnyire gond. Viszont egy olcso alaplapi kartya is szepen szol, ha jo a szoftvere es analog kimenet helyett spdif-et hasznalunk. (ilyenkor az erositoben van a digitalis/analog atalakito) A zajos alaplapi kartyak a hibas tervezesu tapszures es az aranyekolas hianyanak az aldozatai, vasarlaskor ki lehet szurni az ilyen alaplapokat vagy csak digitalis modban szabad oket hasznalni. Alternativa meg az usb-s bemenetu erosito, de az usb busz meg a szoftveres alaplapi megoldasoknal is jobban terheli a processzort.
nem értem ezt a fél millás gép gondolatot, x-fi is lassan már 10 ezer alatt kapható lesz amúgy igazad van akinek jó az alaplapi és elégedett vele annak teljesen felesleges költeni ilyenre

HP+

Nemreg elkezdett haldoklani az audigy1-em. Sokan mondtak, hogy integralt hangkartyaval nyomulnak es folosleges a kulon hangkartya, igyhat kiraktam a szuret es bekapcsoltam az integraltat. (AD1986A AC97 2.3 HD)

A kulonbseget nem tudom elegge kifejezni: eg es fold. A hangzas leromlott, es jatekban raadasul egy csomo hanghatast nem is jatszott le. Az fps is elkezdett ingadozni rendesen, ha tobb hang szolt egyszerre (obliviont probaltam).

Igyhat surgosen visszaraktam audigyt, es azota nem probalkozom ujra integralt cuccal.

A melohelyemen szinten integralt hangkartya, az is eleg gyenge, megbizhatatlan, raadasul az integralt vga zajt rak hangba (halk sipolas scrollozaskor).

Valoszinuleg ha kezdettol fogva integralt hangkartyazok, akkor azt gondolnam, hogy ez a termeszetes. Mindenesetre mindenkinek azt javaslom, aki nem tette, probaljon ki egy kulon hangkartyat, megeri.
Érdekes, de így van. 16KHz környékén vág, mert az emberi fül hallástartománya ott kb véget ér. A levágott magasakat megpróbálja dinamikával kiküszöbölni ezért hallhatod "élethûbbnek" az mp3-mat. Egyébként kódolója válogatja, hogy hogyan dolgozik.

A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!

"Ha több mindent levág, akkor úgy tûnik mintha több minden lenne benne"

Érdekes 😊
smv
A hiba valószinûleg az, hogy az mp3 ugye többmindent levág, ígyhangerõ számításnál hangosabb lesz az mp3 a lejátszón, ergó úgy tünik, mintha többminden bennelenne. Persze ezt csak tippelem.

Starcraft + Diablo III - esemve

Hát igen! Régi szép idõk! Akkoriban nekem is volt és nagyon meg voltam vele elégedve.
az awe64-nek nagyon király hangja van, a szívem szakadt meg utána amikor az új alaplapban már nem volt helye, mert ISA-slotos szegényke. A mostani audigy4-esemet simán veri szerintem.

És szerintem azért nem egy egetverõ kiadás pl. egy audigy 4 oem
Úgy fél éve még alaplapi hangkártyával ment a pc-m! Asus K8N-E Deluxe alaplap. Gyakran nézek Dvd filmet és hallgatok zenét! Egy fadobozos hangrendszer van a géphez kötve. Aztán vettem egy Audigy 4-et , és sokkal jobb lett a hangzás!
Sokszor leírják hogy egy csöppet talán jobb lesz , meg nem nagyon lehet érzékelni a hangkülömbséget! Szerintem érezhetõen feljavult a hangzás! + még annyit , hogy olyanok írnak általában véleményt ,akik még nem is próbálták külön hangkártyával a hangzást. Pl: nézzétek meg a doom filmet 5.1 Dts -ben mind a kettõ hangkártya fajtán!
Hát ja, jellemzõ, hogy arra mennek rá, hogy az egy szem 1kHz-es színuszjellel mért torzítást extrém alacsonyra szorítsák, de ez igazából semmit sem mond arról, hogy reagál az erõsítõ az összetett zenei hangokra.

igen, Linux kontra Windows vita, annak sosem lesz vége.
De itt még nem olvashattunk fikázós hozzászólást, az szerintem tény, hogy a hang eszközöket elhanyagolják. Elrecseg valami és jó. Ezt tapasztaltam is. Sõt Thomson szervízben, mert vinni kellett a hi-fit, - a magnója nem jó a mai napig sem - ott mondta a szereleõ, hogy az autdiót elhanyagolja a legtöbb gyártó, a véleménye szerint azért gyártják, hogy meglegyen a készlet ( video, tv, dvd, hifi ) Különben is, egy jó minõségû fülesre is vadászni kell, mert nagyon hamar tönkre megy, a hangfalak jó részének sem túl jó a hanghûsége. Persze azokról beszélek amire horribilis teljesítmény-értéket írnak, nem a normális eszközökrõl, bár némelyikben van azok közül is kivetni való. Próbáld ki, gyártasz két hangfalat. Az egyikre ráírod a névleges zenei teljesítményét, a másikra a szokásos PMPO-t, teygük fel, mind a kettõ jól néz ki. Ha a PMPO mellé odaírod a névleges zenei teljesítményt, amelyiken nincs ott a horriblis érték nem fog elkelni, csak olyan veszi meg, aki ért is hozzá... De ha a PMPO-s még emellé úgy szól, mint egy konzerves doboz, akkor is kelendõbb lesz. Hasonló a helyzet az erõsítõk, és egyéb eszközök terén is.

Az alaplapokra elég gyenge D/A-kat (digitális->analóg jelátalakító) tesznek. Nem recseg, csak éppen nem lesz valami tiszta a hang, összemossa a hangokat, stb. Nem akarlak én mindenáron másra rábeszélni, de azért majd egyszer kipróbálhatnál mást is.

Mike at home
<#eljen>

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

-"valami" 😊
"Talán mindenkinek jobb lenne ha kicsit toleránsabb lenne és nem állandóan a fikázás menne. Ahogy elõbb írtam, inkább építõ jellegû hozzászólások kellenének."

Nem látok én itt valami semmi fikázást, amivel nem értessz egyet emeld ki, és nevezd meg. 😊
sokan írjátok hogy recseg az alaplapi
hát nemtom én már egy lassan 6 éves alaplapi hangkártyával hallgatok zenét, játszottam (azért múlt idõ mert abbahagytam) és nekem egyáltalán nem recseg.
akkor tényleg szar volt a hang amikor kis 20centi magas 8 centi széles és 10 centi mély cuccból jött a hang, de most egy régi samsung hifi és annak hangfalai vannak rákötve, mindkét hangfalban 3 membrán (mély magas közép vagy mi, nem értek hozzá annyira) és egy marshall gitárerõsítõ van berakva hátsó hangszóróként. és nem recseg. alapzaj nincs, jól szól, nem recseg. mp3 eleve nem olyan minõség hogy hû, de azért ilyen 320kbps az már szerintem bõven jó. és sztem nem igénytelen dolog az alaplapi hangkártya, és nem szégyen az ha valakinek nem fél millás gépe van, (igen mindjárt írja valami gamer hogy fél millából õ még a gépházat sem tudja megcsináltatni 😊 ) szerintem mindenkinek a saját igényére megfelelõ gép elég. Itt kéne változtatni a felfogáson, hogy ami jó valakinek, az jó. Ha õ azt szereti akkor felesleges megpróbálni másra rábeszélni. SG-t nézem régóta állandóan megy egymás fikázása. És ez nem csak az SG-n van. De nem értem miért nem lehet felfogni hogy ha valakinek pl jó a winxp, linux, osx, vagy bármi, és másnak ez nem káros, akkor szerintem olyan mindegy hogy ezt az üzenetet pl windows alapú rendszerrõl küldöm vagy linuxos géprõl. Inkább építõ jellegû kritika kéne mint a villogás, és egymás megalázása. Talán mindenkinek jobb lenne ha kicsit toleránsabb lenne és nem állandóan a fikázás menne. Ahogy elõbb írtam, inkább építõ jellegû hozzászólások kellenének.
Már nem foglalkozok vele annyit, kiadásra nem is gondoltam. Fõleg, mert amiket elkészítettem mind olyan furcsa volt, úgy írhatnm le; mûanyagos hangzása volt, vagy mintha egy tökéletesen simára csiszolt, fehér, matt márványokkal teli teremben sétálnál. A vocal is élettelennek hangzott, hiába csavargattam. Ezt sok tuc tuc zenén is hallani, amit sosem hallott nevû elõadók játszanak. Nem is hallgatom, csak néha bele-bele mikor hoznak pár zenét. Hasonló a tapasztalatom a Traktornál is( bár be lehet állítani ), még a VirtualDJ elmegy. Ezek miatt nem sok kedvem maradt a zenéléshez. De az tagadhatalan, hogy visszajátszásra, játékokhoz kiváló, akkor szép hangot ad. Trackmania Nations zenéje betölti az egész szobát, igaz ez már a hangrendszeren is múlik...

WinXP alapbol tamogatja es kell 1 patch neki amit innen tudsz leszedni:
http://syserr.hu/mx300/au30xp.zip
Ezutan van EQ meg minden ami kell 😊
Win2003ra meg ez kell: http://syserr.hu/mx300/Aureal_AU8830_2568.zip
Linux meg ugye alapbol tamogatja. ALSAval megy tokeletesen, keveron van annyi poti hogy el se lehet mar rajta igazodni 😊
Ugy tudom BEOS alatt is ment.

https://onlinestream.hu/ - A legtöbb magyar rádió és TV egy helyen!

"Mert olyan érzésem van mintha szebben szolnának a mélyek és a magasok ha ezen állítok mint ha Winamp EQ-ján."

Hát igen a WinAMP beépített EQ-ja ritka gyenge, nem véletlenül van egy csomó EQ plugin hozzá. (Egyébként az EQ-t még mindig könnyebb viszonylag jó minõségben megoldani, mint az SRC-t. Na persze mindent el lehet rontani. Bár azt hiszem, az újabb verziókban már jobb.)

Talán kicsit félreérthetõ voltam: az összes Live! és Audigy x 48kHz-re SRC-zi a 44.1kHz-t (lejátszáskor is, digizéskor is). (Az összes AC-97-re alapozott megoldás ezt csinálja, csak kicsit jobb minõségben, szoftveresen, nem spórolósan megoldott DSP-s alapon.) A (DSP-s) EQ-s, egyéb effektes dolog a 96/192kHz-es hangokra vonatkozott.

Az LCD minõsége nem csak az ártól függ. Drágán is lehet kapni nagyméretû, de TN panelos monitort, aminek persze gyengék lesznek a színei, és kicsi a szöge.

Ezzel szemben egy S-IPS (a sima IPS még nem olyan jó) vagy (S-)PVA panelos monitor (ami van 100 alatt is, csak 20-30%-kal drágább, mint az ugyanolyan méretû TN-es) ma már akár DTP-re is jó, mert teljesen jók a színei, és oldalról is kb. úgy néz ki, mint egy CRT (a "vastag" üveg miatt a CRT képe sem tökéletes már annyira oldalról).

A villogás hiánya mellett a tûélesség (natív bontásban használva) ami miatt elõnyös. (A CRT sosem lehet ennyire éles, mert sosem esnek egybe a megjelenítendõ kép pixelei a fizikai pixelekkel.)

(Szal minõségre jónak tûnik, csak egy SRC nélküli megoldáshoz képest mûies, mûanyag.)

"Tetsuo: A már említett hangkártyával már próbáltam zeneszerkesztést, alapfokon használható arra is, elég jó eredménnyel. FL Studio és TraktorDJ megy rajta szépen."

De itt jön be az a dolog, hogy ha 44.1kHz-es hanggal dolgozol, azt a kártya gyenge minõségben konvertálgatja (lejátszáskor is és digizéskor is). Lehet, te nem hallod, v. hozzászoksz, de aki nincs hozzászokva, észreveszi (talán nem tudatosan, csak azt érzi, hogy olyan mûies a hang). Bár ha nem digizel, és csak meghallgatod a kártyán keresztül, akkor nem olyan nagy probléma (csak nem teljesen azt fogod hallani, amit más, aki máshogy hallgatja, legalábbis jobb hangcuccon). Zenélésre ma már inkább minimum egy X-Fi (minimum az Xtreme Music), vagy valamilyen zenélésre tervezett kártya!

NeoMaN
😄DDDDDDD

Hátjah.
Aureal Vortex karim volt a legjobb, emléxm direkt Quake3 miatt vettem, mert azt támogatta natív. Aztán az elsõ peccsel kikerült belõle, és Aureal meg is halt. Pedig verte a DirecSoundot és az EAX-ot.

Mike at home
nálam ezt a munkehelyen csinálják a megátalkodott kollégák

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

NeoMaN
DFX Enchancerre keress rá, nagyot dob a hangzáson.

Én azon szoktam sírva fakadni, amikor haver bebrúzol winampba valami igénytelen kattogós zenét, és a tûréshatár felett hallgatja az aktív hangszórókon. Tudjátok, ami olyat, h mély hang például, nem látott soha. Meg úgy általában szar az egész. És egyszerûen nem képes belátni, hogy amit tesz, az borzalmas.

Én megmondom, nekem sincs pénzem másra, tehát rákényszerülök az integráltra, de én annyival megoldottam, hogy szereztem egy jobbnak mondható minõségû 2.1-et, ami azért mérföldkövekkel jobb mint egy kis vacak aktív hanszóró. Így kellemesebb. És ha még van valami plusz progid finomhangolni a karit, akkor azért ezekbõl is ki lehet hozni valamit, ha nem is a legjobbat.

http://changemydesk.net - oszt\' nézzedmánmeg! :)

Tetsuo
A Fruity Loops egy jó program. Gyakorlásra, de nem -kiadandó- zeneírásra.
Az Audigy kártyák pedig még szvsz gyakorlásra sem (nagyon) jók.. persze a szükség törvényt bont, kénytelen vok én is egy A2-el szenvedni.
Ez kicsit olyan sznob szövegnek hangzik, de ha kipróbálsz egy EMU 1212m kártyán egy új Cubase-t, onnantól csak arra gyûjtessz! 😊

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Mike at home
és minõsítgetések nélkül ugyanezt nem tudtad volna leirni?

A parasztank jó a beépített is, úgyis süket, a haverjaim 90%-a csak betolja a winampot összevissza széttolja az equalizert aztán uccu neki, onnan meg már mind1 mirõl jön ki a hang. Én meg beérem a Live-ommal, zenét úgyis a hifimen hallgatok az meg kicsit high-endebb.(JMLab hangfal + ROTEL Cd, erõsítõ)

(max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett)

Mike at home
gondolom az MX300-ast nem winfos alatt használad, vagy ha igen, milyen driverekkel?

Mike at home
tudod van aki nem 2000 óta pc-zik, hanem mondjuk 90 óta

"Eddigi hangkártyáim: AWE32 ISA, AWE 64 PCI, Aureal Vortex, Audigy 4."

Elsõ három nekem is megvolt😊

AWE32-es tapasztalatokkal csak egyetérteni tudok. Nekem a legelsõ gépemben volt ilyen, és emlékszem, köröket-karikákat vert szinte mindenre, ami akkoriban ismerõsöknek volt. Amúgy anno még hallottam Turtle Beach kártyákat, azok eszméletlen jók voltak.

Integrált alaplapi hangkeltõkkel csak rossz tapasztalataim voltak eddig (a laptopom erõs kivételével, valami intel ketyere + JBL beépített sztereo, egész korrekt). Most egy Terratec 7.1-et nyüstölök, személy szerint jobbnak érzem, mint a populár Audigy-ket (igaz, X-Fi kártyát nem hallottam még), meg majd a késõbbiekben tervezem egy Phase (valószínûleg 28-as) beszerzését.

Amúgy teljesen mindegy, milyen hangkártya van a gépben, ameddig a populáris technika az, hogy az átlagember megveszi a paraszt-highend mûanyag 5.1-et párezerért, ami abból a szempontból elõrelépés a TESCO-s aktív sztereótól, hogy 5+1 forrásból kotyog és cicceg az egész.

A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing

nekem van egy videologic sonic fury-m és állítom sokkalta jobb ennek az 5-6 éves hangkártyának a hangja, mint egy integrált szutyok.
az mp3 pedig szvsz lidércesen rosszabb minõséget produkál mint az ogg. 128kbs -es mp3-ban mikor hallani szépen egy cintányért? tompa nagyfrekvenciás puffogások..

\"The voices are back... Excellent.\"

Mindig is tudtam hogy sz*rok az integralt hangkarik. Rogton 3 pelda hogy miert:
1. Eset: szomszed gepe ami egy celeron 600@900 512 rammal: Virtual DJ szaggatott az alaplapi hangkarival, UT2004 meg rendesen diafilm volt (ez a regi gep amugy is betett neki). Beleraktam egy osregi SB16ot ami ugye ISAs 😊, es lass csodat, elkezdett tokeletesen mukodni minden. Meg az UT2004 is jatszhato lett ezen a muzealis gepen, pedig a hangkari ISAs!
2. Eset: itthoni gep: AMD64 3000+@2700, Asus a8n-e lap. Es szinten az UT2004 ami ugye ezen a gepen megy mint a kisangyal. Game hangja (igaz hogy ritkan de) beszaggatott, Virtual DJ hasznalhatatlan, termeszetesen minden driver a legujabb. Jatek SBaudigyvel tokeletes, Virtualdjhez meg beraktam a jo oreg MX300ast (AU8830) es meglepo modon siman megy minden 2 hangkarival😊
3. Eset: valami HP notebook mobile celeron procival. Gondoltam felrakom ra Win2003at mert az ugye gyorsabb mint az XP es majd milyen jo lesz, menni fog majd mint a szelvesz. Minden fel is ment siman, csak hat a hanggal akadt nemi problema. Win2003ra egyszeruen nem lehetett felrakni a driveret. Ha mar ugyis elk*rtam az idot akkor mar olyan mindegy, kiprobaltam egy linuxot is. Persze hogy az se latta a hangkarit😊 Aztan jott az XP amivel ment. (Ennel a hangcucc vmi elvarazsolt intel HD audionak nevezett takolmany volt.)

https://onlinestream.hu/ - A legtöbb magyar rádió és TV egy helyen!

Tinman
Alaplapomon ilyen van: C-Media High Definition Audio 8-channel CODEC
Coaxial, Optical S/PDIF out on back I/O port
Features DolbyR Digital Live technology

Kb. 2 napig szívtam vele, de utánna is játékok alatt begerjedt, bugzott minden baja volt.
Eluntam, vettem egy Audigy 4-et, persze a buzzancs forgalmazó nem adott hozzá semmilyen telepítõt, így netrõl kellett levadászni. Kemény küzdelem volt, de megérte.
Nagyon elégedett vagyok vele, sõt még 64 bites oprendszer alatt is próbáltam jó fél évig és ott sem volt vele semmi gondom.

Eddigi hangkártyáim: AWE32 ISA, AWE 64 PCI, Aureal Vortex, Audigy 4.

Soha még olyan tiszta, erõteljes és szép hangzást nem hallottam, mint amit az õsöreg AWE 32 tudott, mely mellesleg akkora volt, mint manapság a 8800GTS/GTX VGA.
Az Aureal is nagyon jól szólt, de garancia lejárta után 1 hónappal teljesen tönkrement. Creative kártyám még nem ment tönkre, az AWE 64-em a "kisgépben" már 8-9 éves is lehet, de szvsz tisztább hangot ad ki magából, mint a mostani hangkártyám.

Az alaplapi hangkártyáktól már hányingerem van. Nem olcsó alaplapokat veszek -amikor váltok-, de eddig mindig csalódtam az alaplapi audioban. Folyamatosan áthallások, mozgatom az egeret és hallom a hanszórókból, felpörög jobban a CPU venti az is zavarja, vinyó felpörög hallom a hangszórokból stb.
Különálló hangkártyáknál még soha nem volt ilyen gondom.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Molnibalage
Na, nevetni fogtok. A 2003 októberében vett alaplapomban volt 5.1-es integrált hangkártya, azon amit 2006 októberében vettem abba meg NEM volt csak, 4.1-es! 3 ropiér még vehettem bele azt is. Namármost megnéztem a többi hangkárzyát is, azok 20-tól felefele a csillagos égig vannak. Na ez az a kategória, ami az átlagnak nem kell, ezt SEMMIFÉLE reklámmal nem tudod megváltoztatni.

Mellesleg az "átlajúzert" nem kell lenézni, csak azért mert nem ért hozzá elég, ha valamelyik családtagja ért hozzá. Apám is csak annyira ért a géphez, hogy böngészni, meg keresni tud vele, de neki ez elég is. Viszont másból meg toppon van. Nem lehet mindenhez érteni és nem is kell.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

janos666
Szerintem hardveres, de mint lentebb írták, ha EQ-t használsz 48Khz-re lesz resamplezve az anyag.
rotator
Nekem tökéletesen megfelel az Audigy 2 ZS Platinum Pro, ennél lejjebb nem adhattam, mert különben nem tudtam volna összekábelezni a külsõ midi eszközökkel a cuccost, viszont játékra használom minimuk 50%-ban, szóval teljesen jó.

Én Ubuntu Linux alatt kényszerûltem ogg-re, mert alapértelmezeten csak azt támogatta a rendszer.
Nos bár fintorogtam elõszõr, de a CD-im közûl párat bevittem a gépre és nem csalódtam. Szerintem is szebben szól mint az mp3.
De szerintem egy wma is szebben tud szolni ugyanolyan bitrata mellet mint egy mp3.

-----
Viszont lenti kédésemet megismételném: az SB kártyák EQ-ja az harveres vagy szoftveres?
Mert ugye az SB kártyák az SB Pro óta mind tartalmaznak egy mély és magas hang állítási lehetõséget.

Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV

Nem adom kölcsön a gyûjteményem, de veri az mp3-mat ;-)

A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!

Az mp3-ból ogg-ba konvertálás az ami szétbassza a dolgokat, ha tömörítetlen a forrás akkor semmi probléma nincsen (akkor az aoTuV-os ogg simán lesöpri az egész mezõnyt)

ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL

Biztos csak én vagyok a peches, de még jól hangzó ogg-ot nem hallottam. MP3-at viszont már igen. Szerencsére az élet hangjai (a környezeti hangok, stb) mindenféle tömörítési hibát nélkülöznek 😊
Sanyix
Ahaha megvan a megoldás. Az eq összes csúszkáját lejjebb húztam 7db-vel, bár így a hangerõt nagyobbra kell állítani ugyanahhoz a hangerõhöz mint eddig, de már nem torzul, de nembaj a hangerõ még így is messze van a maxtól 😊

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sanyix
Hát elõszöris érdemes a legújabb hivatalos oggenc-et használni, és még vannak a moddolt oggenc-ek, pl az aotuv félérõl jókat mondanak nagyon(bár nekem valami nem stimmelt vele), de lehet hogy van olyan moddolt is amit inkább elqrtak, talán ilyet fogtál ki 😊.
Ha a legújabbat használtad és szted jobb hangot adott az mp3, akkor vagy rosszul hallasz, vagy annyira megszoktad az mp3 hibáit hogy más már szokatlan, vagy valamit tényleg elcsesztél. Merthogy tesztek szerint is sokkal jobb minõségû hangot ad az ogg, és akitõl hallottam hogy összehasonlította, mind azt mondta, hogy az ogg jobb, köztük énis. Na meg leírhatnád hogy miben volt szted szebb hangja az mp3-nak, mert lehet hogy más dolog van a háttérben.

Egyébként én úgy mentem ogg-ban a zenéimet, hogy megpróbálom losslessben beszerezni, és aztán konvert ogg-ra. veszteségesbõl oggba konvertálás kizárt.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Ez az igénytelen szint, nem pedig a normál 😊 Egyébként az emberek nem hülyék, kevés pénzbõl sokan nagyon megnézik mire költik...
Vedd figyelembe azt is, hogy MA mit jelent az hogy átlag user. Bemegy a Te$coba vagy a Media M...ba, vagy valami hasonló helyre, vesz egy konfigot, de azt sem tudja, mi van a dobozban... Mindegy hogy milyen proci van a gépben, az átlag user szerint pénégyes oszt' kész... Megkérdezed tõle, hogy mennyi memória van benne, azt mondja hogy 120giga 😊Ma már ez a réteg az átlag user... Neki nem fogsz SB-t eladni, legfeljebb akkor, ha ráírod hogy 1000Watt 😊