Elgondolkodtató feladatok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
1. Ha kettesével lépkedünk, a törés után pedig egyet lépünk vissza: max 18 dobás
2. Ha hármasával lépkedünk, a törés után pedig egyesével lépünk felfelé az utolsó biztonságos emeletrõl: max 14 dobás
3. Négyesével: max 12 dobás
4. Ötösével: max 11 dobás
5. Hatosával: max 11 dobás
6. Hetesével: max 11 dobás
7. Nyolcasával: max 11 dobás
8. Kilencesével: max 12 dobás
Tehát 5,6,7,8-asával lépkedve maximum 11 dobásra van szükségünk.
n=lépkedések nagysága
dobás = 36 mod n + n - 1
Ha hibás a számolás szóljatok.
az utolsó ismert biztonságos emelet: b.
ha csak egy tojás lenne, akkor mi lenne?
b: biztonságos.
b+1: kipróbálható, legfeljebb törik és akkor b az eredmény.
b+2: ha kipróbáljuk és törik, akkor nem tudjuk, hogy b+1 jó lett volna-e.
tehát egy tojással egyet léphetünk.
két tojással?
több lehetõség van.
1: kockáztatunk és felmegyünk valameddig,(pl) feléig. dobunk, ha nem törik, irány felfelé a 3/4-ig stb, amíg nem törik. ztán az elsõ törésnél az utolsó biztonságosról fellépdelünk egyesével.
2: ha nem a feléig, hanem valahanyad részéig megyünk elsõre, aztán ha törik, egyesével araszolunk.
3: biztosra megyünk és kettõt lépünk fel, egyiket dobjuk, ha törik, akkor b+1-rõl a másikat, így b, b+1, b+2 mérve van, tehát tudjuk.
értékeljük.
1: legrosszabb eset, ha felérõl (18) törik és egyesével kell felmásznunk a 17-ikre, így 18-at dobtunk.
2: ?
3: a legrosszabb esttben a tetõ alá (b=36, vagy 37) megyünk, kettesével, vagyis 18+1=19-et dobunk.
a megoldás valószínûleg a 2-es rajtszámnál van, de sajna nincs több idõm...
Ez az aláírás helye. Ide mindenki okos dolgokat írogat.
Megfigyeltem, hogy ugyanezt a feladatot el lehet készíteni többféle méretben is. De csak akkor mûködik, ha a háromszögek oldalai kettõvel egymásutáni fibonaccik. Tehát a lenti esetben is errõl van szó, mert mindkét háromszög fibonacci oldalakkal bír: 5:2 és 8:3. Ha sorba teszed, akkor: 2, 3, 5, 8 fibonacci-sor részletet kapod.
Érdekes nem?!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ha valaki tudja mi a megoldás, én kíváncsi lennék.

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Adott egy 30fokos szög, szárai között pedig egy P pont.
Szerkessz egy 5cm-es szakaszt, mely áthalad a P ponton és végpontjai 1-1 szögszáron fekszenek.
Már egy hete ezzel kínlódom, nem tudom megoldani, segítsetek!
1. 2k-1k
(átmegy 2 kannibál; kiszál 1, 1 visszamegy)
2. 2k-1k
3. 2p-1p+1k
(átmegy 2 pap; kiszál 1, 1 kannibál visszamegy)
4. 2p-2p+1k
(átmegy 2 pap; kiszál 2, 1 kannibál visszamegy)
5. 2k-1k
6. 2k-2k
(átmegy 2 kannibál; kiszál 2)
púúúúú
link
Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]
szóval nem rossz krédések csak nem ide valóak, ennyi
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
„Ha meg lehetne menteni Magyarországot három aranyforinton, nem hiszem találnék-e három embert, aki ezt a három forintot ide adná”
A győzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!
„Ha meg lehetne menteni Magyarországot három aranyforinton, nem hiszem találnék-e három embert, aki ezt a három forintot ide adná”
ASUS P5B | Core2 Duo-2,4GHz/1066MHz (E6600) | 2GB 800MHz DDR-II Geil Ultra | ASUS GTX 650 Ti DC | SB Creative X-Fi XtremeMusic
Az ékszerész szemügyre veszi a láncdarabokat.
- Egy tallért számítok egy láncszem megbontásáért, és egy tallért azért, hogy újból összeforrasztom. Hogy összeíllítsam a darabokat, mindegyiken egy-egy szemet kell megbontanom és összeforrasztanom. Így kapcsolom egyik láncdarabot a másikhoz. Ez összesen 4 láncszem megbontását jelenti, 8 tallérba kerül.
Azonban Alexandrának csak 7 tallérja volt.
- Nincs elég pénzem - mondta szomorúan. - Pedig abban reménykedtem, hogy ma este már felvhetem ezt a nyakláncot. De hát ez nem érdekes...
Alexandra összeszedte a darabokat, és kifelé indult az üzletbõl.
Az ékszerész utánaszólt:
- Várjon! Kigondoltam valami mást
Hogyan lehet a láncot olcsóbban összerakni?
Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]
Egyébként otthon van a könyvem, amiben ilyen logikai fejtörõk vannak még, szóval úgy kb jövõ hét elején tudok majd még írni.
Egyébként a megoldások jók:
a kapcsolóknál kettõt felkapcsolunk, majd néhány perc múlva az egyiket lekapcsoljuk, s a bent lévõ meleg izzó tartozik a lekapcsolthoz, az égõ izzó a felkapcsolthoz, a hideg izzó a hozzányúlatlan (de cép magyar szó) kapcsolóhoz;
a könyvekben valóban mindig jobb oldalon van a páratlan, bal oldalon a páros oldalszám, úgyhogy a 313. és 314. oldal között nincs semmi;
a kamionos leengedte a kerekeket
x=gyök(-1) esetén.
de csak azért nehéz, mert nem mondtam meg hogy milyen számok körében keresem a megoldást.
ezért az általános iskolás azt válaszolja, hogy nincs megoldása.
és igaza is van, mert pont azt hallgatta el a megoldásból, amit én a feladatból.
vagyis hogy a valós számok között.
a másodfokú egyenlet megoldóképlete simán használható, nem?
Legtöbbször a "nem létezik ilyen szám" választ kaptam, ezért kicsit meglep, hogy így élbõl tudtad...
egyébként
x²-x-1=0 után x1=φ x2=1-φ
φ = az irracionális fi-szám (értéke körülbelül 1,618)
(ami az aranymetszés száma)
Egy egyszerû(nek tûnõ) feladvány:
x²-x=1 esetén x=?
A győzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!
a villanykapcsolósat már láttam többször is, sose tudtam a megoldását, most se tudom 😊
Vivimos por ti, vence por nosotros.
Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.