Bezárják az Iskolámat!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én speciel nagyon örülök a változtatásoknak, amik nálunk történtek. Ritkították ugyan a buszjáratokat, viszont kétszer annyi vonat közlekedik, mint eddig! A buszjáratok meg napközben egyébként sem voltak kihasználtak, ezeket megszüntették (aki utazni akar, az megy vonattal, közvetlen egymás mellett van a két állomás), reggelre és estére viszont betettek plusz járatokat.

Egyébként nem tudom mekkora Érd, de nekem gyalog húsz percig tart az út az állomásig. Most akkor sírjak, hogy nem áll meg a házunk elõtt a busz?

"Te beszéltél arról, hogy milyen racionális vagy..."

És megcáfoltam volna ezt az állításomat?

"Szerintem egyszerûbb lenne túllépni azon, hogy kormány-ellenzék viszonyában alakítsuk ki véleményünket egy kérdés ügyében."

Mert ha leírom a véleményemet, ami történetesen egybe esik a kormány álláspontjával, akkor ez csakis a PR szövegeknek való bedõlést jelentheti, és csakis mocskos emeszpés lehetek... Hát persze. Érdekes logikád van.

"ha annyira érdekel a téma, nézz jobban utána, ne csak a kormánypárti nyilatkozatokra támaszkodj!"

Honnan veszed hogy nem nézek utána? Honnan veszed, hogy csak kormánypárti nyilatkozatokra támaszkodok? Ismerem én az ellenzék álláspontját is, és ennek tudatában is az a véleményem, amit leírtam. Baj???

Kórház? Vasút? Iskola? Sokkal nagyobb távolság? A Pestiek majd kétszer annyit utaznak a melóhelyükre mint az európai átlag tudomásom szerint. Mivel a közlekedésben is van némi tapasztalata az itt jelenlévõknek ezért szükségtelen ecsetelnem, hogy az unió normái szerint "akkor van tele egy tömegközlekedésben résztvevõ busz ha 60%-os telítettségû" nem illik épp magyarországra. Sebaj! Érden 130 induló buszból lehúztak 50-et (!!!) Megmagyarázták azzal, hogy olcsóbb és gyorsabb ezért az emberek maguk kezdtek el vonatra átszokni. Ezzel szinte kardére hányva a volánt és 9% (!!!)-os utasszámcsökkenést észleltek ezért 38.5 %-kal csökkentették a járatok számát. Ez igen! Hurrá! Azt a fránya érdi térképet meg elfelejtették elõvenni és megnézni, hogy mekkora kiterjedése van érdnek és mekkora szívás valakit a vonathoz zavarni a lakhelyétõl. Ha valaki nem tudná érd a második legnagyobb város pest megyében budapest után. egy páran bejárnak onnan.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Én csak racionálisan próbálom végiggondolni.

Te beszéltél arról, hogy milyen racionális vagy...
Kár ezen vitatkozni (kötözködni?), csak engem zavar, ha az unalomig ismert dumát elolvasom századjára, ráadásul intellektuálisan a többi társalgó fölé próbálja magát helyezni ezzel az ember.

Szerintem egyszerûbb lenne túllépni azon, hogy kormány-ellenzék viszonyában alakítsuk ki véleményünket egy kérdés ügyében. A PR szövegeknek való bedõlést szintén nem tartom követendõ magatartásnak, ha annyira érdekel a téma, nézz jobban utána, ne csak a kormánypárti nyilatkozatokra támaszkodj! Ha ezt a hozzáállást követnék az emeberek valóban racionálisabban alkodhatnának, valóban saját véleményt.
Sajnos eddig nem nagyon írt senki összevethetõ ellenérveket. Az én kommentem azért egyoldalú, mert én csak a saját véleményemet írtam le... ugye milyen meglepõ...

A racionális végiggondoláshoz hozzátartozik a különbözõ érvek összevetése, a Te kommentedet egyoldalúnak, és túlon-túl ismerõsnek találtam.
Racionális végiggondolás. Ami sok dologban egyezik a "hivatalos dumával"...

Racionális végiggondolás? Ez inkább a hivatalos duma bemagolásának tûnik...
Persze racionalizálni kell a dolgokat, de kellemetlen, amikor összevonják több falu iskoláját, indenki utazhat, felduzzadt létszámú osztályok, már így is kezdenek elhalni egyes falvak...

A tanárok száma pedig egyre kevesebb a diákokhoz képest, nekem is van tanár ismerõsön, egyre csökkenõ oktatási színvonalt látok. Érdekes összehasonlítani egy mai tankönyvet az én korombelivel. Több információt tartalmat, de túl kuszán van megfogalmazva egy 8-12 éves gyereknek. Mindez a várhatóan növekvõ osztálylétszámokkal együtt sajnos nem ad okot a bizakodásra.
Én csak racionálisan próbálom végiggondolni. Te hol látod benne a hazugságot?

Mo.Organ
<#eljen>
Ezt a gondolkodást szeretem, ez az ország így is csak a segélyek országa Most már nem csak a tenyereket kellene tartani.

#2217 : Menet közben kell az önbizalmat megszerezni

B0B0
Ez alapján a filozófia alapján pont a vasutat nem kéne megszüntetni (ugye oda is kell jutni valahogy).

Amúgy meg az nem útja a változásnak, hogy mindent lecsükkentünk, de nincsenek meg hozzá a feltételek. Ugye te mondtad, hogy a nyugatiak fejlettebbek ezen a téren. De mi még nem vagyunk annyira fejlettek!!!! Következésképp talán nem kéne ritkítani az intézményeket. Elõbb talán "fekl kéne fejlõdni", után jöhetne ez a pont. Csakhát ugye nem megélhetési politikát kéne folytatni és lenyelni minden spórolt pénzt. Na de nálam vége a politikának, csak azért írtam le, hogy lásd, a többieknek mi a bajuk.

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

89
és honnan tudod, hogy ez az egész reformosdi, fejlesztõsdi megint nem csak egy HAZUGSÁG???

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

Ez tendencia, nem lesz SOKKAL több gyerek egyik pillanatról a másikra...

Iskolabezárás, kórházbezárás, vasútpálya-megszüntetés... Amikor ezekrõl van szó, a tömeg elkezd érzelgõsködni, ragaszkodik a jól megszokott dolgokhoz, de eszébe sem jut, hogy õ saját maga finanszírozza ezt a mértéktelen pazarlást, és a büdös életbe nem jutunk egyrõl a kettõre ezzel a buta mindenhez ragaszkodással. Igazuk van azoknak, akik azzal jönnek, hogy nyugaton adott lakosságra kevesebb iskola/kórház/vasút jut, ráadásul sokkal nagyobb távolságok vannak, ahová el kell jutni... Viszont fejlettebbek és jobban szervezettek az intézmények, fejlettebb az infrastruktúra, ezáltal könnyebb a közlekedés és sokkal jobb szolgáltatást kapunk. A mostani reformoklényege is ez lenne, és biztos hogy sok embernek sérti az érdekeit, de ha nem tesszük meg az elsõ lépéseket, akkor marad minden a régiben, és lehúzhatjuk magunkat.

89
<#falbav>

Checkerboy
Nálunk ezellen (mármint a leghülyébbvagyokazosztályban dolog ellen) folyton a hülyék (akik jóval többen voltak mint az értelmiségiek) strébereknek nevezték a nem éppen oly hülye társaikat. Persze ez általánosban volt/van így de õk úgy jól érezték magukat , h hülyék meg minden csak ne legyenek stréberek...

Amikor az eget nézem, csak téged látlak. Amikor a napot nézem, csak téged látlak. Amikor a hegyeket nézem, csak téged látlak. Állj már arrébb mert nem látok tőled semmit!

89
és honnan tudod hogy 10 év múlva nem lesz-e sokkal több gyerek???
akkor meg az lesz a baj, hogy megszûntették az iskolákat...

89
nálunk minden osztályban közel 40 diák van...

armageddon666
jó de az régen volt 😄 régi osztályképeket nézve (ballagó osztályokat kirakták) sokan voltak. de a mi meg utánunk jövõ évfolyam már ilyen szegényes volt 😄

@

trogerzsiger
A mi sulinkat (tatabányai Széchényi suli) nem zárják be. Azt szeretném megtudni hogy más suliba is spórolások vannak vagy csak a mi sulink ilyen szerencsétlen?

sapkafej
basszák meg!
tény, hogy mostmár örülök, hogy ebbe az új iskolába járok, de a miénket is bezárták tavaly, és nehéz volt elszakadni. és mit nyittatok a helyén? modelliskolát, bazki!

György

Punker
mi 40-en voltunk, az évfolyam másik 2 osztálya 38 és 39 fõvel indult.....

(arra volt jó hogy könyebb volt lógni 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Scholes18
zárják is csak be õket, utálom a sulit!

Glory Glory Man United!!

Látjátok, annyi iskolát zárnak be, hogy a kevesebbet is eggyel kevesebb b-vel írom. 😊

Ez így jó is lenne, de bõven nincs keveseb gyerek...

Spaw: szívembõl szóltál, sajnos mostanában nem divat olvasottnak, tanultnak lenni. Helyette bejött a "mibõléljek" és "mibõltartsamelacsaládot" pofátlanság, meg a Nagy Elfogadtatási propaganda, hogy ha én nem tudok olvasni, a más kölyke se tudjon.

armageddon666
100-150 fõs osztályok? általános ahova jártam 1 osztályba maximum 20 gyerek volt... és nem hiszem hogy ez csak nálunk volt így...

@

Spaw
Igazad van,nem 8 órából áll.De 12-16 óra meló mellett kinek van ideje gyereket nevelni?Ezért van annyi karrierista,ezért nincsen gyerek,ezért fogy a népesség,ezért kell bezárni az iskolákat,ezért fogy az értelmiség.De sírni tényleg nem kell,lesz egy csómó Gyõzikénk!Bocs ha valakit megbántottam!

grizzly21
😊 mindent meg lehet magyarázni.
A kérdés az hogy miért most lett erre szükség?
Nem képesek megmondani hogy: pénz kell, ergo mindent elfojtunk. Hanem megindokolják: kevés a diák, tul sok az egyetemista, tul sok a korház, tul sok a vonat, stb stb stb

Mo.Organ
A tanárokat sajnálom én is. Bocsánat ha rosszul fogalmaztam. De egy kicsit azon is gondolkodni kell, hogy ha kevesebb a gyerek akkor kevesebb tanár is kell. Máskülönben, naiv az az ember aki azt hiszi, hogy a mai körülmények között egylábon is meg lehet élni. Ez nem így van. Sajnos azt a világot éljük ahol a munkaidõ nem 8 órábol áll.

Próbálok politikamentesen válaszolni.. Döbbentek állok az események elõtt. Klauzálba Gáborba jártam, megnéztem a listát és benne van a megszüntetendõk között. Párom a Kossuth Zsuzsában végzett anno, mondanom sem kell, hogy listás. Ismerõseim között akad olyan pár akinek mindkét tagja tanár és egyikük az utcára került. Nem irígylem. A bérüket már így is csökkentették az óraszámukat pedig növelték és mintegy kegyelemdöfésként a munkájukat vették el.
Cudar világot élünk.

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

B0B0
A tanárok, akik ugye eddig sem keresték magukat halálra, pedig úgy gondolkodnak következetesen, hogy kimennek külföldre és az értelmiség szépen elfogy magyarországon. Jó hozzáállás, de tényleg

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

Sir Quno Jedi
Szegény pedagógusokat meg ha átképzik official tenyésztõ-brigádokká és sok-sok kisded jön a napvilágra egy éven belül, akkor 1-3-6 éven belül szép lassan visszakaphatják a régi állásukat (hacsak nem maradnak meg inkább inkubátornak), mivel lesz elég gyerek!

Vissza a Gyermekvárost!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Spaw
ejha Szeretném ha elmondanád annak a pár ezer állástalan pedagógusnak,hogy gondolkodjon következetesen.Hátha megértik.

Mo.Organ
Ha kevés a gyerek kevesebb ovóda és iskola kell. Ebböl adódik hogy kevesebb tanár is elegendõ. Nem sirni kell hanem következetesen gondolkodni.

Spaw
Most látom hogy a Földest is bezárják.A volt tanáraimat sajnálom,bár már nem sokan vannak ott.Szégyen az országnak hogy a pedagógusait az utcára küldi.

minek iskolába járni miért ne lehetne online oktatás?

Csacsi
Nem akarok nagyon eltérni, meg bant sem kapni, de szerintem bizonyos mostanában történt "intézkedések" szerintem mindenkit érintenek (gáz, villany, stb).

De off vége.

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

akyyy
nyugi akik szavaztak lehet azokat nem érinti😄😄

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Csacsi
"Nem kell félni....nem fog fájni"

Azért kíváncsi lennék mi lesz az ottani tanárokkal, takarítókkal, konyhásokkal, és egyéb ott dolgozó emberekkel?

Nem beszélve a gyerekekrõl, akiknek lehet naponta 1 óra plusz kell utazniuk, így már lehet bérletet kell venni. Sajnos nagyon kevesen állnak úgy, hogy ezt anyagilag is tudják finanszírozni.

Na mind1. Én csak ámulok, azon, ami ebben az országban folyik. De hát megszavazták az emberek, hát akkor élvezzék.

Igen, Igen.

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Sir Quno Jedi
Végülis az összes iskolát bezárhatják. Úgyis tanulatlan tömegekre van szükség ahhoz, hogy irányítani lehessen õket. A tömeg magától is hajlamos lustulni és nem képezni magát, ha ehhez még állami "támogatást" is kap, csak annál könnyebben szokik bele a rendbe.

Viszlát a sötét újkorban!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

scorpeeon
Erre a témára is csak azt tudom mondani, hogy:
igen, igen, magyarország, gyere bátran, igen igen igen!! <#idiota>

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

mesor
Lehet, hogy sok iskola van. De azt nekem senki se mondja, hogy az logikus, hogy egy olyan iskolát zárnak be ahová 1100-an járnak és többek között egxy olyan iskolába szórják szét õket ahol a feltöltéssel is csak 57%-os lesz a "kihasználtság". Tényleg nem lenne egyszerübb azt a párszáz diákot (tényleg párszáz) mert nem sokkal több 300 diáknál áthozni abba az iskolába ami majdnem 80%-os "kihasználtsággal üzemel". Inkább 1100 embert mozgatnak jobbra-balra.

Jah, hogy az épület a követségi negyedben van a VI.kerben és elég sokat ér az épület. Hát lehet hogy ez is bejátszik....

Bf2 topic 99K,120K! KisköcsögKör C4

ez azért nem ilyen (racionálisan) egyszerû

TommoT

R0sc0
statisztkia..
ne ezzel szurják már ki a szemunket?

hogyha egy hétig fostam egy hétig meg szorulásom volt akkor a statisztika szerint makk egézséges voltam? hát nem!

Kmarha
szüntetnék meg inkább a felesleges szakok tömkelegét.. talán néhány fõsuli és egyetem is beleférne

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

PíszLávJuniti
hiába jó volt szép volt, nem siratnám különösképpen, se ált-ot, se gimit.

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

Rage47
mennek másik suliba
sweech
nem zárják be 😊 nem mintha érdekelne

avcom
tiltakozom <#vigyor0>

atomboy
2. altalanos sulimat azert zartak be, mert oda koltozott egy szakkozepsuli. Aztan most 6 evvel kesobb azert zarjak be a 3.-at, mert odakoltozik az a bizonyos kozepsuli... -_-

BF2 100K 131K 133K TDU2: atomka