Bezárják az Iskolámat!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem akarok senkit megbántani, de oda elég zorall arcok járnak. Ha onnan el kell mennie pár embernek sztem befejezettnek lehet tekinteni a tanulományaikat.:S
Divatcsapatok OLÉ!
<#integet2>#integet2>
TommoT
TommoT
olvastam, hogy a GDPnek valami 30%át ellopák (vagy lehet rosszul fejezem ki magam, de meg lehet érteni)
a reformokról meg annyit, hogy a multiknak 0 plusz adót vezettek be vagy megszórítást
amúst most lehet, hogy új tanulók jönnek a sulimba, ha másikat bezárnak? az remek...így is sokan vagyunk
TommoT
Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!
Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!
egyébként meg mit gondolsz arról, hogy nemrég egy nõ szívrohamot kapott (ha jól emlékszem), elvitték a kórházba és megmentették
most az a kórház megszûnik, tehát ha megint lesz neki, meghal
megér emberéleteket ez a dolog? meg amúgy munkahelyeket?
és attól, hogy rohadt zsúfoltak lesznek a kórházak, nem lesz jobb
sajnos sok beteget ki kell majd engedniük, akiknek még kéne maradniuk, mert nem lesz hely
és így a betegségek is könnyebben terjednek egymást közt :s
TommoT
BMW 325 iX Rallye Car :)
Megjegyzem nagyobb társadalmi önszevezõ erõvel meg lehetne menteni iskolákat, csak ahhoz a szülõknek, a helyi lakosoknak, illetve az önkormányzatoknak bele kellene nyúlniuk a zsebükbe. Persze azért senki nem szeret fizetni, ami másnak ingyen van.
Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol
Egyébként én is az országos listát keresem, de sajnos nem találtam rá még.
Máshol is zárnak be sulikat vagy csak a fõvárosban?
Sorry az informálatlanságomért.
\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
"A dokumentum szerint integráció mellett jogutóddal megszûnik a Batthyány-Strattmann László Egészségügyi Szakképzõ Iskola és Gimnázium, a Dekoratõr Iskola, a Klauzál Gábor Mûszeripari Szakközépiskola és Szakiskola, a Kolos Richárd Fõvárosi Gyakorló Mûszaki Szakközépiskola és Szakiskola, a Kvassay Jenõ Mûszaki Szakközépiskola és Szakiskola. Ez a sors vár a Szabómester Szakképzõ Iskolára, a Szentágotai János Egészségügyi Szakképzõ Iskolára, a Hajnik Károly Közgazdasági Szakközépiskolára, az Irinyi János Környezetvédelmi és Vegyészeti Szakképzõ Iskolára, a Kelenföldi Mûszaki Szakközépiskolára és Szakiskolára, a Dér Miksa Szakközépiskolára, Szakiskolára és Kollégiumra, az Eötvös Loránd Szakközépiskolára és Szakiskolára, a Lengyel Gyula Kereskedelmi Szakközépiskolára, a Soós István Borászati Szakközépiskolára és Szakiskolára."
Forrás: ma.hu - A fõváros 21 szakképzõ iskola bezárását tervezi
Csak bele-bele olvasgattam a topicba, de azt pl elkaptam hogy a földest bezárnák...nos, nem tudom hány földes van az országban, de ha a miskolcit zárják be akkor kiborulok...
\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
A baj pedig nem a fölösleges iskolák bezárásával van...
Az egyik ált. iskolámat mondjuk megfelezték, de még régebben. Elvettek egy részt az épületbõl és Esti sulit csináltak belõle. Milyen változást okozott ez? Hát azt, hogy az osztályoknak osztálytermük lett és nem volt üres terem. Kevesebb számla stb...
Tudom, hogy most sok szakmai sulit zárnak be, de mi értelme van fennttartani õket, ha kevés diák jár oda?
pl. a kéményseprõ suli. Hiány van kéményseprõkbõl, de tavaly 1 srác vizsgázott le...
Divatcsapatok OLÉ!
Azt meg a helyedben nem nagyon hangzotatnám, hogy most kétszer annyi vonat közlekedik, mert a helyzet pont fordított és siralmas 😞
mert pl ha érdrõl van szó ez simán elképzelhetõ ha nincs busz az adott idõszakban/környéken....
Természetesen az ilyen bezárások elvileg a racionalizálás, ésszerûsítés jegyében történnek, de ettõl én nem tudom ebben a formájában jól átgondolt racionális lépésnek tartani. (Az ellenzéket sem tartom sokkal kompetensebbnek a témában, nem errõl van szó...)
Pazarlások sajnos tényleg vannak, de egyelõre még nagyon úgy tûnik, hogy lesznek is. Semmiképpen sem az iskolákkal kezdeném a spórolást.
Egyébként nem csak a bezárások miatt aggódom, hanem általános színvonal-csökkenést látok a szakmában. Egyelõre a kétszintû érettségi rendszere
sem tûnik jónak, de a mai tanárok sem képviselik már azt a színvonalat, mint az öregek. Ma már a tanári hivatás is egy tömegszakma az egyetemrõl, a fõiskoláról, a fiatal tanárok már a mi idõnkben is hiányában álltak nem csak a tapasztalatnak, de pedagógiai érzéknek is. De nem akarom OFF-ba kanyarítani a mondanivalómat.
Külön problémát fog okozni, hogy a megmaradó iskolák egy részében a kisebbségi tanulók vannak jelentõs - akár 99%-os többségben is. Ezek az iskolák eleve zsúfoltabbak, de szakmailag alacsonyabb színvonalat képviselnek. (Kisebbségi osztályok a pozitív diszkrimináció jegyében tudtommal eleve duplán számítanak.) Kérdés, milyen irányba halad tovább a jelenleg "kényelmes" szegregációt folytató iskolarendszer? Bizonyos vidékeken ez komoly kérdéseket vethet fel, illetve feszültségeket idézhet elõ - mint ahogy erre eddig is volt példa.
Egy ilyen komoly iskolabezárásokkal járó átalakítás során jobban szemügyre kell venni az ilyen, egyre erõsebben jelentkezõ problémákat is. Igazi koncepciót - a spóroláson kívül, persze - a tervezetben még mindig nem látok, talán csak a beavatásunkat mulasztották el. Egyelõre évek óta csak rossz döntéseket látok az ágazatot tekintve, a(z elkapkodott) bezárásoktól pedig nem is fogom szebben látni a jövõt.
Ennyire értetlen vagy, vagy csak szándékosan kötözködsz? Nem a tájékozódásom egyoldalú, hanem a szubjektív magánvéleményem, amit kialakítottam. Bár lehet nem fogalmaztam teljesen pontosan, de remélem érted mit akarok mondani. Nem mondhatom egyszerre, hogy "szeretem a hamburgert" és hogy "utálom a hamburgert".
Egyébként én sem értek minden lépésükkel egyet, sõt. De legalább értem, hogy mit miért csinálnak, és többé-kevésbé helyeslem is. Dolgoztam a közszférában is, ne tudd meg milyen mértékû és milyen értelmetlen pazarlások mennek, amiket már rég meg kellett volna szüntetni. A kapkodással én sem értek egyet, dehát egyszer el kell kezdeni valahol. A gyerekeidnek pedig lesz hol tanulniuk, ne aggódj, nem fogják bezárni az összes iskolát.
Zárják be az összest, aztán kitör az anarchia. Az életemnél a kínlódás is érdekfeszítõbb 😄
A buszra ígyis alig fér fel az ember, a villamosmegállóban meg 200 ember nyomorog reggel akik mennek suliba, így 6 villamost kell várni, ami mellesleg ritkábban is jár. reform.
Egy egyoldalú vélemény mitõl racionális?
Ha valaki szóról-szóra ugyanazt mondja vissza, mint a hivatalos források, az gyanús. Persze lehet, Te vagy Hiller István vagy maga a miniszterelnök úr 😊
Nem elsõsorban az ellenzéki véleményekre gondoltam, hanem a közoktatás helyzetére, szakmai véleményekre. Persze ezekre a kormány sem kíváncsi. Nagy társadalmi átalakulást nagyobb közmegegyezéssel ildomos csinálni. Az oktrojált átalakulás nem reform, itt többéves tervezésre, megegyezésre lenne szükség. Még mindig lehetne jelentõs bevételi forrásokat találni, államcsõdtõl még messze vagyunk, azért kell gyorsan hozzányúlni az oktatáshoz, hogy mihamarabb lehessen euro. A konvergencia terv, illetve a monetáris unió eszköz helyett cél lett. Én úgy látom, hogy az oktatási rendszerünk már jeleneleg is több sebbõl vérzik, a hirtelen radikális változtatás többet árt, mint használ. Számomra a leendõ gyermekeim oktatása fontosabb, mint, hogy négy évvel elõbb legyen euró, ebbõl kovácsolva politikai tõkét itthon és külföldön.
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
www.utvonalterv.hu - nézd meg érdet...
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
És itt tenném, hozzá mégegyszer, hogy teljesen pártatlan vagyok és vallom, hogy ma Magyarországon egy képviselõ (értsd a szót) a saját pénztárcáján kívül semmit sem képvisel, nemhogy a népet!!!
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD