219
-
Akuma #99 Az a helyzet, hogy most rengetegen sorra mondják vissza az UPC net előfizetésüket, mert jönnek a nagyobbnál nagyobb számlák az álam k@kiban léte miatt... Ezt próbálják megfékezni és kordában tartani azzal, hogy növelik a sávszélességet és eltörlik a korlátot.
Persze hozzá kell tennem, h "sztem" :)
Mindenesetre ez tényleg egy vonzó lépés, mi tuti nem fogjuk felmondani pont most a szerződést, inkább éhezünk :D (na azért csaknem) -
juzosch #98 Szlovénia nem kevésbé fejlett ex-jugo állam. Fejlettségben előttünk járnak. -
juzosch #97 1: Ha tökéletesen független, akkor hogy csetelek most a t-comos haverommal?
Nem külön-külön hozzák a kábelt magyarországra be. Mielőtt leosztasz valakit talán nézz utána miről beszélsz. -
xido #96 pedig emelt az invitel is....merre vagy,hogy ott nem?
cikkhez:szép szép a chello..várható volt,hogy ha adsl,akkor ő is,ki ne maradjon már..korlát eltörlése nemes gesztus,ideje volt...de...chellonál nem volt olyan,hogy sávingadozás,ha nagyon sokan vannak fent egy elosztón? -
#95 En pozitivan allok hozza;)
6-7 eve [nememlexikpontosan] lehet kabelnetem a Matav/Axelero/T-Onlinenal(azelot persze a kotelezo sorozat a 19 kb/s faxmodemmel kezdodoen;DDD), 512/128 kb/s volt a kezdo sebesseg, azota 3x emeltek, most mar 8/0.5 Mb/s (ADSL), es meg kevesebbet is fizetek erte mint akkor:))) -
#94 Vegigneztem a tablazatot (10-30 Mb/s), es nyugaton meg mindig jobb, olcsobb mint nalunk, igy az emeles utan is;) Ha ehez hozzavesszuk a kinti atlagfizetes kulonbsegeket is (2-4x), plusz hogy egy nagysagrenddel a minoseg is jobb, akkor meg mindig jocskan el vagyunk maradva;) De ez igy is lesz meg 10-20 evig;))
A lenyeg, hogy nem hasonlitgatni kell, mert nincs ertelme, azt a 20-30 eves hatranyt, nem tudjuk behozni nehany ev alatt;) Kell az a 15-20 ev;)))
Mar az is pozitiv, meglepo hogy ilyen szinten emelgetnek, van valami verseny, mindenki oruljon annak ami van;))))
-
Cleawer #93 Üvegszálat otthon,mint net a következő 20 évben nem fogsz(tok) látni.
3 évvel ezelőtt nem tudtam(gyk.:nem tapasztaltam) h mi az a lag,pedig rendszeresen bekukkantottam Jürgenékhez 1-2 hentikére.Ma sincs tul sok ilyen eset.(adsl em van)de azt h "mr megint szar ez a kurva cselló" majd minden nap hallottam.A 2 Mbites ADSlnek a hatósugara 4800méter,utána már (nagyon)gyengül a jel.8Mbit 2700méter v közelebb.1user 1 vonal tehát nincs akkora terhelés mint a kábelnetnél ahhol x user van 1 kábelen.Jönnek a csellós Laggpaarrtyiik.A kábelnek is van ellenállása mint az adslnek(jólmegaszondtam) tehát annak is van határa,v elméleti v gyakorlati de van.
Annyi h az igényesebb ,jobb játékosok a hajukat fogják tépni ,mert a szomszéd tőti le a poreszt 10 mbittel,az ő csomagja meg Oroszországból jönnek vissza... -
Mersanti #92 ja és 11240 HUF-ot fizetek 2Mb/256K ért -
Mersanti #91 invitelhez :
felhívtam őket a minap, amikor láttam hogy a Trécom emel. Azt mondták " egyelőre nem áll rendelkezésükre a megfelelő technológiai háttér" . Arra vonatkozó kérdésemre, hogy mikor fog "sajnos, ezt nem tudjuk".
szóval megint szívunk :S -
#90 A hozzászólásodban van a válasz: "Most úgyérzem "szabad" vagyok. És büszkén mondom az UPC szót!"
Olyannak képesek vagyunk örülni(forgami korlát eltörlés), ami más szolgáltatónál természetes.
Ha megkaptuk volna 6 éve a 10Mbit-et, akkor ki se igazán használtuk volna a sok szinte még csak szöveg alapú oldalakon és nem lenne semmi itt tartó erő. Megszoknánk a sebességet és természetessé vállna. Így mindig van valami újítás, ami a meglévő előfizetőket megtartja, az újakat meg vonzza. Meg ott vannak a költségek is. Lehet, hogy már 5-6 éve képes lett volna erre a teljesítményre, de akkor még maximum terhelésen lett volna a hálózat, most meg már terjednek a gigabites hálók is és így lazán kiszolgál mindenkit a rendszer. -
#89 Ez a rendszer pillanatnyilag a stabil 30Megabire képes, csak szólok :) -
#88 Húhúúú! Ez igen UPC! Gratulálok! Mehet haza a t-rékom!
De ennyi év után? Forgalomszabályozással?
Most úgyérzem "szabad" vagyok. És büszkén mondom az UPC szót! :D
Én immáros sokadik éve vagyok az UPC webezője és lekopogom, hogy kismértékben hibádzik a rendszer. Évente 1-2 napig nincs net. Ennyi.
Csak most van egy kérdésem, azt nem írták fel, hogy automatikusan átállunk az adott csomagra pl. Classic--->Extreme vagy nekünk kell bejelenteni, hogy melyiket akarjuk?
Más.
Kb. 5-6 éve amikor a házunkba jött egy UPC bácsika aki beszereltette nekünk a modemet, kábeleket stb. Akkor volt egy kijelentése: "Eza rendszer képes a 10Mbites adatforgalomra...simán...
2007-et írunk...és 10Mbit, akkor most valójában eza rendszer már nagyon régen képes volt erre a teljesítményre? Csak marketing okok miatt kényszerülve voltunk gyengébb adatátvitelre és "lassú fejlődésre"?
Egyik szemem sír, a másik nevet... -
#87 Müxik még, csak már gyakrabban kell megcsinálni. De van akinek már egyáltalán nem. Szóval akkor mi a trükk? -
#86 Én meg arról beszéltem, mert az a szűk keresztmetszet. Egyébként ez nem különleges mert minden szolgáltató gerinchálózata jópár éve üvegszálas :) csakhogy az üvegszál és a lakás között szokott lenni jópár km amit át kell hidalni valahogy :D -
#85 Igen, szerintem a UPC üvegszálas kábeleket használ (nem arról beszélek, ami a lakásban megy el a modemedig...) -
Cat #84 "mi értelme lenne a "nem kell annyit emelnünk, mert az adsl-en sem emeltek annyit" felfogásnak"
ADSL már a bevezetésekor lehetett volna (elméleti) 8 megabit mindenkinek, ugyanigy a chello is már évek óta megléphette volna ugyanezt. Korábban már több emelés volt (chellonál, T-comnál is), mégis apránként ugrottak. Ennek fényében a kérdést ne hozzám intézd, hisz én csupán az eddig magatartásból kiindulva vontam le következtetéseket. Semmi különleges ok nem volt ezt megszakítani, ráadásul most kivettek egy eszközt a saját kezükből, hisz tovább emelni ezt a jelenlegi körülmények között még hosszú évekig biztosan nem lehet.
Sáv már megvan, jöhet az árcsökkentés időszaka. -
QpaQ #83 Ez igen!
Ehhez képest a t-disznóknál a hűségnylatkozat miatt van aki 12000-et fizet annyira instabil laggoló 1mb/s-es netért, hogy az már felháborító.
Ha lenne a környéken chello a t-gyökerek már rég nem is léteznének.
ennyi -
mcganyol #82 szinte biztos, h nem fognak az emberek lefelé váltani. valós vásárlási helyzetben sosem fogod azt nézni, hogy az előző csomaghoz képest most olcsóbban gyorsabbat kapsz egy kisebb csomaggal. mindíg az adott kínálat alapján döntesz, az egzisztencia-önképednek megfelelően. tehát ha eddig a 4 csomagból a 3-as kat volt valaki, akkor (amennyiben az ár nem változik) biztos lehetsz, h az emberek 99%-a marad 3-as kat. ha eddig 2es volt marad 2-es stb...
máskülönben nem értem miért volna hülyeség a upc részéről, ha jobb ajánlattal tud előjönni, mint a T. valószínűleg többet fektettek fejlesztésbe. nekik az az érdekük, h a meglévő kapacitásaikat 100%on kihasználva értékesítsék. nyílván ha épp jobb az ajánlatuk előfizetőik száma is nőni fog.
Nem értem, ha rendelkezésre áll a(z üzembiztos) kapacitás mi értelme lenne a "nem kell annyit emelnünk, mert az adsl-en sem emeltek annyit" felfogásnak. Pont ezzel szerezhetnek ügyfeleket. -
Athlon64 #81 Mert ugye azt mondod, hogy akkor örűlnél igazán ha csak neked lenne ez és másnak nem -
Athlon64 #80 Tehát önző vagy
Ok
Nincs ebben semmi szégyelnivaló -
Tyberius #79 Tudtommal a MAC cím cseréje már jóideje nem műxik. vagy ezexerint mégis? -
Tyberius #78 Miért nem működik a "válasz erre" link?
Egyébként meg nem vagyok önző. Önző akkor lennék, ha azt mondanám, hogy egyáltalán nem örülök a hírnek.
Az természetes, hogy kevésbé örülök olyasminek, ami másnak jobb, mint nekem (bár nekem is jó), mint ha másnak is és nekem is ugyanolyan jó lenne, nem? -
#77 Mármint a MAC address csere? Mert azt kb 3 éve művelik.
Vagy esetleg olyat tudsz, amit mi nem, mert akkor az még jól jöhet majd júliusig a meglévő előfizetőknek. -
shabba #76 A 20 Gbps az már tényleg extrém. :) -
Athlon64 #75 Na ez meg egy önző hozzászólás... De lehet, hogy csak a szmájli hiányzott a végéről -
Athlon64 #74 Amúgy én az elnevezés terén a Professional és az Extreme elnevezést felcserélném. Elvégre szerintem a 20Gbit az tényleg elég Extrém. -
Tyberius #73 Nem mindenkinek olyan jó hír ez, eddig itt örült a fejem, hogy sikerült megkerülnöm a forgalomkorlátot, most meg mindenki megkapja a korlátlan netet... a sávszélesség meg a legkisebb csomagban csak két és félszeresére nő. Mondjuk azért az se semmi. -
Athlon64 #72 Egy tapasztalat: nállam fél éve volt egy szerelő, mert a hálózaton amire én is rávagyok kötve leesett a sebesség egy kicsit (én észre se vettem) és nállam mérték ki a magas jelzajt ami miatt volt ez az egész és gyorsan ki is javították.
A hiba miatt én voltam a ludas, mert a modem 3db osztó után kapja meg a netet. És ez a hiba akkor keletkezett amikor a szobszéd szobában beüzemeltem egy TV-t és ahoz leágaztattam a kábelt.
A szerelő kijött és ingyen kicsrélte az osztókat kissebb csillapításúakra.
Szóval itt Gazdagréten törekednek a minőségi szolgáltatásra! -
archkoven #71 Ez a sebességnövelés, a letöltési limit eltörlésével valami kurva jól hangzik!
Épp most váltottam lightról classicra két hónap tömény szenvedés után (5GB limit!!!), de ez a 10Mb/1Mb nagyon kedvemre lesz, bár a feltöltési sebesség így sem lesz egy nagy szám.
Lehet, hogy a torrent-oldalakon hamarosan mi magyarok leszünk a királyok?:D -
Ronny #70 "Kevésbé fejlett jugoszláv utóállamokban meg erről nem is álmodnak, szóval cheer up Charlie :))
Ha már kivan a faszod az idióta szignók"
azért vess egy pillantást Szlovéniára:) -
#69 Egyik szolgáltatónak sem éri meg hogy sokat töltsenek :D t-online azért bontott szerződést 150gigán túl, mert úgy nem volt elég nagy a haszon, de ez el is várható az egyik legrohadtam cégtől. Egyébként régen, és most is bizonyos helyeken nem éppen a megrendelt sávszélt kapják upc-nél, és a hálózattól függ hogy hol milyen minőségű a szolgáltatás. -
Athlon64 #68 Ja! Ezek az árak 1 év hűséggel ennyiek. Ha lesz 2 év hűség akkor az még olcsóbb lesz! :) -
#67 Szerinted a tv kábel az üvegszálas kábel? Vagy csak fogalmad sincs miről beszélsz? :D -
#66 Na akkor villogtasd itt a szenzációs tudásodat, mondj valami értelmeset! Ilyet még tőled meg a haverodtól úgysem láttam. -
#65 " az elvi sebességnek alig van köze a valódihoz'"
Egy kis Winfos konfig és már hasítasz is az elméleti sebességgel. Ez nem ADSL, ahol cFosSpeed és mindenféle segédprogi kell és még akkor is csak megközelíted az elméleti maxot.
"az is lesz bruttó havi 9, de azért igen tetszetős a lépés."
Te nem szoktál apróbetűs részt olvasni? -
#64 Egy birka csak hülyeségeket tud írni... no comment Össze kéne téged kötni Sanyixal -
Zenty #63 Most chello classic van elötte csak adsl volt ,de most ,hogy a matáv( igy útolag szerencsére bekötni a telt az új házba) igy maradt a upc.
Elöször fostam a sok rossz hír miatt,de legaláb annyira jóh mint az adsl vagy sőt jobb...
Szal jöhet a korlátlan bár én a kötött adatforglamat még nem léptem át pedig töltök rendesen :)
-
#62 *UPC hálózatán -
#61 nem hiába végeztek/végeznek fejlesztést e hónapokban a UPC-nél ;) -
mathe #60 Nálunk Miskolcon mondjuk kinön a max sebesség általában. Ha lassabban töktődik valami akkor az nem a chello, hanem a szerver hibája. Játékoknál se volt még soha gáz. Ami probléma volt vele az az, hogy néha(1-2 havonta vagy ritkábban) karbantartási okokból szünetel pár órát, de az meg benne is van a szerződésükben, hogy néha lesz ilyen. Nem akarom itt nagyon fényezni, de én személy szerint nagyon is meg vagyok elégedve vele, ha most meg még az adatforgalomlimitet is leveszik...:)