219
  • TorrenteXY
    Engem már épp kezdtek itthon b*sztatni hogy miért 11 rugó a net, nincs olcsóbb? Nekünk rég lejárt a hűság, így mi szerintem leváltunk Médiumra, az is lesz bruttó havi 9, de azért igen tetszetős a lépés. Végre látom valami értelmét annak hogy random informatikai/gazdasági miniszterek/politikusok arról papolnak/tárgyalnak évek óta hogy legyen olcsó de gyors net. Olcsó még nincs, de gyors már van. Pompás.
  • Cat #58
    elég sok hülyeséget irtál össze.
    1. milyen gericről beszélsz? a upc és a t-com hálózata egymástól tökéletesen független.
    3. az elvi sebesség chello esetében annyi, mint a gyakorlati - pontosabban kb. 5%-al kevesebb, technikai okok miatt.
    5. több előnye is van: az adsl távolságfüggő, kábel meg nem.
    6. nincsenek. Olvass vissza, ebben a topikban is le van irva néhány egyéb, külföldi ajánlat. Korlátlan 10 megabit 9900 forintért (azaz 40 euró) nagyonis versenyképes ajánlat! Persze fel lehet hozni néhány nagyon extrém ajánlatot (pl. Japán, ahol senkinek nem kell a net, ezért adnak 100 megát), de ez a döntés ma Magyarországon 200e előfizetőt befolyásol, akik közül nagyon sok kisvárosban él.

Más kérdés, hogy külföldön a keresetek magasabbak, de ezt bármilyen más terméknél fel lehetne hozni.
  • Mo.Organ
    aztakurvaéletbehogytemilyenokosatirtálmostle.
    Eltévedtél kicsi rigó siess haza mert hideg lesz az este odakinn.
  • leipsig
    süllyesztő
  • irkab1rka
    Hogy tisztában legyetek vele:

1, a gerinc bűvült, így minden szolgáltatónál ez van.
    2, a korlátos szolgáltatás eddig nagyon durva volt, volt, hogy a hónap felétől 10%-os volt a sebesség amin netezni nem lehetett. Szerintem nem csak én gondolkozok a váltáson, ha ez a hir nem jön, akkor már cserélném is (csak lenne 10 percem :)
    3, az elvi sebességnek alig van köze a valódihoz, szóval ezt a gyorsulást soha nem fogod látni, amit itt igérnek, max a chello szerver-roomban :DD
    4, a sebesség nem jelenti a szolgáltatás minőségét egyben. Aki CS-zik, tudja mi az a choke és mi a latency. Tapasztalatom szerint a chello magyar és német fő szerverei néha egyszerűen megállnak 1-2 másodpercre. 3.5 giga letöltésében ez nem fog zavarni, de játékban és tévézésben észre fogod venni.
    5, árverseny mindíg volt. Az upc egyetlen előnye, hogy egyetlen szolgáltató nyújtja és nem három (telefon+adsl+a hurok átengedője) tehát ha van valami egy céggel tárgyalsz és nem hivatkozik másik kettőre, hogy ott a hiba.
    6, "fejlett nyugati demokráciákban" :) ennél jobb árak vannak plusz szolgáltatásokkal. Persze szolgáltató válogatja, a kolbászkerítés alatt is ott van a kutyaszar helyenként .) Kevésbé fejlett jugoszláv utóállamokban meg erről nem is álmodnak, szóval cheer up Charlie :))
  • KM
    És ezzel a sz@r Invitellel mi lesz?
  • vodMarci
    Ez az UPC!
  • MrTressy
    Ennyit számit ha árverseny van... végre upc is észhez tért
  • mousee
    Marrrrrrrrrha jóóóóóóóóóó !!!!!

KIRÁLySIRÁLY!!

Szólok haveroknak, hogy mondják le az ádéjeselt, és jöjjenek ide :DDD
    hehe... ez most nagyon feldobott... ÉLJEN A UPC :))
  • Balumann
    Én nem tudtam róla, hogy a Chello-nál lelassulhat ha mellettem sokan töltenek, nem tapasztaltam sose lassulást. Én olyanról viszont hallottam, hogy a DSL -es kapcsolatoknál a szolgáltatónak nem éri meg, hogy távolra kapcsolódjanak, vagy töltsenek, vagy valami ilyesmi - legalábbis valami szó volt arról, mikor az T-online felmondta pár embernek a szerződését mert túl sokat töltötek. - én nem igazán értek ehhez.
    Szóval valami ilyesmire akartam utalni, hogy ez a kábeles net előnybe van ilyen szempontból :| -> azt hiszem legalábbis
    (bocsi ha hülyeséget mondok, ennek nem olvastam igazán utána)
    Régen volt modemes netem, és amikor sokan neteznek akkor igencsak lassu volt ^^
  • Daveee
    köszi upc, nah adsl 8 mega, csello 20 mega:D
  • ensomhet
    Amikor sebességet emelnek, akkor az valami konkrét technológiai fejlesztésnek köszönhető, vagy eddig direkt szopattak a szolgáltatók a lassabb nettel?
    Remélem tudják mit csinálnak, mert ezek elég korrekt feltöltési sebességek, tehát a filecsere be fog indulni nagyon. Pont emiatt az ADSL felhasználóknak is jó hír ez, mert gyorsabban tudnak letölteni a chello előfizetőktől.
  • menpe
    na remélem most az invitel is odadörrent valamit...6k-ért 512+telefon. No comment
  • BenceYCE
    Eddig teljesen független volt a telefontól és a kábeltévétől. Gondoom írták volna a cikkben, ha módosítottak volna ezzel kapcsolatban valamit. Szóval szerintem igen!
  • PíszLávJuniti
    lehet.
  • PyRex
    üvegszálas kábelnek mennyi a max sávszélessége meséld már el nekem :)
  • NEXUS6
    Bocsesz nincs UPC-om azért megkérdem: és tessék mondani tv csomag előfizetése nélkül is lehet netre előfizetni, mert adsl-re nemsokára lehet teló vonal nélkül!
  • PyRex
    plusz telefon (jelenleg)
  • BenceYCE
    1 évig nyögtem a light-ot aztán elköltöztünk. Most ugyanúgy 512-es kapcsolatom van de olcsóbb és korlátlan a T-yúkbél-től. Erre van pofája a upc-nek reformokat hozni?!?!?!

ADSl emelés után?!?!?!
    Itt nincs UPC. Azért nem hoztam magammal. Ezek meg kitalálták, hogy kábeltévé nélkül nincs net. És az ügyintéző nekem akarta beadni aki 8 évig szerelt hálózatot :)
  • Mo.Organ
    Szenzációsan beégetted magad a szakmai tudásoddal. Netalán valamelyik cégnél dolgozol és ismered a hálózat müködését? Mert ha nem akkor most egy kicsit csendben lettem volna a helyedben.
  • krsz
    Ez mind szép és jó, de tőlunk nyugatra szintén háromszoroznak...akkor meg minek is örülünk? Megkapjuk a lejárt nyugati gagyit...Kis hazánkban asszem ennek is örülni kell :)))
  • SPQR3
    Úgy néz ki, már csak Svédország van elöttünk internet terén...
  • smv
    Ha belegondolok, h 384-es netem volt kezdetekben... :D És nekem alig három éve van netem.. Úristen.
  • cateran
    A "fejlett" nyugat(anglia,vidék): Max elérhető sávszélesség:2 Mb down,384 Kbit up,egyetlen telefonszolgáltató:BT, kábelnet: nincs,műholdas net:drága, ár:14 font/hó+telefonvonal:10 font/hó, van olcsóbb net is,de általában forgalomkorlátos.
    Persze városban "kissé"jobb a helyzet.....
  • Sanyix
    "2. Szerintem a kábel sokkal fogja bírni a rengeteg letöltést és adatforgalmat, mint a DSL kapcsolatok..."

Hát ezt rosszul hiszed, mert éppen az ellenkezője az igaz. kábelnél nemnagyon számít a távolság, nemúgy mint dsl-nél. Viszont 1 központon lógó előfizetők a központig futó kábelen is osztoznak, nemcsak a központban lévő optika sávszélességén, és a kábelnek is van egy max sávszélessége, ha ezt elérik, elkezd lassulni mindenkinek ez ha jól tudom azért van mert a kábelnet üzenetszórásos, ami azt is jelenti, hogy ha valakinek van egy kábelje, akkor az ahhoz a központhoz tartozó összes júzer adatforgalmát ügyesen lehallgathatja :D bár ez nemhiszem hogy sokmindenkit zavarna. Szal lehet hogy te alig töltesz, de belassul, mert a melletted lévő házban 1212 mbittel töltenek :) dsl-nél viszont saját külön kábel megy a központba, amin nem osztozol senkivel, szal ha a központnak elegendő a sávszélje (bőven elegendő szokott lenni) akkor megkapod a maxot, ami nem sok legtöbbször, mert túl messze vannak a dslamok a felhasználóktól, és a tékom nem is próbálja közelebb hozni a felhasználókhoz. De talán a most nagyon durván beinduló verseny rákényszeríti őket is, hogy mást is csináljanak a pénzbeszedésen kívül.
    Bár a upc is a sávszélességek korlátozásait emelgeti a meglévő tech-el, és még budapesten is nagyon sok területen nem elérhető upc kábel.
  • lee56
    Tudtommal általánosan elfogadottan a Mb Megabit-et, MB pedig MegaByte-ot jelent hardware berkekben, mielőtt belekötsz valamibe, nézz utánna, mer igy csak magadat járatod feleslegesen...
  • Bith
    Tehát ugyanúgy kb. 10rongy a 2M/192kbit. Ami azért messze a legdrágább közel s távol.
  • Bith
    Hogy érted, hogy "már"? Eddig erre még semmit nem reagált, nem az ADSL emelésről beszélek, hanem a kábelesről, ahol semmi nem változott...
  • Cheesy
    Jah, igazad van, nettó árakat irtam.
    Végül is, 8280 HUF/hó, 1 éves hűségnyilatkozat. Sztem nem rossz. A szolgáltató váltást hogy érted?
  • Athlon64
    Na akkor márciustó 7900-at vagy 9900-at fizetek.
    Ezt még le kell döntenem addig.
  • DjDano
    Kivéve a Svédeket ott 24 Megabites net van (40-47) euróért ami KB 10000Ft-nak felel meg, Norvégoknál ugyanez a csomag 26 Megabites, de az már 100 euró
  • shabba
    Tudod ezek nettó árak és sajnos az áfát is ki kell fizetni. Ráadásul ezek az új előfizetőknek szólnak és csak az első évre. Az igazán mérvadó ár az szolgáltató váltó, mert második évtől az új is azt fizeti, meg aki szolgáltatót vált az is. Ott pedig ezek az árak vannak:

1Mbit/s - 5 292 Ft
    4Mbit/s - 7 440 Ft
    8Mbit/s - 8 970 Ft
  • Athlon64
    Na azért!!!!! :)))
    Mert már nagyon kacsingattam másfelé!
    Tegnap telefonon megkérdeztem 1221-en, hogy meddig köt a hűség.... de akkor ez tárgytalan
  • shabba
    A keleti UPC régi országaival összevetve sokkal olcsóbbak lesznek a magyar csomagok és gyorsabbak is. De még ausztriát is beelőzzük sebességben és árak terén is jóval olcsóbbak leszünk. De még az őshazában lévő holland UPC-t is lepipáljuk vagy azonos szintű és árú csomagok vannak. Pedig a magyar és a holland piac azért nem egy kaliber.
  • Cheesy
    1Mbit/s - 3 850 Ft
    4Mbit/s - 5 555 Ft
    8Mbit/s - 6 900 Ft

T-Com területen az új ADSL csomagok árai. (Externet)
  • shabba
    Állandóan döglődik mostanában az a hely, raktam fel duplikációt:

[URL=http://shabba.fw.hu/chello.htm]Kábelnet körkép]
  • shabba
    Erre nagyon nem fog már reagálni semmit Tíkom. Szerintem tavasszal még kihoznak egy lakossági up to 18Mbps-es csomagot 12e vagy fölötti árszinten, ennek a helyét már tavaly ősszel megcsinálták. Aztán ennyi. A jelenlegi infrastruktúrán kár további emelésről álmodozni, ezzel mindkét technológia elérte a maximumát. Ezek is már erősen PR értékek mindkét oldalon, a valós gyakorlati értékek ritkán fognak ennyit teljesíteni.
  • Cat #22
    Külföld ez után az emelés után messze mögöttünk jár.

Lehet hogy már pontatlan
  • Bith
    Remélem a kábeles T-akony is reagál erre valamit, mert engem sajna még hűség köt hozzájuk, vagy másfél évig... :((.

Egyébként UPC az bárhol lehet, vagy hogy van ez?
  • Balumann
    1. Viszont a nagy növelés miatt, és a korlát eltörlése miatt hányan fognak átváltani UPC-re? Szerintem így jobban is jártak ez miatt.
    2. Szerintem a kábel sokkal fogja bírni a rengeteg letöltést és adatforgalmat, mint a DSL kapcsolatok...

Nem lett volna elég a duplázás mert az ADSL is triplázott. 2 Mbit -ről 8 Mbit-re emelte, akkor nem lett volna elég ha a Chello árkategoriás párját csak 6 Mbit-re emeli, mert akkor sokan az ADSL-hez mentek volna át.

Egyébként lehet, hogy sokan lejjebb fognak menni, de ne felejtsd el, hogy hűség szerződésen belül nem lehet lefele váltani, csak felfele. Aki meg classic-ra fizetett annak nyilván számít a letöltési sebesség, és annak megfogja érni továbbra is maradni.

Szóval én szerintem ez teljesen korrekt, logikus lépés volt tőlük.