219
  • KIP
    Szerintem a 20Mbites pro csomaghoz újra fogják kábelezni a tönk és a gép közötti részt pontosan a koax szűk keresztmetszete miatt, ha nem akkor vmi jófajta koaxot használnak júpiciéknél :)
  • Max Damage
    Nekem lenne egy kérdésem azoktól akik értenek ehhez a dologhoz... Tudtommal a fő különbség az UTP és a Koax kábel között, hogy míg a Koax amely 10Mbit-re képes, azt is úgy hogy kb. 6-8Mbit között marad a teljesítménye, mert rendkívül erősen befolyásolják külső tényezők, míg vele ellentétben az UTP a távot, és a külső vizsonyokat jobban kezeli és sokkal nagyobb sávszél átvitelére képes... Nekem helyi hálozatokból ez jött le, meg így hallottam, ezért feltételezem hogy a 10Mbit beígért helyett kb. 6-8-at fogunk tudni kihasználni, hiszen a lakásba akkor is kábelen jön be, ami nem fogja bírni a 10mbitet... Valaki tud konkrétan erről, hogy ez így van-e, vagy nem? Vagy hogy tényleg lehetséges-e hogy megkapjuk a beigért sávszélt?
  • coolgyerek
    Akkor ha nekem eddig chello classicom volt akkor márc. 1-től Extreme-m lesz ?
  • lowdog
    akkor is inkább örülj neki. vagy jobb lenne ha maradna a régi sávszél? fogd fel ajándéknak :)

most én is szívok mert kevesebb mint 1 hete írtam alá 1 évet datanetéknél YO-ra, amit jó esetben 2 hónapon belül bekötnek :)
    ha tudtam volna hogy nem lesz korlát biztos chellot fizetek elő, pláne kábel van a lakásban (nem úgy mint telefon :) ) pár nap alatt meglett volna...

úgyhogy kuss, csak az szólhat akinek nálam rosszabb
  • Balumann
    Nemigazán értem mi ez az elméleti és gyakorlati sebesség. Én pontosan 3 Mbit -el (nem tom mennyi most KB-ba, 390 körül) töltötem, és 64 KB/s -el fel (512 kbps átválva)... Ez mindig is így volt. (persze többnyire csak szerverről töltötem ennyivel, nyilván nem csak a saját netsebességtől függ hogy mennyivel jön milyen adat, honnan...).

Szerintem egyébként kivan azért úgy találva a chello, hogy a környéken mindenki tudjon maxon tölteni, úgy hogy ne fogja le a másikat. Már valaki írta, hogy 30 Mbit -et képes, és a chello classic is csak 10 Mbit-es. Ha már 3 chello classic -os tölt egyszerre 1 környékről, akkor sem lassul le ezekszerint... de én szerintem sokkal többre is képes!
    Én nem tapasztaltam sosem belassulást, meg ilyeneket...
  • Tobacco
    Új mérő progi lesz mert már nem lesz különbség hálozaton kivül, és belül minden forgalmat számolni fognak. És teljes korlátlanságról beszélnek jelenleg.

Acheron: automatikusan te is kapod a 10mb/s-et
  • sgbo
    Igen. Automatikusan átváltassz abba a kategóriába..
    "A jelenlegi előfizetők nagy többsége március és április folyamán már érzékelheti a változásokat."
  • FMAN3650
    miféle mérőprogit ? be vagy tépve ?? biztos lessz így is korlát de mondjuk nem 10 Gb hanem 250Gb mert kiváncsi lennék ha 20al tölt valaki éjjel nappal az elég hamar elér több 100 Gb ot is és nem hiszem hogy ez tetszene bármely net szolgáltatónak ..
  • Acheron
    ohhh bocsi javítanom kell szóval...."Ha most ez bevezetik akkor nekem átváltják autómatikusan az EXTREM szolgáltatásukra ami 10240 kb/s-es lesz?"
  • FMAN3650
    ez egy über királyság !!!! eddig ipari vezetéknélküli 2,5 ös netem volt, beköltöztem pestre, maradt a korlátos júpicí ... nem egy levelet írtunk nekik hogy mi a """"szé nem tudnak korlátlan netet biztosítani mint más normális szolgáltató... erre rögtön a színvonalas sávszélre hivatkoztak, meg a leterhelésre (december végén) akkor nem érdekes hogy most már semmi sem terhel le semmit ... de örüljünk ennek, meg hogy a trékom emelt, mert ez az emelés leginkább a verseny miatt történt, és a forgalmat se akarták eltörölni (belső infó)

szóval hiphiphurrrrrrá :)))
  • Acheron
    Najó,és akkor most nekem 9900-at kell perkáljak,és van 2500kb/s-es netem.Ha most ez bevezetik akkor nekem átváltják autómatikusan az EXTREM szolgáltatásukra ami 1020 kb/s-es lesz?vagy én maradok szépen a régin,és fizethetek ugyanannyit aki egy Extrem szolgáltatáson van????????please vki magyarázza el mert nem vágom!üdv
  • Tobacco
    Ez jó és rossz hír egyben. Az jó, hogy növekszik a sávszél, de a korlát megszüntetésének nem igazán örülök, mert igy új mérő progit fognak használni.
  • Mersanti
    Fóton. Emeltek itt is de csak tavaly Augusztusban. Most meg csak igérgetik :S
  • k9duli
    Fibernet csak annyit csinálna hogy megoldaná hogy a serverei ne lossolnának. Akkor már azt mondanám köszönöm.
    Néha 50% lossal dolgoznak.Ugyhogy nem is maradok sokáig.
  • Faby
    Ok ezt én is tudom, akkor úgy fogalmaznék, hogy járulékos költségek, esetleg szankciók nélkül nem lehet hűségidőn belül lefelé módosítani.
  • sgbo
    kint van a hír a UPC oldalán is (gyakorlatilag tök ugyanez a szöveg)
  • Mighty
    Már miért ne válthatnál lefelé? Fel lehet bontani a 2 éves szerződést. Persze fizetned kell, de megoldható.
  • BiroAndras
    Igen, "elméleti" helyett "meghírdetett"-et kellett volna írnom. Lentebb azt írta valaki, hogy az itt írt sebességeket nem fogjuk látni a gyakorlatban, ezt próbáltam cáfolni.
  • Sanyix
    Azért megy elméleti sebességgel, mert eddig úgy állították, hogy a hirdetett sebesség meglegyen. Pl nekem 1 megás/128k-s csomagom van, 1280kbps letöltéssel, 160kbps sebességre állítva, így hozza a valós hasznos adatátvitelnél az 1090kbps letöltés , és a 128kbit-es feltöltést, amit mutogatnak. Elméleti maxot hasznos adatátvitelben soha semmivel nem fog senki sem megközelíteni, kábellel sem, mert a tcp/ip-nél van egy pici járulékos adatátvitelre szükség, mindíg. Az adsl-nél az ATM rendszer (amit úgytudom már nincs is értelme használni, csakhát megszokás, és visszafelé kompatibilitás miatt használják :\) miatt még +-ban is van.
    Cfos a letöltött csomagok visszaigazolásának ad prioritást, leterhelt feltöltési sávszélnélnél, így nagy feltöltésnél is maxon marad a letöltés is, ennyi. Ez is a tcp/ip miatt van, és minden tcp/ip alapú kommunikációnál hasznos dolog ->mindenféle internetkapcsolatnál. Csak azt nem értem hogy ez miért nem építették bele a tcp/ip vezérlőkbe, nemhiszem el, hogy nem tűnt fel pár évvel ezelőttig senkinek ez a kis bibi.
  • Faby
    Retee: Mivel a UPC-től még nincs konkrét infóm csak ami a honlapjukon és itt is van, ez alapján sztem lefelé hűségidőn belül nem lehet. Ugyanis a classic most lenne 1 éves hűséggel telefon nélkül 9900 Ft, tehát ennek felel meg a MEDIUM csomag árban. Szerintem mivel én elköteleztem magamat ha úgy tetszik e mellett az ár mellett, így én továbbra is ezt az árú szolgáltatást kapom, a megemelt sávszéllel és eltörölt korláttal. De azért utánna fogok nézni!
  • Retee
    Faby: És nem lehet csomagot váltani? Én anno váltottam, igaz az már régebben volt. Most viszont a te csomagod gyakorlatilag megszűnik, és lesz helyette más.
  • BiroAndras
    "Ez nem ADSL, ahol cFosSpeed és mindenféle segédprogi kell és még akkor is csak megközelíted az elméleti maxot."

Nekem Externet ADSL van, és halál pontosan az elméleti sebességgel megy mindenféle állítgatás nélkül. Igaz, router-be van kötve, nem közvetlenül a gépbe. Nem tudom ez számít-e.
  • Chand
    Sztem igazad van, ha nem hallottam volna erről az emelés, megszüntetés dologról én is simán aláírtam volna a szerződést. De eddig már minden hónapban hallottam hogy Majd most!
    Karácsony előtt amikor "felszabaditották" a netet már majdnem el is hittem. Most is gondolkodóba estem ebben a hónapban. Mert lassítottak 10.-e felé és 28.-tól megint gyors a netem. Csak az a gond hogy sztem Február 10-15körül megint lekorlátoznak ha túl lépem a limitet. És megint 15-20 nap szenvedés vár. :)
    Szóval majd ha már tényleg látom a dolgokat akkor hiszem el.
    Azt akarom hogy a UPC oldalán legyen ez feltüntetve. Ne "ilyen"(ezért elnézést kérek) fórumokon hitegessék az embereket.
    Én pesszimista vagyok, mert hát miért ne. :P
  • Faby
    Én úgy vagyok vele, hogy az egyik szemem sír, a másik meg üveg (najó, az 1ik nevet, a másik meg éppen nem sír), ugyanis dec 31-el lejárt a classic csomaghoz tartozó hűségem, személyesen januárban megkerestem az üfsz-t, hogy mondjanak már valamit a közeljövőről, fejlesztés, sávszél növelés, korlát eltörlés, de "természetesen" az ott ülő hölgy nem tudott semmit mondani (gyk valszeg nem mondhatott) így aláírtam újabb 2 évet, mondván netre szükségem van, az árát (8900 telefon nélkül, 2 évre) ki tudom gazdálkodni.
    Na ha akkor tudom a fenti táblicskut, lehet, hogy vártam volna, ugyanis nekem bőven elég lenne a mostani standard 1,5 Mbitje is, csak a korlát miatt nem váltottam arra a hűségidő letelte után (15 -> 30 GB)

Amiért igazából nem felhőtlen az öröm, a korlát nélkül elég lenne a MINIMUM 1280/256 sebessége, de a MEDIUM 5120/768 biztos, és fizethetnék kevesebbet a szolgáltatásért a mostaninál.
    Nem tudom hogy vagytok vele, de engem bosszant ha olyan szolgáltatás igénybe vételére vagyok rákényszerítve (árnyaltabban fogalmazva a szolgáltatásra szükségem van, de nem feltétlenül olyanra, amit kénytelen vagyok igénybe venni) amire nem feltétlenül van szükségem. Röviden: miért fizessek többet, ha a kevesebb is elég sőt megfelelő lenne, úgy se használom ki a többletet.
    Valaki írta korábban, hogy az emberek már csak presztízsből is maradnak abban a kategóriában, amiben voltak. Nos, én vagyok akkor a kivétel, ami erősíti a szabályt, én örömmel váltanék a 3. ból a 2. ba ha tehetném.

A végére még csak annyit: mielőtt valaki nekiállna engem leteremteni, hogy miért írtam alá 2 évet, csak annyit jegyzek meg, hogy az akkori helyzetben a _rendelkezésre álló információk alapján_ ez tűnt jó döntésnek. Így is kevesebbet fizetek mint tavaly.

Mindenkitől elnézést, ha túl hosszúra sikeredett.
  • Chand
    Szóval Én már December óta hallgatom ezt a hitegetést, de eddig még semmit nem láttam belőle. Március végén lejár a 2 éves szerződésem, ha addig nem történik változás szolgáltatót váltok. 16e fizetek korlátos netért. Tiszta vicc.
  • Fairlight
    Nem tudom miért vannak elégedetlen emberek. Én itt ausztriában csak kapkodom a fejem, mi folyik otthon. T-com dupláz, Chello dupláz,ráadásul adatkorlát nélkül, itt meg a legjobb ajánlat ami létezik a Liwestnél, 6 MB /1MB, nyamvadt 25 GB adatkorláttal. Ha ezt túlléped, lekorlátoznak 1MB/1MB-re és keményen fizethetsz pluszban minden újabb letöltött GB-ért. Úgyhogy csak ne sírjatok..
  • arty
    na, DSL szevasz :) drágább és lassabb... ahol van UPC, ki marad az adsl-nél ezekután ??????

(nálunk sajnos nincs UPC, mert a kábel is a T-kábelé - kösz magyar kormányok, mintaprivatizácio!)
  • Gartman
    Az a legjobb,hogy úgy állítják be mintha 20MB vel tölthetnénk de mi lesz az osztással ?Amugy meg mind1...mert még igy is jó lesz..finomság...
  • Gartman
    ohh..Holly Shit!
  • dondore
    es mennyi a GDP-juk?
  • Ronny
    és már nem is olcsóbb, szóval csak a hülyeség ömlik.
  • PyRex
    Milyen jópár kilóméter ember??? Te miról beszélsz?
  • Razgon
    Nem rossz, kár hogy Észak-Albániában lakok (Békés megye) és nálunk sokkal lassabb hozzáférések kerülnek ennyibe.
  • Inquisitor
    "És ezzel a sz@r Invitellel mi lesz?"

Semmi. T-com területen zsír uyanannyi lesz, mint összes többi cég, saját területen meg a sz*ros 1Mbites vonalért fizethetsz havi 10.000-et meg a telefon vonal díjat :(
    Az 512/96-ért meg szvsz bazi sok az 5990+vonaldíj, az kifelé annyira lassú, hogy se game-re, se webkamerához nem elég.
    Ráadásul a területük jó részén az ADSL lehetőség még mindíg a "Talán" kategóriát súrolja.

Most 7x vették meg a céget, nem tudom mi lesz a nevük, de remélem ez a Nemetschek vagy ki a fene rendet vág végre a cégnél ...
  • DjDano
    A hozzászólásokat elnézve sírok... Örültök hogy ilyen nagy emelés lesz, de hozzáteszitek nyugaton olcsóbb, miért csak most emelnek stb stb Tipikus magyar pesszimista "sose jó semmi" mentalitás
  • echo
    Na ez fini
  • BONO
    Köszönöm UPC, hogy végre nekünk (a MonorNet usereinek is) dobsz egy kis falatka húst ennek már éppen ideje volt! THX!
  • shabba
    Az a 10 Mbps az akkori hálózati eszköz maximum kapacitása volt, még a régi DOCSIS előtti Terayon időkben. 2004 nyarán kezdett el átállni UPC EuroDOCSIS rendszerre ha jól emléxem és majd egy év volt mire a teljes szolgáltatási területén lecserélte az összes CMTS-t és kicserélte minden előfizetőnél az összes modemet. A új DOCSIS render letöltése 55 Mbps. De ez ugyanúgy egy közös hálózati erőforrás aminek a kapacitásán az összes adott hálózati szegmensen lógó netező osztozik.

A következő szabvány a DOCSIS 3.0 lesz amit tavaly ősszel véglegesítettek. Ott 4 csatorna kapacitása lesz összefogva így 160/120 Mbps kapacitás is elérhető. Idén év végén vagy jővőre elkészülhetnek az első ilyen eszközök, de tömegesebb elterjedés 2009-10 előtt nem igazán várható.
  • juzosch
    Nyugaton jobb? Ki hitte volna? Pedig ott sokkal több a pénz:D
  • juzosch
    Mi tértesz "ez a rendszer" alatt? A teljes hálózatot a Mo-ra bejövő üvegszáltól a hálókártyádik a teljes egészet? Kétlem hogy az UPC-s bácsika ennyire ismerte volna, akkor nem bekötögetni járt volna, hanem egy jól fizetett mérnök lett volna:D
    Gondolom a kábelre értette. Arra meg ha ráengedik mind a 10 Mbitet, miközben bejön magyarországra teszemazt 1db 1 gigabites optika, akkor faszán 100 user ráadja a terhelés és összeomlik.
    Szóval nem a házhoz bejövő kábel volt a szűk keresztmetszet. De ez a keresztmetszet bárhol máshol is meglehetett. Meg is volt. Most ott tartunk, hogy a szűk keresztmetszeten ennyi adat fér át, és ez adják is.