Alapvetõ változások a chellonál

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Faby: És nem lehet csomagot váltani? Én anno váltottam, igaz az már régebben volt. Most viszont a te csomagod gyakorlatilag megszûnik, és lesz helyette más.
"Ez nem ADSL, ahol cFosSpeed és mindenféle segédprogi kell és még akkor is csak megközelíted az elméleti maxot."

Nekem Externet ADSL van, és halál pontosan az elméleti sebességgel megy mindenféle állítgatás nélkül. Igaz, router-be van kötve, nem közvetlenül a gépbe. Nem tudom ez számít-e.

Sztem igazad van, ha nem hallottam volna errõl az emelés, megszüntetés dologról én is simán aláírtam volna a szerzõdést. De eddig már minden hónapban hallottam hogy Majd most!
Karácsony elõtt amikor "felszabaditották" a netet már majdnem el is hittem. Most is gondolkodóba estem ebben a hónapban. Mert lassítottak 10.-e felé és 28.-tól megint gyors a netem. Csak az a gond hogy sztem Február 10-15körül megint lekorlátoznak ha túl lépem a limitet. És megint 15-20 nap szenvedés vár. :)
Szóval majd ha már tényleg látom a dolgokat akkor hiszem el.
Azt akarom hogy a UPC oldalán legyen ez feltüntetve. Ne "ilyen"(ezért elnézést kérek) fórumokon hitegessék az embereket.
Én pesszimista vagyok, mert hát miért ne. :P
Én úgy vagyok vele, hogy az egyik szemem sír, a másik meg üveg (najó, az 1ik nevet, a másik meg éppen nem sír), ugyanis dec 31-el lejárt a classic csomaghoz tartozó hûségem, személyesen januárban megkerestem az üfsz-t, hogy mondjanak már valamit a közeljövõrõl, fejlesztés, sávszél növelés, korlát eltörlés, de "természetesen" az ott ülõ hölgy nem tudott semmit mondani (gyk valszeg nem mondhatott) így aláírtam újabb 2 évet, mondván netre szükségem van, az árát (8900 telefon nélkül, 2 évre) ki tudom gazdálkodni.
Na ha akkor tudom a fenti táblicskut, lehet, hogy vártam volna, ugyanis nekem bõven elég lenne a mostani standard 1,5 Mbitje is, csak a korlát miatt nem váltottam arra a hûségidõ letelte után (15 -> 30 GB)

Amiért igazából nem felhõtlen az öröm, a korlát nélkül elég lenne a MINIMUM 1280/256 sebessége, de a MEDIUM 5120/768 biztos, és fizethetnék kevesebbet a szolgáltatásért a mostaninál.
Nem tudom hogy vagytok vele, de engem bosszant ha olyan szolgáltatás igénybe vételére vagyok rákényszerítve (árnyaltabban fogalmazva a szolgáltatásra szükségem van, de nem feltétlenül olyanra, amit kénytelen vagyok igénybe venni) amire nem feltétlenül van szükségem. Röviden: miért fizessek többet, ha a kevesebb is elég sõt megfelelõ lenne, úgy se használom ki a többletet.
Valaki írta korábban, hogy az emberek már csak presztízsbõl is maradnak abban a kategóriában, amiben voltak. Nos, én vagyok akkor a kivétel, ami erõsíti a szabályt, én örömmel váltanék a 3. ból a 2. ba ha tehetném.

A végére még csak annyit: mielõtt valaki nekiállna engem leteremteni, hogy miért írtam alá 2 évet, csak annyit jegyzek meg, hogy az akkori helyzetben a _rendelkezésre álló információk alapján_ ez tûnt jó döntésnek. Így is kevesebbet fizetek mint tavaly.

Mindenkitõl elnézést, ha túl hosszúra sikeredett.
Szóval Én már December óta hallgatom ezt a hitegetést, de eddig még semmit nem láttam belõle. Március végén lejár a 2 éves szerzõdésem, ha addig nem történik változás szolgáltatót váltok. 16e fizetek korlátos netért. Tiszta vicc.
Nem tudom miért vannak elégedetlen emberek. Én itt ausztriában csak kapkodom a fejem, mi folyik otthon. T-com dupláz, Chello dupláz,ráadásul adatkorlát nélkül, itt meg a legjobb ajánlat ami létezik a Liwestnél, 6 MB /1MB, nyamvadt 25 GB adatkorláttal. Ha ezt túlléped, lekorlátoznak 1MB/1MB-re és keményen fizethetsz pluszban minden újabb letöltött GB-ért. Úgyhogy csak ne sírjatok..
arty
na, DSL szevasz :) drágább és lassabb... ahol van UPC, ki marad az adsl-nél ezekután ??????

(nálunk sajnos nincs UPC, mert a kábel is a T-kábelé - kösz magyar kormányok, mintaprivatizácio!)

Forza.

Az a legjobb,hogy úgy állítják be mintha 20MB vel tölthetnénk de mi lesz az osztással ?<#vigyor5>Amugy meg mind1...mert még igy is jó lesz..finomság...<#finom>
ohh..Holly Shit!
es mennyi a GDP-juk?
és már nem is olcsóbb, szóval csak a hülyeség ömlik.

PyRex
Milyen jópár kilóméter ember??? Te miról beszélsz?

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

Nem rossz, kár hogy Észak-Albániában lakok (Békés megye) és nálunk sokkal lassabb hozzáférések kerülnek ennyibe.
"És ezzel a sz@r Invitellel mi lesz?"

Semmi. T-com területen zsír uyanannyi lesz, mint összes többi cég, saját területen meg a sz*ros 1Mbites vonalért fizethetsz havi 10.000-et meg a telefon vonal díjat :(
Az 512/96-ért meg szvsz bazi sok az 5990+vonaldíj, az kifelé annyira lassú, hogy se game-re, se webkamerához nem elég.
Ráadásul a területük jó részén az ADSL lehetõség még mindíg a "Talán" kategóriát súrolja.

Most 7x vették meg a céget, nem tudom mi lesz a nevük, de remélem ez a Nemetschek vagy ki a fene rendet vág végre a cégnél ...

DjDano
A hozzászólásokat elnézve sírok... Örültök hogy ilyen nagy emelés lesz, de hozzáteszitek nyugaton olcsóbb, miért csak most emelnek stb stb Tipikus magyar pesszimista "sose jó semmi" mentalitás

Na ez fini <#taps>

BONO
Köszönöm UPC, hogy végre nekünk (a MonorNet usereinek is) dobsz egy kis falatka húst ennek már éppen ideje volt! THX!<#worship>

Az a 10 Mbps az akkori hálózati eszköz maximum kapacitása volt, még a régi DOCSIS elõtti Terayon idõkben. 2004 nyarán kezdett el átállni UPC EuroDOCSIS rendszerre ha jól emléxem és majd egy év volt mire a teljes szolgáltatási területén lecserélte az összes CMTS-t és kicserélte minden elõfizetõnél az összes modemet. A új DOCSIS render letöltése 55 Mbps. De ez ugyanúgy egy közös hálózati erõforrás aminek a kapacitásán az összes adott hálózati szegmensen lógó netezõ osztozik.

A következõ szabvány a DOCSIS 3.0 lesz amit tavaly õsszel véglegesítettek. Ott 4 csatorna kapacitása lesz összefogva így 160/120 Mbps kapacitás is elérhetõ. Idén év végén vagy jõvõre elkészülhetnek az elsõ ilyen eszközök, de tömegesebb elterjedés 2009-10 elõtt nem igazán várható.
Nyugaton jobb? Ki hitte volna? Pedig ott sokkal több a pénz:D

Gracie Barra

Mi tértesz "ez a rendszer" alatt? A teljes hálózatot a Mo-ra bejövõ üvegszáltól a hálókártyádik a teljes egészet? Kétlem hogy az UPC-s bácsika ennyire ismerte volna, akkor nem bekötögetni járt volna, hanem egy jól fizetett mérnök lett volna:D
Gondolom a kábelre értette. Arra meg ha ráengedik mind a 10 Mbitet, miközben bejön magyarországra teszemazt 1db 1 gigabites optika, akkor faszán 100 user ráadja a terhelés és összeomlik.
Szóval nem a házhoz bejövõ kábel volt a szûk keresztmetszet. De ez a keresztmetszet bárhol máshol is meglehetett. Meg is volt. Most ott tartunk, hogy a szûk keresztmetszeten ennyi adat fér át, és ez adják is.

Gracie Barra

Az a helyzet, hogy most rengetegen sorra mondják vissza az UPC net elõfizetésüket, mert jönnek a nagyobbnál nagyobb számlák az álam k@kiban léte miatt... Ezt próbálják megfékezni és kordában tartani azzal, hogy növelik a sávszélességet és eltörlik a korlátot.
Persze hozzá kell tennem, h "sztem" :)

Mindenesetre ez tényleg egy vonzó lépés, mi tuti nem fogjuk felmondani pont most a szerzõdést, inkább éhezünk :D (na azért csaknem)

Szlovénia nem kevésbé fejlett ex-jugo állam. Fejlettségben elõttünk járnak.

Gracie Barra

1: Ha tökéletesen független, akkor hogy csetelek most a t-comos haverommal?
Nem külön-külön hozzák a kábelt magyarországra be. Mielõtt leosztasz valakit talán nézz utána mirõl beszélsz.

Gracie Barra

pedig emelt az invitel is....merre vagy,hogy ott nem?

cikkhez:szép szép a chello..várható volt,hogy ha adsl,akkor õ is,ki ne maradjon már..korlát eltörlése nemes gesztus,ideje volt...de...chellonál nem volt olyan,hogy sávingadozás,ha nagyon sokan vannak fent egy elosztón?
Alexease
En pozitivan allok hozza;)
6-7 eve lehet kabelnetem a Matav/Axelero/T-Onlinenal(azelot persze a kotelezo sorozat a 19 kb/s faxmodemmel kezdodoen;DDD), 512/128 kb/s volt a kezdo sebesseg, azota 3x emeltek, most mar 8/0.5 Mb/s (ADSL), es meg kevesebbet is fizetek erte mint akkor:)))
Alexease
Vegigneztem a tablazatot (10-30 Mb/s), es nyugaton meg mindig jobb, olcsobb mint nalunk, igy az emeles utan is;) Ha ehez hozzavesszuk a kinti atlagfizetes kulonbsegeket is (2-4x), plusz hogy egy nagysagrenddel a minoseg is jobb, akkor meg mindig jocskan el vagyunk maradva;) De ez igy is lesz meg 10-20 evig;))

A lenyeg, hogy nem hasonlitgatni kell, mert nincs ertelme, azt a 20-30 eves hatranyt, nem tudjuk behozni nehany ev alatt;) Kell az a 15-20 ev;)))

Mar az is pozitiv, meglepo hogy ilyen szinten emelgetnek, van valami verseny, mindenki oruljon annak ami van;))))
Üvegszálat otthon,mint net a következõ 20 évben nem fogsz(tok) látni.
3 évvel ezelõtt nem tudtam(gyk.:nem tapasztaltam) h mi az a lag,pedig rendszeresen bekukkantottam Jürgenékhez 1-2 hentikére.Ma sincs tul sok ilyen eset.(adsl em van)de azt h "mr megint szar ez a kurva cselló" majd minden nap hallottam.A 2 Mbites ADSlnek a hatósugara 4800méter,utána már (nagyon)gyengül a jel.8Mbit 2700méter v közelebb.1user 1 vonal tehát nincs akkora terhelés mint a kábelnetnél ahhol x user van 1 kábelen.Jönnek a csellós Laggpaarrtyiik.A kábelnek is van ellenállása mint az adslnek(jólmegaszondtam) tehát annak is van határa,v elméleti v gyakorlati de van.
Annyi h az igényesebb ,jobb játékosok a hajukat fogják tépni ,mert a szomszéd tõti le a poreszt 10 mbittel,az õ csomagja meg Oroszországból jönnek vissza...

Minnél több idõt töltök emberek között , annál jobban szeretem a kutyámat.

ja és 11240 HUF-ot fizetek 2Mb/256K ért
invitelhez :

felhívtam õket a minap, amikor láttam hogy a Trécom emel. Azt mondták " egyelõre nem áll rendelkezésükre a megfelelõ technológiai háttér" . Arra vonatkozó kérdésemre, hogy mikor fog "sajnos, ezt nem tudjuk".

szóval megint szívunk :S
Penge4
A hozzászólásodban van a válasz: "Most úgyérzem "szabad" vagyok. És büszkén mondom az UPC szót!"
Olyannak képesek vagyunk örülni(forgami korlát eltörlés), ami más szolgáltatónál természetes.
Ha megkaptuk volna 6 éve a 10Mbit-et, akkor ki se igazán használtuk volna a sok szinte még csak szöveg alapú oldalakon és nem lenne semmi itt tartó erõ. Megszoknánk a sebességet és természetessé vállna. Így mindig van valami újítás, ami a meglévõ elõfizetõket megtartja, az újakat meg vonzza. Meg ott vannak a költségek is. Lehet, hogy már 5-6 éve képes lett volna erre a teljesítményre, de akkor még maximum terhelésen lett volna a hálózat, most meg már terjednek a gigabites hálók is és így lazán kiszolgál mindenkit a rendszer.

http://www.thevenusproject.com/ http://magyaropera.blog.hu

HunnernesKonge
Ez a rendszer pillanatnyilag a stabil 30Megabire képes, csak szólok :)
marositech
Húhúúú! Ez igen UPC! Gratulálok! Mehet haza a t-rékom!
De ennyi év után? Forgalomszabályozással?
Most úgyérzem "szabad" vagyok. És büszkén mondom az UPC szót! :D
Én immáros sokadik éve vagyok az UPC webezõje és lekopogom, hogy kismértékben hibádzik a rendszer. Évente 1-2 napig nincs net. Ennyi.
Csak most van egy kérdésem, azt nem írták fel, hogy automatikusan átállunk az adott csomagra pl. Classic--->Extreme vagy nekünk kell bejelenteni, hogy melyiket akarjuk?
Más.
Kb. 5-6 éve amikor a házunkba jött egy UPC bácsika aki beszereltette nekünk a modemet, kábeleket stb. Akkor volt egy kijelentése: "Eza rendszer képes a 10Mbites adatforgalomra...simán...
2007-et írunk...és 10Mbit, akkor most valójában eza rendszer már nagyon régen képes volt erre a teljesítményre? Csak marketing okok miatt kényszerülve voltunk gyengébb adatátvitelre és "lassú fejlõdésre"?
Egyik szemem sír, a másik nevet...

Penge4
Müxik még, csak már gyakrabban kell megcsinálni. De van akinek már egyáltalán nem. Szóval akkor mi a trükk? <#ravasz1>

Sanyix
Én meg arról beszéltem, mert az a szûk keresztmetszet. Egyébként ez nem különleges mert minden szolgáltató gerinchálózata jópár éve üvegszálas :) csakhogy az üvegszál és a lakás között szokott lenni jópár km amit át kell hidalni valahogy :D

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

PyRex
Igen, szerintem a UPC üvegszálas kábeleket használ (nem arról beszélek, ami a lakásban megy el a modemedig...)

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

"mi értelme lenne a "nem kell annyit emelnünk, mert az adsl-en sem emeltek annyit" felfogásnak"

ADSL már a bevezetésekor lehetett volna (elméleti) 8 megabit mindenkinek, ugyanigy a chello is már évek óta megléphette volna ugyanezt. Korábban már több emelés volt (chellonál, T-comnál is), mégis apránként ugrottak. Ennek fényében a kérdést ne hozzám intézd, hisz én csupán az eddig magatartásból kiindulva vontam le következtetéseket. Semmi különleges ok nem volt ezt megszakítani, ráadásul most kivettek egy eszközt a saját kezükbõl, hisz tovább emelni ezt a jelenlegi körülmények között még hosszú évekig biztosan nem lehet.

Sáv már megvan, jöhet az árcsökkentés idõszaka.

Ez igen!
Ehhez képest a t-disznóknál a hûségnylatkozat miatt van aki 12000-et fizet annyira instabil laggoló 1mb/s-es netért, hogy az már felháborító.
Ha lenne a környéken chello a t-gyökerek már rég nem is léteznének.
ennyi

Töredezettségmentesítõtlenítetthetlenségtelenítõtlenkedhetnétek!!!

szinte biztos, h nem fognak az emberek lefelé váltani. valós vásárlási helyzetben sosem fogod azt nézni, hogy az elõzõ csomaghoz képest most olcsóbban gyorsabbat kapsz egy kisebb csomaggal. mindíg az adott kínálat alapján döntesz, az egzisztencia-önképednek megfelelõen. tehát ha eddig a 4 csomagból a 3-as kat volt valaki, akkor (amennyiben az ár nem változik) biztos lehetsz, h az emberek 99%-a marad 3-as kat. ha eddig 2es volt marad 2-es stb...

máskülönben nem értem miért volna hülyeség a upc részérõl, ha jobb ajánlattal tud elõjönni, mint a T. valószínûleg többet fektettek fejlesztésbe. nekik az az érdekük, h a meglévõ kapacitásaikat 100%on kihasználva értékesítsék. nyílván ha épp jobb az ajánlatuk elõfizetõik száma is nõni fog.
Nem értem, ha rendelkezésre áll a(z üzembiztos) kapacitás mi értelme lenne a "nem kell annyit emelnünk, mert az adsl-en sem emeltek annyit" felfogásnak. Pont ezzel szerezhetnek ügyfeleket.

Elösször lõjünk rájuk atomot, aztán valami DURVÁT!

Mert ugye azt mondod, hogy akkor örûlnél igazán ha csak neked lenne ez és másnak nem

Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV

Tehát önzõ vagy
Ok
Nincs ebben semmi szégyelnivaló

Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV

Tudtommal a MAC cím cseréje már jóideje nem mûxik. vagy ezexerint mégis?
Miért nem mûködik a "válasz erre" link?

Egyébként meg nem vagyok önzõ. Önzõ akkor lennék, ha azt mondanám, hogy egyáltalán nem örülök a hírnek.

Az természetes, hogy kevésbé örülök olyasminek, ami másnak jobb, mint nekem (bár nekem is jó), mint ha másnak is és nekem is ugyanolyan jó lenne, nem?
Penge4
Mármint a MAC address csere? Mert azt kb 3 éve mûvelik. <#hehe>
Vagy esetleg olyat tudsz, amit mi nem, mert akkor az még jól jöhet majd júliusig a meglévõ elõfizetõknek. <#ravasz1>

A 20 Gbps az már tényleg extrém. :)
Na ez meg egy önzõ hozzászólás... De lehet, hogy csak a szmájli hiányzott a végérõl

Amúgy én az elnevezés terén a Professional és az Extreme elnevezést felcserélném. Elvégre szerintem a 20Gbit az tényleg elég Extrém. <#vigyor4><#nevetes1><#guluszem1><#taps><#worship>

Nem mindenkinek olyan jó hír ez, eddig itt örült a fejem, hogy sikerült megkerülnöm a forgalomkorlátot, most meg mindenki megkapja a korlátlan netet... a sávszélesség meg a legkisebb csomagban csak két és félszeresére nõ. Mondjuk azért az se semmi.
Egy tapasztalat: nállam fél éve volt egy szerelõ, mert a hálózaton amire én is rávagyok kötve leesett a sebesség egy kicsit (én észre se vettem) és nállam mérték ki a magas jelzajt ami miatt volt ez az egész és gyorsan ki is javították.

A hiba miatt én voltam a ludas, mert a modem 3db osztó után kapja meg a netet. És ez a hiba akkor keletkezett amikor a szobszéd szobában beüzemeltem egy TV-t és ahoz leágaztattam a kábelt.
A szerelõ kijött és ingyen kicsrélte az osztókat kissebb csillapításúakra.
Szóval itt Gazdagréten törekednek a minõségi szolgáltatásra!

Ez a sebességnövelés, a letöltési limit eltörlésével valami kurva jól hangzik!
Épp most váltottam lightról classicra két hónap tömény szenvedés után (5GB limit!!!), de ez a 10Mb/1Mb nagyon kedvemre lesz, bár a feltöltési sebesség így sem lesz egy nagy szám.
Lehet, hogy a torrent-oldalakon hamarosan mi magyarok leszünk a királyok?:D

"Kevésbé fejlett jugoszláv utóállamokban meg errõl nem is álmodnak, szóval cheer up Charlie :))
Ha már kivan a faszod az idióta szignók"

azért vess egy pillantást Szlovéniára:)