Alapvetõ változások a chellonál
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nekem Externet ADSL van, és halál pontosan az elméleti sebességgel megy mindenféle állítgatás nélkül. Igaz, router-be van kötve, nem közvetlenül a gépbe. Nem tudom ez számít-e.
Karácsony elõtt amikor "felszabaditották" a netet már majdnem el is hittem. Most is gondolkodóba estem ebben a hónapban. Mert lassítottak 10.-e felé és 28.-tól megint gyors a netem. Csak az a gond hogy sztem Február 10-15körül megint lekorlátoznak ha túl lépem a limitet. És megint 15-20 nap szenvedés vár. :)
Szóval majd ha már tényleg látom a dolgokat akkor hiszem el.
Azt akarom hogy a UPC oldalán legyen ez feltüntetve. Ne "ilyen"(ezért elnézést kérek) fórumokon hitegessék az embereket.
Én pesszimista vagyok, mert hát miért ne. :P
Na ha akkor tudom a fenti táblicskut, lehet, hogy vártam volna, ugyanis nekem bõven elég lenne a mostani standard 1,5 Mbitje is, csak a korlát miatt nem váltottam arra a hûségidõ letelte után (15 -> 30 GB)
Amiért igazából nem felhõtlen az öröm, a korlát nélkül elég lenne a MINIMUM 1280/256 sebessége, de a MEDIUM 5120/768 biztos, és fizethetnék kevesebbet a szolgáltatásért a mostaninál.
Nem tudom hogy vagytok vele, de engem bosszant ha olyan szolgáltatás igénybe vételére vagyok rákényszerítve (árnyaltabban fogalmazva a szolgáltatásra szükségem van, de nem feltétlenül olyanra, amit kénytelen vagyok igénybe venni) amire nem feltétlenül van szükségem. Röviden: miért fizessek többet, ha a kevesebb is elég sõt megfelelõ lenne, úgy se használom ki a többletet.
Valaki írta korábban, hogy az emberek már csak presztízsbõl is maradnak abban a kategóriában, amiben voltak. Nos, én vagyok akkor a kivétel, ami erõsíti a szabályt, én örömmel váltanék a 3. ból a 2. ba ha tehetném.
A végére még csak annyit: mielõtt valaki nekiállna engem leteremteni, hogy miért írtam alá 2 évet, csak annyit jegyzek meg, hogy az akkori helyzetben a _rendelkezésre álló információk alapján_ ez tûnt jó döntésnek. Így is kevesebbet fizetek mint tavaly.
Mindenkitõl elnézést, ha túl hosszúra sikeredett.
(nálunk sajnos nincs UPC, mert a kábel is a T-kábelé - kösz magyar kormányok, mintaprivatizácio!)
Forza.
| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |
Semmi. T-com területen zsír uyanannyi lesz, mint összes többi cég, saját területen meg a sz*ros 1Mbites vonalért fizethetsz havi 10.000-et meg a telefon vonal díjat :(
Az 512/96-ért meg szvsz bazi sok az 5990+vonaldíj, az kifelé annyira lassú, hogy se game-re, se webkamerához nem elég.
Ráadásul a területük jó részén az ADSL lehetõség még mindíg a "Talán" kategóriát súrolja.
Most 7x vették meg a céget, nem tudom mi lesz a nevük, de remélem ez a Nemetschek vagy ki a fene rendet vág végre a cégnél ...
A következõ szabvány a DOCSIS 3.0 lesz amit tavaly õsszel véglegesítettek. Ott 4 csatorna kapacitása lesz összefogva így 160/120 Mbps kapacitás is elérhetõ. Idén év végén vagy jõvõre elkészülhetnek az elsõ ilyen eszközök, de tömegesebb elterjedés 2009-10 elõtt nem igazán várható.
Gracie Barra
Gondolom a kábelre értette. Arra meg ha ráengedik mind a 10 Mbitet, miközben bejön magyarországra teszemazt 1db 1 gigabites optika, akkor faszán 100 user ráadja a terhelés és összeomlik.
Szóval nem a házhoz bejövõ kábel volt a szûk keresztmetszet. De ez a keresztmetszet bárhol máshol is meglehetett. Meg is volt. Most ott tartunk, hogy a szûk keresztmetszeten ennyi adat fér át, és ez adják is.
Gracie Barra
Persze hozzá kell tennem, h "sztem" :)
Mindenesetre ez tényleg egy vonzó lépés, mi tuti nem fogjuk felmondani pont most a szerzõdést, inkább éhezünk :D (na azért csaknem)
Gracie Barra
Nem külön-külön hozzák a kábelt magyarországra be. Mielõtt leosztasz valakit talán nézz utána mirõl beszélsz.
Gracie Barra
cikkhez:szép szép a chello..várható volt,hogy ha adsl,akkor õ is,ki ne maradjon már..korlát eltörlése nemes gesztus,ideje volt...de...chellonál nem volt olyan,hogy sávingadozás,ha nagyon sokan vannak fent egy elosztón?
6-7 eve
A lenyeg, hogy nem hasonlitgatni kell, mert nincs ertelme, azt a 20-30 eves hatranyt, nem tudjuk behozni nehany ev alatt;) Kell az a 15-20 ev;)))
Mar az is pozitiv, meglepo hogy ilyen szinten emelgetnek, van valami verseny, mindenki oruljon annak ami van;))))
3 évvel ezelõtt nem tudtam(gyk.:nem tapasztaltam) h mi az a lag,pedig rendszeresen bekukkantottam Jürgenékhez 1-2 hentikére.Ma sincs tul sok ilyen eset.(adsl em van)de azt h "mr megint szar ez a kurva cselló" majd minden nap hallottam.A 2 Mbites ADSlnek a hatósugara 4800méter,utána már (nagyon)gyengül a jel.8Mbit 2700méter v közelebb.1user 1 vonal tehát nincs akkora terhelés mint a kábelnetnél ahhol x user van 1 kábelen.Jönnek a csellós Laggpaarrtyiik.A kábelnek is van ellenállása mint az adslnek(jólmegaszondtam) tehát annak is van határa,v elméleti v gyakorlati de van.
Annyi h az igényesebb ,jobb játékosok a hajukat fogják tépni ,mert a szomszéd tõti le a poreszt 10 mbittel,az õ csomagja meg Oroszországból jönnek vissza...
Minnél több idõt töltök emberek között , annál jobban szeretem a kutyámat.
felhívtam õket a minap, amikor láttam hogy a Trécom emel. Azt mondták " egyelõre nem áll rendelkezésükre a megfelelõ technológiai háttér" . Arra vonatkozó kérdésemre, hogy mikor fog "sajnos, ezt nem tudjuk".
szóval megint szívunk :S
Olyannak képesek vagyunk örülni(forgami korlát eltörlés), ami más szolgáltatónál természetes.
Ha megkaptuk volna 6 éve a 10Mbit-et, akkor ki se igazán használtuk volna a sok szinte még csak szöveg alapú oldalakon és nem lenne semmi itt tartó erõ. Megszoknánk a sebességet és természetessé vállna. Így mindig van valami újítás, ami a meglévõ elõfizetõket megtartja, az újakat meg vonzza. Meg ott vannak a költségek is. Lehet, hogy már 5-6 éve képes lett volna erre a teljesítményre, de akkor még maximum terhelésen lett volna a hálózat, most meg már terjednek a gigabites hálók is és így lazán kiszolgál mindenkit a rendszer.
http://www.thevenusproject.com/ http://magyaropera.blog.hu
De ennyi év után? Forgalomszabályozással?
Most úgyérzem "szabad" vagyok. És büszkén mondom az UPC szót! :D
Én immáros sokadik éve vagyok az UPC webezõje és lekopogom, hogy kismértékben hibádzik a rendszer. Évente 1-2 napig nincs net. Ennyi.
Csak most van egy kérdésem, azt nem írták fel, hogy automatikusan átállunk az adott csomagra pl. Classic--->Extreme vagy nekünk kell bejelenteni, hogy melyiket akarjuk?
Más.
Kb. 5-6 éve amikor a házunkba jött egy UPC bácsika aki beszereltette nekünk a modemet, kábeleket stb. Akkor volt egy kijelentése: "Eza rendszer képes a 10Mbites adatforgalomra...simán...
2007-et írunk...és 10Mbit, akkor most valójában eza rendszer már nagyon régen képes volt erre a teljesítményre? Csak marketing okok miatt kényszerülve voltunk gyengébb adatátvitelre és "lassú fejlõdésre"?
Egyik szemem sír, a másik nevet...
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |
ADSL már a bevezetésekor lehetett volna (elméleti) 8 megabit mindenkinek, ugyanigy a chello is már évek óta megléphette volna ugyanezt. Korábban már több emelés volt (chellonál, T-comnál is), mégis apránként ugrottak. Ennek fényében a kérdést ne hozzám intézd, hisz én csupán az eddig magatartásból kiindulva vontam le következtetéseket. Semmi különleges ok nem volt ezt megszakítani, ráadásul most kivettek egy eszközt a saját kezükbõl, hisz tovább emelni ezt a jelenlegi körülmények között még hosszú évekig biztosan nem lehet.
Sáv már megvan, jöhet az árcsökkentés idõszaka.
Ehhez képest a t-disznóknál a hûségnylatkozat miatt van aki 12000-et fizet annyira instabil laggoló 1mb/s-es netért, hogy az már felháborító.
Ha lenne a környéken chello a t-gyökerek már rég nem is léteznének.
ennyi
Töredezettségmentesítõtlenítetthetlenségtelenítõtlenkedhetnétek!!!
máskülönben nem értem miért volna hülyeség a upc részérõl, ha jobb ajánlattal tud elõjönni, mint a T. valószínûleg többet fektettek fejlesztésbe. nekik az az érdekük, h a meglévõ kapacitásaikat 100%on kihasználva értékesítsék. nyílván ha épp jobb az ajánlatuk elõfizetõik száma is nõni fog.
Nem értem, ha rendelkezésre áll a(z üzembiztos) kapacitás mi értelme lenne a "nem kell annyit emelnünk, mert az adsl-en sem emeltek annyit" felfogásnak. Pont ezzel szerezhetnek ügyfeleket.
Elösször lõjünk rájuk atomot, aztán valami DURVÁT!
Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV
Ok
Nincs ebben semmi szégyelnivaló
Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV
Egyébként meg nem vagyok önzõ. Önzõ akkor lennék, ha azt mondanám, hogy egyáltalán nem örülök a hírnek.
Az természetes, hogy kevésbé örülök olyasminek, ami másnak jobb, mint nekem (bár nekem is jó), mint ha másnak is és nekem is ugyanolyan jó lenne, nem?
Vagy esetleg olyat tudsz, amit mi nem, mert akkor az még jól jöhet majd júliusig a meglévõ elõfizetõknek. <#ravasz1>#ravasz1>
A hiba miatt én voltam a ludas, mert a modem 3db osztó után kapja meg a netet. És ez a hiba akkor keletkezett amikor a szobszéd szobában beüzemeltem egy TV-t és ahoz leágaztattam a kábelt.
A szerelõ kijött és ingyen kicsrélte az osztókat kissebb csillapításúakra.
Szóval itt Gazdagréten törekednek a minõségi szolgáltatásra!
Épp most váltottam lightról classicra két hónap tömény szenvedés után (5GB limit!!!), de ez a 10Mb/1Mb nagyon kedvemre lesz, bár a feltöltési sebesség így sem lesz egy nagy szám.
Lehet, hogy a torrent-oldalakon hamarosan mi magyarok leszünk a királyok?:D
Ha már kivan a faszod az idióta szignók"
azért vess egy pillantást Szlovéniára:)