Alapvetõ változások a chellonál
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
- A Commodore 64 valójában 64 kilóbites volt. :D
- A netszolgáltatók nyelvtanilag helytelenül használják a rövid prefix- hosszú mértékegység miatt a sávszélesség kiírását. (mivel õk számomra 'normálisan' mbit-nek írják általában) :D
Jah és még nem is meséltem egy harmadik irányzatról, ami szintén elterjedõben volt egy idõben az informatikában!
Annál azt mondták, hogy az 1 kb az 1024 byte, de az 1 Kb az 1000 byte. Na ehhez mit szóltok? :)
Volt egy harmadik sor is ott a "bajszoknál".
- az informatikusok nem szeretik a nyelvtant ^^
Én is most pont ezen gondolkodtam, hogy ha leírom nektek egy lapra a 64 mb-t, akkor tényleg azt fogjátok gondolni róla, hogy 64 millibit?! ^^
Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEÕÕ
Ha alapvetõ heje helyesírási szempontból nézzük, tilos vegyesen alkalmazni a mértékegységet a prefixummal.
Értsd: a MB, megabyte (tehát rövid prefix + rövid mértékegység vagy hosszú prefix + hosszú mértékegység) szabad, de megaB vagy a Mbyte (hosszú prefix + rövid mértékegység vagy rövid prefix + hosszú mértékegység) nem.
Láttál már valaha olyat, hogy kWatt? Vagy esetleg megaJ?
Nem hiszem. <#email>#email>
Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEÕÕ
A kérdésedre a válasz el van rejtve az írásomban, de megsúgom. ;)
Úgy szoktuk meg'mondani', hogy mb-t írunk megabyte-nak és mbit-et írunk megabitnek.
Jah, és nem használunk semmiféle kontextust! :D Ha leírjuk egy fecnire, hogy 64 mb, akkor azt 20 év múlva is tudni fogjuk, hogy 64 megabyte-ot jelent! ;)
mivel vidéken lakok, a UPC, Fibernet kizárt. (fibernet a szomszéd városban elérhetõ :S)
tehát marad 2 szolgáltató:Invitel, T-com. Alapul egy 1024/128-as csomagot vettem, mivel többre nincs szükségem.
T-com Optimum csomag: 5900 ft, T-com invitel területen: 5900Ft, de csak 512/96!!! ezt most nem értem, hogy van ez? miért nem kapom meg ugyan azt a sebességet mint ha T-com területen lennék?
Invitel: 1024/128 9490 Ft míg az 512/96 5990 Ft
szóval én ebbõl az egészbõl arra jutottam hogy tök mindegy kihez köt a szerzõdés, ugyanannyit kell fizetnem, csak a csekk más nevére szól...
nesze neked szabad szolgáltatóváltás...
A byte rövid alakja B, a bité b.
MB: megabyte, Mb: megabit.
Ha nem használsz kis- és nagybetût - ha szövegben van, akkor a kontextustól eltekintve - hogyan tudnád megmondani, bit v. byte?
Az az "f" "s" akar lenni. ;)
Naszóval:
UTP: Unshielded Twisted Pair, azaz árnyékolatlan csavart (ér)pár
STP: Shielded Twisted Pair, azaz árnyékolt csavart (ér)pár
"Tudtommal"?! "hardware berkekben"?! És még én járatom le magamat?! :D
b) Normális válasz:
Az mb jelölés megabyte-ot jelent informatikában. Voltak régebben próbálkozások erre amit írsz, de nem váltak be.
SI szerint eleve M-et kellene használni a Mega miatt, mert az m minit jelent. Hogy mégis miért alakult ez ki, hogy mb bárhogy írva megbyte?
- az megabyte-ot többször kell(ett) írni, ezért kellett rövidíteni mb-re, és az amúgy is ritkán használt, rövidebb megabit-et meg lehetett hagyni mbit-nek
- sokszor csak kisbetûkkel írnak az informatikusok
Remélem kielégítõ volt a válaszom. Raktam volna be példákat szakmai oldalakról, de cenzúrázva lett volna úgyis.
Már csak az a problémám, hogy valószínûleg nem fogod elolvasni, de álljon itt okításul a tévelygõknek. ;)
ui: "mielõtt belekötsz valamibe, nézz utánna": nem kell utánanéznem. majd' húsz éve ezzel foglalkozom. :)
Nem a lényeg, hanem a fontos!
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Amúgy így hívják hogy csavart érpáras kábel, mert az erek párokban vannak ez egyáltalán nem jelenti azt hogy 1 érpár van és kész :)
egyébként nem valószínû hogy eljön az idõ hogy ftp kábelt húzzanak ki a lakásig, mert annak is van csillapítása, ráadásul így már nemvalószínû hogy drágább lenne egy optikai kábel kihúzása :)
és mióta emeltek az adsl-en a környéken mindenki panaszkodik, hogy rohadtul lelassult a nete. 9400 Ft 1mb/s
ja és ez egy megyeszékhely...
Töredezettségmentesítõtlenítetthetlenségtelenítõtlenkedhetnétek!!!
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
Ráadásul nem "csavart érpár" hanem 4 csavart érpár, azaz összesen 8 drót :P Gigásnál félbe választva...
Egyébként a kábeltv netes adatátvitelnek semmi köze az ethernet adatátvitelhez, szóval a lanos koax kábelekhez sem. Teljesen máshogy mûködik a 2, szal kábelnettel elérhetõ nagyobb adatátviteli sebesség mint 10mbit.
Így a kezdeti roham után kevésbé aggódok. Talán végre kezdi mindenki nem kuriózumként (sááávszél=töltök mint állat) hanem hétköznapi cuccként kezelni. Ha bármikor lehúzhatok vmit gyorsan talán nem fogok elõre tankolni mint ahogy most teszik sokan... Egyszóval mindenképpen örülök a dolgok ilyentén alakulásának. Már csak azt várom hogy a többi szolgáltató is lépjen...
És örülök neki. :)
A koax kábelrõl meg annyit(nem értek hozzá) de sztem egész jó minõségût pakoltak ki. Azt amit a házba tettek hozzánk (sajna szétrágta a kutya) meg csináltattuk velük és 240ft/méterért adtták. Nah ha most arra még rá is rakták a maguk kis százalékát akkor is sztem egy 200ft-be benne van. És amit nálunk lehet kapni kábelek azok 160ft-nél általában megállnak. Szal ennyi. :D
most én is szívok mert kevesebb mint 1 hete írtam alá 1 évet datanetéknél YO-ra, amit jó esetben 2 hónapon belül bekötnek :)
ha tudtam volna hogy nem lesz korlát biztos chellot fizetek elõ, pláne kábel van a lakásban (nem úgy mint telefon :) ) pár nap alatt meglett volna...
úgyhogy kuss, csak az szólhat akinek nálam rosszabb <#mf1>#mf1><#mf1>#mf1>
Szerintem egyébként kivan azért úgy találva a chello, hogy a környéken mindenki tudjon maxon tölteni, úgy hogy ne fogja le a másikat. Már valaki írta, hogy 30 Mbit -et képes, és a chello classic is csak 10 Mbit-es. Ha már 3 chello classic -os tölt egyszerre 1 környékrõl, akkor sem lassul le ezekszerint... de én szerintem sokkal többre is képes!
Én nem tapasztaltam sosem belassulást, meg ilyeneket...
Acheron: automatikusan te is kapod a 10mb/s-et
-Isten megváltoztatta az életedet. -Akarod menteni a változtatásokat?
"A jelenlegi elõfizetõk nagy többsége március és április folyamán már érzékelheti a változásokat."
\"Intel Core 2 Duo E6550 2.33Ghz;Gigabyte P35C-DS3R;Kingmax 4Gbyte Ddr2;Msi Nx8800Gts 320 Mb OC;Maxtor 320Gb\"
szóval hiphiphurrrrrrá :)))<#vigyor4>#vigyor4><#vigyor4>#vigyor4><#vigyor4>#vigyor4><#vigyor4>#vigyor4><#vigyor4>#vigyor4>
\"Intel Core 2 Duo E6550 2.33Ghz;Gigabyte P35C-DS3R;Kingmax 4Gbyte Ddr2;Msi Nx8800Gts 320 Mb OC;Maxtor 320Gb\"
-Isten megváltoztatta az életedet. -Akarod menteni a változtatásokat?
Néha 50% lossal dolgoznak.Ugyhogy nem is maradok sokáig.
ASUS M2N;AMD 4850e;Ati HD4650;2x2GB,MX510+Steelpad_QCK
2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk
Cfos a letöltött csomagok visszaigazolásának ad prioritást, leterhelt feltöltési sávszélnélnél, így nagy feltöltésnél is maxon marad a letöltés is, ennyi. Ez is a tcp/ip miatt van, és minden tcp/ip alapú kommunikációnál hasznos dolog ->mindenféle internetkapcsolatnál. Csak azt nem értem hogy ez miért nem építették bele a tcp/ip vezérlõkbe, nemhiszem el, hogy nem tûnt fel pár évvel ezelõttig senkinek ez a kis bibi.