219
  • nudly
    4 napja nincs netem :S 1212 is csak azt pfújja h kollégáim dolgoznak a ügyön de semmi nem történik
  • Mindenhova
    Bocsi JoeFromHun de nem kell senkit sem sajnálnod. És természetesen bár neked címeztem, nem csak neked szól! Én is elsősorban szórakozásra használom a netet. Barátokra, kapcsolattartásra. És többek közt játékra. Pedig már 37 is elmúltam:) És mégis. És ami most van classic, ahhoz képest a Medium jobb, és olcsóbb lesz. És nem siránkozok. Örülök, h. megemelik, és olcsóbbá teszik, és korlátlanná. A telhetetlenség, kapzsiság, az egoizmus, a világon sehol sem erény. Siránkozni persze lehet. Kérdés, érdemes e. Ne azt nézd te sem, h. mi az ami nem jó, hanem azt, mi a jó. Mert szomorú, és gyűlölködő leszel, és nem fogod élvezni az életet, ha már ilyen, egyébként apróságba is belekötsz.
    Azt mondod a munkádhoz kell. Mi kell hozzá? TV társaság vagy? Akkor valóban kevés az 1M up. De talán egy üzleti előfizetés segítene rajtad.
  • tommyg
  • JoeFromHun
    Játékra kell használni a NETET... Ha te azt teszed csak sajnálni tudlak... nekem a munkámhoz kell és igen is szükség van a nagyobb UPLOADRA...
  • tommyg
    http://www.upc.hu/index.php?PageID=112045&&R=8795#upc102
  • Sanyix
    Hát és ki az aki t-online adsl-t rendel, ami 150 gigás korlátos, és a lehető legdrágább is? :)
  • Hegyikecske
    még mingid jobb mint a tré kom "korlátlan" csomagjában a 150gigás limit, a 250giga az már majdnem korlátlannak tekinthető elvégre lássuk be 250giga legális adat az qrvasok lenne havonta :D mer ugyebár itt nem akar senki kalózkodni!?
  • Penge4
    De ha kicsi a feltöltés, akkor a letöltés is kicsi, mert valakinek fel kell hozzá töltenie.
    Amúgy nem lesz korlátlan. 250 gigában maximálják. Ha 3 hónapig folyamatosan az fölött lesz a forgalom, akkor repülsz.
  • GyaxyBoy
    Szeretnék mindenkinek gratulálni aki ide olyan célból ír, hogy belekössön valamibe! Ez a hír arról szól, hogy a jelenlegi csomagok a UPC-nél jelentősen megváltoznak és korlátlanná válnak!
    Ismét magyar virtust figyelhetünk meg, nem tudnak a tényekbe belekötni mert sztem marha jó változás megy végbe, ezért elkezdenek szőrözni! :) Grat!!! :)
    A feltőltést lehetne növelni? Persze, letőltést is! Mindent lehetne bármeddig, soha nem lenne elég! De nem feltőltésre kell hazználni a netet, hanem letőltésre és játékra! :) Az új Minimum csomagban tényleg kicsi a 256 egy 512-t lehetett volna, de az inkább email csomag! :D
    De a többivel lehet neten nyomni. Elég bátran!
    Én örülök neki és grat a UPCnek a változáshoz!
    Akinek nem tetszik, mennyen T-Com hoz! Minden jót hozzá! És ott lehet jól is fogylyák írni a rövidítéseket! :) ÉS azzel mit érsz majd el? Szerinted? :)
    Csak kérdem! :)
  • JoeFromHun
    Az Uploadra még lehetne dobniegy lapáttal mert VICC!
  • Guinsoo
    Tovább gondoltam a dolgokat:
    - A Commodore 64 valójában 64 kilóbites volt. :D
    - A netszolgáltatók nyelvtanilag helytelenül használják a rövid prefix- hosszú mértékegység miatt a sávszélesség kiírását. (mivel ők számomra 'normálisan' mbit-nek írják általában) :D

Jah és még nem is meséltem egy harmadik irányzatról, ami szintén elterjedőben volt egy időben az informatikában!
    Annál azt mondták, hogy az 1 kb az 1024 byte, de az 1 Kb az 1000 byte. Na ehhez mit szóltok? :)
  • Guinsoo
    Huhh, látnod kellett volna az eredeti írásomat! :D
    Volt egy harmadik sor is ott a "bajszoknál".
    - az informatikusok nem szeretik a nyelvtant ^^

Én is most pont ezen gondolkodtam, hogy ha leírom nektek egy lapra a 64 mb-t, akkor tényleg azt fogjátok gondolni róla, hogy 64 millibit?! ^^
  • gz8
    Az a 64 mb az 64 millibit...
  • gz8
    Egy szépséghibája van a dolognak.
    Ha alapvető heje helyesírási szempontból nézzük, tilos vegyesen alkalmazni a mértékegységet a prefixummal.
    Értsd: a MB, megabyte (tehát rövid prefix + rövid mértékegység vagy hosszú prefix + hosszú mértékegység) szabad, de megaB vagy a Mbyte (hosszú prefix + rövid mértékegység vagy rövid prefix + hosszú mértékegység) nem.
    Láttál már valaha olyat, hogy kWatt? Vagy esetleg megaJ?
    Nem hiszem.
  • Guinsoo
    Nah, most beégtem! :P Az bizony tényleg mili! (de rég volt az a fizika, meg SI mértékegységek ^^)
    A kérdésedre a válasz el van rejtve az írásomban, de megsúgom. ;)
    Úgy szoktuk meg'mondani', hogy mb-t írunk megabyte-nak és mbit-et írunk megabitnek.

Jah, és nem használunk semmiféle kontextust! :D Ha leírjuk egy fecnire, hogy 64 mb, akkor azt 20 év múlva is tudni fogjuk, hogy 64 megabyte-ot jelent! ;)
  • vadmotoros
    Tudodm ez nem pont ide vág, de nekem hamarosan lejár az internet előfizetésem, és kicsit körülnéztem a lehetőségek után.
    mivel vidéken lakok, a UPC, Fibernet kizárt. (fibernet a szomszéd városban elérhető :S)
    tehát marad 2 szolgáltató:Invitel, T-com. Alapul egy 1024/128-as csomagot vettem, mivel többre nincs szükségem.
    T-com Optimum csomag: 5900 ft, T-com invitel területen: 5900Ft, de csak 512/96!!! ezt most nem értem, hogy van ez? miért nem kapom meg ugyan azt a sebességet mint ha T-com területen lennék?
    Invitel: 1024/128 9490 Ft míg az 512/96 5990 Ft
    szóval én ebből az egészből arra jutottam hogy tök mindegy kihez köt a szerződés, ugyanannyit kell fizetnem, csak a csekk más nevére szól...
    nesze neked szabad szolgáltatóváltás...
  • gz8
    Ez még nem flood. :)
  • gz8
    Az m prefixum, mégpedig a milli-, nem mini.
    A byte rövid alakja B, a bité b.
    MB: megabyte, Mb: megabit.
    Ha nem használsz kis- és nagybetűt - ha szövegben van, akkor a kontextustól eltekintve - hogyan tudnád megmondani, bit v. byte?
  • Guinsoo
    Hűha! Van itt lag, meg log, meg minden! :D Asszem elvonulok, mert még a végén reagálni akarok minden félreértésre, és akkor jobbik esetben flood miatt törlik az írásaimat, rosszabbik esetben a rendőrséget rámuszítják zaklatásért! :P
  • Guinsoo
    Juuuuj ezt most vettem észre! :P
    Az az "f" "s" akar lenni. ;)

Naszóval:
    UTP: Unshielded Twisted Pair, azaz árnyékolatlan csavart (ér)pár
    STP: Shielded Twisted Pair, azaz árnyékolt csavart (ér)pár
  • Guinsoo
    a) Arcos válasz:
    "Tudtommal"?! "hardware berkekben"?! És még én járatom le magamat?! :D

b) Normális válasz:
    Az mb jelölés megabyte-ot jelent informatikában. Voltak régebben próbálkozások erre amit írsz, de nem váltak be.
    SI szerint eleve M-et kellene használni a Mega miatt, mert az m minit jelent. Hogy mégis miért alakult ez ki, hogy mb bárhogy írva megbyte?
    - az megabyte-ot többször kell(ett) írni, ezért kellett rövidíteni mb-re, és az amúgy is ritkán használt, rövidebb megabit-et meg lehetett hagyni mbit-nek
    - sokszor csak kisbetűkkel írnak az informatikusok

Remélem kielégítő volt a válaszom. Raktam volna be példákat szakmai oldalakról, de cenzúrázva lett volna úgyis.
    Már csak az a problémám, hogy valószínűleg nem fogod elolvasni, de álljon itt okításul a tévelygőknek. ;)

ui: "mielőtt belekötsz valamibe, nézz utánna": nem kell utánanéznem. majd' húsz éve ezzel foglalkozom. :)
  • Max Damage
    Köszönöm a választ, megnyugodtam :)
  • Darth Sith
    azt a dúrva élet, datanetnél havi 9kHUF-ért mikor kapok 10240/1024 -es netet? pedig eddig szerettem, nem volt gond vele, de azért ez kissé dúrva..
  • Sanyix
    Hát munkahelyen valószínűleg nem csak te használod a netet, hanem rajtad kívül más is. Egyébként arányokban több a lagg, meg loss csellón vagy inkább kábelneten együttvéve, mint adsl-nél. De ez nem jelenti azt hogy mindenhol olyan, lehet hogy valahol teljesen jó.
  • scs17
    milyen ösztönző a t-online :DD
  • Athlon64
    Hát én TrackMania Nation rengeteget nyomom és érdekes módon nekem sose loggolt... viszon munkahelyemen előfordúlt a t-combos netnél, hogy loggoltam és inkább dolgoztam, pedig jó lett volna meló előtt levezetni az ideget...
  • BenceYCE
    Egyefene, segítenék húzni ha hoznák az üveget :P
  • Sanyix
    Érdekes pont fordítva szokta mondani mindenki :\ és tapasztalni is.
  • Sanyix
    És abból 4 tetszőleges célra és analóg telefonra használható :) szal 4 ér az adatátvitelre, azaz 2 érpár.
    Amúgy így hívják hogy csavart érpáras kábel, mert az erek párokban vannak ez egyáltalán nem jelenti azt hogy 1 érpár van és kész :)
    egyébként nem valószínű hogy eljön az idő hogy ftp kábelt húzzanak ki a lakásig, mert annak is van csillapítása, ráadásul így már nemvalószínű hogy drágább lenne egy optikai kábel kihúzása :)
  • QpaQ
    ilyet Békés megyében miért nem tudnak csinálni. itt a t-arcok annyit szolgáltatnak netet, hogy ha fél napra nem működik már fel se hívom őket, mert annyit mondanak, hogy: "igen tudunk a problémáról, igyekszünk kijavítani" tavaly szeptember óta...
    és mióta emeltek az adsl-en a környéken mindenki panaszkodik, hogy rohadtul lelassult a nete. 9400 Ft 1mb/s
    ja és ez egy megyeszékhely...
  • herrherry
    Érdekes a sok lagolást nem a UPC-sek, hanem az adsl-esek tapasztalják :)
  • BenceYCE
    Árnyékolt utp, igen. Készreszerelt patch- vagy cross-kábelnél onnan ismered meg, hogy a dugón van fém burkolat.
  • BenceYCE
    Ha eljő az időőő :)

Ráadásul nem "csavart érpár" hanem 4 csavart érpár, azaz összesen 8 drót :P Gigásnál félbe választva...
  • Balumann
    olyan kábel is van,hogy ftp ?:D
  • Sanyix
    Mikor?
  • BenceYCE
    akkor utp helyett ftp-t használnak...
  • Sanyix
    A koax árnyékolt kábel, az utp árnyékolatlan csavar érpár. Az utp zavarják a külső jelforrások, de azért vannak érpárak benne hogy az agyonzavart jelet ki tudják hozni a 2 ér közötti feszültségkülömbségből valahogy így műxik. Koaxnál meg le van árnyékolva, így nem kellenek érpárak, viszont az árnyékolás drágább.
    Egyébként a kábeltv netes adatátvitelnek semmi köze az ethernet adatátvitelhez, szóval a lanos koax kábelekhez sem. Teljesen máshogy működik a 2, szal kábelnettel elérhető nagyobb adatátviteli sebesség mint 10mbit.
  • Lobster
    Hmmm... először megijedtem, hogy ha mindenki tölt majd mint állat akkor halál le lesz terhelve a hálózat... Aztán rájöttem, hogy aki folyamatosan 10-20 mbittel akar húzni annak ipari mennyiségű DVD-t kéne hegesztenie... :D Vagy annyi idővel kell rendelkeznie, hogy minden letöltött vackot megnézzen/végigjátsszon/meghalgasson...stb ami a világon nincs :D
    Így a kezdeti roham után kevésbé aggódok. Talán végre kezdi mindenki nem kuriózumként (sááávszél=töltök mint állat) hanem hétköznapi cuccként kezelni. Ha bármikor lehúzhatok vmit gyorsan talán nem fogok előre tankolni mint ahogy most teszik sokan... Egyszóval mindenképpen örülök a dolgok ilyentén alakulásának. Már csak azt várom hogy a többi szolgáltató is lépjen...
  • Chand
    Nah. Most már hogy hivatalosan is fent láttam a júpíszí oldalon, elhiszem. :)
    És örülök neki. :)

A koax kábelről meg annyit(nem értek hozzá) de sztem egész jó minőségűt pakoltak ki. Azt amit a házba tettek hozzánk (sajna szétrágta a kutya) meg csináltattuk velük és 240ft/méterért adtták. Nah ha most arra még rá is rakták a maguk kis százalékát akkor is sztem egy 200ft-be benne van. És amit nálunk lehet kapni kábelek azok 160ft-nél általában megállnak. Szal ennyi. :D
  • Hegyikecske
    yeeeeeeeeeeeeeeee, erre vártaaam, hegedű 4ever!!!!!!! lesz 10mbitem :DDDDDDDD adslesek most szopják a f...ogukat :DDDDDDDDDDDDDDDD