13
-
AranyKéz #13 "Csak az a gond ezzel, hogy ami üzleti szempontból értékes az nem feltétlenül művészeti szempontból is az."
Igen, ezt szerintem mindenki észrevette :) Kicsit tudatosabbak is lehetnének a fogyasztók ezen a téren.
Meg azért tényleg furcsa hogy egy ilyen batár dolgot senki nem vesz észre a szabad piacgazdaság kellős közepén. (Meg mi az hogy az előadó nem játszhatja le a saját szerzeményét anélkül hogy fizetne a kiadónak ? Meg mi az hogy nem rakhatja fel a netre az ő saját szerzeményét ?)
-
gforce9 #12 Mert a kiadásra és terjesztésre kizárólagos jogot fektetett le a szerzővel kötött szerződésben. Mondjuk másmilyet szerintem nem is köt egy kiadó. Egyébként az összes kiadót én eltörölném a föld színéről :) Valami olyan megoldás kéne, amivel ténylegesen a szerzőket támogatjuk a vásárlásnál, nem pedig a kiadót, aki lényegében a legális tartalmak esetén, benyeli a lecsót, illetve ő mondja meg, hogy kinek a műve értékes üzleti szempontból. Csak az a gond ezzel, hogy ami üzleti szempontból értékes az nem feltétlenül művészeti szempontból is az. Így a ténylegesen értéket képviselő alkotásokról, illetve azok megjelenéséről, egy olyan valaki mondja ki az ítéletet, akinek semmilyen érdeke nem fűződik ahhoz, hogy tényleges értéket közvetítsen. -
AranyKéz #11 Apropó, elgondolkodott már valaki hogy a kiadók miért élvezenk monopolhelyzetet egy adott zenealbum eladása felett ?
-
#10 Ha ezt valaki felteszi a gépére akkor majd békén hagyják? :) -
bugger #9 Kíváncsi vagyok, mekkora a téves riasztások aránya.... -
wanek #8 "CONFUOCO alkalmazás egyaránt védi a felhasználókat és a szerzőket" - én felhasználó vagyok, nem szerző. De mint felhasználó, én nem igényelem ezt a védelmet :) -
asdasdasd #7 Nekem az szűrődött le, hogy ez nem arra van, hogy olyan hálózatokat iktasson ki, ahol illegális filecsere történik, hanem arra, hogy ha valaki olyan rendszert akar üzemeltetni, ahol csak legális forgalmat akar engedélyezni, akkor ebben segítse. -
sonicXX #6 Újabb halvaszületett ötlet a társadalmi-politikai-üzleti paranoia jegyében. -
AranyKéz #5 Nincs az a hülye aki felteszi a szerverére, amúgy is túlterheltek basszus, nemhogy még DSP meg kódtörő funkciókat is ellásson.
És ki fogja megmondani hogy mi lesz ezen a feketelistán ?
Gondolom minden amihez a kiadóknak köze van, vagy aki fizet hatalmas nagy summákat nekik, a kiselőadó meg megint nagyívben le van szarva. -
teddybear #4 "Van egy olyan találmányuk amely miliméter pontosságal képes lemásolni bármilyen szobrot, műalkotást és pl.porcelánporból létre is hozza azt."
Másszóval műkincshamisító 3d-másoló. -
Zedas #3 Ez mind nagyon szép, csak az a probléma hogy ez a dolog eleve hülyeség. Elég annyit belerakni hogy a torrent kliensek enkódolják a csomagokat egy dinamikus jelszóval és azt más csatornán terjesszék. Ekkor eleve kilátástalan a dolog.
-
kev #2 Fraunhofer kutató intézet :
Az mpeg1-4 videótömörítési eljárás is tőlük van. Aki nem tudná az mp3 szintén.
Van egy olyan találmányuk amely miliméter pontosságal képes lemásolni bármilyen szobrot, műalkotást és pl.porcelánporból létre is hozza azt.
Mondjuk.. ennek a szűrő programjuknak, kevés fájlcserélő fog örülni..
-
Feriboy #1 még ha esetleg talán működne is rendesen meg elterjedne, akkor is mit tud csinálni pl a jelszóval védett fájlokkal?