120
-
turul16 #80 Nem 3D -s 3D desktop. Kattints a képekre a videóért.
20Mb -nél kisebb OS -ek vannak PDA -kon, Linux is win is. -
Dömsödi #79 A "hüjjjegyerekeknek" kell a forgatható ablak, hogy bameg, én vagyok a menőbb mert az én gépem 20 FPS-sel mozgatja az ablakokat.
Amúgy ezt sem értem. Ezt az ablak forgatás méretezést már egy 133 Mhz s pentiumra is meg lehetne irni. Persze ahhoz programozok kellenek, és nem Visual Basic és Tsai scripteket egymás után beillesztő "szakemberek"
Persze jó dolog objektumokkal is dolgozni, mert baromi egyszerű, de nagyon hosszú és LASSÚ lesz a tényleges program. Olyan ez mintha anyú egy kamionnal küldene el a sarki közértbe egy borsókonzervért. El lehet így is hozni...
Egy komoly oprendszer simán kijönne 15-20 Mbytból. Erre utána még megetnének a választott komponensek, driverek. (a driverek se nővelnék drasztikusan) -
#78 "De ha figyelembe vesszuk, hogy a legujabb MacOS is unix alapu... csak kar hogy nem fut el akarmilyen rendszeren."
Ne hasonlítsuk már a kettőt egymáshoz. A Linux fel van dobva egy sima GUI-val, az OSX meg egy fullos betonstabil multimédiás oprendszer, ami felhasználóbarátabb, mint a Win.
"es mondjuk ahelyett hogy elolvasna egy 2 oldalas manualt, es egy halom jo dolgot megtanulna belole (es utana esetleg tudná is hogy mit csinal), ha van GUI, akkor sokszor inkabb nekiall gombokat nyomkodni, es megprobalja on-the-fly kitalalni hogy hogyan is mukodik a program."
Én Windowsban soha nem olvastam semmilyen manualt, se súgót és mégis saját magamtól elértem, hogy viszonylag jól értek hozzá. Ha egy új programot használok, már 1-2 perc múlva egyértelmű az egész, még ha nem magyar akkor is.
De arra se időm, se kedvem, hogy naponta órákat szarakodjak Linux alatt olyan dolgokkal, ami Win alatt 3 kattintás, és fél napokat Google-zzak, hogy valamire megtaláljam a választ.
Annyira nem is gáz, amennyire divat szidni, komolyabb vírusom még sose volt, pedig nem vagyok tele minden védelemmel, a gépem teljesítménye nem is igazán tudná ezt biztosítani, az a pár bug meg jelentéktelen, már hozzászoktam. -
remark #77 Sebesseghez meg annyi, hogy van a cegnel par gep amin WinRunner-es automatizalt teszteles fut kb. 30 oran keresztul egyhuzamban, es ha osszehasonlitom hogy 2 egyforma PIII 800Mhz/192MB RAM gepen ugyanaz a teszt mennyi ido alatt fut le akkor azt latom hogy XP-n 25%-kal tobb ido kell mint w2k-n.
Tudom, ez nem XP vs. w2k tema, de mar nem eloszor jott elo hogy az ujabb windows milyen lassulast okoz, akarhogy is nezzuk eddig mindegyik uj windows lassult egy nagyot az elozohoz kepest, de ezt egy kis beruhazassal kompenzalni lehetett. (Raadasul ez is volt az ajanlott megoldas.)
Ugyhogy az teny, hogy a windows egyre lassabb, de attol meg nekem ne kelljen ezt elfogadnom. Nekem ez nagyon csipi a szememet, es sokkal szivesebben futtatom a teszteket a w2k-s gepem mint az XP-sen, mert egy halom idot sporolok meg (25% az rengeteg, egy 30 oras tesztnel az 7.5 ora kulonbseg!!! -amit valaki kifizet...) Es most jon a Vista, meg szerencse hogy meg se probaljak majd a rendszergazdak feltelepiteni ezekre a regi PIII gepekre (remelem legalabbis... ;-) ).
Es most lehet mondani hogy felejtsuk el a PIII-at, de konyorgom, miert olyan nehez felfogni azt hogy _minden_ kiadas, amit valakinek a cégnél ki kell termelni, es mivel komoly arversenyv van a piacon, ezert csak egy hülye uj windows miatt nem fogunk egy halom teljesen jol mukodo gepet a szemetre dobni! -
wanek #76 Ezt láttátok már?
Milyen szerencse, hogy ilyen jó lett a pista. Ez lenne a biztonság netovábbja a ms szerint?
MEGALOL!!!! -
strogg #75 Annyit azért hozzátennék, hogy suse 10.2-öt telepítettem 2 hete. És azóta még nem láttam konzolt. A belőtt hardverek:
- bluetooth,wlan,webkamera,nvidia kártya (driver install), infra, modem,(laptopról van szó), hálózati kártya.Minden müxik frankón, és nem voltam a konzolra kényszerűlve. Mindent grafikusan lőttem fel.
Két észrevétel: aki nem tudja mi a wep kulcs, (példa) az ne akarjon wifivel szenvedni, mert annak tökmind1, hogy grafikus/konzolos a configolás, esetlen linux v. win. az OS.
- Konzol soxor télleg gyorsabb.
-
remark #74 "Sajnos igaza van! Ha linuxban haladni akarsz, akkor parancs sorozni kell..."
Nekem a GUI vs. parancssorrol az a velemenyem, hogy (anelkul hogy most hosszasan taglalnam hogy mi merre es miert) a gui-val rendelkezo programok habar ketsegkivul "intuitivak" (ha lehet ilyen szot gyartani), de egy bizonyos szint (bizonyos mennyisegu gyakorlat, vagy tapasztalat) utan csak komplikaljak es lassitjak a _munkavegzest_.
En tobbszor van hogy ugyanazt a dolgot kell windowson es unixon is megcsinalnom, es habar eloszor melo kinezni a parancsokat, de ha mar nem eloszor csinalja az ember akkor ezerszer gyorsabb (csak hogy valami konkretumot is irjak, pl. egy ClearCase view leagyartasa, mountolasa, es egy páróras build elinditasa unix alatt 1 script (ha megcsinaltad a scripteg), windowson meg kb. 5 perc es kb. 70 klikk [lehet hogy most tulzok egy picit.. ;-) ]).
A masik dolog az persze az, hogy _lehet_ hogy windows alatt is meg lehetne gyorsabban oldani _neha_ a dolgokat, de az ember egyszeruen se rakenyszeritve, se raszoktatva nincs arra hogy megprobaljon optimalizalni, sot, a sok GUI csak arra jo hogy az ember elkenyelmesedejen, es mondjuk ahelyett hogy elolvasna egy 2 oldalas manualt, es egy halom jo dolgot megtanulna belole (es utana esetleg tudná is hogy mit csinal), ha van GUI, akkor sokszor inkabb nekiall gombokat nyomkodni, es megprobalja on-the-fly kitalalni hogy hogyan is mukodik a program.
Ugyhogy nekem az a velemenyem, hogy a parancssor _munkara_ (persze nem grafikai munkara ;-) ) nagyon sok esetben jobb mint ugyanannak a programnak a gui-s verzioja. -
remark #73 Meg egy mondat:
"Although application performance has had this drawback, the new Windows Vista performance features SuperFetch and ReadyDrive help to make Vista feel faster and smoother than Windows XP."
Azaz habar minden program lassabban fut, de a Vista gyorsabbnak erzodik mint az XP. -
remark #72 "Ez érdekes, a felhasználók fele szerint gyorsabb, a másik fele szerint sokkal lassabb. Nem tudom, mi lehet az oka (talán driver probléma)."
XP vs. Vista
A cikkiro konkluzioja:
"Our hopes that Vista might be able to speed up applications are gone. First tests with 64-bit editions result in numbers similar to our 32-bit results, and we believe it's safe to say that users looking for more raw performance will be disappointed with Vista. Vista is the better Windows, because it behaves better, because it looks better and because it feels better. But it cannot perform better than Windows XP."
Csak mint adalék irom, nekem nincs tapasztalatom a Vista-val. -
turul16 #71 Már megint RAM verseny :)
256Mb -vel jol megy a Gentoo a notebookomon.
Megbizhatsz -e a szamitogepedben ? -
BiroAndras #70 "ÉBREDJÉL!!!! EZT SZOROZD meg 100 GÉPPEL ami egy középvállalkozásban van!!!!!"
Nem kötelező azonnal váltani. -
BiroAndras #69 "Józan paraszti észre. Aminek az az alapelve, hogy hibátlan ember nincs. Magyarul minnmél boynolultabb egy rendszer annál több a hibák száma."
Ez így ok, de a kijelentésed úgy hangzott, mintha ez csak a win-re és az MS-re lenne érvényes.
"egy XP hez képest vánszorgó csiga, az XP pedig vágtató versenyló. KB így tudnám összehasonlítani."
Ez érdekes, a felhasználók fele szerint gyorsabb, a másik fele szerint sokkal lassabb. Nem tudom, mi lehet az oka (talán driver probléma).
"Egy nállunk átlagos gépen 3 - 3,2 GHZ penya komoly lassulás érezhető."
A tesztek szerint egy átlag gépen nincs érezhető lassulás a futtatott progikban.
"de ha dolgozni akarna valaki akkor min 2GB mem az alap."
Attól függ, mit akarsz. Több kell neki, mint az XP-nek, de a 2 giga túlzás, ha mondjuk cask böngészésre és szövegszerkesztésre használod.
"Ami XP nek 1GB elég volt itt min a duplája kell."
Amikor kijött, még 128 mega is normális volt. Még ma is használok 128 megával laptopot. Gyorsnak nem mondanám, de használható.
Az én tapasztalatom szerint Maga az XP 512MB felett már nem gyorsul, de a többi proginak bőven kellhet jóval több.
"A gyerekbetegségek meg voltak ott is, aki várt egy évet minimum, az jobban járt."
A 9x-nél alapból annyival jobb volt, hogy nem sok értelme volt várni.
"Hasonlóan lesz itt is. Megfelelő teljesítményű géppel kényelmesen fog futni."
Ha van a gépben 1GB RAM, és DX9-es videokártya, akkor gond nélkül kell mennie. A proci teljesítménye nem sokat számít.
"Ezen nincs mit várni, minden SW esetében ez van mért lenne ez kivétel?"
Nézzél szét, még egy halom HW-hez nincs normális driver (főleg 64-biten). Más szoftverekhez nem kell driver-t írni. -
BiroAndras #68 "Multitaszking grafikus oprendszere van, mindezt egy 7.15Mhz-en (nem GHz) futó Motorola 68000-es processzorral!"
Mint már sokszor mondtam, nem a grafika a lényeg. A 3.11-es win is grafikus volt, és elment vígan 10MHz alatti gépeken.
Egyébként a motorola procik sokkal jobbak voltak az akkori x86-oknál. Pl. 32 bitesek voltak, ami nagyon sokat számít. -
BiroAndras #67 "Hibátlan a Vista azért készül az SP1 gőzerővel"
Még nem készül, cask ötleteket gyűjtenek hozzá.
"Egyébként meg eleve van benne vagy <500 hiba ezt maguk a fejlesztők is elismerték."
Nincs hibátlan szoftver. Egy ilyen komplex rendszernél ez nem rossz érték. Persze azt is nézni kellene, hogy mennyire súlyos hibákról van szó. -
Indigo #66 ""és most idézzük fel az oprendszer definícióját"
Ami már közel sem ugyanaz, mint régen. Ma már beleértendők a multimédiás képességek (desktop-on), és az internet elérés is."
A multimédiás képességek és internetelérés alatt azt kell érteni, hogy az oprendszer maximális támogatást adjon ezekhez, nem azt, hogy az oprendszerbe kiirthatatlanul "beledrótozva" ránktukmálják a sajátjukat. Legyen választási lehetőségem, hogy egyáltalán feltelepítem-e azokat. -
dyra #65 Sajnos igaza van! Ha linuxban haladni akarsz, akkor parancs sorozni kell, a minap épp a bluetooth részével szarakodtam a grafikus felületen, de csak nem akart működni, persze terminálból klapolt minden. Vagy a játékok, tudom most irod majd wine meg cedega mindent visz de sajnos ez nem igaz. Van jópár dolog amit visz de azokat jó 10 - 15% lassaban. Persze már ehez is büvészkedni kell a wines next next next finish-hez képest. Vagy a virtuális cd, oké ott van rá az emu, de ha nem akarsz szarakodni akkor meg kell irnod egy scriptet. Sajnos még nem igazi alternativa a linux de jó uton halad afelé. Egyenlőre az MS az otthoni mezei usernek jobb könyebben kezelhető. -
nedudu #64 Biztos nem értessz hozá azért sikerült -
#63 "Mint minden más OS-nek. Próbálj meg egy fullos linuxot, vagy OSX-et 3-4 éves gépen futtatni." Linuxal megvolt, agyon skinezve, és csicsázva, lassulás nélkül. Igen megcsináltam! :D -
turul16 #62 Knoppix Live DVD -t probáld ki.
Egy magyar szakos haverom, egy parancsot sem ismer és használja. (Telepíthető gépre, nem csak DVD-n fut)
Win installer linux distrokhoz.
ubuntu
debian
Ezt a terminalosdit pedig el lehet felejteni. (Legfeljebb telpítéskor kell,de akkor is csak, ha fura hardvered van)
Mond milyen multimédiás tevékenységre gondoltál?
(Én jobban szeretem a parancssort, mint ezeket grafikus frinc-francokat :), a gentoo jobban hasonlít arra képre, mint amit te gondolsz a Linuxról )
-
pex #61 "Ha mutatsz egy olyan Linuxot, amivel meg tudom csinálni azt, mint Windowson (nem különlegességek, csak alap multimédiás, általános...stb tevékenység) és lehetőleg nem a terminálba kell tölteni a fél életemet a parancssorban, hanem grafikus felületen is el lehet végezni, akkor azonnal váltok, de szerintem rajtam kívül még pár millióan. "
Ma mar a debiant is fel lehet rakni 10 gomb lenyomasaval, annyira le van egyszerusitve az install. De persze desktopnak inkabb az ubuntu vagy a suse a legjobb. Es mar millioan hasznaljak. De ha figyelembe vesszuk, hogy a legujabb MacOS is unix alapu... csak kar hogy nem fut el akarmilyen rendszeren. -
pex #60 Rengeteg megoldas van az explorer lecserelesere. Meg win98 alatt probalkoztam a lightstep-pel. De egy ideje inkabb linuxom van, abbol is gentoo. De ha ragaszkodsz az M$ alaphoz, akkor a 'replace explorer' googleszörcsöt javaslom. -
turul16 #59 Vagy használsz OpenGL -t :)
Ja vagy, hogy a játék gyárak vezetői is bevették az MS. propagandát. -
#58 MS zsebében a teljes amerikai törvényhozás :( -
sathinel #57 Hát ja pl a win deskrop explorer alapú és nem tudod leszedni mert akkor nem látsz semmit. Az hogy böngészni nem akarok vele azt firewall elintézi. De lecserélni? valaki tud rá valamit? -
sathinel #56 Ez igaz! Az állam dolga lenne a közszféra, és a multik, cégek közötti egyensúly megteremtése. Papíron:D -
sathinel #55 Hát igen. Pl az IBM-é a szabadalmak nagyrésze, mégsem ugat rá senki max vele együtt fejleszt, ill kifizetik amit kell. Ezzel szemben az MS is ott van mindenhol, de valamiért mégis szinte az egéssz világon találsz embereket akik kritizálják. És ha azt nézed az IBM szabadalmai vannak az összes processzorban.(vga, cpu, stb) és a cég is a gyártást háttérbeszorította, és fejlesztésre öszpontsít. Az MS-el a gond hogy mindent maga akar csinálni. De egy világgal versenyezni nem elég nagy a cég) pl nem linuxűberelésként, de mindenki fejlesztheti, és konferenciákon eldöntik mi lessz a helyes irány. Tehát a felhasználókkal együttműködnek a fejlesztésen. És ha több mnillióan fejlesztenek egy rendszert egy cég helyett akkor gyorsabb is a fejlődés. PL 60 bites rendszerek, + vistába a linuxban már régóta jól működő eljárások is bekerültek.
Az amaerikai hadsereg is ezért szállt be pl a szilikonvölgy részvényesei közé mivel hiéba az USA legnagyob költségvetése a hadseregre, nem tudnak lépést tartani a közszférával ha csak erre hagyatkoznak. -
dyra #54 Engem személy szerint aggaszt az MS ilyen nagy elterjedetsége, lassan Bili fiú gondol egyet és nem netezik a világ. Vagy nem dolgozik. Mert mindenki MS használ. Ráadásúl mindenhol ott akarnak lenni és mindenkit ki akarnak szoritani. Én használok linuxot is de sajnos nem tudom nélkülözni az MS-t mert egy csomó minden csak vele müködik rendesen. Szóval most nincs választási lehetősége az embernek és ez szerintem senkinek sem jó. Most jön a Vista megint egy csomó minden csak ezzel fog müködni pl: DX10, a mezei felhasználó mint én, meg megint mehet az MS után. Mert csak magukkal kompatibilisek de csak ott is azzal amivel akarnak pl: anno a majmok hivatalosan 98-alól nem támogatták az NTFS fájlrendszer olvasását. Csakhogy szivjon ezzel is a mezei user. A propaganda gépezetük remekül müködik. Pénzük dögivel lassan azt csinálnak amit akarnak. -
Atomy #53 "de milyen korrektséget vársz a mai világban bármelyik multitól?"
Semmilyet, én a törvényhozóktól várom el, de sajnos azoktól is hiába. -
#52 szegény Microsoft, sirva ne fakadjak.
kérem as hosszászolokat, h olyan h MS és szabvány betartása, óvakodjanak együtt használni egy hsz-ben ... MS addig követ szabványt, amig nem szerez 51%-ot, utána "kényszeriti" a világot a sz***** használatára. MErt a juzerek ostobák és 51%hoz juttatják, ha "be van épitve".
a .net-ről ne beszéljünk, segitségével a fejlesztőknek sikerült a javás programokat is alulmulniuk: lassu, monstrum nagy sz*r mind ami alá készült :( és persze nem platformfüggetlen, de az meg kit érdekel, nemigaz ? -
kvp #51 Megismetlem a linket, itt van leirva a lenyeg! -
#50 "Nem alap dolgok amúgy az msn és mediaplayer sem, sőt az ie sem az, mert jól bedrótozzák a rendszerbe aminek a fejlesztési költségeit az oprendszer vásárlásával kifizetel."
Aki Windowst vesz, az hivatalos szerv. (cég, iskola...stb), tájékozatlan, vagy alapból hülye. Ha már legálisan használ(nád), akkor árban alig több egy Macintosh OSX-el és egy rakás jogtiszta progival.
"Ha az oldalak nagy része Internet Explorer, azaz Microsoft függő, akkor bizony sokan már csak emiatt sem fognak mással böngészni."
Ezért a userek tehetők felelőssé, hogy nem kerestek idejében alternatív megoldást. Nehogy már ne tehessem bele a saját magam által írt oprendszerbe a saját magam által írt böngészőt/médialejátszót...stb Az explorernél viszont szemétség, hogy benne van az egész rendszerben, függ tőle minden.
"Szeretném, ha a user nem tudna programokat futtatni (csak azt, amit én is akarok)"
Használj Linuxot. A Windows mindig is magánfelhasználókra volt "tervezve", hiába próbálkoztak be akármilyen Winfos Serverrel.
"Pedig annyi jó linux disztrib van, csak az ember arról nehezen mond le, amit megszokott."
Ha mutatsz egy olyan Linuxot, amivel meg tudom csinálni azt, mint Windowson (nem különlegességek, csak alap multimédiás, általános...stb tevékenység) és lehetőleg nem a terminálba kell tölteni a fél életemet a parancssorban, hanem grafikus felületen is el lehet végezni, akkor azonnal váltok, de szerintem rajtam kívül még pár millióan.
"Multitaszking grafikus oprendszere van, mindezt egy 7.15Mhz-en..."
Képzeld el, ha ezen az útvonalon haladnak tovább, akkor elég lenne a mostani feladatok futtatására egy P2-es gép is és szegény hardvergyártók most az aluljárókban koldulnának. Azért rájuk is gondolni kell.
"Oprendszerben ne legyen benne semmilyen megjelenítő, lejátszó, szerkesztő program"
Hát az lenne a korrekt, ha telepítésnél kiválasztható lenne, hogy települjenek-e, de milyen korrektséget vársz a mai világban bármelyik multitól? -
Atomy #49 Oprendszerben ne legyen benne semmilyen megjelenítő, lejátszó, szerkesztő program. Az is elég nagy szívás hogy magát az oprendszert nem választhatom szabadon(mert vannak bizonyos alkalmazások amik csak biztonyos oprendszeren futnak és nem lehet kiváltani másokkal, pl játékok).
Az pedig nem érv hogy letilthatom meg telepíthetek más böngészőt, media playert, mert a fő gond az hogy a felhasználók igen nagy hányada nem fog újat telepíteni ha van már egy ami úgy-ahogy működik. Vagy nem is tudja hogy van másik, vagy nem akar időt és energiát áldozni arra hogy felkutasson, kiválasszon másikat, vagy lusta, mazohista, stb. És mivel sokan használják azt a szart a konkurens nem tudja eladni a sajátját(tönkremegy, nem fejleszt tovább), esetleg elfogadott/szabvány lesz a kevésbé jó formátum(lásd IE), és ezzel mindenki rosszul jár. -
kvp #48 "Op. rendszer fogalma szerintem nem változott. A gép erőforrásait kell karban tartani és ezekhez (csak ezekhez) szolgáltatásokat nyújtania."
A vista nem csak egy operacios rendszer, hanem egy os egy toolchain. A linux-ban is a linux kernel a kernel, a kernel es posix kornyezet az os, es a gnu binutils a toolchain. Viszont megis egyutt hivjuk oket linux-nak.
A Trusted Computing-rol mar irtam egy par cikkben, Vista DRM neven meg egy kivonatos topic-ba is. Az igazi gond inkabb ez lesz. Erdekel, hogy az europai kormanyok mit fognak szolni egy olyan rendszerhez, ahol a rendszer fo kulcsa egy kulfoldi maganceg kezeben van. Es akar a sajat hardverukbol is kizarhatja oket, akar tavolrol is. (akar egy word dokumentumon keresztul is)
A nagy cegeknek meg az a bajuk, hogy az uj vista atrakja a valasztas lehetoseget a felhasznalo kezebol a trusted platform kulcs tulajdonosanak a kezebe. Ez vista ready pc-k eseteben a microsoft, mac-ek eseteben az apple, ibm/lenovo-k eseteben meg nem ismert (a pentagon mar kizarta oket a halozatabol). Az ibm csak azert tepheti a hajat, mert ok fejlesztettek ki es adtak el a technikat masoknak. Az xbox360-ban es a ps3-ban mar elesben fut ez a megoldas, es nem is lehet veluk sokat kezdeni, de a pc eddig egy nyitott platform volt, amit a felhasznalo rakhatott ossze. Az uj szabalyok szerint a vista64 kepes renszereket a microsoft szabalyozza. Ha ez nincs szamara biztositva, akkor a legalis vista nem fog futni rajtuk, vagy csak csokkentett tudassal.
Szemely szerint en nem media player nelkuli vista64-et akarok (xp-rol is leszedtem a wmp-t magam), hanem wpa, ocp es drm rendszer nelkuli vista kernelt. (tehat olyat amit telepites utan soha tobbet nem kell halozat kozelebe engedni es megsem all le es kozli hogy frissitsem vagy aktivaljam, viszont van rajta valodi rendszergazdai hozzaferes) -
Benoke #47 A céges gépeinkben mindegyikben 1Gb ram van az 512 kevés egy átlagos használathoz XP -vel. Az office ugyanis keményen zabálja. Megnyit az ember 2-3 Word -doksit 4-5 excelt, meg Outlook és kész elhasalt az 512 :)
Az egyéb céges speckó programokról meg szó sem esett. Esetleg ha néha még elindítja a web böngészőt ami szintén habzsol (mindegy milyet).
Vistat 1Gb alatt vétek használni. Annál is inkább mivel 1Gb s gépen kipróbáltam és indulás után nagyjából 500mb -ot evett meg csupaszon a vista. Persze ezzel az új felülettel, meg mindennel, de egyéb progi még nem volt feltelepítve. -
#46 Ja hogy a mikrofoshoz képest szabadítja fel a cpu-t igy már érthetőbb. -
Inquisitor #45 " Az Aero felszabadítja a CPU-t? Ezt hogyan gondoltad?"
Úgy, hogy 1-20 év késéssel a Vista HW-ből nyomja a desktopot, és nem a CPU izzadja még ki azt is tök fölöslegesen, hogy a 3Ghz-s procin olyan lassú legyen mint annó egy P2-es procin???
Persze van aki szerint az Aero felesleges csicsa, az majd kikapcsolja és bámulhatja a szoftveresen atomlassan kipakolt desktopját ... -
turul16 #44 Ez volna amit 2003-2004 környékén leállították ?
Index - 1984-hez hasonlít
wiki
Az igazi rémálom Vista 64 -el lesz teljes. -
#43 András: e-mail cimed nem [email protected]?
- Szabványok fontosak a biztonság érdekében. Igy semmilyen program nem kezdhet partizánakcióba.
- Op. rendszer fogalma szerintem nem változott. A gép erőforrásait kell karban tartani és ezekhez (csak ezekhez) szolgáltatásokat nyújtania.
Médialejátszó, böngésző mind csak extra. Azaz felhasználói program.
- Az Aero felszabadítja a CPU-t? Ezt hogyan gondoltad? Fogok egy celeron 200Mhz-t hozzácsapok 10 Aerot és ekkor már van 700 Mhz-es prociteljesítményem?
- Kedves felhasználónk nem letiltani szeretné a neki nem kellő szolgáltatásokat, hanem törölni. Kiírtani. Nyoma se maradjon a gépen. Pláne nem 7 Gb-nyi méretben...
Örültem. -
#42 Biro úr te hol is dolgozol?
Baromi marketingszaga van annak amivel itt parasztvakítod a népet! -
#41 DjDano te olvasod is amit írtál????
Jóhogy megemelkedett a gépigény, elvégre öt év telt el az XP megjelenése óta. Egyébként nálam 512 RAM-mal tökéletesen fut a Vista, vírusírtóval, tűzfallal. Persze játékra nem használom még, de arra is elég lesz 1 Giga ram, a hardcore gamereknek max 2 giga. Ez ma már nem annyira nagy követelmény szerintem.
ÉBREDJÉL!!!! EZT SZOROZD meg 100 GÉPPEL ami egy középvállalkozásban van!!!!!
Ne magadból, meg a gazdag szüleidből indulj ki!