Megaszövetség a Vista ellen
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hát nem tudom ki hogy van vele, de ha feltelepítek egy oprendszert, akkor az alap dolgok legyenek már benne. Aki mást akar használni, az mást használ, de a saját termékeiket joguk van beleintegrálni a saját oprendszerükbe. Ez legyen a legnagyobb probléma.
"Példaként említik az XAML nyelvet, amely a szemben álló tábor tagjai szerint a HTML felváltását célozza"
Ezzel viszont már nem értek egyet. Miért akarják mindig feltalálni a spanyol viaszt? <#nyes>#nyes>
http://www.thevenusproject.com/ http://magyaropera.blog.hu
Apple iPhone, HP-Compaq 6715b Notebook, Google termékek - csak lazán ;)
Blackmail the Universe
Blackmail the Universe
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
s bevallom, nagyon vartam mar egy hasonlo osszefogast.
sok sikert! 😄
Ez a kezdeményezés meg szánalmas. Mintha az Adobe nem engedte volna a pdf readert beleépíteni a Vistába, illetve akkor is perrel fenyegetett, mikor az Office2k7-be akarták beépíteni a pdf-be mentés lehetõségét... Ráadásul ahogy már említették, Messenger nincs a Vistában, akinek meg a WMP fáj, az vesz Vista xEdition N-et (már ha van valakinek ilyenre igénye, én továbbra is hülyeségnek tartom).
/*WTF?!*/
amiben az ilyen hatalmas cégeknek benne van még a keze,
és nem verik túl nagy dobra.
- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...
"... valós választási lehetõség hiánya lesz ..."
Tessék, csak tessék! Akkor tessék csinálni! A PDF, a Flash és még ki tudja mi minden furcsamód nem az MS konyhájáról került elõ, mégse sírt eddig senki, hogy nincs igazi választási lehetõség. Most, hogy lett, hírtelen beindult a piacféltés, ami természetesen érthetõ.
Nézzük csak, ki mit félt (persze ez csak találgatás):
IBM: DB2 - MSSQL
Nokia: ??? Nem sikerült megírni a Nokia Suit-ot Vistára :-); SMS küldés
Sun: Java - .NET, Solaris - SuSe
Adobe: PDF - XAML???
Oracle: Oracle - MSSQL
Red Hat: SuSe
VMWare (nincs a listán): VMWare - VirtualPC
- MSSQL: Business Contact Manager-nek is ez kell, és biztos lesz még néhány program ami erre fog épülni. Megoldás: Betartott SQL szabvány.
- SuSe: Ez van, azért biztosan a többi Linux disztribúció is fog futni majd a VirtualPC2007-en max. nem lesz hozzá eszközkezlõ.
- VirtualPC: A MS csak kullog a VMWare után, de az ingyenes futattót õ kényszerített ki. Plusz a MSVPC-nél licenszelési elõnyök vannak Enterprise és DataCenter használata esetén.
- .NET: Elõretelepített .NET3 (sok helyen kikötés, hogy ne kelljen telepíteni plusz dolgokat), ez meg ott lesz ráadásul a windows része. Akik ott volt a .NET3 bemutatón a Lurdy-ban az láthatta, hogy a jövõben milyen funkcionalitású programok fognak megjelenni, és mindez pick-pack "összedobható". pl: Komponensek a tab fülön.
- XAML: Vektorgrafikus leírónyelv. A DirectX kihasználásához kellett. (Ez utóbbit félve írom le, mert bizonytalan vagyok benne.)
A cikkhez a véleményem, hogy amelyik cégek az MS-t támadják, azok ugyanúgy a saját megoldásaikat akarják ráerõleteni a felhasználókra, mint az MS. Attól még hogy benne van (vagy nincs benne) az oprerációs rendszerben egy program, ne mjelenti azt, hogy automatikusan mindenki azt használja. Ráadásul pont az Adobe-nál a pdf fileok olvasását egy független ingyenes programmal sokkal jobban meg lehet oldani, mint az Adobe saját Reader-ével.
Hide and fear, Cobra Commander is here !
#2217 : Menet közben kell az önbizalmat megszerezni
Néha én is úgy érzem hogy egy félig kész rendszer. Egyelõre én is kivárok, fõleg, hogy szerintem nagyon drága mulatság lesz a Vista. Pl. a Home Prémium 250 dollár, ami szerintem túl sok. Ez csak egy operációs rendszer ami programokat futtat. Az meg nem az én bajom, hogy beleintegrálnak minden szirt-sz*rt. Én biztos a Windows Vista N-et venném meg ha az Aero-s változat 100 dollár lenne, és cserébe nem lenne benne Internet Explorer, Média player, Passziánsz, töredezettség mentesítõ, meg ilyenek. Egy csomó szemét, amit úgy sem használok. Egy VLC mellett elbújhat a Media Player, mindig csak a kodekeket hiányolja...
Példaként említik az XAML nyelvet, amely a szemben álló tábor tagjai szerint a HTML felváltását célozza, továbbá az Open XML-t, amely az Office 2007 alapértelmezett formátumaként szintén a hasonló megoldások ellen készült. "A végeredmény a valós választási lehetõség hiánya lesz, miközben újabb éveket várhatunk, amíg a Microsoft orvosolja az egyeduralommal és a magas árakkal kapcsolatos kifogásokat" - magyarázta Thomas Vinje, az ECIS szakértõje. Azt azonban õk is elismerik, hogy néhány területen történt elõrelépés, hiszen a biztonsági cégek panaszai eredményeként végül mégiscsak sikerült megállapodni a Vista dokumentációjának átadásáról.
A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!
Windows Vista N is lesz, abban nem lesz WMP. És az MSN meg egyáltalán sincs egyik verzióban sem! (se WLM)
És mi a baj a docx-szel? Bárki használhatja. Miért lenne jobb, ha doc vagy xls lenne az alapkiterjesztés.. ez csak reklám semmi más. de hogy nokia is.. lol
A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
#2217 : Menet közben kell az önbizalmat megszerezni
Ha nem tévedek, a felsorolt "IBM, a Nokia, a Sun, az Adobe, az Oracle és a Red Hat" cégek bizony nem érdekeltek semmilyen olyan szoftverben amit a vista magában hordoz ( csevegõ, böngészõ, médialejátszó .. ).