StarCraft II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

grizzly21
nem az! 😊 vagy az ? ez a kérdés csak msot merült fel bennem. mert ugye ha nyomsz pl PROTOSSsal egy B-t majd egy P-t, az két gomb, viszont csak egy action (build pylon)

unknown nick
APM a multitaszk alapja. Igazán nem is értem hogyan mérik. Elég könnyû magas APM-et elérni pár hónapnyi gyakorlás után, de hogy az hatékony APM-é váljon na az más kérdés. Önmagában a magas APM nem tesz jó stratégévá, viszont elengedhetetlen egy RTS-ben.

light00
igen, hogy hányat kattint egérrel meg billentyüzettel összesen percenként.

Na oszt vótá fönn szombaton?! Heil Sogron!

Phoenix007
Jaahhhaaaa, hogy build order! Na és mi az APM? <#idiota> )Gondolom az meg az Actions Per Minute lesz azokból, amit a Wiki keresõje kiadott 😊 )

Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!

Lammer
de-de! mert ha KGBs baratunk jobban bespeedel akkor neki az ido lelassul(azert lesz 600as APMe) es akkor nekunk az ugy tunik, mintha gyorsabban porogne, tobbre tud figyelni effektiv... e's e's e's... <#idiota><#idiota>

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

light00
nemérted. Attol még hogy tele lesz pumpálva speeddel, nem fog több egységet kiküldeni, csak a kintlévöket jobban kezelni, mikrozni velük, többször rájuk nézni.

Lammer
kicsi padavanom, a derites fontos resze a map controlnak 😉
szosszenetem 😛

Lammer
😄DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDddddddddd

Italiano
sajnálom=( de azé köszi az infot😉😄

scorpeeon
Nem majdnem biztos, hanem biztos, hogy idén nem adják ki, ez hivatalosan meg lett erõsítve 😊

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

MrStokes
Majdnem biztos, hogy iden mar nem fogjak kiadni, szoval meg nem mostanaban.

A helyzet az, hogy meg a keszitok sem tudjak mikor lesz kesz, es addig tutira nem adjak ki, amig ugy nem erzik, hogy elkeszult es meg vannak vele elegedve.

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

Beast Machine
beveszel 6 ecstasy tablettát, és akkor már csak hármat kell aludnod😄DD

...vágod?

light00
csak deritést mondtam, nem map controlt😛
najo, csak lesz kb 600as apmed, izzani fog az egered 😄DD

bespeedelsz? és abbol hogy lesz map control? 😄

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

Italiano
hali srácok...nem tudnátok pontosan megmondani h mikor is adják ki?...mert má tolnám vele😄

Lammer
Build order <#papakacsint>

Phoenix007
Mi is az a BO?

Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!

light00
tuti van négy karja, különben nem arckép lenne 😛P
(majd lanon bespeedelem Nukit, akkor megtuddja, hogy lehet jol derinteni<#buck>)

Lammer
Draconak nincs polipkarja es ugylatszik emberbol van es megis tok jol derit je' de erdekes? <#ravasz1>

proof:

light00
itt a lényeg, ha késön deritesz😛 mellesleg nekünk az csak jo, mi fogjuk vinni a rusht XD

#1782: kimaradt esetleg valami ami a játékhoz tartozik? 😛

oké, na én még azok közé tartozom akik nem rendelkeznek polipkarral, és 8 szemmel, hogy mindenre koncentrálni tudjak.. 😊

kisbetûs rész: akkoris!!4, ha késõn derítesz, lutri hogy jön-e egy lingrush... <#idiota>

öt.

Lammer
igy van!
bo,timing, map control, macro, micro tengely a lenyeg ^.^

(de ahogy nezem a koreai ligakat a map kontroll talan a leglenyegesebb, talan Boxer azert tudott olyan jo lenni regen, mert nem volt nagyon kifejlesztve az mc es igy soxor tudott trukkozni sunyiba ^.^)

grizzly21
igen, de forditva is igaz sokszor, a sunyulásra nem lehet mindig alapozni, és ha valamelyikre alapozik az ember az inkább a korrekt bo, és játékmenet, timing. az egy alapvetõ dolog, erre jön rá hogy persze alkalmazkodni kell ahhoz amit a másik csinál.

Lammer
map control nelkul olyan sunyi tekkeket szivsz be, hogy csak lesel... hiaba van jo timingod, meg 'bo'd, ha egyszeruen begyalaznak egy sunyulassal...
szal a legfontosabb a map control es a folyamatos pressör a deritesen...
anelkul elveszett vagy...
nemhiaba van felelmetes deritese Draconak sem, eszmeletlen, hogy mindig szentel egy ket secet a deritesre(apm lamulas kozben), percekig tudja tartani a probeot az ellenfel bazisan! erdemes lesni tole FPvodot 😉 (nemhiaban van KOreaban a lengyel gosu)

szal fontos elem a bo a timing is, de map control nelkul zero vagy...

unknown nick
Részben egyet értek. De egy "jó"-nál, a nem "töketlen bénánál" szerintem nem teljesen a map kontrol a döntõ, hanem az, hogy a játékos tud _idõzíteni_. A derítés egy hasznos, kihagyhatatlan elem. Viszont a rugalmas játékmenethez az is hozzá tartozik, hogy akkor is tudsz érvényesülni, ha folyamatos ill. idõleges nyomás alatt vagy. Ilyen helyzet bármely meccsben adódhat, játéktudástól függetlenül.

Lammer
nincs lutri ezt felejtsetek mar el...
ha jo vagy, FOLYAMATOSAN DERITESZ ES VAN MAPCONTROLOD akkor nincs lutri...
a lutri a toketlen benak mentsvara...

ide akartam kijukadni 😊

de végülis egy normális sc meccs is szerencse faktor, bárki bárki ellen játszik, az dönti el, hogy ki választja a jobb stratégiát (ez is lutri, ha úgy vesszük).
...és az ellenfelet nem tudod mindig megfigyelés alatt tartani.

unknown nick
Tételezzünk fel majdnem tökéletes játékosokat. Egy átlag SC meccsben mindig kontroll alatt van tartva az ellenfél milye van, hol van, merre van? Vannak pl. nyitó stratégiák, amikor kockáztatnom kell egy bizonyos cél érdekében, megcélzok egy tech szintet legyártok egy adott unitot. Kalkuláltam, és tudom hogy a létrehozott egységem mire képes. A képességét kombinálva akár más egységekkel tervszerûen használhatom. Egy kevéske blöffölés mindenképpen van a BO-ban. Erre ha rájön egy olyan egység, ami passzívan-aktív, akkor arra nem lehet biztos stratégiát építeni (max csak egy vegyes strat. része lehet). A unit értékét egy taktikai helyzet dönti el, egy olyan szitu, ami kialakul vagy sem. Ez pedig azért erõsen szerencse kérdése 😊 De mivel egyáltalán nem ismerjük azt amirõl beszélünk ez merõ szócséplés. Fogalmunk sincs a balanszról. Egy luck factor, hogy életbe lép-e amirõl vitázunk vagy sem? 😄

itt nem az a lényeg hogy én tudom 😛
fejtsd ki kérlek a "lucky faktor" jelentését.

light00

light00
szerintem az itteniekre értette, aki azt irta csit meg inba a soul hunter meg a warp ray képessége.

unknown nick
A példa mögötti filozófiát értsd meg ne a kijelentéssel kötekedj. Elhiszem hogy tudod.

Valaki be tudna nekem linkelni egy oldalt ahol az egységekrõl írnak infót?
Lammer
igy van!
kerrin a devo maxos 9 sporaja az "-5"os pancelt eredmenyez a kerrinek!
UBERCSIIIT!
<#bee1>

tévedsz, a zergesek nagyon is figyelik!
mínusz annyi páncél, amennyi spóra van rajta, így tud nagyon sokat ütni egy szaros 'kis' sebzésü mutalisk 😛

light00
jo de abba az a fun, hogy nem csak a devourert segitik 😄

unknown nick
A Devourer acid spórájának a halmozódását se sokan figyelték szerintem játék közben. Ettõl függetlenül egyet értek. A Soul Hunter féle lucky faktor SC-be vitele nem szerencsés. Meglátjuk.

Malakai
Sztem Blizzard esetén nem kell aggódni azért, hogy kiegyensúlyozatlan lenne... 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

light00
A soul hunternél tényleg gáz, nem kéne ilyen. Habár ha 1es sebzéssel indul... 😄
de én ugy tudom, a warp raynek akkor nagyobb a sebzése, ha egyszerre több warp ray lövi az ellent. Ezért tudnak lekapni egy bc-t és nem tudnak elbánni egy cntrl merinnel.

ProGabe
na álljon meg a nászmenet:

a soul hunterek egyre erõsebbek,minél többet ölnek!vazz,és ezt ki tudja majd figyelni?jó tudom,annyira nem is kell,de ha már van ilyen,akkor az ember késztetést érez arra hogy tudja melyik unitja erõsebb
ugyanígy nem vagyok kibékülve a warp rayek támadásával sem,azok ugyebár egyre erõsebbet lõnek,minél tovább lövik a célpontot
ilyen nem volt eddig egyik blizz rts-ben sem tudtommal,hogy valami a játék folyamán erõsebb lesz mint ahogy "kijön a gyárból",vagy nincs fix erõssége,lehet túlbonyolítják a dolgokat? :S

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

berlinboy6329
Itt minden fura.....

Megnézegettem én is õket még reggel,igaz el nem olvastam.A legjobbak SZERINTEM a Tempestek meg az Archonok,ami a kinézetet illeti.Még a színük sem olyan élénk.Gondolkoztam,milyen jelzõ illene a grafraés mikor megláttam a Pylon kristályát,a szabálytalanságáról a gyurmavilág jutott eszembe.Az élénk színek,a formák mind-mind mintha gyurmából lenne.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

light00
(bunker)
a reaverrel mi a baj? talán kicsit fogyott az utolso eset ota, de még mindig hasonlit egy reaverre. 😄

scorpeeon
Azok bizony.

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

Malakai
A 4. képen azok Reaverek lennének a barakk elõtt? Elég õõ, furák. :/

(\__/) ( X.x) ( } . { )

ToCsEk

&#175;_(&#12484;)_/&#175; (&#12494;&#3232;&#30410;&#3232;)&#12494;&#24417;&#9531;&#9473;&#9531; &#12542;(&#8976;&#9632;_&#9632;)&#12494; &#3900; &#9632;Å&#815;&#9632; &#831; &#3901; ?(???)?

Malakai
Én is azt mondtam mint te, azért zárójeleztem korábban a többesszámokat, mert gondoltam, hogy a kis képen lévõ figura gondol a szemcsijével, amúgy evidens, ez egy állomás, komoly legénysége van.
És én is azt mondtam, az android teljesen gép.
És ja, a cyborg/kiborg kifejezés a nyerõ.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

light00
és melyik átvezetö videoban lenne szo a bödönröl?O:

Beast Machine
emberek, senki nem néz itt SC átvezetõ vieókat? a Sience vessel egy baszott nagy ûrállomás, amin akár többszéz fõs legénység is dolgozhat, és történetesen gonolom a kommunikációs tiszt, vagy az állomásfõnök egy pár, az állomás szükséges funkciónak ellátását megkönnyítõ, kiberverrel van tele, így sokkal hatékonyabb. Ja, és az android 100%-ig gép, max a viselkedése és a külseje emberi (valamennyire). Amirõl ti csacsogtok, az a kiborg - kibernetikus + organikus.

...vágod?

light00
joh, attol függ melyik énjéböl van több^^
de szerintem is csak emberek, csak nem vigyáztak magukra.

Malakai
Nope, az android eredetileg is robot, de úgy lett tervezve, hogy embernek látszódjon, tehát, nem csak humanoid robot, hanem a cél, hogy minél inkább embernek nézzen ki.

(\__/) ( X.x) ( } . { )