34554
  • Daell Drow
    Erdekes ez a polcos dolog, van ben racio, de szerintem tulmagyarazod, mondok egyszerubb peldat hogy miert voltak sokan felhaborodva 2,5 eve. En is reszese voltam, es utolso pillanatban vissza mondtam cdgalaxisbol, es vettem angliabol.
    Pelda:
    Megjelenik egy uj auto a piacon teszem azt 3 millioert, a kanadai Joe be megy a szallonba es vesz maganak egyet amihez alapban van kozponti klima es elektromos ablakemelo. Magyarorszagon Pista is be megy a szallonba es ö is akar egy ilyen 3 millios autot venni. Es kozlik vele hogy kap 3 millioert, csak abban manualis klima es kezi tekeros ablakemelo van. De termeszetessen Pista utana jart elote hogy hol mi mennyiert, es fel van haborodva hogy ezert mer van kisporolva az a 2 alap dolog. Kozlik vele hogy ugy dontottek ebben a regioban e nelkul adjak ennyiert, de termeszetessen kaphato azzal a felszerelesel is, csak az 3,8 millio. Ilyenkor Pista mit tud csinalni? Megveszi 3 millioert es lenyeli a hianyos felszereltseget, megveszi dragan es lenyeli a plusz penzet, vagy ott hagyja az egeszet a francba.

SC2 eseteben egyszerubb volt mert rendeltunk kulfoldrol es csak 1 het turelmi idot kellett lenyelni.
    Szal a lenyeg: ugyan azert a penzert szarabb, silanyabb, szegenyebb, magyar hejjes irasos koritest adtak, mint akik mas orszagokban vettek meg. Jo ok adhatjak
    120 forintos hullamos folias gagyi dvd tokban is, csak akkor adjak 2000 forintal olcsobban. Deee nem mert ennyi az egyseges ar, de a sporolt kulonbozetet a magyar ceg azert megtartotta. Nagyon sokan vissza mondtak, meg is ereztek ezert 1-2 het utan rendeltek be full angol dobozost a cdg es tobbi bolt. Es mai napig kulon van angol es magyar. es amenyire tudomasom van az alatt a 2,5 ev alatt ismerosi es forum korokben is mindenki angolt vett nem meglepo modon.
    Most engem mar nem erint mert a hots-bol CE-t rendeltem.
  • j0nNyKa
  • j0nNyKa
    tudom hogy hülye vagyok, de megpróbálkozok észérvekkel, mit szólsz?

van a magyar ember, sőt, a magyar sc2 játékos -ez megvan?
    namost, és itt élek egy feltételezéssel, amit nem tudok bizonyítani: a magyar sc2 játékos nem szarik pénzt. szart szarik főleg. pénzt nem.
    nade, mivel sc2 játékos, költ az sc2-re - ez remélem belátható
    tehát van emberünk, véges pénzzel, és költ valamire - ez a valami a téma tárgyát nézve lehet 2 féle: szarul fordított, kb. odahányt magyar dobozzal, kézikönyvvel, jó esetben egyéb hibák nélkül - vagy az eredeti, 99%-ban igényes, normális doboz, kézikönyv, etc.

valami teljesen hülye logikát követve az említettt sc2 játékos úgy dönt, hogy neki az utóbbi jobban tetszene
    ez neked fáj, de annyira, hogy leírod többször is - jön az, amit már nem tudok megtippelni sem: miért?

következő, ez nem kérdés, inkább egy magyarázat, továbbra is észérv, ha nem jó, sorry:
    tegyük fel, hogy megvette az sc2t a fenti játékos, dobozosan
    mit csinál? feltelepíti, megnézegeti, elolvasgatja, majd megy a polcra úgy, ahogy a posta/futár/őmaga hozta
    namost, és itt jössz te: nem, nem azért teszi a polcra, hogy arra verje a faszát esténként, vagy hogy simogassa, esetleg gyűrűt húzzon rá - el kell keserítselek: ez primitív mint a kurvaélet
    és itt most nem azt mondom, hogy te vagy primitív, mint a kurvaélet, csak.... a mondanivalód

elmondom, miért fontos neki a polcon az sc2 csomagja: ránéz, nem naponta, nem este faszverés céljából, hanem néha - ekkor érezheti, hogy kapott valami jót szarba csomagolva, vagy érezheti, hogy kapott valami jót, amit egy emlékbe, egy díszbe, egy értékbe csomagoltak
    ránéz, és úgy érzi, nem szarra költött, hanem egy sc2 pakkra

ezért teszi ki az egyszeri sc2 játékos a dobozt, és ezért nem mind1 neki, hogy az milyen

ugyanis ezt sokkal egyszerűbben is megoldhatná: megvehetné digitálisan, majd kényelmesen odaszarhatna a polcra - a hely ugyanúgy ki lenne töltve, és pont ugyanazzal a játékkal játszana
    és mégis, megint valami fura logikát követve: az sc2 játékos nem fog a polcra szarni, inkább kirakja az sc2 dobozát - jó esetben egy igényeset, rossz esetben valami 'meh' kategóriásat

ez játszódik le abban, aki valami teljesen érthetetlen módon próbálja neked bebizonyítani az igazát

ez így mennyire volt érthető? ha elakadtál, hol? észérvet kérek, komolyan, így levezetve, hogy neked ez hol / miért / mennyire rossz
  • antgecc
    Hidd el, hogy nem zavarna. Olyan magas ívből leszarom, hogy mi van egy dobozra rajzolva, hogy el se hiszed. Alapból a letölthető verziókat, illetve a cd keyeket preferálom. Jelen esetben is ilyen módon venném meg, csak sajnos release-kor így drágább. Teljesen felesleges pazarlásnak tartom a dobozokat, főleg egy olyan játék esetében, ami csak online működik és 1 hónap után kb egy teljes játék méretnyi patchet kell hozzá leszedni, tehát soha többet nem dugod a dvd-t a meghajtóba. Egyébként titkon elárulom, egyetlen egy játék/film/stb doboza sincs a polcomon. Nem is volt, nem is lesz.
  • holy84
    "a magyar kiadast papir tokban aruljak, irhato lemezen, amire alkoholos filccel rairjak, hogy Csillagfortely 2: A hianyos oroksege "

you made my day ! ! !

ez kész !!!!!!!!!
  • skinnyman
    Es neked hany jatek/film/stb van a polcodon aminek a szovegeit nem szoktad csak ugy minden nap olvasgatni? Attol meg gyanitom hogy kicsit zavarna ha szarral lenne korulkenve az osszes. Az ilyen igenytelenseget elvbol nem tamogatom. De te nyugodtan tapsikolj csak hozza, csak aztan ne csodalkozz ha 1 ev mulva a magyar kiadast papir tokban aruljak, irhato lemezen, amire alkoholos filccel rairjak, hogy Csillagfortely 2: A hianyos oroksege
  • antgecc
    Hogy mit kapnak a pénzükért? Ugyan azt a játékot, mint mindenki más.

Most komolyan: aki az angol nyelvű csilli-villi papír dobozra ejakulál, az a WoL megjelenése óta hányszor vette a kezébe és olvasgatta a szöveget, simogatta a papírdobozt? Hát van egy tippem....
  • NovaTerra
    Igen, heroes 6-nál már több, mint égő. Azért ilyennek nem szabadna eljutni a nyomdáig.
  • skinnyman
    Az igazi hosok suketek, sosem hallanak meg :D
  • gandrus
    Vannak, akik erre érzékenyebbek. Minden ember más. Engem ez konkrétan nem érint, mert itt úgyis csak angolt tudok rendelni, viszont, amikor a Might & Magic Heroes VI-ot otthonról megrendelve, majd kiküldetve ide ez fogadott, akkor "kicsit" dühös voltam.
  • NovaTerra
    Nyilván nem valami jól hangzik például a "kaptártudat", de akárhogy nézem ez egy létező kifejezés és ez a megfelelője a magyar nyelvben.

WoL borítóját jó magam csak a sok sírás után olvastam el, de őszintén kétlem, hogy itt bárki is azt olvasgatná.

Szépek egyébként a blizzard kiadásai, kicsivel jobban mutat, mint egy sima dvd tok. De egy idő után az is csak egy felesleges holmi, amit nem dob ki az ember, de igazából felesleges.

Hogy egy kis játék is legyen. Jó kis zvp:

• gandrus
    Nyilván nem. Viszont sokaknak nem mindegy, hogy mit kapnak a pénzükért... Amiért ráadásul nem keveset fizettek.
  • antgecc
    Nem mindegy milyen nyelven van a doboz? Hogy mi van ráírva? Bekeretezitek és kirakjátok a falra? Vagy a budin azt olvasgatjátok, vagy mi?!
  • TBTPumpa
    Üdvözöl a kaptártudat!
  • gandrus
    Én csak tőle olvastam, személyesen nyilván nem láttam (mivel nem otthon, MO-n lakok sajnos), azért kérdeztem. Ha tényleg így fordították, az viszont tényleg elég gyér fordítás.
  • NovaTerra
    Hagyjuk már ezt a támad a boly hülyeséget. Csak front borító van mutatva mindenhol. Még angol kiadásról sincs kép, nem hogy magyarról.
  • gandrus
    Támad a boly? :D
    Ez nem semmi.

Skinnyman!

Én is 27.99-ért rendeltem elő a gamestationnél. Viszont, amikor kaptam a levelet Blizztől, hogy rendeljem elő a digital download SC2HoTS-ot 32 vagy 33 fontért, akkor csak röhögtem rajtuk. :)
  • skinnyman
    Koszi, ez jonak tunik, kerdes persze hogy tenyleg angol valtozatot arulnak-e.

Felig off: Egyebkent valamit nem ertek: angol oldalakon 28 GBP alatt nem nagyon aruljak sehol, ez magyar forintban kozep arfolyamon nezve is 9500 huf felett van. Eddig altalaban siman megerte angol oldalakrol vennem a jatekokat, mert egyszeruen szallitassal egyutt is olcsobbak voltak altalaban tobb ezer huf-fal. Most pedig ugy tunik hogy a magyar arak olcsobbak (persze nem az 576 fele, hanem ilyen kisebb boltokban), egy masik helyen pl (platinum shop) 8k-s arat is latok.
    Egy masik jatekot is nezegetek (uj God of War), es annal is olcsobban jarok az ilyen itthoni arakkal. Ez eleg fura, ugy tudom hogy ezek a boltok is jellemzoen kintrol szerzik be, es fura h megis olcsobban tudjak adni mint a kinti boltok, es akkor azon elvileg meg hasznuk is van meg afat is tesznek ra (vagy nem :) ). Talan valami meg olcsobb orszagbol szerezhetik be, vagy ilyesmi lehet, de ez nekem szokatlan :)
  • Zenszkij
    Nekem is CE fittyen be, már megvan a bögre, a poszter, meg a hűtőmágnes. :)
  • HeadHunter86
    Szerencsére most nekem se kell ettől tartanom mert én is CE-t rendeltem most.
  • r4pt0r
    Konzolokszervize. Viszont most nem tudom hogy lesz e, akkor lehetett azt is kérni vagy magyart. Mindenesetre ide megyünk éjféli nyitásra.
  • skinnyman
    O basszameg... Na abbol en nem kerek. De nem inkabb raj akkor mar? :D

r4pt0r: honnan vetted eredeti csomagolasban?
  • TBTPumpa
    Magyar nyelvű papírborító lesz... Az egyik oldalon már láttam róla képet - valami olyasmi szöveggel, hogy Támad a boly!

Na még szerencse, hogy a CE-ben minden teljesen angol lesz. Be is cseszne, ha azt is telenyomnák ilyen "fantasztikus" szövegekkel!
  • NovaTerra
    Igen, igen ez mindig előjön minden egyes Blizzard játék megjelenésekor. Hisz biztos a borítót fogod olvasgatni unalmas napokon órákon át.
  • r4pt0r
    Én a simát is itthon vettem, a nyitáskor, és eredeti dobozban volt. Csak jó helyen kell venni.
  • skinnyman
    Na de ez a Wings...

Mas: nem tudja valaki hogy a Magyarorszagon forgalmazott valtozatot megint jol tonkreteszik, es egyszeru dvd tokban adjak, leforditva, ilyen "dorgesd meg az eget" szovegellel? Mert akkor sztem Angliabol rendelem inkabb most is.
  • szucsy89
    Na, csak fel kellett másznom a CD Galaxis oldalára:

Most extra akciós áron üzletünkben és az interneten is.
    Alapára: 9 990 Ft – 40%-os, kedvezményes ár
    2013. március 19-ig, készletek erejéig:
    5 990 Ft
  • HeadHunter86
    Szerintem tuti lesz ilyen akció. Én olyanra gondolok hogy alap plusz a kieg akciósan.
  • szucsy89
    Sziasztok! Van rá esély, hogy a kieg. megjelenésével az alapjáték ára lentebb csúszik?
  • Holland Kemence
    iponon rendelt még elő valaki collectorst?
  • r4pt0r
    Az első az jóféle, igazi gazdaságélénkítő csomag. :D
  • TBTPumpa
    Igen, mindenképp kell az alapjáték hozzá!
  • skinnyman
    A kiegeszitohoz kell a Wings ugye? Szoval csak arra az accountra lehet venni ahol az is van?
  • j0nNyKa

• j0nNyKa
    sc2 birthday cakes
  • Hoz_Hun
    Mengsk azért hagyta magára, mert Sarah kinyírta a családját. A bátya fejét még le is vágta, ha jól emlékszem. Valóban még emberként egy csomó mindenkit eltett lábalól. Még a saját szüleit is ő ölte meg (mondjuk nem direkt).
    Persze Nova is ilyen báránylelkü, hisz ő úgy indította a pályafutását, hogy kinyírt vagy 250-300 ártatlan embert.
  • TBTPumpa
    Már a Konzolok szervizétől is rendelhető a StarCraft II Heart of the Swarm!
    Előrendelés esetén ajándék póló és poszter jár a vásárlóknak!
  • NovaTerra
    Azért sokan megfeledkeznek arról, hogy Kerrigan soha nem egy szende kedves kislány volt. Raynor felelősnek érzi magát, ezért minden áron meg akarja menteni és hajlamos ős is elfelejteni, hogy még a zerg fertőzés előtt is miket tett a kedves Sarah.
    Ugye ő az egyetlen a sok milliárd ember közül, aki egy 10-es skálán elérte a 10-es szintet, ami a psi erejét illeti. Egy nagyon erős Ghost is max. "csak" 8-as. Pedig már azon a szinten is a gondolatolvasás, másik elméjének összezavarása olyan természetes nekik, mint a levegővétel.
    Pont emiatt a hatalmas ereje miatt figyelt fel rá az overmind és még a parancsnoka, maga Mengsk is félni kezdett tőle és magára hagyta a csatatéren. Ezt láthatjuk is a WoL-ben.
    Szóval Kerrigan már emberként is, igaz parancsra, de több millió ártatlanra szabadította rá a zergeket, azzal, hogy psi zavaróval olyan bolygókra csalták őket, ami az útjukban volt. Ezenkívül is kegyetlen gyilkos volt és szemrebbenés nélkül végzett bárkivel, aki az ő vagy a küldetése útjába állt. Regényekből az is kiderül, hogy már Ghostként is, belső körökben elég ismert volt ereje miatt és nem nagyon mertek vele találkozni. Lényegében ő volt Mengsk ütőkártyája.
    Az ő árulását nem tudja megbocsátani Kerrigan. A fertőzés utáni erejét meg már mindenki ismeri. Overmind kiiktatása után lényegében a zergek többségének ő parancsol. Egyetlen gondolatárai is sok milliárd zerg mozdul.
    Szóval kétlem, hogy Raynor sikerrel járna és le tudná nyugtatni őt.
    Gyanítom Kerrigan a kampányban visszanyeri a teljes erejét és mindent megtesz bosszúja érdekében, akárkit eltipor.

Kicsit hosszú lett. De kedvencem az SC világa, több könyvet is elolvastam. Maga a világ jobb, mint a játék. :)
  • sirdond
    http://www.facebook.com/events/381978055232838/
  • TBTPumpa
    Túl sokat alszik és álmodik ez a Kerrigan. Nem tetszik ez nekem!
    Szerintem badass lesz a csaj és elintéz mindenkit úgy, ahogy kell!