StarCraft II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mi koze a lingeknek a queenhez? ha noob ling rusht akarsz akkor annyi hogy csinalsz egy 6 dronos spawning poolt elejen aztan egy extra dronet+overlordot mikozben epul a pool. aztan ahogy kesz a pool mehetnek a lingek, par parc utan mar joval tobb crystalod lesz mint amennyi linget tudnal fosni abbol vehetsz queent. ekkor mar ugyis ertelmetlen a lingeket kuldeni, mert ekkor mar vagy megnyerted a lingrushhal vagy megastad a sajat sirod. tehat a lingrushhoz tenyleg nem kell queen, de az elegge bena jatek.

azt ugye tudod, hogy alapbol egy hatchery 3 larvat tud max tarolni, queennel kopkodve 1 hatcheryt midnig hozzaad 4 extra larvat 40 secente, a queen fele larva 4x stackelhet. vagyis a hatchery alap 3 larvaja + a queen 16 larvajaval egyutt, max 19 larvad lehet egyszerre egy adott hatcherynel. ezt nem tudja uberelni siman queen nelkul egy a hatchery spam, sem koltsegben sem kapacitasban. kegyetlen amikor elveszted a sereged es felperc mulva ott van ujra az egesz, amiatt hogy a queennel kopkodted a hatcheryt akkor is amikor eppen techelteltel es nem egyseget ontottal magadbol. raadasul az expansionokhoz valo extra droneokat se birnad maskepp legyartani.

jesszus inkabb hanyagold a zerget akkor 😄

Prince of Máté
Lol ezt most komolyan mondod? 😄
Azt tudtad, hogy Queen segítségével 1 Hatcheryn akár 17 lárvád is lehet?
Na ezt add össze ember...

antgecc
Reménytelen.....

No matter where we go or how old we grow, our bodies are the temples hosting our minds and souls. That\'s why we have to take care of our \'temples\', in order to keep our minds and souls healthy.

TurboX
mert a csárdzs nélküli zélotnak nincs esélye ellene

szerk: de még csárdzsal se sok
Hegi90
minek nekem roach?

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

antgecc
Hmmm... bírom, mikor az ilyen kis okos gyerekek így kiröhögnek. Egyszerûen elismerés. Várom azt a replayt, de minimum silver ligás legyen. Köszi!

No matter where we go or how old we grow, our bodies are the temples hosting our minds and souls. That\'s why we have to take care of our \'temples\', in order to keep our minds and souls healthy.

berlinboy6329
dabl post..Banelinghez méga zt,h lehet õket beásni,és tök állat aknák lesznek belõlök....

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

berlinboy6329
Hozzászólva a queen vitához....Mit kezdesz,ha early gameben zealot rushol?Neked meg van roach warrened,és 3 lárvád?Õ meg 7 zealottal jön....Quennel lenne 7 lárvát,és szophatná a f*szt a protoss..De igy kikapsz,mert amig levagy azzal a 4 zelátval,õ hoz még többet chrono boosttal,te meg várod,h jöjjön már a lárva és gg....
Queen az kell...Olcsóbb is,mint a hatch,meg hamarabb kész van..ÉS MOZGATHATÓ!!!..Szal kell..minden zergnek...

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

BEAST
Szerintem ide linkeltek ezt nem is olyan reg. En pl ha nem latom, nem hittem volna, hogy a zerg ennyire jo tud lenni, a queenek pedig kifejezettek kellettek ehhez.

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

berlinboy6329
Zerg a legawesomeabb,ha sikerül infestation pitig eljutni,onnan halál mindnekir..kezdetben utáltam azt az idióta kukacot,mikor AI ellen játszottam még jól ki is röhögtem,h mit akar azzal a béna kukaccal,ami szart se ér,de most h elgondolkoztam rajta..A legállatabb egység...Neural parasitetal ellopod a kemény egységeket az ekkenféltõl,ha van 10 infestorod lefosol 80 infested terrant az ellenségre,amikr 2 upgraddel 10et sebeznek,tehát 800at,és 20mp-ig élnek,ugyhogy ha van egy kecinagy csata akkor burrowval mögéjükl mész,és hátulról adod a terranokat neki,v cask egyszerûen be közéjük..A fungal Growth se utolsó cucc ranged unitok ellen,kell vmi ami outrangeli õket,mer mozogni nem,de lõni tudnak,és kész...A többi egység gagyi....Roach earyl gameben még állat,de ha jönnek az immortalok,akkor nekik szevasz..Ellenük ling kell..Terrannál,meg a tankoktól döglenek meg,oda nem is tom mi a jó....Maaaaaaaassss speedling,olyan 100,ha sok van..Talán 150....

Csinálok ilyen listát:

ling-harassolni,earyl rusholni állat,meg az immortalok,tankok,hydrák ellen...Speed upgradet neki,és semmi utol nem éri..REaper rush ellen a elgjobb a speedling...

Roach-early gameben a legjobb,amig se tanks,se immortal...Massolod,rusholsz,nyertél....Nem is tudom,mivel lehetne counterelni a naaagyon early roach rusht.Még a wall sem fogja meg,a rinek meg harmatgyengék ellenük....Mi fogja meg azokat tényleg?Cannon?

Hydra-Tier 2es unit lett....Lair kell hozá,és ha nem figyelsz légrõl berusholnak oszt kész,semmi tier 1es unit nem lõ levegõt,csak a Queen,dea bansheektól megpusztul az is....Hydra mire jó?hmmm....Levegõre,de egyértelmûen nem early gameben,hanem mide-gameben...Másra jó?

Infestor-Már irtam róla fent..Legjobb,fõleg ha van belõle 8=< db..

Baneling...Mass rine ellen jó..Hatamas splash damage-e van,szal ha olyan 20db-bal be tudsz menni 75-100 rine+mara közé,3/4-e ott marad..

Mutalisk-Már nem olyan jó sztem mint eddig volt,a mozogva lövõ Phoenixek bedarálják...Terran ellen talán még hatásos,amig nem fossa a marinet,nincs szét turretezve a bázisa..Thort nem emlitem,mert a splash damage fix óta,vhogy nem splashsel mutákra,szal ha van vagy 5-6 muta egy thorra,akkor simán nyernek....Harassolni jó,mer angyon gyorsak...

Corruptor-Háát.. Anti Air unit,oda jó,ha massolva van bármit leirt az égrõl..A képessége SZARTSE ér...Ha csak nincs szabad APM-ed elszórni párat..20%-kal több sebzést ad 1 egységre a képessége...Másra nem jó...Cask ha fosásig van pénzed akkor Brood lordokra.

Brood Lord-Corruptorból lesz,jó pénzért,földet támad de azt keményen,fosnak is tõle,ha nincs elég Anti Air egyésge az ellenfélnek...Minden légi egység countereli,földi közül a stalker Blink fejlesztéssel...

Ultralisk-KB,semmire sem jó....Én keveslem a sebzését,lehetne 25x2,ha már 2 karja van....Meg picit lassú is,bár már gyorsitottak rajta...Még gyorsabb lehetne,2X-es sebzésszoróval és lenne értelme gyártani...Igy befityeg az ellenség elé,és megdölgik elõttük....

Overlord-Supply egység,lol..Lehet speedet adni neki,h gyorsabb legyen,ha van APM-ed Baneling szõnyegbombázást is csinálhatsz....

Épületek:

Spawning pool-nc
Roach warren-nc
hydralisk den-nc
Spire-nc
Nydus network-Az csinálja a kukacot,amivel transportolni tudod a unitokat.Belenyomod õket valamelyik végébe,és átviszi a másikba...Rusholni elsõ osztályu,ha el tudod rejteni,mer 20sec,mir kidugja a kukac a fejét....Ûnem kell neki semmi creep,meg semmi,csak vision,szal vmi overlorddal bederited azt a kis helyet és odanyomod,ennyi...
Spine crawler-Érdekesmód,messzebb nyulik,mint amennyi irva van neki.Ha esetleg cannon rusholnak épits pár ilyet a hatótávjukon kivülre és kész..Emelett mozgathatóak,de szerintem ha nincs idõd,akkor pakold õket helyre,mert 12mp alatt ássák vissza amgukat,a pre-patch 6sec-hez képest...Földet véd..
Spore Crawler-Ugyanez,csk levegõre+ehhez kell Evo Chamber is h épiteni tudd.
Evo Chamber-nc,fejlesztésekvannak itt...

Taktikákat nem mondok,mert ép keresek olyan oldalt ahl össze vannak gyüjtve vagy vmi..Akir tud mondani egyet várom!!!

Annyit tudok,h Nydus rush,korai poolok,alap unit mass,cannon rush,bunker rush,proxyzás,gázlopás...ennyi hirtelen...

lol irtam egy kicsit.😛

Hegi90
_:ASDDSA_DSA
Na már ezért a hsz-ért keresek egy replayt xDD

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Hegi90
áá, akkor már nagyon elkések a lingekkel. Majd ha lesz kedvem, keresek egy replayt 😄

antgecc
Látom közöd nincs a zerghez, csak nem értem, hogy így miért adsz tanácsot. Minden zerg játékosnak kötelezõ a queen. Akármilyen videót nézel, nem látsz olyan zerg playert, akinek nincs queen-je. Queen nélkül esélytelen, hogy annyi egységet ki tudj hozni, amennyi kell. 3-4 hatch? Egymás mellett? Vagy hogy gondolod? Nevetséges. Igen, kell majd 3-4 hatch, de mindegyik mellett ott is kell, hogy legyen a queen.

TurboX
a 2 nem zárja ki egymást, 3-4 hatchery a játék elején esélytelen mert ugye 300 darabja míg a queen 150, végjátéknál pedig akár 1 queen sorba köpködi a hatcheryket 1 perc alatt egy ezreded van 😊
Hegi90
jah reaper ellen mondjuk tényleg jó.

#9107: az már régen rossz, ha ebben a verzióban ultrázik valaki 😄

a + lárva fontos dolog, creep tumor szintén, másrészt a korai reaper/ling rush ellen is jó a queen.

Hegi90
3-4 Hatchery-vel többet ér az ember 😄 Túl sok vele az extra kattintgatás, és nem is annyira hatékony, mint a multi hatcheryk. Azokkal lehet rendesen fosni ám az egységeket ^^

NeBby
Nem-e?
Ott a creep tumor elég szépen lehet vele terjeszkedni + 3 helyett egyszerre 7 lárvát tudsz keltetni. Szerintem elég sokat ér , mondjuk healjét még sose használtam, de pl Ultraliskeknél jól jöhet

Starcraft2 e-mail: [email protected]

TurboX
azért ez egy kicsit erõs, + lárva azt hiszem jól jön minden zerg játékosnak 150ért..
ill. zvz-ben kb. kikaptál nélküle az elején
Frosty01
nem mintha annyira megtetszett volna a zerg hogy ezentúl azzal nyomnám... sõt :'D

practitioner of the forbidden arts of death

Frosty01
mondjuk jó hogy nem drága, és nem petébõl kell kikeltetni, így mellette tudok más egységeket is tojatni 😄

Hegi90
queen-t el lehet felejteni, sztem nem nagyon ér semmit..

Muki100
very easy AI van, alig csinál valamit.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

Be lehet rakni AI-t? 😊
Azt hittem a béta csak multi, és csak más playerek ellen lehet játszani...

antgecc
Vagy berak egy AI-t magának, ami ugyan very easy, de legalább szét lehet lõni.

Tipp, ha még nem ismered a fajt:
Create custom game multiban, válaszd ki a fajodat, de ne várd meg hogy csatlakozzon valaki, hanem egyedül indítsd el a játékot. Rögtön az elején kiírja, hogy nyertél, de ne lépj ki a pályáról, hanem válaszd a return to map vagy valami ilyesmi opciót, és szép nyugodtan játssz egyedül 😊. Lassan lépésrõl lépésre mindenbõl csinálsz pár egységet és mindent kifejlesztesz, és a legtöbb képességet is ki tudod próbálni. Ami spec attack képesség, azok nagy részét is le tudod tesztelni force attack-kal pár saját egység beáldozásával 😊.

antgecc
A queen fõ feladata, hogy lefossa a bázisod, aminek eredményeképp x idõ (1 perc kb) után 4 lárvát kapsz, így nagy mértékben meg tudod gyorsítani az egységek gyártását, ezek a lárvák gyorsabban is kelnek ki egy kicsivel. Emellett creep tumort tojik, ami creep-et terjeszt (ez a szürke fos, ami terjeng a bázisodon, gyorsabban mozognak rajta a zerg egységek), ez a tumor utána képes osztódni is. Ja, és utolsó képessége a heal.

Frosty01
tegnap volt szerencsém a zerghez (ó áldott légy szent RANDOM)
hát ekkora szar még sosem voltam multiban <#idiota>
egyszerüen képtelen vagyok kezelni ezt a fajt, fogalmam sincs az egységek 90%áról, (mi a tököm az a queen??? XD)
szóval szerintem megmaradok a jó öreg protossoknál ^^

csuszi
üdv

MJ rulz Pink Team The Only One

Sziasztok.
Tegnapelõtt kaptam az öcsémtõl betakeyt, így elkezdtem leszedni a játékot. Majd egy napig tartott az egész (peccsek, stb.), de tegnap délutánra végül csak meglett. Így belekukkantottam 😊.
Kérdés: csak úgy lehet felvenni valakit friends-be, ha tudod a nevét plusz a pont utáni azonosítóját? Mert próbáltam felvenni egy játékos (van itt közületek Antos vagy Aston vagy valami ilyesmi?), játszottam vele egy jót, de mivel a második azonosítóját nem ismertem, így nem sikerült felvennem a friends-listába.
Egyébként régi motoros vagyok (SC1 megjelenésekor is már javában játszottam), de multiban elég gyenge még, fõleg a mikrózásban vagyok béna...
Úgyhogy plusz 1 fõvel bõvült a magyar játékosok száma 😊.
Ha bevállaltok egy nem túl erõs, de lelkes vén rókát (vén f*szt), szívesen beszállnék egy-két meccsbe délutánonként-esténként, már csak tapasztalatszerzés céljából is 😊.

TurboX
kenonráss?😉

tegnap jól fel#@%ták az agyam, a cimborám terránnal kezdés képpen elfoglalta az expemet, írogathattam neki hogy vigye innen a valagát rám sem bagózótt. mire elkészültem a lingekkel (abban a tudatban hogy kapok tõle 1-2 gyalogos támogatást) vadul elkezdte építeni a bunkerjait.. megindultam, az ellenséges terrant csakhogy nem szétvertem de jött a másik bevédte. visszanézek, kérdezem magamban "ez hol van?" húzott egy csik bunkert a bázisa elé tökig megrakot márínokkal.. -> gg
míg béta van, nem sok értelme van az ilyen pontvadászatnak

nyer. van aki csak így tud =( . a lényeg, hogy ne menyél a tornyokra pár egységgel. menyél el hozzá randalírozni. õ a te helyedre expel te meg az övére és kezdõdik elõröl. XD

occó e cigi és lötty érdeklődni pmben

Hegi90
abban mi a faszom az élvezet, hogy protossal beépít a bázisomra 20 tornyot? <#wilting>
10bõl 9 protoss ezt csinálja. De ha észreveszem a scoutját, akkor utána nem tud lófaszt se kezdeni magával.

Klemice
végére elfáradtam 😄

Saddam Hussein &#9745; - Osama Bin Laden &#9745; - Moammer Kadhafi &#9745; - Kim Jong Il &#9745; - Tirexi &#9744; - DarkSector &#9744;

Daell Drow
Ja, jo kis meccsek voltak.
Amugy radomkent eleg jol nyomod.<#eljen>
Klemice
jó kis este volt srácok kösz

Saddam Hussein &#9745; - Osama Bin Laden &#9745; - Moammer Kadhafi &#9745; - Kim Jong Il &#9745; - Tirexi &#9744; - DarkSector &#9744;

576 tegnap még küldött

cd galaxisban a kód elfogyott.

Hi!
Én is 2v2höz keresnék partnert😊
1v1 be gold ligába kerültem bár sztem nekem bõven elég lenne a silver.
2v2be haverommal brozba kerültünk de ott jól állunk.
Ha van jó játékos aki szintén partnert keres írjon.
Elõrendeltem, de nemakarnak kódot küldeni 😞😞, játszani akaroook 😄

Aradebil2
sc2 cupkodás hamarosan!
http://www.livestream.com/sc2huleague

Rage47
Settlers 7?
Aradebil2
2v2höz keresek partnert,1v1ben bronze,2v2-ben silver ligában vagyok,kb 50 lejátszott meccsem van
accom: Aradebil.aradebil kaly maci (remélem jó,én eddig azt hittem csak Aradebil.aradebil az accom,de profilomban ezt írja ki felülre,és nem vagoyk benne biztos mert kaptam😊)

berlinboy6329
Én má mindig 2v2-t szopok..Az embert azt hinné,h a legalján nincsenek nehéz ellenfelek,csak ilyen noob arcok,mégis 2X zsinórban elkentek minket....Alapunitokkal berusholtak oszt szevasz..Elõször Prottal akartam egy kis rést csinálni,ahol csak egy zela fér el,de vhogy olyan idiótán néz ki a sok kurva épület,h nem tudtam..Mi értelme 45fokkal elforgatva letenni az épületet a chokehoz?Nc....Igy aztán kikaptam a retekbe..A másiknál,mer a havert támadták,küldtem hozzá roachokat,eleinte álat s volt,aztán meg jöttek immortalokkal ugy 5-7-6 perc után,de ilyen 6-7db-bal mondom honnan aretekbõl van ilyenh amar pénze rá...Na mindegy..1v1ben megognám az ilyeneket,de nememrek..Nem lesz vmikor ladder reset a közeljövõben?😛
Hátha akkor 1v1eznék....

csuszi
nyertem nyertem nyertem nyertem😊<#vigyor4>
blisteringen bezártam bunkival a prot-ot
(nem azért vagyok terra mert jelenleg az a legerõsebb, sc1-ben is terra voltam, pedig prot-tal voltam a legjobb...)

MJ rulz Pink Team The Only One

Ha esetleg vanmég, nekem is küldhettek egy bétakulcsot! Megköszönném 😊

Asszem elkezdek gyakorolni 😊 SC1be jo voltam eléggé 😊

jetblack
Egyik ismerõsöm a fülemet rágja hogy szerezek neki betakulcsot de nem tudok a blizz nem küldi csak 1-et küldött vmi irc csati vagy vmi más helyet tudtok ahol esewtleg kaphatok egy feles kulcsot ?

ASROCK Fatal1ty Z270 Gaming K4 ,Core i7-7700k,G.SKILL RipjawsX 16GB,GTX 1070,EVGA Super NOVA 850WG2,CoolerMasterMasterCasePro5,Sennheiser G4ME ZERO,Sound Blaster Z,Cherry G80,Acer Predator XB271HU