StarCraft II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Teljesen igazad van, helytelenül használtam ezt a szót, "értelmet" = "banális azonosságokat keresni a való világgal"-ra korrigálnám.

Amúgy a sci-fi filmek nagyon nagy része ordítóan valószínûtlen jövõképpel dolgozik, bár ez semennyire sem kell, hogy meglepõ, vagy kritizálandó legyen. Egyrészt felfoghatóak ezek a mûvek pusztán szórakoztatni akaró alkotásokként, másrészt számtalan olyan film/könyv/játék is készül, ami teljesen torz múlt, vagy jelenképpel dolgozik, tehát a jövõk még ilyen szempontból sem lehet kiemelni.
Ha az utolsó küldetés elõtt megcsinálom a Mission archives-ból a választható küldetések másik részét, akkor kapok értük pénzt vajon?
Aki ismer más topikokból Téged az tudja jól, hogy Veled kár vitatkozni, mert abból csak egy 120 oldalas sz*rrágás kerekedik, úgyhogy igazad van.
Murder3
bocs de ez nagyon nagy marhaság.
Értelmet mindenbe lehet kreálnni és illene is.
ha akár egy fantasy világba az ott folyó jelenségeket,eseményeket egy bizonyos szabályrendszerbe rendezve alkotjuk meg a világot, az összkép reális és élvezetes lesz.
A lényeg h bele éljük magunkat mert akkor élvezetes egy fantasy igazán, hisz benne van a nevébe.
Az a hülye akie egy fantasyt a valóság szabályaihoz hasonlít, hisz a mûfaj lényege az h elengedjük a képzeletünket és átéljük a világ adta másabb/szabadabb környezetet hangulatot.
A sci-fi meg teljesen más.
a tipikus jövõképet hivatott ábrázolni, ûrbéli kolóniák,lézerfegyverek,repülõ sugár meg mittomén mien hajtású jármûvek,ûrhajók,high-tech cuccok és tudomány, és elég steril világ.
semmi köze a fantasy-hoz ugyanis a sci-fit meghatározzák a jelenlegi tudományi szint és a közel jövõ tudományos elõrelépési terve stb.
itt is kellenek a világ értemei úgymond, de nem teljesen a szépséget hivatott ábrázolni egy sci-fi, legtöbbször félelmetesen próbála a jövõt bemutatni.

Deadliest Project LIVE acc:DPmurdeer

ozzz
De néztem volna még tovább.<#szomoru1>

SC film mikor lesz vajon? Lehetne ebbõl is egy trilógiát készíteni.

Akkor viszont irtó erõs ferdítés volt, amit leírtál.

Egyrészt úgy fogalmazol, hogy "már" fizetni kell, ezzel azt az illúziót keltve, hogy régen ezek a szolgáltatások ingyenesek voltak, holott errõl szó sincs. Régen ilyen szolgáltatások nem is léteztek. Így ezek a szolgáltatások nem képezik részét annak a szerzõdésnek, amit az accountod kreálásakor elfogadtál, vagy amit ma elfogadsz. Tehát nem kérheted számon a Blizzardon, hogy átvihess x karaktert egy másik realmre, stb. Inkább tekints ezt egyfajta ajándéknak a részükrõl, amit azért készítettek el, mert felhasználói oldalról igény volt rá, és most ezt a plusz szolgáltatást megveheted.

Másrészt a "kell" szót használod, ezzel megint csak félrevezetve a tájékozatlanokat, azt sugallva, hogy ezek az új szolgáltatások kikerülhetetlenül szükségesek egy mezei játékos számára is. Ez ugyanolyan hazugság, mint az elõzõ. Kozmetikai szerepet betöltõ ingame elemekrõl (mount skin, vanity pet, meglévõ karakter arcának utólagos megváltoztatása, névváltoztatás, stb.), illetve karakteráthelyezésekrõl van kizárólag szó.
Az elsõ nyilván semmilyen hatással sincs a játékmenetre - ráadásul mountokból, petekbõl a valós pénzért vásárolhatóak aránya nem éri el az 1%-ot a teljes kollekcióhoz mérten, a karakter vizuális újrakreálásának lépéseibõl 3 fizetõs csak (nemváltás, bõrszín megváltoztatása, arc csere) a többi mind ingyenes. A második pedig csak a legritkább esetekben szükséges, olyan embereket érint, akik már több százezer forint havidíjat öltek abba a karakterbe, aminek az áthelyezéséért arányaiban megint csak nagyon keveset, 3-4000 Forintot kell fizetni.

Egy külön kategóriát képez a belépést biztosító fizikai eszköz. Ezt újabban igazán csomagolhatnák már alapjában is a játékhoz, bár hozzáteszem nem a Blizzard tehet arról, hogy az ingame arany, és a karakterek valós üzleti értékkel bírnak, hanem a felvásárlók, akik életben tartják a feketepiacot. Ezek az emberek saját maguk tették célponttá a felhasználói fiókjaikat. Ettõl függetlenül a kisebbségnek járhatna ingyenesen is a nagyobb védelmet biztosító rendszer. Bár, ha jól tudom ma már szabadon használható, és letölthetõ a program, nem tudom, januárban, 5 év játék után kiszálltam, és nem követem a híreket, de nem megbízható forrásból ezt hallottam.

Végül pedig a teljes kép érdekében tegyük azt is hozzá, hogy a kozmetikai elemek egy részéhez valós tárgyak is járnak, például plüssállatka díszdobozban, vagy a felhasználói fiókot komolyabb szinten védõ eszközhöz ingame vanity pet, stb. Sokkal közelebb jár az igazsághoz az, aki úgy fogja fel ezeket a fizetõs szolgáltatásokat, mint egy ajándékozási lehetõséget WoW rajongók számára. Egy opció, amivel meglephetjük egyik szerettünket névnapján, stb.
Volt hozzá egy CGI, az besz*rás jó volt és piszok hosszú.

A CGI-ket megcsinálhatták volna ha már a játékot nem is... 😊

A másik lefújt Blizzard projektet, a Warcraft Adventurest viszont sajnálom. 😞
Most néztem a Starcraft Ghost ról videókat, hát hála az istennek hogy leállították 2006-ban a fejlesztését 😄

Diablo 3 kapcsán jelentették be, szóval kötve hiszem, hogy ezt jelentené.
Amire Te gondolsz az a Market, de azt úgy tudom elhalasztották a második epizódig.
A jövõt mindig az aktuális ma eszközeivel, szokásaival, társadalmával, stb. képzeljük el. Így mindig egy torz képet kapunk. Nyilván megjósolható sok dolog, mint önálló elem, de ez a maximum. Elég csak Bacont olvasni, vagy bárki mást a 18. 19. századból, lövésük nem volt arról, milyen lesz a jövõ, pedig a maguk idejében biztosan logikus, hihetõ, felettébb valószínûnek tûnõ elgondolásoknak tûntek.
Hegi90
Azt fogja jelenteni, hogy a mellékelt map editorral készíthetsz saját mapot, amit feltudsz rakni akár pénzért is (amibõl természetesen egy bizonyos összeg a Blizkhm... az Activision számláján landol).

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Ugyan, pár év és kifogyunk kõolajból, aztán majd lesz megint középkori fantasy sárkányok nélkül (bár ki tudja mik mutálódnak ki addigra 😊 ).
Most tényleg el kell magyaráznom, hogy mit értek mikrotranzakción?
Azt, hogy valamilyen a játékhoz tartozó szolgáltatásért, tartalomért külön fizetni kell egy bizonyos összeget.
Egy havidíjas játéknál ez erõsen gáz, de persze amíg vannak olyanok, akik fizetnek értük addig lesznek olyanok, akik kitalálják õket. 😊
Mondták, hogy battleneten is majd lesznek fizetõs pluszszolgáltatások, kíváncsi vagyok, hogy ez mit fog jelenteni. A battlenet koncepciójába sokkal jobban beleillik ez, mint a wowéba, hisz a starcraft nem havidíjas játék, szerintem tökre megérthetõ lenne, ha mondjuk egy klánalapítás vagy egy saját liga készítése pénzbe kerülne.
ozzz
Különben meg nem ez a lényeg, hogy mennyire van értelme hanem az összkép.
Mert mind a terránoknál mind a protoszoknál odafigyeltek a részletekre egy bizonyos szintig, de a zergeknél ezt a figyelmet nem látom a történetben és ez az ami zavar. 😄

Hegi90
Azért nem kéne általánosítani 😊
Fõleg ha csak 200 forintos scifit olvastál még ^^

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

ozzz
Azért sci-fiben könnyebb. Mert abban olyan nem reális dolgok vannak amik egyszer valósak lehetnek. Hiszen azt nem tudhatjuk, hogy ez mennyire hülyeség, mert nem ismerjük.
De a fantasy az olyan mint egy tündérmese. 😊

Sci-fi-ben értelmet keresni kb. ugyanolyan okos dolog, mint a fantasy-ben...
ozzz
Ja ez is eszembe jutott nekem is. 😄
Vannak ugye a repülõ zergek tegyük fel, hogy õk képesek kirepülni az ûrbe.<#buck>
De most a SC2-ben láttam valami zerg csomagokat amik lepotyogtak az égbõl és sok kis zerg mászott ki belõle. Szerintem azokban közlekednek. Lehet a repülõ zergek kiviszik õket az ûrbe kosárba aztán lökdösik õket a lyuk felé. 😄

Ja ez már csak belemagyarázás, oké értem én hogy a zergek tudnak fekelyukat nyitni, de addig hogy repülnek fel? 😄😄

Nem közönséges zászló volt, eleve olyanra tervezték, hogy lebegés-szerû hatást keltsen. Ha jól emlékszem mágneses elvû volt a trükk, évekkel ezelõtt volt egy film a Discovery-n, ahol említették.
ozzz
Három ne hagyd a végére.

Whoa, és jól emlékeztem, hogy a zerg harmadik videóban nyitnak is egyet! 😄
Hát igen, ilyen egy LEGENDA, 12 év után is beugrik minden részlet... 😊

ozzz
<#nyes><#nyes> Gas Drive 😄

Na az Apollo is érdekes eset. Mert vagy nem is voltak a Holdon vagy van légköre. 😄

A Protoss miniküldetés hány missziós lesz?
ozzz
Ilyen apróság mégis meghatározó, mert nem is létezhetne zerg invázió és SC2 történet, ha nem tudnak lyukat nyitni a térben. 😄

közben fingnak, nézd meg minden 5. csapás után kis zöld füst jön ki belõlük és ezzel mennek elõre.
Mellesleg Apollo 11 nél is lebegett a zászló a "holdon", és akkor mivan? 😄

Visszaszívom, a starcraft 1 manualjában úgy emlékszem benne volt, hogy az Overlordok (vagy az Overmind? Ez mondjuk nem magyarázná az Overmind halála utáni helyzetet) tudnak féregjáratokat nyitni, azon közlekednek a zergek.
fergusonpapa
egykis fun =)

http://www.keptelenseg.hu/keptelenseg/starcraft-34601

www.icewebhu

ozzz
Igen a légkör nélküli szárnyas repülés feltûnt. 😄
Jó nem is tudományos pontosságot akartam, csak beilleszteni a hiányzó darabokat az összkép miatt, nekem fontos. Valamiért jobban esik tõle a játék, még ha nem is logikus. 😄

Az a Leviathan tényleg olyan volt, mint egy padlizsán. 😄
A Xel'nagákat nem tudták teljesen asszimilálni, amikor ellenük fordultak a Xel'nagák (a túlélõk mármint) továbbálltak végül is, de valamennyi Xel'naga mindenképp van a zergekben.

Kerrigan hatalomszerzésének története elég hosszú, gyakorlatilag az egész Brood War arról szól, hogy Kerrigan hogy politizál, helyezkedik. Egy kivételes képességû ghost volt emberként, szóval nagyon erõs pszionikus képességei vannak, ezzel a zergek egy részét irányítani tudta, a többit pedig az új Overminddal együtt ilyen-olyan módon (áruló terranok, kamuszövetség Raynorékkal, Zeratul orránál fogva vezetése, satöbbi) félreállította az útból.

A közlekedést pedig ne akard tudni, a világûrben játszódó dolgok sose tudományosan megalapozottak (nem is lehetnének robbanások a világûrben pölö), eleve nem is tudnának repülni a mutaliskek, hisz a szárnyaik nem mûködnének. 😊
ozzz
Jaaaaa. <#alien>

Csak mert ez nekem hiányzott az összképbõl. <#zavart1>

ozzz
Már az egyik emberi kampányban is benne volt padlizsán anyahajó a vége felé, de választható küldi lehet nem azt választottad. <#wink><#nyes>

ozzz
<#wilting><#nyes>

A zergek mind mind zöldségekbõl vannak, pl az egyik épületük olyan mint 1 padlizsán.
Majd a zerg kampányban lesz a Bloody Supakilla Tomato tenvû anyahajó

Elnézést dotás videó ment, fáradt vagyok én már ehhez.
Szóval zerg ûrutazás KATT
csuszi
fast ling.

MJ rulz Pink Team The Only One

Helyesen linkelve meg így
ozzz
Jó de itt csillagközi utazásról van szó nem egy naprendszerrõl.
Ez olyan mintha egy szívós madár ami kibírja az ûr viszontagságait, néhány hónap alatt eljutna az alpha centaurira. 😄

Így: http://www.youtube.com/watch?v=0OzWIFX8M-Y
NeBby
Megcsináltam az összes küldetést , visszanéztem archivesba is , de alul 25/26-ot ír és nem is kaptam meg az achievementet (hogy kész az összes küldetés) <#szomoru1>
Hogy tudom elérni a 26. küldetést?<#vigyor5>

Starcraft2 e-mail: [email protected]

csuszi
lásd utolsó mondat - "igényes fórum ez, mindig tudtam😊". illetve azért a felsorolásból azért érezhetõ volt némi irónia és az elmült pár nap zanzásítva😉

"a wowban is már minden vacakért mikrotranzakciózni kell"

Azért arra kíváncsi lennék, hogy ezzel mire céloztál...
csuszi
stoppolnak. nem láttad a 8. utas a halált?
😊

Akkor ne úgy kezdjed a humoros részt, hogy megszólítasz engem, mert azt nyilván magamra fogom venni. Oda kell figyelni a részletekre, és öröm s boldogság lesz úrrá mindenkin. 😊
ozzz
Érdekes, ezek szerint a zergek mindenféle faj asszimilálásának keveréke. Ez mondjuk látható is ha megnézzük az arzenáljukat.
De vajon melyik közülük a Xel'naga faja? 😄

És miért Kerrigen vette át felettük z irányítást miután az overmindek kimúltak? Miért nem kreáltak egy újat mint a brood warban?
Jó tudom ez csak mese, de most már érdekelne. 😊)

Ja és hogy a csöcsbe közlekednek nagy távokat a zergek az ûrben ilyen gyorsan??? 😄

csuszi
a fórumnak általában szólt ha nem tûnt volna fel - kicsit humorosra véve😉. a chat pedig jó dolog, használnám is, de kurvára leszarom ha nincs. mire használtuk sc1-ben? ment a 16-18 évesek anyázása és ahiszti. aztán néha ment a beírás, 2v2 lt noobs vagy nemtom. itt ez felesleges, ott a ligarendszer. a barátokkal chat-elsz, a mai világban pedig van mirc, ts, ventri, fórum. 😉

és azért írok ide pedig nem kéne, mert felbasz (nem te!!) a sok faszkalap aki tudás nélkül osztja az észt.

Lásd #14970. 😊
Ezért nem kell belemenni az ilyenekbe, akinek erre van igénye azok pár hétig kiveszekszik magukat aztán akkor majd lesz szó a játékról is. 😊

Why so serious?

Skynet
Szerintem teljesen korrektül leírtam mi tetszett mi nem tetszett a játékban,számomra az egyetlen negatívum az átvezetõ videók gyengesége,mert ennyi év után szerintem belefért volna simán egytõl egyig cgi-be,ehelyett van összesen 4 db cgi,a többi átvezetõ az ingame motorral hajtott izé,ami gyakorlatilag mindennek elmondható,de tökélynek nem (pár éve még szépnek lehetett volna mondani).
Ennyi volt az összes negatívum,és mi volt a reakció (tisztelet a kivételnek)? Hurrogás megmagyarázás,kötözködés,én voltam a hülye mert ez a véleményem. Tehát mert az én szememet szúrja akkor a rakás fanatikus barom szerint én hülye vagyok....Effektíve nem érdekel,csak nem kell elõállni azzal a mesével,hogy ha valakinek akinek nem tetszik a játék elkezdik magyarázni a dolgokat az mind hülye,mert a fanok gyakorlatilag pont ugyan ezt csinálják. Aki bármi negatívumot felhoz (legyen az teljesen értelmes) az egybõl "faszkalap" meg "isten fasza"...Gratulálok,ez a színvonal.