StarCraft II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tauren Space Marine is van, aki egy nyilvános budival szökik a zergek elõl:

üdv.: deadnight Végigjátszások,térképek...: http://gamempire.hu/

Sok dolgon múlik ez, például ki milyen gyorsan expel, hány expet hoz létre, hány dolgozóval szedi a cuccot.
Továbbá a vesztesnek általában a meccs vége elõtt már lepusztítják 1-2 expjét, megritkítják a dolgozóit, így a meccs végsõ szakaszában mindenképp kevesebbet termel ami az összesítésen is nyilván meglátszik.
Na akkor tisztázzuk: a számítógép két legnagyobb ellensége: a hõ és a por (és az egységsugarú user, de ez most lényegtelen).

A hõ nem olyan értelemben ellensége a számítógépnek, hogy "ég a gép, ha stresszteszteled", hanem olyan értelemben, hogy a gépben található rengeteg félvezetõ vezetõképessége hõ hatására exponenciálisan csökken, így rengeteget esik a gép aktuális teljesítménye. Hosszú távon pedig a szélsõséges hõhatások a hõtágulás révén deformáltságokhoz, meghibásodásokhoz, végsõ soron a hardver élettartamának csökkenéséhez vezetnek.
További hátránya a túlmelegedésnek, hogy gyorsítja a gépben található hõvezetõ paszták kiszáradását, ez fõleg a processzor túlmelegedésekben játszik komoly szerepet.
A por ott jön be a képbe, hogy rárakódik a ventilátorokra, a chipekre, a fémre, a hûtõbordákra, ezáltal drasztikusan lecsökkenti a hõvezetõ képességüket és ez kombózva a nagy hõ miatt kiszáradt hõvezetõ pasztával vezethet ahhoz a jelenséghez, amirõl Te beszélsz, hogy egy hardvert bizonyos maximális terhelésre bekalibrálnak, de a leromlott hõvezetés miatt azon a terhelésen már drasztikusan túlmelegszik. Ilyenkor vagy lefagy vagy elfüstöl az adott hardver.
Egyetlen hardvert se úgy terveznek meg, hogy maximális terhelés mellett bármi bajt okozzon, de a sok hõ és a por idõvel megteszi a hatását.
ozzz
Én észrevettem pedig csak egyszer játszottam végig.<#vigyor3>

Davidus
akkor lehet, hogy én egy párhuzamos dimenzióban élek😛 nekem van vsync opció, és ha bekapcsolom akkor mûködik is

V9ykn8_TZL0

ozzz
Azt vettem észre, hogy a protossal játszók mintha gyorsabban gyûjtenék a nyersanyagot. Igaz még kezdõ vagyok, de a legutóbbi 2Vs2nél a végén láttam, hogy én voltam az utolsó a gyûjtögetésben összesítésnél, pedig azt megelõzõ 4 meccsen elsõ voltam mikor nem volt protos ellenfél.

Igaz azt a társamnak köszönhetõen megnyertem. 😄
Egyébként meg szinte minden játékos összeomlik ha kap 1-2 atomot, teljesen kiakadnak tõle. 😄

Aradebil2
a dokicsaj hangja Liaráé a mass effectbõl,fel se tûnt😞

ozzz
.

Zsoltika 007
Na ez picit össze csaptam a fogalmazít így telózás közben. Csak úgy felbasz ha ilyen butaságokat írkálnak a sok hülye meg ugrik rá mintha szentírás lenne...

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Zsoltika 007
Az egy dolog hogy terheli a menü a vga-t de akkor sem szabad túlmelegednie ennyitõl. Semmilyen körülmények között. Csak ha elporosodott a hûtés vagya ventik nem bírják már és behaltak esetleg ha alulméretezték a hûtést. De programtól nem melegedhet túl akármennyire terheli is!

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Zsoltika 007
Lehet a fszt lehet. Egy hardver úgy van megtervezve hogy képtelenség túlhevíteni. Csak ha a ventiket le szabályozod vagy nincs jól megtervezve a hûtés akkor lehet ilyen! Gondolkodj már! Akkor ennyi erõvel le kéne égnie a gépeknek ha stress testeled mondjuk a cpu burn in-el! Laptopoknál lehet hogy szar a hûtés és nem bírja de akkor az a gyártó szégyene!

bélanéni
A Practice liga az sima gyakorlásra való, Normal sebesség mellett, asszem 50 ilyen meccset tudsz játszani. Ha ezeket lejátszottad vagy Skip-elsz, akkor jön az 5 felmérõ (Placement) meccs, ezek már leggyorsabb sebességen mennek (Faster), ezek alapján leszel ligába sorolva, a Practice nem számít sehova.

Gigabyte B450 Aorus Elite, Ryzen 3600X, 32GB DDR4 3200MHz, PowerColor 5700XT Red Devil, 256GB + 2TB M.2 SSD

mégegy ember aki a játékot hibáztatja, mert nem képes megtalálni a difficulty settingset, grats, ez is a blizzard hibája, ja meg az activisioné biztos. Tényleg semmi hangulata nincs a gamenek ha 6 perc egy missa.
Jockey
sziasztok
multival kapcsolatba érdeklõdnék: a practice liga az ami majd be fog sorolni a megfelelõ ligába vagy az csak sima gyakorló liga?

Túl régóta játszok MMO-kat és túl sokkal ahhoz, hogy ne legyek kritikus.. ;-)

Akkor a Blizzard hazudik! 😊

Pedig a KOMMENTEK alapján nagyon sokaknak csak ez oldotta meg a hibát.
NeBby
Köszi!

Starcraft2 e-mail: [email protected]

Davidus
optionsban be lehet kapcsolni a vsyncet. nekem azzal a menüben is visszavette 60-ra

V9ykn8_TZL0

Pedig lehet ilyen bug, ha nincs FPS korlátozás valamin és pontosan ez történt a Starcraft 2 esetében.

"
A Blizzard megerõsítette, hogy a játék menüiben nincs FPS korlátozás, ezáltal a videókártyáink túlhajthatják magukat. ÁM VAN MEGOLDÁS, igaz, kézi, de reméljük patch is érkezik hozzá:

A Documents (Dokumentumok)/StarCraft II/Variables.txt-t meg kell nyitni Jegyzettömbbel és a következõ 2 sort kell hozzáadni, majd menteni:

frameratecapglue=30
frameratecap=60
"
Aradebil2
media blitz küldiben,jobb alsó sarokban van egy civil épület,azt szétütöd és felveszed belõle az itemet

NeBby
Hogy sikerült unlockolni? <#rolleyes>

Starcraft2 e-mail: [email protected]

Aradebil2
h lehet lejátszani a titkos pályát miután unlockoltam?vagy kampány végigvitele után archiveból már nem lehet?:S

Sikerült begyûjtenem tegnap a játékot! Örültem mint majom a farkának, azt tudtam, hogy kell net neki a reghez, de azt nem olvastam, hogy az elsõ indítás után õ még nekilát egybõl patch-et töltögetni. A gázosa az volt, hogy ahol jelenleg lakok, ott USBs netet használok, és ez vegyítve (az általam feltételezett) blizzard leterheltséggel a 38,8 MB os (asszem ennyi volt) patch-nek közel 3 órájába került h lejöjjön! Mentem is szunyálni, amikor ezt elolvastam, aztán fél6kor kinyíltak a csipáim és rámozdultam a gépre! Sajna 8ra jönni kellett meglóba, így csak a 4. pályáig toltam végig. Egyetértek a #15143-ban írtakkal, én 25 vagyok és elég komolyan nyomtuk a srácokkal az 1et anno. Nekem pont az tetszik benne, hogy nem lett teljesen áttúrva az egész! Újabb graf, újabb egységek, nekem a zenei aláfestés is bejön, ha meg akarok vmi fasza animációs videót nézni, akkor megnézem a Ghost in the Shell-et! Sztem jó cuccos! És rakom is félre a pénzt a köv-re! Peace

antgecc
Drágám, de jó neked! Had irigyeljelek, légyszi! Egyébként már megint te jöttél a "csak konzolos" dumáddal... ki kötözködik akkor?

No matter where we go or how old we grow, our bodies are the temples hosting our minds and souls. That\'s why we have to take care of our \'temples\', in order to keep our minds and souls healthy.

Szívecském, mivel jó kedvem van, számomra szép és jó az élet, leszarom a kötözködõs véleményed. Bye.
antgecc
Talán brutálon kéne tolni, de minimum hard-on.

No matter where we go or how old we grow, our bodies are the temples hosting our minds and souls. That\'s why we have to take care of our \'temples\', in order to keep our minds and souls healthy.

antgecc
Te mit erõlteted itt magad? Nincs konzolra sc2, nem is lesz... bye

És mielött le pc-s faszozol... nekem is van ps3-mam, mégse hisztizek, mint te...

Zsoltika 007
Egy játék se melegítheti túl a gépedet. Az ott hûtési probléma lesz.

"Most néztem a Starcraft Ghost ról videókat, hát hála az istennek hogy leállították 2006-ban a fejlesztését 😄"

Pedig milyen jó lenne egy Dead Space, vagy GOW szerû TPS játék Starcraft univerzumában, ami (csak) konzolra is megjelenik.
cylonflatus
Jaja, igazad van. Rossz a hûtés.

Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!

cylonflatus
Én pont azt tartom a játék egyik legnagyobb erényének, hogy mertek nem változtatni rajta... a játék fundamentuma ugyanaz, kapott egy új motort, fizikát, pár egységet lecseréltek, továbbcsiszolták a balanszt, és ez így jó. A fikázók akik fõleg azt szajkózzák, hogy szinte semmi nem változott, õk szerintem ezt úgysem értik. Én örülök, hogy nem csináltak egy COH-t, vagy egy DOW2-t a játékból. Ami nem tetszik annyira, az a single. Az elsõ részben sokkal hangulatosabb, fordulatosabb volt a kampány, igaz ez a sztorira, és a pályákra. Érzõdik, hogy nagyon a multira koncentráltak. A multi része 10/9 (csak a lan hiánya miatt nem 10-es), a single 10/7,5. Szerintem.

Másnak nincs olyan gondja hogy tulmelegszik a gépe játék közben ???
Most olvastam hogy menüben lehet ilyen hiba!
De nekem játék közben tulmelegszik a gépen(laptop), és leáll! Egyébként elviszi ultrán 1920*1040 -en minden maxon, csak ha nagyon meleg van kikapcsol a gépem! Lehet csak rossz a hütési rendszerem!

Vagy másnál nem fordult elõ ilyen ?

sith7
Nem tudom, de nem semmi 176 1v1 ...

MSI B75MA-E33, Intel Core I5-3330S, Scythe Ninja 3, 2*4 GB Kingston Ram 1333 Mhz, MSI Radeon HD 7850 2 Gb, 320GB HDD, CHIEFTEC 500A, ThermalTake Dokker ház

Áhhh köszi ez azért megmagyaráz nekem sok mindent 😊 így már értem..
Persze hogy meddig tart a rózsaszín köd arra kíváncsi leszek 😊
Mert ez szubjektíven nézve 2010-ben.. háát.. de tiszteletben tartom a rajongókat.

A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."

balee4
Pretium affectionis.<#eljen>

i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord

Van egy, a jogban is ismert fogalom, az ún. elõszereteti érték.
Definíciója: "Valamely vagyontárgy szubjektív értéke, amelyet személyi, érzelmi okok alapozhatnak meg." (Aláhúzás tõlem.)
Az SC2 megítélésénél nyilván sokaknál szerepet kap az elõszereteti érték, fõleg azoknál (mint pl. én), akik már nem gyerekek voltak az elsõ rész megjelenésénél, és akik nem a manapság általánosnak mondható játékokon nõttek fel. Azoknak, akikre az elsõ rész forradalmian új megvalósítása nem gyakorolt ilyen hatást, nem játszott évekig neten és lanon a haverokkal, elég nehéz elmagyarázni, hogy mi tetszik ennyire benne.
Kérem mindenkitõl a rajongók véleményének tiszteletben tartását. Köszönöm.
bélanéni
ne olvass, 98%-ban az ment. Semmi értelme, inkább SC2-zz! 😊

Gigabyte B450 Aorus Elite, Ryzen 3600X, 32GB DDR4 3200MHz, PowerColor 5700XT Red Devil, 256GB + 2TB M.2 SSD

Aradebil2
4 oldal új hozzászólás tegnap délután óta. Elolvassam, vagy továbbra is csak a játék fikázása ment? 😊
Aradebil2
16-18? én akkor 13 voltam😄 és visszanézve néhány régi rshus topicot,mekkora troll voltam úristen,persze akkor ezt a szót még senki sem használta😄

bélanéni
Minden <#finom>

cylonflatus
ubazz<#wilting>

Hát nekem oriási csalódás a játék. Tudom sokaknak tetszik meg sajtó is dicséri de nem értem miért.. Semmi hangulata grafikailag zeneileg iszonyat gagyi.
Stratégia mint olyan a kampányban nincs.. 40 marine 3 orvossal ráfut és szarrá lõ mindent..
A régi legendás animációk sehol.. Én dow2 rajongó vagyok de ahhoz ez semmilyen téren nem ér fel.
Nektek mi tetszik ebben ?? a címén és a legendáján kívül ?

A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."

Mennyi lehet az APM-je vajon? :-)

sith7
Tegnap este multiztam, silver liga 30. helyre sorolt, de nem is ez a lényeg, az utolsó meccsen, protoss volt az ellen is, írták más fórumokon is, hogy ha a protoss 4 gateway - bõl tolja az egységeket nehéz megfogni
Barátunk a végén 8 azaz nyolc gateway - bõl tolta õket, ezt a végént úgy kell érteni, hogy a 9. percben kb. <#wow3>
13 perces volt a meccs, el is rakott rendesen <#falbav>
A lényeg:
A srác gold ligás volt 176 <#wow1> 1v1 - et tolt 2 és fél nap alatt a megjelenés óta, amibõl 98 - at nyert ... nem kis kocka lehet a gyerek
<#buck>

MSI B75MA-E33, Intel Core I5-3330S, Scythe Ninja 3, 2*4 GB Kingston Ram 1333 Mhz, MSI Radeon HD 7850 2 Gb, 320GB HDD, CHIEFTEC 500A, ThermalTake Dokker ház

terran milyen roahdt idegesito tud lenni 😄

replay zerg vs terran

en voltam a terran 😄 mondjuk elejen jol lemaradtam a makroval, de van meg hova fejlodni, raadasul bronzeba rakott be. viszotn innen mar csak felfele van az ut😄

randomkent tolom 1v1 es 2v2 is, hat eleg szopas neha, lehet maradni kene protossnak, esetleg zerg. 1v1 ben egyszer se lettem eddig protoss 😞

Murder3
😄 én meg épp a sci-fit utálom😄
valahogy én ezeket a lézer fegyver meg ûrhajós környezeteket nem bírom.
Mass Effect-el is játszanék én de egyszerûen nem bírok, hiába tetszik a sztori...
Számomra a fantasy a kedvenc mûfaj😄
a fantasy világokat imádom.

Deadliest Project LIVE acc:DPmurdeer

ozzz
Én ezért is szeretem jobban a sci-fit jobban bele tudom élni magam. A fantasyba is gyakran sci-fis elemeket képzelek el magamban amitõl számomra élvezetesebbé válik.
Pl: egy varázsbot a tetején egy kristállyal ami sugarat lõ ki, én azt egy sugár fegyvernek asszociálom, aminek van energiaforrása, fókuszáló része és marok része.... 😄
Tehát a fantáziámat ugyan úgy szabadon engedem, de egy olyan körítéssel ami egy lehetséges valós alapot ad neki.

Murder3
na jó de ha egy fantasy világba bele akarom élni magam az nem azt jelenti vagy nem úgy kell értelmezni h akkor ha orksárkány keverékkel találkozok akkor ahhoz hasonlítva nézem h ien a valóságba nincs.
pl ahol van varázskat és a fantasy nagy részzébe igenis van...részbe ettõl is fantasy a fantasy.
ott a gravitáció,fizika minden törvény ezek miatt kijátszható...
persze érdemes szabályrendszerbe állítani a mágiát és ezt is egy valós kép köré építeni.Elég egy minimális falós kép köré aztán a többi meg szárnyalhat a fenébe.

Hát akkor is a sci-fi legtöbbb esetbe a jövõvel dolgozik a jelennhez képest.

Deadliest Project LIVE acc:DPmurdeer

ozzz
Igen és ehhez az igazi átéléshez az kell, hogy valóságosnak tûnjön. Hogy el tudjuk hitetni magunkkal, hogy lehet valós alapja a jobb beleélés miatt. Még ha közben tudjuk, hogy ennek a valószínûsége (a valóságtartalmának) szinte nulla. Bár a valóság is olyan aminek mi érzékelni tudjuk. Szal egyáltalán nem biztos, hogy amit mi annak vélünk az valóban valós e, mert az érzékszerveinkkel a külvilág csak nagyon ki százalékát érzékeljük.

De errõl szól minden az életben. Lottózástól a különféle álmokig. Amíg meg nem halunk és magunkhoz nem térünk.
(Aztán gázt teregetõ zergként újraszületünk). 😄