StarCraft II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aradebil2
queen,inbase hatch?el lettetek kényeztetve😄

Onnantól kezdve, hogy a fõépület gyártja az 1ségeket nincs mirõl beszélni. Zegrnél létkérdés az exp...

Fast exp zerg részrõl létkérdés, prot ellen fõképp, mivel marha erõs tud lenni zerg ellen, aki mást állít, gondolja át jobban a 2 faj lehetõségeit adott idõn belül. Terran ellen még el lehet lenni 20 körüli exp-pel is. P-nál viszont megvan, hogy gyakorlatilag drone/sereggyártás mellett nem tudsz kihozni kellõen hatékony sereget, ha a prot véletlen 4gw, vagy 2gw+stargate-en van és kellõen aggresszív.
Tehát ez még nem akkora veszteség. Vannak esetek, mikor prot is válaszolhat exp-pel, aminél minden zerg tudja, hogy ha marad 2 base-en 2 base ellen, és mindkét fél tökéletesen játszik, még akkor is kiléphet a játékból gyakorlatilag, mert esélye sincs nyerni.
Zerg ellen tehát mit lehet csinálni ilyen esetben. Válaszolsz te is exp-pel, vagy gyakorlatilag kihasználod a játék elején, hogy neki kevéske egysége lesz, mivel ecot mindenképp fel kell tolnia, ha akar egyáltalán valamit azzal a gyors exp-pel, és gyakorlatilag szétzilálod a gazdaságát. Max csak úgy szépen mutat, hogy 15 pool 16 hatch, vagy 15-16 hatch builden van.
Tehát a patcheket tekintve "ebbõl viszont az lett,hogy a blokkoláson kívül nem tudod megakadályozni a fast expet...", ha ez megmaradna, hogy gyors exp-et teljes mértékben ki tudnád ütni a zergnél, gyakorlatilag értelme kevéske lenne zerggel operálni, mivel máris hátrányból indulna. Blizzes arcok meg nem szeretnének olyan fajt, aminek alapból hátránya van a másik két féllel szemben. Innentõl meg vagy változtatnak a régi free wines stratégián a t+p-ok, vagy nyelnek nagyokat. 😊
Aradebil2
ebbõl viszont az lett,hogy a blokkoláson kívül nem tudod megakadályozni a fast expet...

Maak
en is mutattam egy ismerosomnek es o is azt mondta, hogy nagyon faszan csinalod a vodokat, azota mar az sc2-t is probalgatja 😊

- You kids and your damn video games. When I was your age I spent my time outside, murdering people in the fresh air...- bnet :Pedrochen #21774

csuszi
nem is vettem annak😊

MJ rulz Pink Team The Only One

Nem számonkérés volt csak várjuk na 😊 Magyarban a legjobb amit eddig hallottam.
Nekem is van pár érdekes repem, majd lehet átdobom õket, hátha megér egy próbát

Teljesen jó deal imho.
Arról nem is beszélve, hogy most is láthattuk a GSL-ben, hogy megvan a szerepe, csak már nem az INSTA-WIN 😊 Scout, meg egy kis harass, ha esetleg mégsem készült fel. Egyet gyártasz, aztán mara onnan.

Plusz jobb microval mehet a creep tumor deny is.
csuszi
cserébe a reap most kuka.

csuszi
be kell valljam, ma 4-et dobtam kukába!!! kegyetlen unalmas meccsek voltak, ez a hátulütõje annak ha vakon szedsz össze repeket. van egy pár küldött, pl anti is, de elõtte diamond 1500+os jön, 2 is, utána jöhet a középmezõny újra. nagyon "menõ" játékosok repjei most nem játszanak, mert
1. azokat egy csomóan látták valszeg
2. még arra lehet nem vagyok felkészülve.

holnap délelõtt folytatom, egyszerûen szart nem akarok kiadni a kezem közül. már van egy elvárás - nem csak innen, sc2.hu ról, youtube-ról is. plusz a speak up is...

Sosem a mid-late game volt a Zerg fõ problémája, kivéve ha hülye volt. Az early game volt a legnagyobb, bizonyított, egyértelmû probléma, a protoss is tudta szivatni a 2gate pressurre-el, a Terran pedig olyan hard counter to hard counter dolgokba tudta belehúzni a zerget, hogy öröm volt nézni. Túl sok különbözõ reakciót igénylõ buildet hozhatott a zerg ellen a terran a kurva erõs Reaper miatt, de most, hogy a Hellion és a Reaper ellen is a Roach a válasz, már van biztonságos Z védekezés, nem kell vakon tippelni, hogy vajh melyik builddel fog a Terran szopatni. És ezt Idra-szintû profik (koreaiak is) mondták hosszú hónapokon át.
Ez az csuszi ne terelj a balance-al, VOD-ot akar a nép! 😄

Hegi90
a vod hol van már?

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

unknown nick
"Akkor nem érné meg immortal droppolnia a P-nek?"

De régen megérte, már írtam régebben. Nerfelték a build timeot béta alatt, mert az immo drop otthon tudta tartani a terrant, amíg a prot expet dobott.

unknown nick
"PvT-ben az Immortal counterje valaminek?"
Tank,marauder,thor

Tank ellen tûrhetõ.

Mara ellen keveset tudsz kihozni és sokszor lemikrózzák conc shellel, ahhoz pedig rohadt drága, 1-2 ettõl független életet menthet az elején.

Meglepi thor tech szívás hoznak mellé mairne-t, ami counterje az immonak. Nem tudok még ellene védekezni. Legrosszabb, mikor bansheeval zavar és hirtelen jön egy thor kombó.

Hegi90
Akkor nem érné meg immortal droppolnia a P-nek? Zerg ellen kevésbé jöhet be, mert changeling felfedezheti a robot meg a stargate-et, de terra scan elõl el lehet dugni. Persze csak egy ötlet, próbálok ötletekkel szolgálni 😄

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

csuszi
háááát, sokan el vannak tévedve balance ügyben😊

csuszi
csak a maraudernek, és mindennek ami a factorybõl jön. csak ennyi😊

unknown nick
Ez nem vita indító, hanem igazat szóltál 😊

Hegi90
PvT-ben az Immortal counterje valaminek?

unknown nick
A zerg szerintem nem volt annyira elbaltázott faj, mint ahogy beállították. Kielégítõ, amit kaptak.

PvZ-ben nagyon kiegyensúlyozott meccseket lehetett és lehet most is játszani. Amikor viszont kicsit elhúz a zerg a makrójával, akkor megállíthatatlan. De hát errõl szól a PvZ, hogy ne így legyen.

TvZ egyértelmûen imba volt terran javára a reaper miatt. Most hát nem tudom nem vagyok terran játékos....de nagyokat tudnak szívni láthatóan a streamelt turnékon ling+bling+muta+roach kombótól.

PvT ahogy más is leírta elején nagyon gyenge a prot, late gameben erõsebbé válhat (feltételes módban). Azért mert barrack unitokkal simán erõfeszítés nélkül counterelhetnek "tier 2" unitokat, ha van a t-nél skill.

csuszi
ps volt te lami.

Különc
Painttel én is tudok ilyet csinálni...

Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403

csuszi
😄😄 néha mellé megy😊

de akkor is a különc a hunyó

BEAST
<#wilting>

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

csuszi
különcnek ment a kurvaéletbe😊
õ tudja miért (kiskorában ezzel molesztálták a lányok)...

Hát igen jól telibe oltottad magad😄

Hegi90
<#conf>

csuszi
ezt a fail-t😄😄😄 különc neked ment te, te, te...

TEEE "csoffadt heréjû buzigeci"

csuszi
"csoffadt heréjû buzigeci"

😊

Nem értem mi a gond a patchel. Minden változás teljesen logikus volt. A makaprime vs thewind meccs pedig nagyon magas tudásszintû volt. A noname játékosoknak is nevet kell valahol szerezni, ehhez pedig a GSL az egyik legjobb. Azért ott nem kutyaütõk játszanak. Én NextGenius-ra egy VOD-ból emklékszem még a játék kezdetekor, egyébként semmi. Most meg már úgy hivatkoznak rá, mint a srác, aki megnyerte a blizzcont.
Különc
Monnyon le

csuszi
ottmaradni

csuszi
sose volt a leggyengébb, max a második. és akár tetszik az embereknek, akár nem, nem volt nagyon imbalanced a patch elõtt. majdnem tökéletes balance volt, ahogy most is az. de ez a kis nüansz nagyon szépen kijön nagy tudású kezek alatt. és egy kis roach növelés elég jó kis egységgé varázsolta, ne felejtsük el, kapott más buffot is, plusz a többi nerfet. együtt kell nézni😊
plusz egy kis vitaindító: a zerg játékosok ráéreztek a fajra, és annak elõnyeire.
bármelyik fajnál hamarabb tud váltani, lévén nem kell rengeteg gyártóépületet felhúzni, elég mindenbõl egy. hozok egy valag hydrát, aztán jön ellene a t és p, nem téma, átállok másra. ráadásul hihetetlen lépcsõzetes tud lenni az army value, hirtelen tud nagyokat ugrani. és végül, a legjobb harass egység a muta. támadsz jobbról, visszavonulsz, támadsz balról, fentrõl, etc. sok apm kell hozzá, de nekik ez nem probléma. szétzilálja az ellent, lelkileg, illetve rákényszeríti hogy rohangáljon fel alá, ölje a pénzt a nem mozgó védelembe, ami egy mennyiség felett nem is számít, közben mapcontrolt alakít ki etc. ezt hozza az, hogy nincs levegõben counterje - phoenix sem, kipróbáltuk, ha nem rohangálsz a phoenix-el elõle, akkor vége mint a botnak. és amikor épp a bázisodon bandázik a muta, akkor kénytelen vagy ott maradni😊 ergo akkor lenne jó a phoenix, ha az harassolna és elhúzna a muta elõl😊

nagyon gy. kedvéért: nem sírás, kis diskurzus semmi több, a játék majdnem tökéletes balance, t nem gyenge, prot igen, zerg nagyon kicsit elhúzott, a mi, az én szintünkön kit izgat. ráadásul pár patch, pár hét, pár hónap és minden fordítva, minden máshogy lesz.

Hegi90
Tény, hogy mind a terrannak, mind a protossnak alakítania kell a játékán, de nem jósolok többet még1 hétnél, és minden "rendben" lesz.

Harr-harr
Aradebil2
többek között,de én inkább arra gondoltam,hogy túl gyors/sok volt a változás egyszerre,pl reaperbe/dropokkba elég lett volna peccsenként egyet rúgni,nem rögtön 2-3-t

Akkor aradebilnek ment az üzi 😄, vagy õ is irónizál ?

Különc
/sarcasm

Hegi90
irónia

ara: max a tvp lett elbaszarintva

Aha, és légyszives magyarázd el mit változtattak a zergen, a patchben, hogy ekkora op lett ? ?

Roach range 3-4 re ???
Az eddigi állitolagos leggyengébb fajt, ettöl a legerõsebbé tette ?

Aradebil2
egy szóval nem mondtam,egyszerûen el lett baszarintva a peccs

Hegi90
ZERG OP

Aradebil2
azért az nevetséges,hogy thewind szintû játékosok ejtenek ki makákat meg mvp-ket,bár elõre leszögezem nem láttam a gameket,nem voltam itthon sajnos
(meg lonerek szopnak gamet noname zergektõl)
8zerg,5t,3toss a tippem,ami igazából nem is gáz,mert a 3zerget top4ben már ágrajz alapján lehetett látni,de azért ilyen kirixek kicsit érdekesek

unknown nick
Boxer is lesz holnap. Valószínûsítem nyerni fog, mert 38. a rangsorban az ellenfele. Eddig az ilyen felállásokból nagy alázás lett viszonylag erõsebb rank vs alacsony. Loner keményebb dió, azt már van esélye bebukni.

unknown nick
Egy baj van, ha inca és nexgenius is nyer egymás ellen fognak játszani én meg a protossoknak szurkolok. De így valamelyik kiesik 😞

Aradebil2
jól néz ki a GSL top16 eddig...

unknown nick
"Csak akkor azt magyarázza el nekem valaki, hogy a saját balance embereik miért hozzák fel ezeket a statisztikákat az írásaikban."

Nem lehet egy e-sport-ra szánt játékra azt mondani nyíltan, hogy unbalanced. Hibás marketing fogás lenne. A játékosok számítanak és nem a GSL féle versenyek, ez megmosolyogtató. Lótúrót mindig is progamerekre balanszolnak és olyan indoklást mondanak, ami egy SCII-ben jártasabbnak viccesnek tûnik. Egyszerûen nem hiszem el hogy a silver miatt nerfelték a zealotot. Sokkal inkább a cheese szót bele, amit rámószeroltak alsóbb ligákra holott a legjobbak is benézték néha. Reapert meg 2v2-re fogták 😄DDD Nekünk majdnem mindegy nem vagyunk pro-k (ha jól tudom nincs mo.-ról senki), nincs tétje max a bosszúság, de ismerjük annyira a játékot, hogy tudjuk mi a valós állapot.

Lényeg a balance legyen fél év múlva = ok, szerintem képtelenség gyorsabban a játékosok tanulékonysága miatt végrehajtani.

ProGabe
dehogy! ennél jóval bonyolultabb a dolog

ha csak azt nézné a matchmaker, hogy kinek mennyi a w/l aránya, aztán ehhez hozzáadná a fajok w/l arányát, akkor már rég felgyújtották volna a Blizz-HQ-t 😄

nézd végig a panelt, mindenre választ fogsz kapni!

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Hegi90