StarCraft II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mert nincs ilyen, szerintem ez egy kamu.

Hegi90
Csak akkor azt magyarázza el nekem valaki, hogy a saját balance embereik miért hozzák fel ezeket a statisztikákat az írásaikban.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Hegi90
Tehát ha x faj op, és z faj szar, akkor direkt úgy rak össze, hogy az x fajból faszlámát, az yból pedig kurvaprót?

Ezt jól kitalálták -.-

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

ProGabe
nézem a multiplayer panelt és ott mondták, hogy a matchmaking nem csak abban végez szinte tökéletes munkát, hogy egyes játékosok win/loss aránya 50-50% legyen, hanem a fajok között is ezt teszi, hiszen ez a dolga.

na ennyit a statisztikákról 😄

nagyon érdemes megnézni ezt: http://starcraft2.hu/2010/10/25/blizzcon-starcraft-ii-multiplayer-panel/

most tartok annál a résznél, ahol Dustin bácsi elkezdi kifejteni, hogy itt bizony alapvetõ gondok vannak (terran early push vs. protoss lategame)

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

ProGabe

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Watcher
Az egész mondatot nézd:
"Ha én pro player lennék, és pénzdíjas versenyek múlnának azon, hogy aktuálisan nem jó a balance, én biztos azzal a fajjal játszanék amelyikkel a legtöbb esélyem van a gyõzelemre. "

Ez biztos hogy nem azt jelenti, hogy azzal játszana, akivel a legtöbbet gyakorolt. De felesleges is túlragozni a dolgot, mindenki azt csinál, amit akar, én meg csak gold/platina szinten okoskodok, fõleg azért mert maga a balance kérdése és úgy általában a kompetitív gaming "elmélete" jobban érdekel, mint a konkrét gyakorlás 😊
unknown nick
"én biztos azzal a fajjal játszanék amelyikkel a legtöbb esélyem van a gyõzelemre."

Mondjuk ezzel nem határozott meg szilárdan semmit ténylegesen csak azt állítja, hogy a pro azzal játszana ami fekszik neki. Egyébként BaldeW-nek mi a folytatása? BladeW... mi? Ha az akire gondolok szvsz az egyik legrégebbi sc játékos itt a fórumon rajtam kívül, aki benne volt a forgatagban. Amikor jóval erõsebb volt a HUN SC scene, mint most. Sok újat nem lehet mondani neki.

Csak az a baj, hogy ha te pro player lennél, pro ellenfeleid lennének, és azzal a fajjal lennél a legjobb, amivel a legtöbbet gyakorolsz. Hiába jönne egy patch, amitõl nerfelik a fajodat akár 10%-nyit is (jelentsen ez most bármit),attól te még kurvára nem leszel jobb ha fajt váltasz, és ha azonnal switchelsz, hosszú hónapokig közelében nem leszel annak, amilyen a fõ fajoddal lehetnél, nerf meg imbalance ide vagy oda. Az SCII-ben minimális imbalance volt, amit bár a nézõk is meg tudtak itt-ott állapítani, de attól még ha egy Morrow átváltana Zergre, egy Huk Zergre, vagy ahogy láthatjuk, egy TLO Zergre, még nem lesz hirtelen Zerg god - sõt.

Szóval ha te úgy gondolod, hogy ha pénzdíj, akkor már lehet váltogatni aktuális imba fajokra, akkor csak egy egyszerû free win leszel az ellenfelednek, aki ezt leszarva keményen gyakorol a választott fajával már x hónapja/éve.
Prince of Máté
<#eljen>

antgecc
Embere válogatja. Ahogy IdrA is mondta, mikor azt mondták neki, hogy váltson terranra: "I have self respect." És maradt zerg. Jól tette és egyetértek vele.

No matter where we go or how old we grow, our bodies are the temples hosting our minds and souls. That\'s why we have to take care of our \'temples\', in order to keep our minds and souls healthy.

unknown nick
"rekcióját", hah reakció, nem erekció 😄

Bár mikor elõször kézhez kaptam egy CD-t first person videokkal rajta Boxer és hasonló koreaiak, meghökkentõ volt látni a játék kezelési skilljüket. Ma a streamek korában nincs meglepi.

unknown nick
Én végig néztem SCI fejlõdését szó szerint az elsõ naptól. Hihetetlen igéretes játékosok tûntek el az e-sport süllyesztõben különbözõ okok miatt. Az viszont tény, hogy nem volt ekkora játékos bázis, mint most. Jó ideig a net sem volt elérhetõ sokaknak. Ma jóval nagyobb az esély, hogy egy legendás fehér pro is felbukkanjon. Tapasztalatból mondom, hogy nem biztos hogy TLO a kiválasztott, bár sok mindenben megvan rá a tehetsége.

Btw BO-k max csak nyitásra jók onnan mindig improvizálni kell az ellenfél rekcióját figyelve.

Játszhatunk persze. Csak nem tudom, hogy alakul az estém, szóval nem tudok idõpontot mondani. A nick táblázatban benne vagyok, vegyél fel.
holy84
Pont ezért jó játékos mert függetlenül attól ami minden pro játékosra jellemzõ az rá is. Irgalmatlan kreatív és tud olyan dolgokat csinálni amin leesik az állad ! Ezért lesz és jelenleg is nagyon jó játékos !
Bétában volt vele egy interjú még amiben azt nyilatkozta, hogy nem szokott elõre BOkat kitalálni hogy na akkor most ezt fogom csinálni hanem ahogy megy a játék rögtönöz, nem mindig persze ( függetlenül attól hogy nyilván õ is betanult BOkat és gyakorlja is õket ) ! Így csinálta elõször anno a BC rusht scrap stationon és majdnem be is jött neki, és mindeki csak nézett hogy mi a f***.

\"Sweet Mother of Mercy\" sc2: holy#164 d3: holy#2141

Hegi90
nova, nem akarsz majd játszani egyet estefele?

TLO-t példaként hoztam. Hogy van olyan, aki vált, van aki marad egy fajnál. Egyébként nem nagyon ismerem TLO játékát, de tudom, hogy népszerû a srác.
Mindkét meccs nagyon jó volt. Az elsõ kb. 30 perces (én se az elejétõl láttam) non-stop csata. Zerg játékosnak lenyûgözõ makrója volt, néhány mikro hibát is átvészelt.
unknown nick
TLO nagyon kreatív játékos, de "vakok között félszemû a király" ahogy a mondás tartja. Ahogy egyre jobban kiélezõdik a mezõny nem tud majd annyit bravúroskodni, de azért ne legyen igazam.

Hegi90
csak a végét csíptem el, de egybõl megbántam, hogy nem kapcsolódtam be hamarabb 😄

unknown nick
"én biztos azzal a fajjal játszanék amelyikkel a legtöbb esélyem van a gyõzelemre."

Kérdés mi alapján számolod az e-sport esélyt? Alapban a fajba van kódolva, hogy imba, de az átlag játékosok nem használják ki (nem tudják kihasználni) vagy könnyû kezelni és amiatt esélyesebb? Szerintem az elsõ verzió a pro szint.

GSL-en. A makaprime vs thewind meccs nagyon élvezetes volt.
Az, hogy pro szinten ki melyik race-el játszik játékstílus és ember függõ is. Például, ha jól tudom TLO random volt beta alatt, aki egyre inkább Z felé húzott. Megjelenés után váltott T-re, a balance miatt vélhetõleg. Most megint kezd visszatérni Z-hez. Idra ennek az ellenkezõje, õ zerg-el tolta korábban is, most is, mert az a stílus jön be neki leginkább.
Természetesen ha valaki az aktuális OP fajjal játszik attól még nem biztos, hogy nyer, ilyet sohasem állítottam. Esélyekrõl beszéltem.
holy84
Azért nem feltétlen !
Lásd wow aréna ! Amelyik setupok voltak aktuális a legimbábbak azokat nyomatták. Nerf ide nerf oda buff ide buff oda ! Mégse feltétlen a setup nyerte meg az aréna döntöket hanem a playerek !
Csak példának bár durván off:
mikor bejött a plate setup sikeressége nagyon sokan csinálták a pala wari dk setupot mert tényleg irgalmatlan imba volt ! mégis abban a seasonban rendezett egyik aréna versenyen ( nem tudom melyik volt éppen ) szinte mindeki azzal indult 3 teamet leszámítva és egy RPM team nyerte végül a döntöt... függetlenül hogy halálra volt itélve éppen mert pont úgy jöttek ki a nerfek meg a buffok !

Ugyan igaz sc2re is, némi csúsztatással.

De ez nem Wow, nem rpg, hanem egy strategia, mellesleg e-sport. Az összehasonlítás ilyenformán teljesen indifferens. Ha én pro player lennék, és pénzdíjas versenyek múlnának azon, hogy aktuálisan nem jó a balance, én biztos azzal a fajjal játszanék amelyikkel a legtöbb esélyem van a gyõzelemre.
holy84
OFC de én napi 5-10 meccset tolok nagy átlagban már/jelenleg !
És mivel nem célom profinak lenni és skillben is nagyjából platinás vagyok csak, bõven jó ez nekem 😊
Ha csak prottal tolnám akkor talán volna keresni valóm dimond ligában, de többre szvsz képtelen vagyok napi ennyi meccsel ! Már pedig élni, inni és sajnos dolgozni is kell 😞 többre nem nagyon van 😊

unknown nick
Kb. én is annyi játékot nyomattam bétával együtt, még lehet többet. De még így is szerintem egyszerûen csak kivételes tehetségek engedhetik meg a randomozást. Annyira, kell ismerni az idõket, egységek mozgását, sebességek, távolságok, hogy csuklóból jöjjön. A profik 20-30-at játszanak az adott fajjal naponta, hogy képben maradjanak.

Valakinek van kedve 2v2-zni velem ? ? Tekintettel arra, hogy 2v2 ligához szeretnék csapattársat!

holy84
Cukker az új kép ( látom megint pörög a meló 😄 ), de vagy egy infterran kéne vagy egy muta az illik hozzád 😊

holy84
Bétában toltam nagyon örült módon ott volt nagyon sok játékom csak miután elkezdtem menteni õket ( sc2gears 😊 ) lett közel 800 és elötte se voltam normális 😊
Mióta megjelent nem tudtam annyit játszani, vagy csak a nyugalom már hogy akkor játszok amikor szeretnék és nincs end date 😄

MU = match up ( vagyis ZvZ, ZvT,ZvP csak hogy értsd személyes példa neked 😊 )

antgecc
Te meg csak szépen sátáppolódjál! Hol vannak az ígért vod-ok?! Vissza ne gyere, míg nincsenek fennt! Gyík!

No matter where we go or how old we grow, our bodies are the temples hosting our minds and souls. That\'s why we have to take care of our \'temples\', in order to keep our minds and souls healthy.

antgecc
Mijaza MU?

csuszi
1500? az szép szám.

MJ rulz Pink Team The Only One

holy84
Kicsit több mint 1500 sc2 game után ( betaval együtt ekkora kocka nem vagyok ) Igazából nem sok újdonság létezik alap BOkból... Más dolog hogy mennyire nem vagy mennyire tudom kivitelezni...
Alapokat meg lehet tanulni gyorsan, hogy mire hogy kell reagálni azt a konterekbõl tudod meg a gyakorlatból jön !
De se top játékos nem vagyok, és nagyon nem is hiszem hogy leszek... hogy számítsan hogy egy adott fajt mennyire tudok a határon pörgetni.
Élvezem, szeretek a játékkal játszani... és nekem randommal élvezetesebb tolni... Ha egymás után 3x kapok egy adott fajt ellenek akkor is legjobb esetben 3 MUom lett... nem monoton 😄 !

unknown nick
Egyéni preferencia kérdése szvsz a random vagy a faj váltás. Én nem tudnék élesben fajt váltani, annyira nem ismerném a határait a többinek. Respekt David Kim-nek, hogy randommal top-on van. Habár NA szerver.

holy84
Nyilván, ez kb. majdnem tény !
Mivel nagyjából minden MUban bele vagy kötve egy BOba... fõleg ha rövid meccsek jönnek sokszor egymás után... !
Ezért szoktam én randomozni mivel így legalább ez változatosabb. És néha ha kedvem támad lehet cheeselni is 😊 , ettõl függetlenül toss a kedvencem és "komoly" dolgokról van szó akkor tossra váltom a mainem 😊

Shieldy
minden faj megunható egy idõ után. 😊

Shieldy
érthetõ. én is randomolok, de mivel nem játszottam még többszáz gamet kóstolgatom a fajokat, nekem spec protról most zerg lett a kedvencem. nem vagyok túlságosan tisztába, melyik fajban most mi az OP, de teljesen jogos, hogy csak ezért ne váltson az ember. Mondjuk terran sose lesz a kedvencem, az is teljesen biztos 😄
bár lehet egyszercsak azzal kezdek el mass gamelni (war3mas tapasztalat: amelyik fajjal legutoljára kezdesz el foglalkozni, azzal leszel a legprobb.)

holy84
Nem tudom az esetek nagy többségében randommal játszom 😊
De ettõl függetlenül azért játszani egy fajjal mert az éppen OP és ezért váltani egy másikra mert most az az OP az gyíkság !
Mert attól még hogy OP éppen csak a megfelelõ kezekben az !
Hiába OP zerg ellen a terran mass mech ha nem tudod használni semmit nem ér ! Hiába OP a toss gw+ht(archon) egy zerg ellen ha nem tud használni Epic fail 😊 Azért váltani mert a proktól azt látod hogy ezzel vagy azzal taxal szénné alázzá ezt vagy azt te nem biztos hogy utánna fogod tudni csinálni, és ha azért váltasz mert más kezében OP akkor gyík vagy 😊

antgecc
Nem a faj váltogatás a gyíkság. Sõt, nem is arról beszélek, hogy mi a gyíkság. Én azt mondtam, hogy általában a gyíkok váltanak mindig az aktuális op fajra. Lásd wowban is, patchektõl függ, hogy mikor melyik class a nagymenõ. A gyíkok pedig mindig arra váltanak, ahelyett, hogy azzal játszanának, ami a legjobban tetszik nekik, legjobban fexik a stílusuknak.

Étti?

Shieldy
miéárt lenne gyíkság a faj váltogatás? 😛

holy84
Kösszi. not happy 😊

holy84
Kösszi. not happy 😊

Rage47
hat
holy84
Nem tudja valaki fejbõl archonra hat a mara lassítása !?

antgecc
Pont, hogy nem a pro-k fogják az imba fajokat választani. Sokkal inkább a gyíkok.

Shieldy
hát ez a fisher nagy tajparaszt.

"Azt is nyugodtan kijelenthetjük, hogy mindig is lesznek olyan playerek akik mindig az aktuális vélt OP fajjal lesznek"

Még szép! Egy pro player hülye lenne a leggyengébbel játszani. Tökéletes balance meg úgysem lesz soha.
Én nem azt mondom ,hogy túl nerfelték, csak a reapert kivették így haszontalan épp errõl beszéltem csuszival tegnap,hogy csak scoutolni jó, mid game egységet akarnak csinálni olyan egységbõl ami semmi olyat nem tud amiért mid gameben életképes volna ez így egy szar.De mivel úgy is kifogják javítani így nem aggódom miatta.Azt ,hogy miért OP a zerg azt nem tudom😄 én a legkevesebb problémát a zergben látom.A protoss nagyon unalmas és egyhangú faj nincs bennük fasza tech tree semmi extra ezért nem is szeretem õket, nem bánnám ha változatosabbá tennék õket.