StarCraft II
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.
No matter where we go or how old we grow, our bodies are the temples hosting our minds and souls. That\'s why we have to take care of our \'temples\', in order to keep our minds and souls healthy.
Ha unatkozok, akkor én is szoktam ilyeneket csinálni 😄
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
Parasite Eve 2, best game EVER!
Bocsánat, ha hülyeséget kérdezek, számomra fontos kérdés! Az szeretném +tudni, hogy single playerben, van e protoss és zerg kampány, vagy csak multiban játszhatok a terránon kívül más fajjal? Nekem +van a teljes játék és nem tudom hogy lehet elõvarázsolni a többi kampányt!
Köszi
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
Na, mer ez az overseer-re nem igaz, ja?
No matter where we go or how old we grow, our bodies are the temples hosting our minds and souls. That\'s why we have to take care of our \'temples\', in order to keep our minds and souls healthy.
Elsõ fõnix csak akkor van kint hamarabb, ha a prot eleve direkt harassolni akar vele és olyan BO-t épít. Nem _reakciós_ taktika. Ha reakciós taktikát akar késõbb mexivhatja könnyen. Többnyire tapasztalatból és az ellenfél viselkedésébõl, ráérzésbõl jön a fõnix: FE toss 3gw+robo+2sg (vagy más sorrendû keverék), mert rutinból tudom, ha a zerg többége meglátja az expet nem mindig brute force-al akar átjönni, hanem mutázik.
Stalker említed megállítja, ez ok én is írtam, hogy a prot különbözõ trükkökel és overplayyel foghatja. pl. stalker blinkkel. De egy atom jó játékos ellen akkora lemaradás lehet a táncolás, ami már akkor meghatározza a végét. Ismét csak azt tudom írni, ha a tosstól elvették, hogy droppolgathassa a terrant, akkor a muta harass is unfair így ebben a formában. Elemzõk azt mondják, hogy túl nagy a kockázati nyitott ablak. Mivel ebbõl a játékból hiányzik a xp pont, eliminálni kell a bizonytalan réseket. Annál kiegyensúlyozottabb, stabilabb emberfüggõ a game. Ha túl imba lesz úgyis balanceolják.
"Eddig is hatásos volt a gyors phoenix, kíváncsi vagyok patch után hányan fognak minél elõbb phoenixre techelni." Többen, mint eddig tuti, de nem akkora elõny az ára miatt, és használni sem olyan egyszerû. Glass canon, mint a void. Inkább idõben lesz jobban centírozva. Corruptor szana szét szedi és az a colo, immo ellen is hihetetlen jó corruptionnal (extrém erõs képesség az extra dmg). De ez már itt skill kérdés nem balance.
"Pont olyan ponton erõsítik a P, ami nem szorul rá."
"Air weak" a toss nem csak én mondom, de én is érzem, ez általánosan elfogadott álláspont beta óta.
"Egyébként nem értem az observer drasztikus árcsökkentését, illetve az indokot igen, hogy olcsó scout és detector."
Zergnek van az overseer jó pontokon elhelyezett ovi creep tumorok, terra bárhova scannelhet és ott a torony mid gameben. Protnál az obs a legkritikusabb felépülési szakaszban vesz el gas-t a többi elég gáz igényes tech mellett. 10-20 mp win lehet a másik fajnak lazán a játék elején.
"De a raven meg az overseer hozzáképest túl drága lesz"
Obs csak egy egyszerû és drága, könnyen kiszúrható kukker.
Raven nem csak detektor, durván offenzív unit.
Overseer felderítõ és elég kellemetlen, mikor attack közben leállítja 30 mp-re a robo-t. Már vesztettem emiatt.
Rosszul írjuk. A gyártási sebességet fogják remélhetõleg csökkenteni, ár marad (ez fontos korlát). Pontosan nem tudni mennyivel csak bedobták mennyi lesz PTR-en.
Az okát már írtam miért. "Jelenleg annyira lassú a fõnix gyártás, hogy ritkán reakció a spire techre. Inkább megelõzõ taktika. " Ha a prot direkt nem tudatosan elõre sg BO-ra megy úgy kiszopathatja a muta, mint a gisado PvZ turnén az egyik meccsen. Az egy dolog, hogy a tossok statikus védelmekkel meg földi unitokkal és trükkökkel, overplay-el valamennyire counterelik a mutát. De sokszor rohadt idegesítõ allin base trade a játék vége. Normális esetben fõnix kelle muta ellen. Jó zerg ellen 2. expet szerezni szinte lehetetlen, megfelelõ mapcontrol mellett. Ladder nem ladder a diamond felsõ játékosai abusive módon csinálják ezt.
Hydra: nem tudom valahogy 90%-ban ellenük kapok ki. Pl. elõször kis muta harass azzal idõt húz és rócs+hydra vagy timed hydra push mpekkel a colo elé idõzítve. Lehet kárt se okoz a mutával csak minimálisat, de otthon tart. Ezt az befagyasztó techet megakadályozták a TvP-ben(okát nem értem), akkor logikus lépés, hogy a ZvP oldalon, zerg oldalról is kiszûrik. Ha a prot észreveszi a spire techet, mert mostmár könnyebb lesz deríteni, így reakció lesz az ellenfél lépésére egy sg és nem vaktába felhúzott, vagy direkt harassra készült épület.
2 db STATIC DEFENSE / base lesz? : )
150/100 pedig egyáltalán nem drága érte (szvsz a legjobb harrass egység jelenleg a játékban). De amúgy tényleg... Mivel lett ez a sebességnövelés indokolva? Hydrával már így se lehet fogni a nagyobb mapokon (lásd a videót amit linkeltem lejjebb), mi lesz ez után??
Valamit nagyon kellene már zerg téren mûvelni, mert a hydra terrán ellen TELJESEN használhatatlan. Nincs olyan T egység, ami ellen jó lenne. Ennek nem így kellene lennie, szerintem ezt senki nem vitatja...
Nem lesz az a speed annyira nagy elõny, mert az ár marad.
Void csak a masszívokon sebez nagyobbat. Ezen kívül a void dupla nerfet kap, mert nem lehet többet gyorsítani és marad a fungal hatás.
4gate csak addig erõs, amíg a warp regen ideje jobb a zerg kihozatalnál. Emellett szinte minden zerg fogja. Néha muszáj, mert ha nem szorongatja meg a toss a zerget elszabadul úgy az ecoja, hogy nem lehet kordában tartani és azonnal mutára tud váltani, miközben expel duplán. Ha véletlen rossz idõben kapja el a tosst annak befellegzett, ezért gyorsul a fõnix kihozatal. Jelenleg annyira lassú a fõnix gyártás, hogy ritkán reakció a spire techre. Inkább megelõzõ taktika.
amúgy mindig is vita lesz,hogy melyik faj az op,szokj hozzá 😊
How much can you take,before you snap?
Pedig late game az erõssége, abban tud a faj kibontakozni.
Nem azért játszik rövid gamet a toss GSL-en, mert nem mer hosszú játékba bonyolódni, hanem mert ez a normális kr szerveren. Keményen ütik egymás earlyben pár unittal. Én EU-n is úgy játszom. Aki nem mer kockáztatni, agresszív játékkal (BO-val) kezdeni nem jut feljebb mid diamondnál fõleg majd késõbb reset után, ahogy okosodnak a gamerek. Only makrósok meg lesznek lõve, mert nem lesz akkora krízis menedzsmentjük.
Amit nem csípek EU NA oldalon, ha a prot nem makró játékot nyom az cheese egybõl. Ha simcityzik akkor fu overpowered, mert nyilván kockáztat a markoval, de már tudja mi jöhet plussz derít és elõfordul hogy véd. Mint ahogy a zerg is kis izmozással és rutinnal lazán lefogja a fast expje mellett a 4gatepusht. De említhetem a terrant is, mikor 1 expbõl kinyomja a makrotosst bansshee raven marin marával (direkt meg se említem a klasszikus MMM-et).
Egyre kevésbé múlik a fajon a gyõzelem. Azt elismerem, hogy nem tökéletes a balansz. Döntésmenedzsment és skill. Ez a meghatározó, még akkor is ha valaki benyal egy canon rusht.
(Btw MC-nek volt 30 perces játéka GSL-en.)
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
Azért örülök, hogy csak ennyit sikerült kinyögnöd 😊
Vicc!!!
Erre még jön a következõ patchben a phoenix speed meg a void damage-t is javítják. Röhej ez a faj. Azt már meg sem említem, hogy 4 gate-el úgy ki lehet termelni 2 Hatchet, hogy beszarsz.
Akik itt túlzásba esnek az Idra és te. :p Miszerint a protoss egységek a fán teremnek és ingyenesek, ja és természetesen túl erõsek. <#idiota>#idiota>