StarCraft II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lolSL
Srácok volt egy oldal ahonnan replayeket szoktam letölteni de elveszett a link. Kék-fehér puritán weboldal volt majdnem olyan mint a TL-es link annyi különbséggel hogy még oda is írták milyen tournamenten stb-n történt a meccs. Valaki tudja melyik lehet az? Mert 1 órás góglézés után sem sikerült rábukkanni.

A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.

antgecc
Na, mer a zerg nem cheeselhetõ ugyan így egy dupla proxy barrack-al.... Vhogy nem tudom sajnálni a protosst.

No matter where we go or how old we grow, our bodies are the temples hosting our minds and souls. That\'s why we have to take care of our \'temples\', in order to keep our minds and souls healthy.

unknown nick
Ja ez is mutatja mekkora cheeselhetõ race prot. Bár könnyû kiszúrni, fõleg hogy akinek p a mainja, mert az már idegbeteg a cheesektõl és keres. 😊

Hegi90
nem nagy újdonság, inkább a P hibája, hogy ennyire késõn vette észre.
Ha unatkozok, akkor én is szoktam ilyeneket csinálni 😄

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Rage47
proxy hatchery
lol 😄
Fpocok
Kampányban csak terrán illetve 4 küldi protoss. Challengeknél van mindhárom, ahogy multiban is van mind3.

Parasite Eve 2, best game EVER!

Üdv mindenki!

Bocsánat, ha hülyeséget kérdezek, számomra fontos kérdés! Az szeretném +tudni, hogy single playerben, van e protoss és zerg kampány, vagy csak multiban játszhatok a terránon kívül más fajjal? Nekem +van a teljes játék és nem tudom hogy lehet elõvarázsolni a többi kampányt!

Köszi
Fpocok
LOL a titkos küldin egyedül lesoloztam a brutalisket. A végén egyszerre haltunk meg, még is megkaptam acsit 😄

Fpocok
Nem értem... megcsináltam és nem adta meg WTF?

Fpocok
JA... lol én azt hittem hogy az elején kell megölni az épületeket lol. Azért így már pofonegyszerû 😄

Fpocok
Ezt hogy a fenébe lehet megcsinálni? Há nincs elég idõ.

Fpocok
Hmm. Kerestem neten valami tutot a seek and destroy acsihoz, de nem találtam egyet sem... remek.

BEAST
A halu eszméletlen jó skill, szeretem is, de max phoenixeket idézek vele derítgetni a stalkereimnek. Ennél nagyobb egységet már nem igazán éri meg, mert nagyon sok energiát emészt fel és a forcefield jobban megtérül. 😊

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Higany
Köszi! A demót meg minek rakjam fel?!

Hegi90
Amúgy a halu az egy másik kurva jó dolog, nem értem, hogy miért nem használják gyakrabban... Egyrészt deríteni sokkal kifizetõdõbb, mint az overeket küldözgetni, másrészt egy-két colost behaluzni az egységeid közé kurva nagy meglepetéseket tud okozni (még akkor is, ha már alapból vannak colosaid)

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

unknown nick
De igaz. Viszont a zerg be tud nézni annyira amennyire kell, ha beáldoz egy ovit. Prot viszont egyik fajhoz sem tud deríteni. Csak obsal vagy haluval. A prot vakságának a problémáját már jóval 1.2 patch notes elõtt leírtam. Csak lehet benne valami, ha a blizz is kiszúrta.

antgecc
"Protnál az obs a legkritikusabb felépülési szakaszban vesz el gas-t a többi elég gáz igényes tech mellett"

Na, mer ez az overseer-re nem igaz, ja?

No matter where we go or how old we grow, our bodies are the temples hosting our minds and souls. That\'s why we have to take care of our \'temples\', in order to keep our minds and souls healthy.

unknown nick
Amikor ezeket írom nem orbitális hibákat sorolok, fel hanem nüansznyi finomságok. Ne értsétek félre.

unknown nick
"Az elsõ fõnix, sokszor már, akkor kint van, amikor még közel sincs spire."

Elsõ fõnix csak akkor van kint hamarabb, ha a prot eleve direkt harassolni akar vele és olyan BO-t épít. Nem _reakciós_ taktika. Ha reakciós taktikát akar késõbb mexivhatja könnyen. Többnyire tapasztalatból és az ellenfél viselkedésébõl, ráérzésbõl jön a fõnix: FE toss 3gw+robo+2sg (vagy más sorrendû keverék), mert rutinból tudom, ha a zerg többége meglátja az expet nem mindig brute force-al akar átjönni, hanem mutázik.

Stalker említed megállítja, ez ok én is írtam, hogy a prot különbözõ trükkökel és overplayyel foghatja. pl. stalker blinkkel. De egy atom jó játékos ellen akkora lemaradás lehet a táncolás, ami már akkor meghatározza a végét. Ismét csak azt tudom írni, ha a tosstól elvették, hogy droppolgathassa a terrant, akkor a muta harass is unfair így ebben a formában. Elemzõk azt mondják, hogy túl nagy a kockázati nyitott ablak. Mivel ebbõl a játékból hiányzik a xp pont, eliminálni kell a bizonytalan réseket. Annál kiegyensúlyozottabb, stabilabb emberfüggõ a game. Ha túl imba lesz úgyis balanceolják.

"Eddig is hatásos volt a gyors phoenix, kíváncsi vagyok patch után hányan fognak minél elõbb phoenixre techelni." Többen, mint eddig tuti, de nem akkora elõny az ára miatt, és használni sem olyan egyszerû. Glass canon, mint a void. Inkább idõben lesz jobban centírozva. Corruptor szana szét szedi és az a colo, immo ellen is hihetetlen jó corruptionnal (extrém erõs képesség az extra dmg). De ez már itt skill kérdés nem balance.

"Pont olyan ponton erõsítik a P, ami nem szorul rá."

"Air weak" a toss nem csak én mondom, de én is érzem, ez általánosan elfogadott álláspont beta óta.

"Egyébként nem értem az observer drasztikus árcsökkentését, illetve az indokot igen, hogy olcsó scout és detector."

Zergnek van az overseer jó pontokon elhelyezett ovi creep tumorok, terra bárhova scannelhet és ott a torony mid gameben. Protnál az obs a legkritikusabb felépülési szakaszban vesz el gas-t a többi elég gáz igényes tech mellett. 10-20 mp win lehet a másik fajnak lazán a játék elején.

"De a raven meg az overseer hozzáképest túl drága lesz"

Obs csak egy egyszerû és drága, könnyen kiszúrható kukker.
Raven nem csak detektor, durván offenzív unit.
Overseer felderítõ és elég kellemetlen, mikor attack közben leállítja 30 mp-re a robo-t. Már vesztettem emiatt.

Hegi90
Zergnek pedig kellene valami olcsóbb detector féle, mert DT-k meg a ghostok nagyon szét tudnak szopatni ha van már 3 heccse a z-nek.

Az elsõ fõnix, sokszor már, akkor kint van, amikor még közel sincs spire. Eddig is hatásos volt a gyors phoenix, kíváncsi vagyok patch után hányan fognak minél elõbb phoenixre techelni. Azt mondod, hogy lassu a tech váltás, ha látod muta van. Van ugye stalkered, ami elég jó muta ellen, szóval nem kell rögtön pánikba esni. Nem intan veszíted el a játékot. Nem olyan, mintha meglátnád a voidot, neked meg csak roachod van + pár queen. A zernegk se olyan egyszerû a tech váltás, ha hydra roachozik és látja, hogy colossus miatt nem ér vele semmit. Lerakja a spire-ot, majd corruptor. Ez hidd el van annyi idõ, mint a sg lerakása és phoenix gyártása. Pont olyan pontos erõsítik a P, ami nem szorul rá. Egyébként nem értem az observer drasztikus árcsökkentését, illetve az indokot igen, hogy olcsó scout és detector. De a raven meg az overseer hozzáképest túl drága lesz, még akkor is, ha T-nek nem az az elsõdleges scout és detektor egysége.
csuszi nagyon eltûnt... hiányzik

Hegi90
Elég fosra sikeredett, de gondolom itt a helye azért.

Aradebil2
lehet,asszem csuszi csinálta ezt

lolSL
miért nem a demot próbálod ki??? HA?

Fpocok
Vajon azt meg lehet csinálni, hogy nem veszek semmi upgradet, és amikor összejön nagyon sok pénz, akkor megveszem az összeset egy kategóriában, megkapom acsit, vissza töltök egy állást, és ezúttal másik kategóriát veszek meg.... meg lehet vajon?

unknown nick
"Mivel lett ez a sebességnövelés indokolva?"

Rosszul írjuk. A gyártási sebességet fogják remélhetõleg csökkenteni, ár marad (ez fontos korlát). Pontosan nem tudni mennyivel csak bedobták mennyi lesz PTR-en.

Az okát már írtam miért. "Jelenleg annyira lassú a fõnix gyártás, hogy ritkán reakció a spire techre. Inkább megelõzõ taktika. " Ha a prot direkt nem tudatosan elõre sg BO-ra megy úgy kiszopathatja a muta, mint a gisado PvZ turnén az egyik meccsen. Az egy dolog, hogy a tossok statikus védelmekkel meg földi unitokkal és trükkökkel, overplay-el valamennyire counterelik a mutát. De sokszor rohadt idegesítõ allin base trade a játék vége. Normális esetben fõnix kelle muta ellen. Jó zerg ellen 2. expet szerezni szinte lehetetlen, megfelelõ mapcontrol mellett. Ladder nem ladder a diamond felsõ játékosai abusive módon csinálják ezt.

Hydra: nem tudom valahogy 90%-ban ellenük kapok ki. Pl. elõször kis muta harass azzal idõt húz és rócs+hydra vagy timed hydra push mpekkel a colo elé idõzítve. Lehet kárt se okoz a mutával csak minimálisat, de otthon tart. Ezt az befagyasztó techet megakadályozták a TvP-ben(okát nem értem), akkor logikus lépés, hogy a ZvP oldalon, zerg oldalról is kiszûrik. Ha a prot észreveszi a spire techet, mert mostmár könnyebb lesz deríteni, így reakció lesz az ellenfél lépésére egy sg és nem vaktába felhúzott, vagy direkt harassra készült épület.

Aradebil2
Higany
Sziasztok! Egy hatalmas kérdésem lenne. Nem tudom, hogy jó helyen kérdezem-e, de tört verziójú játékot akarnék kipróbálni, viszont eddig nem nagyon sikerült, semmi patch+crack párossal. Valaki leírná, hogy pontosan mi a sorrend és mit hogyan csináljak, hogy singe player-ben tudjak játszani. Tervbe van, hogy valamikor meg is veszem a játékot, de egyelõre nincs rá pénzem, Mondjuk azt is megköszönnöm, ha megmondanátok a legolcsóbb helyet, ahol meg tudom venni. Elõre is köszi a válaszokat! Kellemes ünnepeket! Üdv!

JAJ MI LESZ!
2 db STATIC DEFENSE / base lesz? : )
Aradebil2
legjobb harass egység a játékban?😄 max muta meg banshee után,de még dt is elõtte van használhatóságban szvsz,egyedül mutacounternek/t ellen vikingek elé golyópajzsnak jó,meg max 200 értékben leölni vele overlordot

Hegi90
Tehát már az is nerf, hogy ugyanúgy marad egy tulajdonsága, mint eddig? 😄 (fungal)

150/100 pedig egyáltalán nem drága érte (szvsz a legjobb harrass egység jelenleg a játékban). De amúgy tényleg... Mivel lett ez a sebességnövelés indokolva? Hydrával már így se lehet fogni a nagyobb mapokon (lásd a videót amit linkeltem lejjebb), mi lesz ez után??

Valamit nagyon kellene már zerg téren mûvelni, mert a hydra terrán ellen TELJESEN használhatatlan. Nincs olyan T egység, ami ellen jó lenne. Ennek nem így kellene lennie, szerintem ezt senki nem vitatja...

unknown nick
Nincs baj a vitával, amíg nem keveredik bele indulat <#smile>

unknown nick
"Erre még jön a következõ patchben a phoenix speed meg a void damage-t is javítják. Röhej ez a faj. Azt már meg sem említem, hogy 4 gate-el úgy ki lehet termelni 2 Hatchet, hogy beszarsz."

Nem lesz az a speed annyira nagy elõny, mert az ár marad.

Void csak a masszívokon sebez nagyobbat. Ezen kívül a void dupla nerfet kap, mert nem lehet többet gyorsítani és marad a fungal hatás.

4gate csak addig erõs, amíg a warp regen ideje jobb a zerg kihozatalnál. Emellett szinte minden zerg fogja. Néha muszáj, mert ha nem szorongatja meg a toss a zerget elszabadul úgy az ecoja, hogy nem lehet kordában tartani és azonnal mutára tud váltani, miközben expel duplán. Ha véletlen rossz idõben kapja el a tosst annak befellegzett, ezért gyorsul a fõnix kihozatal. Jelenleg annyira lassú a fõnix gyártás, hogy ritkán reakció a spire techre. Inkább megelõzõ taktika.

Fpocok
NEm értem ezen mit kell vitázni... mikor egyértelmû, hogy terrán a legOPabb.

ez csak egy kis vitatkozás, semmi flém nincs 😄
amúgy mindig is vita lesz,hogy melyik faj az op,szokj hozzá 😊

How much can you take,before you snap?

Fpocok
Ezaz. Akaratomon kívûl sikerült elindítanom egy flamet: Zsír... behúzok magamnak még egy rovást. <#mf1>

Hegi90
de <#zavart1>

Aradebil2
nem játszottál sosem tossal,igaz?

unknown nick
Ez sirdondnak ment <#pardon1>

unknown nick
"protoss nem nagyon mert late game-be bonyolódni"

Pedig late game az erõssége, abban tud a faj kibontakozni.

Nem azért játszik rövid gamet a toss GSL-en, mert nem mer hosszú játékba bonyolódni, hanem mert ez a normális kr szerveren. Keményen ütik egymás earlyben pár unittal. Én EU-n is úgy játszom. Aki nem mer kockáztatni, agresszív játékkal (BO-val) kezdeni nem jut feljebb mid diamondnál fõleg majd késõbb reset után, ahogy okosodnak a gamerek. Only makrósok meg lesznek lõve, mert nem lesz akkora krízis menedzsmentjük.

Amit nem csípek EU NA oldalon, ha a prot nem makró játékot nyom az cheese egybõl. Ha simcityzik akkor fu overpowered, mert nyilván kockáztat a markoval, de már tudja mi jöhet plussz derít és elõfordul hogy véd. Mint ahogy a zerg is kis izmozással és rutinnal lazán lefogja a fast expje mellett a 4gatepusht. De említhetem a terrant is, mikor 1 expbõl kinyomja a makrotosst bansshee raven marin marával (direkt meg se említem a klasszikus MMM-et).

Egyre kevésbé múlik a fajon a gyõzelem. Azt elismerem, hogy nem tökéletes a balansz. Döntésmenedzsment és skill. Ez a meghatározó, még akkor is ha valaki benyal egy canon rusht.

(Btw MC-nek volt 30 perces játéka GSL-en.)

Hegi90
Valahogy az érvek demonstrálása mindig kimarad protoss részrõl, szal elnézem neked <#rolleyes>

BEAST
Miért szerinted mennyi értelme lenne rámutatnom a vad túlzásaidra? 😊

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Hegi90
Jó lenne, de sajnos nem 😊
Azért örülök, hogy csak ennyit sikerült kinyögnöd 😊

BEAST
Idra e vagy?

Hegi90
Mellesleg a játék elején gyönyörûen meg lehet vizsgálni, ahogy 3 sentry-vel megállított egy 5 ezres sereget 😄😄
Vicc!!!

Hegi90
Például mutát szidjátok mindig aztán 6 phoenixszel annyit lehet harrasolni mint kétszer annyi mutával.

Erre még jön a következõ patchben a phoenix speed meg a void damage-t is javítják. Röhej ez a faj. Azt már meg sem említem, hogy 4 gate-el úgy ki lehet termelni 2 Hatchet, hogy beszarsz.

Fpocok
ment a pü.

BEAST
Megint bele akartok magyarázni olyasmit az egészbe ami nem igaz. Szerintem senki sem mondta, hogy a protoss gyenge faj lenne. Legalábbis én nem emlékszem, hogy valaha is állítottam volna ilyesmit. Arról meg végkép nem volt szó, hogy zerg ellen ellen lenne gyenge. Inkább csak a terran érdekesebbnél érdekesebb képességeirõl volt szó.

Akik itt túlzásba esnek az Idra és te. :p Miszerint a protoss egységek a fán teremnek és ingyenesek, ja és természetesen túl erõsek. <#idiota>