34554
  • natalyel
    óó, mára ennyi? :(
  • unknown nick
    Lesz szép megmozdulás Hasu látványosan játszik időnként. Kérdés hagyják-e?
  • unknown nick
    69% MorroW-ra tippel, én ezért Hasu-ra :)
  • natalyel
    Boxer végre jól tolja. Érdemes volt nézni.
    Na, kíváncsi leszek a két mouz-ra... remélem látunk itt is pár szép megmozdulást.
  • unknown nick
    Hmm, szerencsétlen párosítás két mouz egymás ellen.
  • unknown nick
    Dede arra gondolok.
  • unknown nick
    WoW
  • Aradebil2
    mármint régi önmaga,nem?:D
  • Fpocok
    Gyönyörűen csinálta.
  • unknown nick
    Huh durva volt, végre kezd Boxer önmaga árnyéka lenni.
  • sirdond
    eddig mindegyik szerintem :)
  • Fpocok
    Hohoo... ez epic volt. :D
  • Fpocok
  • sirdond
    http://www.teamliquid.net/video/streams/TeamLiquidTV

de ott a bannerban is
  • Fpocok
    Link?
  • sirdond
    eddig zseniális meccsek
    boxer elég agresszívan játszik
  • Botond #29171
    Sikerült 1db taktikát kidolgoznom, kiváncsi vagyok meddig jutok el vele. Eddig csupa win practice missionöknél. :)

Annyi csinálok, hogy 24 marine, 3 medivac 8 perc alatt, ezt bedobom az első 10 percben a bázisára scv (vagy ami van) és commandcenter közé (vagy ami van) és mire odaér az embereivel kilőttem a gazdaságát. Többnyire kisebb ellencsapat jön, mert sok gyártóhelyre gyúr mindenki, egysége nincs senkinek elég. :)
  • unknown nick
    Inkább a DT-re értem az 50-50-t, ha nem jön be pár lewarpolása eredményesen és nem tudok vele harassolni, akkor vége. Egy védetlen idő keletkezik a tossnál. Csócsálhatom bárhogy: egy blöff.

Theorycraft, nem akarok bele menni. Mert eltérő dolog élő játékban, ahol minden ellenfél máshogy reagál. PvZ-ben szvsz nem ifthen. Inkább TvP, ahol jó arra, hogy ki legyen merítve a scan és ne legyen MULE. Terrant jobban tudom kezelni mint ellenfél, mert unproduktív és lassúak a unitok. Bár rohadt gyorsan techet tud váltani pár épület cserével-reptetéssel az elején.

"de hogy a faszba ne rántaná magával pont a zerget EGYETLEN rossz döntés"

Egy rossz döntés és a BO-ba kódolt eleve elrendelt veszély. Nagy különbség van a kettő közt. Minden meccsben egy rossz döntés hozza a másiknak a win-t.

"Pont, hogy ők a legérzékenyebbek rá."

Hát nem tudom. 80% win rátája van eddig a legmagasabb GM-nek aki zerg. Sőt EU-ban is top 10-ben 4 zerg van. Nem értettem sosem a rívást. :D Tényleg játszottál már tossal laddert?
  • Oldern
    Amúgy nincs szerencse faktor a játékban. Nem 50-50 az, hogy raksz-e spore-t vagy sem. Ha látom, hogy a normális timinggal jössz 4gate-pushra, akkor SZÁZ százalék, hogy nem rakok spore-t. Ellenben az is 100, hogy ilyenkor minél előbb készítem a burrow-t is, mert az hard counter egy bizonyos roach number után.

Ha meg nem jön a push, akkor 100%, hogy csinálok 1-1 spore crawlert is. Itt nincs 50-50, itt szimpla IF->THEN feltétel van.
  • Oldern
    Már elnézést, de hogy a faszba ne rántaná magával pont a zerget EGYETLEN rossz döntés. Pont, hogy ők a legérzékenyebbek rá. Néha az az érzésem, hogy nem ugyanazt a játékot játsszuk - mondjuk protoss problémázás lesz a mostani metagame mellett az utolsó, amit elhiszek, mert egyértelműen ők most a legerősebb faj.
  • unknown nick
    Nah, én csak max. 20mp difiről szóltam, nem 2 percről :)

Az én véleményem az, de nézőpont kérdése. Az a zerg néz be valamit, aki nem védi a 4 gw-t, nem jó az executionje. A 30%-amit nyerek zerg ellen, mind kemény csaták eredménye, töredéke 4gate+blink. És igenis számít a trükközés protnál, hogy elvidd a gondolatmenetét elején az ellenfélnek pár 10 mp-re, már aki megeszi a blöfföt. De hogy üthetetlen lenne azért túlzás. Miközben July zerggel 4 fajsúlyos embert darált be egyhúzóra. Skill és helyzet függő. DT is olyan hogy vagy raksz sporet vagy nem 50-50 vagy bejön vagy nem. Annyira hosszú a shrine felépülési ideje, hogy a szerencse (blöff) függő jóformán win vagy harass. A szerencse faktort nem csípem egy RTS-ben. Főleg az olyat, ha magával ránthatja az egész végeredményt. És egy early DT tech amitől szólsz, marha nagy risk faktorral bír. Sporet midgameben pedig szinte minden zerg tesz. Pl. zerget nem rántja magával egy muta harass+spleedling kombó, sőt. Simán nyerhet vele. De egy darktemp BO lazán kinyírhatja a toss-t.
  • Oldern
    A protoss üthetetlen nagyjából, iszonyat kevés dologra érzékenyek, amiknek a 95%-a abból fakad, hogy nem csinálják jól a wallint a 4gate előtt, nem scoutolnak ki egy expet időben, vagy szimplán szar executionnel jönnek 4-gate-ezni. Vagy kurva okosnak hiszik magukat, és két perccel késleltetik a 4gate-et, hogy tudjanak hozni vele vagy egy void rayt vagy két-három dark templart. Milyen szerencse, hogy én minden bázishoz rakok egyet-egyet a spore crawlerből, ha nem jön a 4gate push időben.

Én már a ZVZ-ben nem stresszelek, főleg amióta annyi barom zerg 6poolozik meg 10poolozik Shakura méretű mapokon ellenem, ZVT kezelhető megfelelő muta controllal meg sok beáldozott overlorddal, ZVP-nél azonban szinte mindig az van, hogy vagy elbassza, vagy úgy döntök, hogy 10 gate pressurre-el nyitok, és ez általában tud nyerni is, ha csak egy picivel gyengébb a microja, mint nekem.
  • Hegi90
    kurva szar zerg lehetek.
  • unknown nick
    Szintén. Az a baj nem játszom annyit, hogy ráérezzek a Zerg-re. 70%-ban kikapok tőlük.

PvP, TvP megy. Pedig látom versenyeken, hogy hajszálnyival nyerőbb a toss a végén. De az elején valahogy mindig ellen taktikával tudnak jönni és megelőz egy 10-20 mp-el. Ha kiexpelek, mint a zerg azért szívom meg, ha nem akkor azért. Már a színlelést sem eszik meg. Le egy pylon a rámpa alá, mintha expelnék és váltás mikor elzavartam a dronet, majd 4gét. A timingek sem működnek, úgy mint régen, mert gondolkodik :) Látja az órát, és kitalálja nagyjából, hogy épp mire mehetek.
  • Rage47
    én protossként érzem igy zerg ellen:D ma is elvert egy zerg, egyszerűen túlmakróz
  • Hegi90
    próbáld ki a zerget
    10-ből 9 zerg stresszesnek mondja a játékot.
    true story
  • unknown nick
    Áh mi benne a stresszes? Csak egy játék. Amikor azt akarom, hogy tisztuljon a fejem megyek egy meccset.
  • antgecc
    Mondjuk ennyi kihagyás után ne is csodálkozz :)
  • NovaTerra
    Az oké, hogy boldog, boldogtalan csinál ilyen képet poénból mindenhol. De albumot kiadni ilyen képpel szerintem jogsértő. Ez előbb-utóbb eljut a Blizzardhoz, ők pedig nem az a cég, amelyik szereti ingyen osztogatni a szellemi termékeit.
  • Hegi90
    Most játszottam kettőt, úgy érzem, hogy kb akármit csinálok, vesztek :)
  • antgecc
    Hát én is necces vagyok... az a baj, hogy egyik nap esélyes a goldba visszacsúszás, másik nap meg ütök pár diamondot. Nagyon ingadozik a skillem és ez eléggé idegesít.

Mapokat megismerni meg nem nagy kunszt... pár játék és megvan :)
  • Hegi90
    azt meg már meg sem említem, hogy egy mapot se ismerek xelnagán meg shattereden kívül :D
  • Hegi90
    Másérszt olyan béna vagyok, hogy mindjárt átdob goldba :)
  • antgecc
    Hát ja, én se nevezném kifejezetten szórakozásnak, de képtelen vagyok letenni :)
  • Hegi90
    Túl stresszes a játék, mostanában pedig pont ez nem hiányzott az életemből :D
  • antgecc
    Nem nagyon látlak onlány... :(
  • Hegi90
  • Hegi90
    14 nálam a rekord
  • antgecc
    Dobbantott már valaki 8-as loss streaknél nagyobbat?
  • Aradebil2
    kár pedig szeretem őket:(