Bízz az ösztöneidben!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
\"Én szeretem Istent, csak a fanklubjával vannak gondjaim...\" \"God is black! Yes, she is!\"
\"Én szeretem Istent, csak a fanklubjával vannak gondjaim...\" \"God is black! Yes, she is!\"
Ennek az az oka, hogy az agyban külön terület foglalkozik arcfelismeréssel. Ha ez megsérül, akkor az ember minden tárgyat felismer rendesen, de az arcokat egyáltalán nem. Még a saját családtagjait sem (csak tudatos erõfeszítéssel).
Kivéve, ha beugratós kérdésrõl van szó. Ezek lényegében épp a gyors tudatalatti asszociációra építenek, és ezzel vezetnek félre.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
(4es lett egyébként 😊 )
Blackmail the Universe
Amirõl a cikk beszél, nem sok köze van a freudi tudattalanhoz. Inkább az észlelés mechanizmusát mutatja be. Ugyanis az egy másodpercen belül kikapcsolt képernyõn látható eltérõ alakzat kiválasztása nagyon is tudatos tevékenység volt.
egyeseknek ez a mániája?
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
Ettol fuggetlenul egy kis tudomanyos szellemu vizsgalodas jol johet, mert hozhat hasznalhato eredmenyeket. A tudomanynak nem az a celja, hogy kideritse meg egyszer amit mar amugyis tudunk, hanem hogy rendszerezze azt es/vagy tovabb tudjon lepni.
Gyerekkori ismerõsök csodálkoznak, hogy nem emlékszem rájuk. Ehhez az is hozzájárul, hogy én késõbb nagyvárosokban éltem, rengeteg arcot láttam, õk meg ottragadtak egy kis településen. Akkor mit várnak el?
A cikkel kapcs.:
Freud azt mondta, hogy van: #1. tudatalatti, #2. tudat, és #3. tudatfeletti.
Õ fõleg a tudatalattit kutatta, mert a tudat a tudományé, a tudatfeletti a vallásoké és a metafizikáé. Ha minden igaz.
Kara kánként folytatom tanításom.
Tökéletesen eggyetértek!
Nekem például az arcmemóriám fotó-jellegû, 2 évtized után is felismerek gyakran olyanokat akiket az eltelt idõ alatt egyszer sem láttam (27 éves vagyok 😉. Arra már rájöttem, hogy ha elfog az érzés hogy egy illetõ arca ismerõs, akkor 99% hogy láttam már valahol: egy iskolába jártam vele vagy egyszer 4 éve felszállt a HÉV-re amivel reggel mentem dolgozni (ilyenek is voltak már). Ilyenkor az is eszembe jut, hogy hol láttam az illetõt és évre be tudom lõni, hogy mikor. Néha elég félelmetes, vagy zavaró, hogy ennyi arcot raktároz el a fejem: olyan kicsit mintha fél Budapestet ismerném...
Ez az alacsony szintu rendszer felel azert hogy az ember elugorjon a fele dobott targyak elol, a tudat meg azert hogy felismerje mirol van szo. Az elso parancs a vedekezes es a vadaszat alapja volt, ezek tudat alatti programok (osztonosek). A tudat par masodperces kesessel dolgozza csak fel a latott kepet.
A kiserletben pont ezt a ket rendszert allitottak szembe egymassal. Csak olyan feladatokban valik be a leirt technika amikhez nem kell tudat, csak az alacsony szintu reflexek.
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Csak 1 pillantás 1-1- oldalra
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Egyébként errõl az a véleményem a cikkel kapcsolatban, sok esetben az ösztönre kell hallgatni, sok esetben meg az eszünkre. De például ha olyan feladatok vannak, pl. valamilyen matekos példák, memorizálás, ezek gyakorlással rutinná válhatnak, ami szinte már olyan mint az ösztön, tehát szinte egybõl megy.
Ügyességi dolgoknál is gyakorolni kell, és akkor már rutin szerûen megy, ami majdnem olyan mitn a reflex. Tehát az ösztönök akkor befolyásolhatóak :|
/a mérésre meg szerintem nem volt semmi szükség <#wow3>#wow3>
Alapvetoen a kisagy es a szenzorfunkciok kozotti teruleten. Tehat az agy kerget leszamitva minden szurke allomanyu teruleten. A motorikus (szervo) funkciokkal osztozik a szurkeallomanyon. Bizonyos reszei pedig a gerincveloben vannak. (pl. az alap reflexek) Sokan osztonos viselkedesnek hivjak, pedig a fogalom nem fedi le a teljes mukodest.
Pluszban, vagy mínuszban?
:-))))
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
de addíg is ne jöjjön senki a közelbe
<#eplus2>#eplus2>
Azt nagyjából lehet sejteni, hogy ha asszem a halántéklebeny megséreül, akkor elfelejt beszélni az ember, de hol kell megsérülnie az agyának, hogy a tudatalattiját elveszítse?
Szal valamit jelenség szinten sikerült dtektálni az emberi agy információ feldolgozásáról, de hogy ez mit jelent azt még nem tudjuk.
(Szar lehet úgy kódot visszafejteni, hogy azt se ismerjük, milyen gépen fut a progi, csak a képernyõt látjuk.😉))
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs