54
  • Viet
    Lézerkard lesz ezek után?
  • Balumann
    hm... hát elég érdekes cikk :D Mindig sok igazságot láttam a star wars filmbe, csak az erő miatt nagyon túlzásnak tűnik. Kedvenceim például, mikor azt mondja yoda, hogy "ne próbáld, hanem csináld". Vagy abba is van valami igazság, hogy a félelem később dühhöz vezet, meg ilyenek, bár nem egészen úgy, ahogy a filmbe megjelenítették :D

Egyébként erről az a véleményem a cikkel kapcsolatban, sok esetben az ösztönre kell hallgatni, sok esetben meg az eszünkre. De például ha olyan feladatok vannak, pl. valamilyen matekos példák, memorizálás, ezek gyakorlással rutinná válhatnak, ami szinte már olyan mint az ösztön, tehát szinte egyből megy.
    Ügyességi dolgoknál is gyakorolni kell, és akkor már rutin szerűen megy, ami majdnem olyan mitn a reflex. Tehát az ösztönök akkor befolyásolhatóak :|

/a mérésre meg szerintem nem volt semmi szükség
  • kvp
    "Marha jól hangzik, megminden, de mi az hogy tudatalatti? Hol van az agyban?"

Alapvetoen a kisagy es a szenzorfunkciok kozotti teruleten. Tehat az agy kerget leszamitva minden szurke allomanyu teruleten. A motorikus (szervo) funkciokkal osztozik a szurkeallomanyon. Bizonyos reszei pedig a gerincveloben vannak. (pl. az alap reflexek) Sokan osztonos viselkedesnek hivjak, pedig a fogalom nem fedi le a teljes mukodest.
  • asdefge
    " eddig azért a 130 pont még mindíg megvolt;))) "

Pluszban, vagy mínuszban?
    :-))))
  • Tripax
    Ez is csak egy brit gyorstesztes felmérés.
  • NEXUS6
    Az IQ tesztekben mindíg hasraütés módszerével oldom meg a matekos példákat, eddig azért a 130 pont még mindíg megvolt;)))
  • BCs design
    kár hogy ez diszkrét mateknál nem fog segíteni :D
  • BCs design
    ok rendben hallgatok az ösztöneimre
    de addíg is ne jöjjön senki a közelbe
  • GyuriX2572
    Újabb bizonyíték, hogy nem szabad gondolkozni -
  • NEXUS6
    Marha jól hangzik, megminden, de mi az hogy tudatalatti? Hol van az agyban?

Azt nagyjából lehet sejteni, hogy ha asszem a halántéklebeny megséreül, akkor elfelejt beszélni az ember, de hol kell megsérülnie az agyának, hogy a tudatalattiját elveszítse?

Szal valamit jelenség szinten sikerült dtektálni az emberi agy információ feldolgozásáról, de hogy ez mit jelent azt még nem tudjuk.

(Szar lehet úgy kódot visszafejteni, hogy azt se ismerjük, milyen gépen fut a progi, csak a képernyőt látjuk.;)))
  • soltus
    A Bourne-rejtélyben azt mondja Jason, hogy kritikus szituációban mindig az első megérzésre kell hallgatni, mert a tudatalatti olyan információkat is felhasznál a döntés meghozatalában, amit a tudat valami oknál fogva akkor éppen elhanyagolhatónak tart.
  • Cactus
    Benyaltam ezt a cikket is, reméltem hogy lesz benne valami Jedis trükk :)
  • lextat
    uck- muck- fuck .. a jeti legyen veletek
  • BiroAndras
    Kissé eltúlzott a következtetés. Ebben az esetben véletlenül épp a tudatalattinak van igaza, de tévedhet is más esetben. Az evolúció nyílván azért helyezett fölé magasabb szintű agyműködést, mert így együtt átlagosan kevesebbet tévednek.