272
  • Jeager
    Tauren shammy :D
  • Fenjoy
    Szerintem kezeltesd magad kislány... vagy valaki adja meg neked ami jár, hogy finoman fogalmazak, mert a te logikádal gondlkozza (még nem habzik a szám), te sem foglalkozol a családodal csávoddal mert ahelyett forumozzol... nah ez a LoL... összegezvény pihej egy kicsit...
  • picket
    omg get a brain!
  • Fenjoy
    Ezt kár volt irnod, mert egyből jön a flame, hogy a feleséged egy ELF...

: DDDDDé
  • Jeager
    Milyen terrorol beszélsz te nyomorult.Aszem neket 1 k... nagy pofon hiányzik vagy esetleg wow
    Próbáld ki és életre kelsz meglátod.
    Amugy addig meg ne ugass itt amig nem te fizeted a havidijat.

/spit
  • frensys
    nem játszik az az eember és én is aki wow ellenes.csak ahogy itt olvasható,szánalmas játékbarmok fanatikus családjukkal nem törődő játékmániások.tökmind1 milyen játék.És az már szomorú ha szegény barátnő is(nem vallják be hogy nem akarják)akik terrorba tartva is nekiállnak ilyennel játszani,csakhogy a gyökér pasijuk ne szakitson vele,mert nem törődik szegény lánnyal>undoritó
  • Jeager
    Megnyugtatlak te noob láma hogy a feleségem is wow-ozik.
    Akkor hogy is van lesz.... a család?
  • Balumann
    na jó ez túlzás volt, hogy az emberek egymással nem törődnek. Törődnek, de leginkább csak családtagokkal, de nem úgy mint régen, amíg nem volt számítógép, meg még rengeteg ok miatt... (erről nincs értelme beszélni se mondjuk, nem kapcsolódik a cikkhez).
    De szerintem is, aki a sok WoW mániást kritizálja, az is csak egy wow ellenes, de rendeses számítógép játékos lehet.
    Egyébként meg úgy halottam, hogy rengetegen vnanak úgy, hogy az egész család azzal játszik, meg legtöbb számítógéppel foglalkozó embernek van családja...
  • Balumann
    Ez is egy probléma a mai világban, de sajnos nem ez a legnagyobb, és nem ezzel kéne foglalkozni.
    Az a baj, hogy mindenkinek van valami, ami fontosabb a családnál, munkánál, szinte a való életnél (pénz, hatalom, hit, játék - szinte ez a legkisebb probléma). Az emberek egymással nem is törődnek, szemben a játékosok jó közösséget alkotnak (első üzenőknek ebben van igazuk!). Talán sokan ez miatt is szeretnek játszani, a közösség miatt. (mint például én is, és nem azért mert játékfüggő őrült vagyok)... Ha csak single játék lenne, egyedüli, akkor 1 milióan nem játszanának vele, és azok sem állandóan!

/ez főképp felnőttekre vonatkozik, mert gyereknél még természetes, hogy szeret játszani. /
  • LowEnd
    Faterom WoW-ozik rendesen, de azt nem lehet mondani hogy nincs élete :)))
    Vitorlázás, snow-board, búvárkodás, stb... (csajozik is rendesen. Meglátjuk, hogy én is hajtom-e majd 60 felé a nőket Remélem igen :DD)

Szóval ne általánosítsunk. Van akinek pótlék, van akinek egyszerű szórakozás.

És miért baj az, ha más a szórakozás egyik embernek, és más a másiknak?
    Én speciel nem kezdtem el a WoW-ot, mert se pénzem, se időm, de biztos sokáig el lennék vele...
  • Sadist
    Hát ez csak egy ember, de mintának minta. Akkor mondhatjuk, hogy a 8 millió wowos szeret egy elfnek nevezett poligonhalmazra recskázni? :) Ugye hogy nem.
  • Komolytalan
    Jó, azért nézd ki az alapjáték után a wowba pakoltak még annyi contentet, ami más MMoRPGben kb 3 kiegészítő volna. Ugyebár battlegroundok (3 db), MC asszem nem volt még az alapban, BWL tuti nem, AQ-20, AQ-40, Nax, Silithus - ezek a nagyobbak, amik simán kitesznek 2 kiegészítőt, kiegként is el lehetett volna őket adni.
  • Komolytalan
    Valamiért mégis működik a családi élete nem? Érvelés vs tények csatában a tények nyernek, sajna. Szóval ezt buktad.
  • Komolytalan
    Jajmá, de drága. Nekem 9eFt volt (van kb 10% kedvezményem), de 10eFt-t egy jó könyvért is odaadok bármikor, ha meglátom és megtetszik. Azt olvasom 2-3 napig max. Nem mindenki csóri. Egy autó, amit kb 3 év alatt fél áron ad tovább az ember minimum 3MFt, vagyis
    /Fókusz-stílus be
    több mint 333 WoW BC-be kerül
    /Fókusz-stílus ki
    , mégis megveszi aki csak teheti. Nem hinném hogy WoWnál az a 9eFt bárkit is megrázott volna, aki eddig fizette a havidíjat.
  • BCs design
    8 milla drogos nem semmi
  • Morden23
    "Ez igaz, viszont nagyon sokan nem engedhetnek meg maguknak 1 havidíjas játékot, viszont szeretik a WoW-ot, ezért magánszerveren tolják."

Maradjunk annyiban, hogy egy olyan játékért, amit X évig tolhatsz, nem kár ennyi pénz, ez nem 4 cent kék Johnny a LeRoy-ban, amit lehúzok és annyi.

Akinek van erős vasra pénze, annak valóban inkább kusséshess, ha ki tudja fizetni a többszázezer forint értékű gépet (akár rendszeres fejlesztéssel) akkor ne rinyáljunk, hogy drága a játék. "Beállok az új Ferrarimmal a benzinkúthoz, és kiverem a balhét, mert felment 1,6 forinttal a benzin ára"

Amúgy meg, ha jól tudom, akkor az unoffical szerverekhez nem kell original WoW. Warezolni meg nem drága, szóval ott megint nem értem a parát.
  • Voltan
    Persze, mondjuk én sem vagyok törzs WoW-ozó. Tavaly decemberben vettem meg, és azóta csak kétszer vettem feltöltőkártyát. Nem sok...
    Igaz, régen főként helyhiány volt a gond, kellett az az 5 giga, amit felpakolt a WoW. Most már van új gépem, nagyobb vinyóm, de valahogy nem érzek ingerenciát rá.
  • Morden23
    Ha te mondod.

Szóval nem lényeg. Igazad van. Emelkedjünk már felül ezeken az ócska genetikai/evolúciós szarságokon, hogy nő a férfivel, férfi a nővel.

Brave New World: nő az elffel, férfi az orkkal.
  • Voltan
    Jó, ez is igaz.
  • Morden23
    Nem szokás, hogy egy játéknak 8 millió felhasználója van.

Adhatnák feleannyiért, de minek, amikor így is megveszik az emberek, és szaporodnak, sokasodnak.

Ki van ez pöccre számolva, hidd el nekem. Ha nagyon olcsó lenne, akkor exponenciálisan emelkedne a felhasználók száma, és sok pénzt kéne a kiszolgálórendszerre költeni. Ha drágább lenne, a felhasználók száma havonta durván fluktuálna - éppen befizeti, éppen nem.

Bemérték a tökéletes árakat, és tegyük hozzá, kibaszott jól: dől nekik a lé, és közben az emberek is vigyorognak.

Az ennyi pénzért rinyálós emberek (a rinyálós nem sértés), mit pl. te, nem számít a Blizzardnak, mert aki sajnálja az egyszeri kiadást a kiegre, az nem valószínű, hogy ultimate kitartó havipénzbefizetős fan lesz éveken keresztül. Márpedig nekik az ilyen emberek kellenek. Aki csak kirándulni akar WoWlandbe, az inszignifikáns.
  • Evil Merodak
    Ez igaz, viszont nagyon sokan nem engedhetnek meg maguknak 1 havidíjas játékot, viszont szeretik a WoW-ot, ezért magánszerveren tolják. Eddig nem is lenne semmi baj, csak a hivatalos fanok ilyenkor mindig fikázni kezdik azokat akik magánszerveren játszanak.
    Persze tudom akinek elég erős vasa van hozzá az megengedheti magának stb...
    De, ha már itt tartunk ezuton kérünk minden hivatalos játékost hogy még véletlenül se tévedjen magánszerverre, ha az olyan rossz :P
    Ezenkívül mi sem fikázzuk a hivatalos szervereket pedig azokon is vannak bugok.
  • Voltan
    Nem téged támadtalak a posttal, csak nagyon unom már, hogy ha valaki a neten bizonyítani akarja, hogy ő nem totál geek, akkor mindig az jön be, hogy "nemis, mer van szép barátnőm ám." Ez nevetséges.
  • BRobee
    De ha így is úgy is megveszi a 8 millió elvakult wow-os, akkor (tedd a szívedre a kezed) Te is ugyanúgy adnád 10ezerért... Ettől persze tényleg szemétség, de üzletileg kurva jól teszi. Kell, fizetni fogsz érte, hiszen sokan imádják a wow-ot. Nem kicsit, nagyon.
  • Unreal1942
    Ez pusztán arra jelző, hogy ha valakinek nincs ideje a wow mellett másra akkor valószínüleg párja sincsen!
    Régen túl vagyok már a tini korszakomon :D lvl31 fele közeledek :D
  • Unreal1942
    Ez pusztán arra jelző, hogy ha valakinek nincs ideje a wow mellett másra akkor valószínüleg párja sincsen!
    Régen túl vagyok már a tini korszakomon :D lvl31 fele közeledek :D
  • Voltan
    Hülyeség.
  • Voltan
    Nem erről van szó. Egyszerűen nem szokás egy kiegészítőért ennyi pénzt elkérni. Kevesebbért szokás adni, pláne, ha még havidíjat is fizet az ember. Ezért szemét üzlet. Pont. Nem arról van szó, hogy nem tudnám megfizetni, csak úgy tartom, hogy nem ér annyit, mivel úgyis félreteszem 2-3 hét után, és akkor csak ott porosodik.
  • QuippeR
    ebben egyetértünk, de sajnos az ember a kamaszkorban kezd el személyiséggé válni, és sokan itt is fejezik be a folyamatot...
  • Morden23
    Mint minden más, amit adott delikvens nem tud megfizetni.

Én például azt tartom szemét üzletnek, hogy a Wally 20 millió dollárért árulja a Power118-as yachtját. Pedig én szeretnék egy olyat.
  • Morden23
    Nem az a mérce, hogy van/nincs, hanem az, hogy ha nincs, akkor miért nincs.

Ha meg van, akkor az a mérce, hogy milyen.
  • Voltan
    Attól még szemét üzlet.
  • Voltan
    Amúgy mi a francért mérce az, ha valakinek van, vagy nincs barátja/barátnője? Ez kurvára primitív, tini felfogás.
  • QuippeR
    kereslet-kínálat. ha téged nem érdekel annyira, hogy 10k-t kiadj érte, akkor nem veszed meg. akit érdekel, az megveszi. ez nem a Blizzard szemétsége, ez üzlet.
  • Fenjoy
    Off: "8 millió felhasználó esetén nem minta. Ez olyan mintha elmennék Salgótarjánba, meglátnék 40 cigányt, és kijelenteném, hogy Magyarország lakossága cigány. "

Türelem... LoL
  • Voltan
    Igen, az szerintem is szemétség, hogy full játék áron adják a kiegészítőt. Én részemről nem hinném, hogy megveszem. Elég rég vettem feltöltőkártyát is. Nem használom ki túl jól, nem játszok vele sokat, úgy meg nem éri meg.
  • Morden23
    "a WoW-os közösség egy része"

Milyen része, melyik országból?

"Kb. 40 ember volt benne... ez nem sok, de mintának minta."

8 millió felhasználó esetén nem minta. Ez olyan mintha elmennék Salgótarjánba, meglátnék 40 cigányt, és kijelenteném, hogy Magyarország lakossága cigány.

"A családot úgy értettem, hogy már van gyerekük... ahhoz meg ugye nő is kell."

Minek kéne? Amúgy azért leszakadna a pofám, ha többet játszanék a gépen, mint a gyerekem. nevelés szempontjából is roppant előnyös: "Pistike, nem nézhetsz 10 után tévét, és ne játssz egész nap, mert holnapra tanulnod kell, meg el kell olvasnod a Kincskereső Kisködmönt. Na menj szépen a szobádba, hagyd aput szintet lépni, vazze OMFGLOL STFU n00b"

Whatever :D

• Morden23
    "Amennyi pénzt eddig tömtek a wowosok a Blizzard zsebébe, az lenne a minimum, hogy minden következő kiegészítőt ingyen adjanak nekik... A havidíjtól is elég szépen csörög a kasszájuk szerintem. Na, de ők inkább elkérnek annyi pénzt a kiegészítőért is, mint amennyiben egy "normális" játék kerül. Igaz, hogy előfizetés nélkül ezzel nem sokat tudsz kezdeni. Teljesen korrekt ;-) "

Teljesen korrekt, ugyanis az emberek kifizetik. Ez nem létszükséglet, nem kenyér, nem víz, nem fűtés, hogy "mindenkinek joga van hozzá", meg nem TB. Aki akar, fizessen érte. Ha nem vennék az emberek ezen feltételek mellett, akkor nem lenne lassan magyarországnyi felhasználója a WoW-nak. És nemhogy csökkennének, inkább gyarapodnak (ami más kérdés, hogy most már teljesen öngerjesztő folyamat, a marketing szerepét teljesen átvette a hype, a marketingesekét meg a játékfanok).
  • Unreal1942
    Igen ez valóban az. Bár jobboldali szimpatizáns vagyok ,de le kell ismerni ez a beszólás gáz volt.
  • Fenjoy
    hmmm egy MMOrpg GTA... nem is lenne rossz: )
  • Unreal1942
    :)
    Egyébként igazad van. A wowosok fele kb. valóban szánalmas életet él!
    Ez legyen az ő problémájuk.