128
 • Tetsuo
  #128
  Innen kezdődik a multimédiás telefon
 • precision
  #127
  Szép az iPhone, jó az iPhone, okos az iPhone, DE:

  - ez már megint egy 'almás' termék, ami más mint a többi igaz, biztos van amiben jobb mint a konkurencia, de semmiképp sem forradalmi... megint a bármit el lehet adni tipikus esete forog fenn, azzal a kivétellel, hogy azért az iPhone nem szar végülis, csakhát drága...de vkinek biztos megéri majd, ezzel nincs is gond

  - az apple hajlamos úgy viselkedni, mint a microsoft, abban a tekintetben, hogy szinte már magáénak tekint olyan dolgokat amik már korábban léteztek. Igen most a touchscreenre gondolok. A marketing olyannyire elsötétíti az amúgyis sötét agyú egyszeri felhasználókat, hogy ilyen hsz -ek születnek, mint pl itt, hogy forradalmi mert van benne touchscreen...nadehát kérem...nézzetek meg egy mostani cikket ugyancsak itt az sg -n, asszem az a címe hogy 25 év mulva a mobil, v. vmi hasonlo... ott is van egy ilyen mondat hogy a jövő mobilja abban fog különbözni a mostanitól megjelenésében, hogy nem lesznek rajta gombok, hanem egy nagy érintőképernyő lesz az egész, és ide van bevezetve az a mondat is ami ugy szól, hogy MA csupán az iPhone rendelkezik ilyennel...itt borult el az agyam, elsötétült minden, és miközben tajtékzott a szám, és az ütőerem épp elpattanni készült, az apple marketingesére gondoltam, hogy azért ennyire nem kéne hülyének nézni az embereket. Igenis vannak ma is érintőképernyős telefonok. Nincs rajtuk alma, de a képernyőjük érintésérzékeny.

  Amugy ehhez az egész iPhone mizériához még annyit, hogy miközben ezeket a sorokat írom, az apple nálam is elérte a célját, mégpedig, a telefonról beszélek. Ez már vmilyen szinten manipuláció, ami féreg dolog. Tanultam marketinget, tudom hogyan lehet csupán egyszerű reklámokkal rávenni az embert arra hogy vedd ezt a terméket mert ha nem szar alak vagy. Ezért nem értek egyet ezzel az agresszív, egy-két helyen picit "ferdítő" reklámhadjárattal.

  Ennek ellenére azt mondom, hogy egy bizonyos rétegnek ez jó vétel lesz...lesznek olyanok is akik presztízsből, neadjisten divatból fogják venni, lesznek akik csak azért mert szimplán tetszik nekik, ezzel sincs semmi bajom, engem nem izgat különösebben hogy ki fogja venni...a lényeg, az apple szempontjából hogy igenis venni fogják.
  Én biztos nem adnék ki érte ennyit, holott tetszik a designja miatt.

  Na, szófosás vége.
 • juzosch
  #126
  Én most vettem telót, az jó lesz vagy 3-4 évig. Akkorra megjelenik az iPhone normális változata (3G, stb), és talán már megfizethető is lesz:)
 • NEXUS6
  #125
  Pontosan, egy valóban forradalmi kezelőfelelület mellé gyak semmit, csak éppen annyit, hogy még működjön mint média lejáccó és mobil telcsi.

  1-2 GB-nyi anyagot csak zeneszámokkal marha gyorsan el lehet fogyasztani, még néhány film esetleg aztán a kisebbik 4GB-os változat már fullon is van.

  Viszont csak 1 cm vastag. Nem mintha az a plusz 1 centi nem férne el az ember zsebében: 1 normális aksi, egy wincsi, vagy bővítőkártya hely még éppen beleférhetett volna abba a plusz 1 cm-be.
 • juzosch
  #124
  Egyébként ahogy nézem csak annyi mindent pakoltak bele, ami a forradalmi megoldásai mellé kellenek. Se több, se kevesebb.
 • Sly06
  #123
  megvan az új irány, és sztem nem is kell sokat várni sorra jönnek majd a koppintások. de ez tuti hogy a apple forradalmi új kütyüt hozott össze, és jöhetnek itt a dumák hogy már ebben is volt meg abban is, mégsem láttunk eddig semmi hasonlót...
 • BRobee
  #122
  Lehet, hogy tudtak volna jobbat csinálni, lehet, hogy tudtak volna korszerűbbet csinálni.. De ez így mégtöbb pénz, hisz majd kijön egy év múlva feketében, nyakpánttal, 20 giga memóriával és 3G-vel. Forradami lesz ismét, és tejelni fognak a potenciális vásárlók. Jól ki van ez találva. Egy biztos, a Zune-ba akorát rúgtak, amekkorát lehet:D
 • juzosch
  #121
  Akkor te ne vegyél ilyet, ha nem kell. Ennyiért én sem veszek. De ettől még a kezelőfelület forradalmi marad.

  Nem ugyanarról az érintőképernyőről van szó ez messziről látszik. (ez olyan, mintha a HDSPA-t fikáznád, mondván már 3 éve is neteztél, szépen elsunnyogva, hogy csak GPRS-en) Az Apple úgy csinálta meg ezt az érintőképernyőt, ahogy mindig is kellett volna. Az eddig alkalmazásoknál az ujjunk csak az egér helyettesítője volt és kész, most mindez egy új minőségi dimenzióba emelkedett. Kereskedelmi forgalomban először.

  Persze ez nem ANNYIRA nagy dolog (elmarad pl az említett HDSPA jelentőségétől), de a szokásos +1mpixel, x giga memória stb újdonságok közül messze kiemelkedik.
 • NEXUS6
  #120
  Ég és föld persze, többek között mert ezek 3 éves készülékek.

  Érintőképernyősek?
  Igen

  Van bennük teló, esetleg 3G?
  Igen

  Tud videót, zenét lejáccani?
  Igen

  Van néhány GB tárolókapacitásuk?
  Igen

  Igen láttam a videót, de könyörgöm, amikor telózok vagy zenét hallgatok/videót nézek, valami júzer progit nyomatok, akkor marhára nem érdekel, hogy milyen csilivili a kezelőfelület. Csak az, hogy memennyi szám/videó fér rá (-4/8 GB - és lévén hogy nem bővíthető, ennyi pénzért szégyen), milyen mobil szolgáltatást tudok igénybe venni (nincs 3G), milyen progik futtathatók (java progikat azt valszeg tudja, de a symbianra már a SONY rátette a mocskos kezét, szal maradt az Apple saját OS-e, arra meg kérdés mennyi mobilos alkalmazás lehet a bemutatottakon kívül).

  Aláírom télleg fasza a kezelőfelület, de kb 15000 Ft pluszt ér meg, nem 10X ennyit, 100-200 ezret!!!!!
 • juzosch
  #119
  iPhone

  Van itt 1 érdekes video, vagy ezt nem láttad, vagy más érintőképernyős eszközt nem láttál még közelről.
 • juzosch
  #118
  Akkor szánj most 2 percet arra, hogy ezek közül néhánynak utánanézz, mint ahogy most én, és azonnal látszik különbség, ami ég és föld.
 • NEXUS6
  #117
  "Érintőképernyős telefon még nem nagyon van forgalomban."

  Hát úgytűnik, az előző 115 hozzászólás jól elment a levegőbe.
  Hány érintőképernyős telefont mondjak?
  Kezembe került egy 3 éves újság(!!!):
  Motorola A1000 - 3G okosteló kamerával érintő képernyővel
  Sony S700i
  Palmone TREO 600
  Samsung SGHI700
  Sony Ericsson P900
  Stb

  Ez 3 éve volt!!!
  Üdvözöllek az űrkorszakban!;)))
 • juzosch
  #116
  Érintőképernyős telefon még nem nagyon van forgalomban. Tehát mondhatjuk hogy új, ebben a kategóriában forradalmi.
  Nem a 3G-től lesz forradalmi valami, hisz az már kész technológia(bár nem értem miért hiányzik). Ha megnézel egy videót amin ilyet használnak, rájösz mitől is forradalmi.
 • NEXUS6
  #115
  A rajongóknak csak azt tudom írni, hogy vigyázzunk, mert ha trágya elött hasraesünk, ne csodálkozzunk, ha később rossz lesz a szánk íze.
  ;)))
 • NEXUS6
  #114
  Höhöhö Érdekes, én még nem láttam, amikor bemegyek a cukiba, hogy akkor az lenne kiírva, hogy "forradalmi" csokitortát árusítanak.

  Jön egy a mobilteló gyártás területén zéró tapasztalattal rendelkező cég. Kidolgoznak egy olyan telót, amibe a legújabb (már elterjedt) technológiák nincsenek is benne, és rögtön forradalmit alkotnak. Gratula.

  Viszont így az én csokitortám is forradalmi lenne, igaz hogy nem csokitorta ízű, meg nincs is benne csoki, de rengeteg puncs van benne, mert én azt szeretem. És kapja be mindenki a sajátját, aki nem ilyen forradalmi módon csinálja.
  Asszem a cukrászbácsi pároslábbal rugna ki a cukiból, meg a vásárlók is csak húznák a szájukat. Persze megfelelő marketinggel azért meg lehetne támogatni a dolgot, mer ez egy ilyen világ.

  De szerintem csak szeretnék egyesek, hogy ilyen legyen.
 • Su0my
  #113
  Tény, hogy kemény a marketingjük: de az az igazság, hogy a mai világban mindenkinek az. És gondolj bele, ha Te (stílustalan, de aki olvassa) egy cég vezetője lennél, vagy akárcsak egy 'mezei' tervezője, Te is abban a tudatban lennél, hogy amit csinálsz, az a Legjobb, Legszebb, Leglegebb... Mert ha nem, akkor nem úgy, nem azt csinálnád. Azontúl nyilván el is kell adni a dolgot, szóval még ordítozni is kell ezt a meggyőződésed:)

  A forradalom meg mint már oly sokan leírták, a kidolgozás minősége, szerintem.. Szinte mindenki tud csokitortát csinálni, de van, aki finomat, van, aki szépet, blabla, van aki szépet és finomat... De az almatorta a legjobb (lefogtok lőni, de almatorta, alias iCAKE).
 • GregSB
  #112
  Valóban aggresszív, és "enyhén" egomán a marketingjük, dehát ez van, erősebb kutya [email protected]

  Ugyan ezt csinálja a Microsoft is, nézzd vissza Gates meg a többiek nyilatkozatát a régbebbi CESeken, meg hasonló expókon, azok sem kevésbé egoisták. És lám, őket is fikázza mindenki orrba szájba. De emellett a legsikeresebb, legtőkeerősebb szoftvercég, és a fikázók 90%-a az ő termékeiket használja.

  Én biztos vagyok benne, ha jobb lenne az Apple itthoni képviselete (jelenleg a béka segge alatt van) sokkal többen használnák a termékeiket. Nem kell meszire menni, elég csak megnézni mi nyugat-EUban a helyzet, Angliában az összes komolyabb zenei, grafikai és filmstúdió maceket használ szerkesztésre (a legnagyobb BBC is).
 • NEXUS6
  #111
  Csak nem azon megy a fikázás, hogy ari vagy nem ari, teccik vagy nem teccik.
  Hanem, hogy marketinggel hasba akarják akasztani a Világot.

  Amúgy vagy fél évig még senki nem veszi meg.
  Kíváncsi vagyok addig a többi cég mit hoz ki!;)))
 • huuu
  #110
  Minden balfasz cég tud csinálni újat, csak a magyarok nem. :(
  Hé albacomp! Kelj már fel a csipkerózsika álmodból!
  Elmúllt már az átkos.....
 • GregSB
  #109
  Szánalmas ez a fikázás ami itt megy. Akinek nem tetszik nem veszi meg, akinek tetszik az igen. Ennyi.
 • TeFigyeljHaver #108
  Fikázók; menyletek ide: • maestro85
  #107
  Itt az iPhone őrület... Ez jó! Az őrület ott kezdődik, mikor a nanóm az ígért 14 óra helyett maximum 8-9 órát zenélt. Dobtam is el azonnal! pfjj Ennyit a noname mp3 lejátszók is bírnak aksiidővel. Majd megnézem mikor az iPhone-t naponta lehet majd töltögetni, ha nem félnaponta, ha az ember minden kihasználna rajta... Bár a design ott van...
 • Darth Sith
  #106
  sztem is jobb a cekra, alapból utálom összetaperolni a kijelzőt, állandóan pucolni kell, de néha ha telózok, megpróbálom a navigációs gombokkal, de néha szükség szerü a kijelzőt buherálni.. védőfólia powa :)
 • lokko
  #105
  Bocs megismétlem úgy hogy értelme is legyen:
  a multi-touch nem csak egy technikai trükk, hanem egy átgondolt ergonómiai rendszer, aminek egészen addig van jövője míg a megjelenítő eszközök nem költöznek át a fejünkre, onnantól a levegőben hadonászhatunk, de az már tök más világ ...
 • lokko
  #104
  a multi-touch nem csak egy technikai trükk, hanem egy átgondolt ergonómiai rendszer, aminek lesz egészen addig míg a megjelenítő eszközök nem költöznek át a fejünkre, onnantól a levegőben hadonászhatunk, de az már tök más világ lesz ...
 • HJPOWER
  #103
  Jónak tűnik, de én szeretem a jelenlegi PDA-mat(HP iPAQ Hx2410), 200.000 Ft ért most inkább nem haladok a korral ;)
 • Picizöldfül
  #102
  egy vásárlói élmény:én vettem egy Nettech kínai mp4es lejátszót,1gigásat,17900ért,ugyanígy néz ki csak nettech helyett ott vírít az Apple felirat,szerintetek mennyibe kerül???segítek 49999ft,és fullra ugyanazt tudja mint az enyém(zene és videóletjátszás,képnézegetés,fm rádió,van benne játékis de az engem nem érdekel,e-book)...nekem jó a kínai is:DD
 • gergod
  #101
  fujj de ronda, vidd innen :) Mi ez? Ugy néz ki, mint egy NDK szappantarto...
 • wanek
  #100
  PDA-ra van nekem is fullképernyős billentyűzetem...
 • wanek
  #99
  ld #98
 • wanek
  #98
  Van egy programom PDA-ra, ahol egyszerre kell 2 pontot megérinteni. Akkor az enyém is multitouch? :)

  Ez döntésérzékelés felesleges, illetve zavaró is lehet. Az enyémen egy gombnyomás, és már meg is van döntve, ha akarom. De csak akkor, ha akarom :)
 • effer
  #97
  Látom nem vágjátok, hogy ekken olyan érintőképernyője van, ami egyszerre több ponton való lenyomást is érzékeli, egész más elven működi, mint az érintőképernyő, más is a "fogása".
 • Gerygrey
  #96
  P910-en becsukom a flipet és le van zárva a billentyűzet. Ez a csúszka elég bénácska szerintem. Mutatja melyik gombot nyomtam le? Hűűűűűű :) én ha lenyomom az opera mini gombját akkor elindul az opera mini, és tudom hogy mit nyomtam meg. Ha az e-mail kkiens jön be, arról tudni fogom hogy félrekattintottam :)
  ujjal kezelni egy érintőkijelzőt, ízlés kérdése, szerintem a cerka sokkal precízebb. Nem tudnék ilyen könnyedén fórumozgatni cerka és virtuális billentyűzet nélkül - ha valami, hát ez a billentyűzet valóban forradalmasítja a mobiltelefonról történő szövegbevitelt.
 • TH448
  #95
  "A lényeg nem a kinézeten van, - ezt hangsúlyozzák is a minimalista designnal -" Már bocsánat, de megaLOL. Az emberek többsége a menőzés, meg a kinézete miatt vesz apple cuccokat.
  És nem értem, mi benne a forradalmi kezelés. 2 kattintásba nem törik bele az ujjam, és jobban szeretek filekezelőt használni.
 • kanyecs
  #94
  A lényeg nem a kinézeten van, - ezt hangsúlyozzák is a minimalista designnal - hanem az oprendszer kezelhetőségén. Az az igazán forradalmi. Azt mondom, hogy a 21. században így kell egy telefonnak kinézni. Nekem is Qtek telóm van, amiben ráadásul teljes qwerty billentyűzet is van, de időnként kézzel, néha tollal, és ritkán billentyűzetről kezelve sokkal macerásabb a kezelése mint egy ilyené. Olyan kis apróságok, hogy az iPhone az ujjad felett mutatja, hogy melyik gombot nyomtad le, vagy hogy a billentyűzár feloldásához egy nem létező, rajzolt csúszkát kell az ujjaddal eltolni, ezek emelik nagyságrenddel egy windows-os mobil fölé az iPhone-t. Egy PDA-val is meg lehet csinálni ugyanezeket a dolgokat csak sokkal macerásabban, és ez a nem mindegy. Ha valaki még nem látta volna működés közben a telót, mondjuk mert lusta quicktime-ot telepítgetni, itt megnézheti
 • Athlon64
  #93
 • Athlon64
  #92
  Ez egy elég jópofa telefonos PDA 119eHUF+AFA -ért.
  http://www.pdamania.hu/content/3610/
  Na mindegy, köszöntünk a körben Apple :)
 • loga
  #91
  Az egyik fórumozó által elképzelt iphone dizájn :D
 • HUmanEmber41st
  #90
  A WinMobil 2005 ben felül alapból van 1 kis akksi ikon, ami nagyjából mutatja a töltési szintet. Hátérfényt meg nem álítgatsz 5 percenként sztem..
  Lényeg a lényeg, ez egy kis öszvér gép, mert az viszont igaz, h PocketPC-be még nem építettek winyót. És szerintem nagyon helyesen is tették. bár árulhatnának hozzá SD kártyára szerelve :D :D
 • asysoft
  #89
  Azért a Palm Tungsten E után rossz volt kézbevenni a HP h1940-est, hiába fejlettebb OS a Windows Mobile 2k3 a PalmOS-nél. Ott pl 1 kattintással lehet a fényerőt változtatni, itt meg 4; az mindig jelzi az akkumulátor töltöttségét, Win meg csak pluginnel...