82
-
babajaga #42 "Bármilyen jellegű tudományos hírhez lehet találni egy olyan civil szervezetet, amely élénk tiltakozásba kezd"
Az kezd a baj lenni hogy a "környezetvédők" már nem a környezetet védik hanem oktalanul hőbörögnek.Amikor valaki odaáll a Paksi atomerőmű elé és a bezárásáról beszél és valami más energiaforrásról beszél az oktalan hőbörgő.Mert a szélerőmű ellen is meg minden ellen van tiltakozó. Sokan nagyon ráérnek. -
halgatyó #41 Ha egy köbcenti talajban van 4 db, egyenként 0,5 mikron méretű élőlény, azokat igen nehéz észrevenni. Ha a mintát szétkenjük 0,5 mikron vastagra, akkor a területe 2 m2 lesz. Egy olyan mikroszkóp (nem fény), amely 0,5 mikronos tárgyat láthatóvá tesz, úgy, hogy annak a formáját is kellő pontossággal megmutatja, igen kicsi területet tekint át egyszerre.
Ennek következtében a minta kiértékelése nagyon sok kutatónak nagyon hosszú ideig tartana. Itt a Földön. A Marsra pedig nem vittek elektromikroszkópot, de még nagyfelbontású fénymikroszkópot sem.
Az idegen mikrobák észlelésének egyetlen módja az élettevékenységük NYOMAINAK észlelése. Ehhez valamilyen élettevékenységre kell bírni őket, ami alapvető FELTÉTELEZÉSEKET jelent a biológiai működésükről. Ebben van némi lutri elem, ugyanis olyan élőlényekről kell feltételezni valamit, amelyek a tudomány eddigi ismeretein kívüli területen vannak.
Más módszer azonban NINCS. Ha az első feltételezés nem jött be, attól a másosik még bejöhet. Ha az sem, akkor a harmadik. Ha majd emberek odamennek, és megfelelő műszereket visznek magukkal, akkor majd végig elektronmikroszkópozzák a minták százezreit. De még abban is van tévedési lehetőség, ugyanis a mikroszkóp a mintabeli elemek FORMÁJÁT tudja elénk tárni, amiből még nem található ki elsőre, hogy az a gömbölyű csupán egy élettelen talaj-részecske, vagy egy élőlény "teteme". Vagy élőlény. -
halgatyó #40 Arra én is kíváncsi vagyok, hogy a cikkben említett HIPOTÉZIS később igazolódik-e (H2O2 alapú élet)
Itt megint a tudományos ismeretterjesztés fokozatai figyelhetők meg.
1.) Egy tudós kiagyal valamit, és a megfelelő tudományos óvatosságal gyárt egy hipotézist.
2.) Egy tudományos újságíró rábukkan, és elkezd belőle valami fogyasztható és eladható cikket kanyarintani. Mivel a tudományos óvatosság meg a számadatok és következtetések nem "fogyaszthatók", ezért ezek nagyobbrészt elmaradnak, esetleg utalások történnek rá.
3.) A bulvár fokozat. A Blikk, a Kiskegyed, a NőkLapja meg hasonlók rábuknak, és még fogyaszthatóbbá teszik. Az eredmény elképesztő.
4.) Bármilyen jellegű tudományos hírhez lehet találni egy olyan civil szervezetet, amely élénk tiltakozásba kezd (halgatyó tétel:-) Na, itt tör ki a katasztrofa.
Ha ezeket nem sikerül kitelepíteni valami néptelen vidékre,
hogy végre akkor a gyakorlatban mutassák meg
hogyan kell "természetközeli" meg "környezetbarát" stb. életet élni,
hátha kedvet kapunk hozzá és akkor nem kellene ránk erőszakolni,
nos ha mindezt nem sikerül megoldani, akkor az emberiségnek annyi. -
halgatyó #39 Ha a mosógépbe berakok egy adag ruhát, akkor a bennelevő bacik milliárdjai pusztulnak el. Csak nehogy a baktériumok jogaiért küzdő őrültek (meg egy rakás pénzéhes ügyvéd) megneszeljék, mert még betiltják a mosógépeket -
halgatyó #38 Elgondolkodtató hozzászólások.
Valahogy jellemző napjaink SAJTÓ által létrehozott és erőltetett "szellemi főáramlatra" hogy mindenkiben hogy beindultak az állatvédő reflexek.
Sokat töprengtem ezen, hogy ennek mi lehet az oka. Van néhány tippem, de egyik sem hízelgő. Sem a szellemileg megdolgozott sikító titkárnő agyú tömegre, amely konformista módon rohan minden moslélkot bezabálni aztán pedig terjeszteni,
sem pedig azokról nincs valami hízelgő véleményem, akik a tömeg-tudatot ilyen irányba formálják. -
intrex #37 Haha.
És ha az a szerencsétlen bikroba megfulladt a víztől, akkor az azt jelenti hogy el is tűnik? :) Vagy ha megég, akkor sem veszik észre hogy ott van egy égett sejtcsoport? :)
Tiszta naívnak néznek bennünket. -
babajaga #36 Nálad az a röhej hogy egyáltalán nem bizonyított feltételezést konkrétnak veszel és aki mást mond pont azért mert meggondolja mielőtt ész nélkül elfogad bármit azt hülyének nézed. -
kvp #35 "El tudták képzelni nem emberszerűen is, csak megvalósítani nem nagyon tudták. A 60-as TOS az egyik legfantáziadúsabb scifi sorozat, amit valaha készítettek. Érződik rajta, hogy naivan tiszta, de az szvsz inkább előny, mint hátrány."
Nekem az a kedvencem hogy azert 'talaltak' fel a teleportalast, mert tul draga lett volna minden egyes helyszinre odarakni a leszallt urhajo modelljet. (igy meg a diszletek jo resze mar korabban is keszen levo hattereket hasznalt) -
menyus001 #34 vicces ahogy elképzelem a szondát mint elefántot a porcelánboltban:)))
a marsi baktériumoknál megszólal a hangosbemondó meg riadót fújnak mer jön a gyilkos szonda. Menekülknek mint antilopok az oroszlán elől:)) -
#33 Nincs ebben semmi ellentmondás, életfeltétel a víz, de mivel a szervezetük jóval nagyobb mértékben köti meg a vizet, mint a földi mikrobáké, ezért a egy ekkora dózis a sejtek kipukkadásához vezet. Neked is pont annyira életfeltételed a víz, mint ezeknek az élőlényeknek, de ha a szervezetetbe juttatnának 10 liter vizet, akkor azonnal meghalnál.
Amúgy imádom, amikor a tudományos ismeretek, és a rendszerező gondolkodás teljes hiánya egyesül valakiben a határtalan véleménykinyilvánítási kedvvel, harsánysággal, és kategorikussággal. -
#32 Nem rosszul végezték a kisérletet, hanem egy másikat végeztek el. Mostmár tudjuk, hogy mivel lehet kiírtani a marslakókat -
#31 "ott is csak úgy tudták elképzelni a földönkívülieket (még a startrek-ben is), mint emberhez hasonló lényeket"
El tudták képzelni nem emberszerűen is, csak megvalósítani nem nagyon tudták. A 60-as TOS az egyik legfantáziadúsabb scifi sorozat, amit valaha készítettek. Érződik rajta, hogy naivan tiszta, de az szvsz inkább előny, mint hátrány. -
babajaga #30 "egyszerüen rosszul végezték el a kisérleteket"
Ezt csak az a hülye feltételezi. Azért nevezem hülyének mert az. Össze vissza beszél egymással ellentétes dolgokat állít, benne van a szövegben, elemi butaságokat hablatyol. Vízet öntöttek ki húha! Előrébb víz H2O2 keverékről beszél mint életfeltételről. -
#29 Elpusztítták a nem létező mikróbákat.. lol -.- -
Sith #28 Nem látom a cikben hogy az egész marsi életet ki irtották nyilvánvaloan arról a néhány négyzet centiről van szó amit értintett a kisérlet sehol nem írnak olyantot hogy az egész marsi életet kipusztitották volna
egyszerüen rosszul végezték el a kisérleteket.
off:
Mars átmérő:6.794,4 km Föld átmérő:12.756,3 km
-
djukel #27 Nyilván Földnél sokkal nagyobb bolygón csak 120 db mikróba volt. Ezek mindenkit hüjének néznek? -
atothhu #26 A per szempontjából nnyira hülye nem volt. A legenda szerint, ezzel a perrel óriási összeget kaszált. -
tpeterr #25 nem elég, hogy az ember a Földet is pusztítja... -
#24 Először kimosta a mosógépben, aztán bevágta a mikróba szegény macskát?! -
babajaga #23 "Schulze-Makuch elismeri hogy maga sem tudja bizonyítani az általa felvázolt marsi mikrobák létét,"
Akkor miért állít ez a lüke bármit? -
lokko #22 ha a normál sütőben megszáradt gyorsan az állat, és nagyon baja sem lett, utána az új grilles sütő is szuper volt eccélra ... 40 év állatszárítási tapasztat beszélt ammellet hogy a mikro sem lehet roszabb ... szerintem először azt hitte a mama hogy a cica megfulladt -
Zedas #21 Ez csak hoax, de ettől függetlenül még nagyrészt sík hülyék az amcsik... -
#20 nem - még én sem -
babajaga #19 A leghülyébb felhasználó meg az volt aki a vízes macskát a mikróba tette, és még be is perelte a gyártót hogy kinyiffant a cicus. -
#18 nem -
roliika #17 :DDDDDD Waze :DDDD -
#16 Hú, csak nehogy terroristák kezébe kerüljön!;)
(Ez még nem volt) -
Viet #15 Na ezt irtam egy multkori cikben. Nem hittétek el nekem hülyének néztetek.
Mondtam hogy a marsi szondák mindent elcsezstek. Most végre hisztek nekem?
-
Tripax #14 Épp ma hallottam a rádióba egy versenyt ami ha jól figyeltem arról szólt, hogy melyik a leghülyébb kiírás. Az első helyet az a kiírás vitte amit egy mosógép papírjára rögzítettek: a mosógépbe ne tegyen élőlényt. - de szerintem az ezt megelőzőek se lehettek elmésebbek -
Tripax #13 Brueni: Ne adj tippeket a sok földi jogásznak, még a végén kitalálják . -
brueni #12 a dolog hasonlít a 60-as évekbeli ufós filmekre. ott is csak úgy tudták elképzelni a földönkívülieket (még a startrek-ben is), mint emberhez hasonló lényeket.
emberünk, aki ezt kitalálta jó sokat pihenhetett.
megkérdezném tőle, hgy pereskedésre nem gondolt?
"marsi élet védelme szövetség" kontra "nasa" (területsértés, rablás, információval való visszaélés, gyilkosság, környezetszennyezés, légtérsértés, stb...) -
neoG #11 -
BiroAndras #10 "akik a szondát küldték, bevoltak szűkülve erősen agyilag."
Pontosabban: sokkal kevesebbet tudtak a marsi viszonyokról, és az életről is, mint ma. -
#9 Legalább megtanulják - ki a király a naprendszerbe,) -
Lordboxi #8 acikk egy szóval se mondta, hogy az egész marsot kipusztította. CSupán arról volt szó, hogy ha talált vmit akkor azt kicsinálta. -
Zedas #7 Sehogy, újabb szenzációhajhász baromság. Szokásos. -
Csiga42 #6 Erről a Marsbéli Krónikák című filmsorozat jut eszembe... :) -
#5 Meg lehet a marsi mikróbák pusztították el a földieket. -
#4 De ettől hogyan pusztulna ki az EGÉSZ Mars? -
roliika #3 Jah...és ha becsapódik 1 meteorit és pont ott állsz, akkor már nem állsz ott... :D
Az ember hajlamos arra hogy a világegyetemben túlértékelje saját magát.
Most itt nem az a lényeg hogy bár baci vagy kitudja mi megpusztult, hanem, hogy akik a szondát küldték, bevoltak szűkülve erősen agyilag. Jóhogynem jegesmedvét kerestek, vagy skorpiót vagy mittoménmit, csak azért mert van itt a Földön, de ott azon a fél négyzetkilóméteren nincs, tehát nincs is élet....ééérteeed?